Mert a legtöbb lap balfasz módjára szabályoz azért...Én jobb szeretem kézzel állítani pont ezért vettem panelt és a fogyi mérőért...arról nem is beszélve minek visítson a venti, ha nem kell...mondjuk nálam állandó a fordulat...120as venti 600-700rpm-en. Gyári ventinél pl horror a lapok szabályzása...
Ha meg meg lesz a panelod akkor tudsz kísérletezni...
Kábelek:
3-pin to dual output 3-pin and 3-pin (no RPM line on later) - line length 20"
3-pin to dual output 3-pin and 4-pin PWM (female end with no RPM lines) - line length 39"
3-pin to 3-pin - line length 20"
4-pin PWM to 4-pin PWM - line length 20"

így azt az ágat ebben a formában nem tudom visszavezetni.

, sőt nálam ez olyan szinten van, hogy ha rádugom valamelyiket állandóan sípol a vezérlő 
AC-n nincs rpm szál...
/, de túltettem magam rajta. A ventik már előbb megvoltak. Ha egyszer szükségét fogom érezni, akkor legfeljebb lecserélem őket valami működőre.
Viszont van rajtuk kívül mit szabályozni...szal nem potya a panel...hozzájuk meg rendeltem ~2,5k-ért potis floppy helyre rakható szabályzót...így a 5 AC ventiből 4 az új panel által lesz szabályozva. Ami a cpu bordán van AC az mellé kapott csipcsilla ventit amit kezel a panel szépen...szal szabályozható a két venti egy Y elosztó segítségével....A 2db 9es papst meg müxik szépen.