Miért pont PWM-es? A lényeg, hogy halk legyen...ahhoz meg jó ventit kell venni oszt csók...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
emre33
(PH! addikt)
igen de a PWM-es ventilátor fordulatát jobban/egyenletesebben lehet szabályozi
De a lényeg:
Zalman előlapi panel 4. venti csatija PWM-es, oda mit kössek be? HÁt pwm-es ventilátort.
Először zalman panelt szerzek valahonnan, azt PWM-es ventilátort.
[ Szerkesztve ]
Annyira Én ezt sose vettem észre...Olvasd át!

pentium4
(senior tag)
emberek, enynire nem legyünk bénák!
nekem sincs pwm es ventim, lényeg annyi hogy a 4kábelből a kék szinü a plusz, a 3pines csatines csatin van 2 pöcök, abból az egyiket lekell vágni, pontosabban a bal oldalit igy rálehet kötni és a kék kábelen ne lesz csati!
nekem is igy müxik hibátlanul, az az 1 pöcök senkinek nem fog hiányozni 
P4
USA BaZáR - US to HU forever | Apple BaZáR forever | Dell 24" 1920*1200-on szép az élet!

emre33
(PH! addikt)
Nincs, és nincs sehol.... 

emre33
(PH! addikt)
Nincs és a közeljövöben nem is kapnak 
Kirahh...nekem meg haverom nem adta ki honnan is szerezte a panelt...de nagykerből az biztos...

sacaboy
(újonc)
Hello!
Mistralban ha minden igaz még van egy elég korrekt 10500Ft-os áron!
Múlt héten hozták nekem onnan és még volt 1db !
Saca
ASUS P8P67 LE - i7-2600 - Sapphire HD 6850 - 8GB Kingmax DDR3 1333 - Coolermaster CM690

csigi
(PH! addikt)
No igen, csakhogy a Mistral már nem létezik, valami hotyityotyi cég árul ott és 3 nap jótállást vállal. Te milyen papírt kaptál?
Phenom II X4 955 BE eladó.
[link]
Hivd fel oket,hatha..
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Kíváncsi vok rá Én is...13-14k-s átlag árakat láttam a legtöbb kiskerben...mondjuk az más kérdés, hogy 11ért vettem és házhoz is jött a cucc. 
[ Szerkesztve ]

csigi
(PH! addikt)
Aztán hol vetted, ha szabad kérdeznem?

sacaboy
(újonc)
Hát ez nem nyert!
A Váci út 60-ból hozták a cuccot, és egy év jótállás van rá! Itt van előttem a papír!
Kezdete: 2008.02.07
Vége: 2009.02.07
10500Ft volt!
Saca
ASUS P8P67 LE - i7-2600 - Sapphire HD 6850 - 8GB Kingmax DDR3 1333 - Coolermaster CM690
Nem árulta el a beszerző... 

csigi
(PH! addikt)
Akkor bocsi, valami változott, mióta én ott jártam. És milyen cégnév van a papírodon?
Gorneck23: Tudom, ha megmondanád, meg kellene ölnöd... A beszerződet meg tartsd meg. 
[ Szerkesztve ]

emre33
(PH! addikt)
Nagynehezen sikerült szerznem egy ilyen előlapi panelt! (kösszi Bandit)
Nagyon jó, teljesen bevált, egyetlen hátránya, hogy az lcd panelt felülről nehezen látni.

Thth
(lelkes újonc)
Meg tudná valaki mondani, hogy a panel használja-e a +5V-os molexrészt is?
Mert nálam van egy ilyen különtáp rendszer, ami 12V-os, csak 12V, más nincs rajta. Erre szeretném kötni. Persze az sem baj, ha 5V-ból is vesz fel, akkor teszek egy 7805-Ös IC-t a rendszerre, de azért jó lenne tudni! Előre is köszi!
http://nightcity.try.hu Számítógép különlegességek a mindennapokra.

emre33
(PH! addikt)
szerintem használja!
LCD contrast-ját nem lehetne valahogy lejebb venni?

csigi
(PH! addikt)
Nem tudom, de szinte biztos vagyok benne, hogy a kijelző is meg a vezérlő elektronika is 5V-ról megy és a 12Volt csak a ventik felé megy ki.
Na nalam is beszerelve egy ilyen dragasag.A panelt folulrol tenyleg nagyon szarul lathato,amugy nagyon jo
9K-ert vettem hasznaltan 

csigi
(PH! addikt)
Gratula hozzá, jó választás volt.
Nekem meg minek kell mohóskodnom az elején, 14K volt...

Feree13
(őstag)
LOL nekem is 15-be volt! Nembaj mi már csak ilyenek vagyunk. 
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

emre33
(PH! addikt)
Nekem 12.500 FT
Túl olcsó. 
Amugy nem értem miért ilyen szar az LCd,

csigi
(PH! addikt)
Ja, hát abba az olcsóbbik verzióba a gyengébb kijelzőt tették... nem tudtad?

emre33
(PH! addikt)
jaj egy pillanatra elhittem.
Basszus ha kiadnák új verziót, egy jobb kijelzővel.... azt nem élném túl 
[ Szerkesztve ]

csigi
(PH! addikt)
Ja és 6db ventit is vezérelne és kikapcsolhatóan és hőfokfüggő szabályzása is lenne. Ja, és sokkal olcsóbb is lenne....
Más nem jut eszembe, megyek pihenni.

Rádférne ezek után...holnap jön a tápom...elviekben utána szétfúrom a házam...
Majd utánanézek egy kapcsolópanel hozzávalóinak...
[ Szerkesztve ]

csigi
(PH! addikt)
No az nagyon helyes, Jómunkásember az fúrjon-faragjon. Aztán meg kérünk képeket!
És ne nézz utána semminek, csak álmodoztam ezen a késői órán... 
Én viszont a két 12es házventimnek szeretnék ilyet...nyáron szükség van rájuk...

csigi
(PH! addikt)
Zalman MFC1-en, ha jól emlékszem (soha nem volt nekem) van két darab kapcsoló erre a célra.
Tudom...azt váltottam le...még meg is van...de nem nagyon szerelhető ki no meg jó lenne a floppy helyére berakni 3dbot...

csigi
(PH! addikt)
Micsodi igények kéremszépen...
Mondjuk magam is csak azért kerestem a 8cm-es PWM ventit (amit a ventis topikban ajánlottál), mert az MFC2-n van egy ilyen szabályzó. És ne heverjen már parlagon...
Betegség ez már nem? 
Óóóóó...dehogy...de akkor ketten vagyunk betegek...

emre33
(PH! addikt)
Én is jelentkezem 
Alaplapon kettő PWM-es csatim lesz + Zalmanon is van egy.
Ezért vettem 3 darab PWM-es ventilátort 
De én lüke csak 12cm-est vettem. De kell egy 9.2mm-es is.
Igy megyek ujra vásárolni PWM-est 
[ Szerkesztve ]

Thth
(lelkes újonc)
Értem. És szerintetek lehet a mérő után kötni trafó alapú tápegységet?
Mert a hangfalaimnak olyan a tápja, és házilag be van építve a gépbe, a PFC áramkör utáni 230V-on osztoznak.
http://nightcity.try.hu Számítógép különlegességek a mindennapokra.

efi99
(fanatikus tag)
Üdv!
Én is szemezek a termékkel.
Kérdések:
1.Első használatkor mekkora fordulatszámmal kínálja meg a ventiket?
2.Ez a PWM dolog már alapból is zavaros számomra, nemhogy így, erre rákötve. Honnan tudja a venti, hogy milyen proci van alatta (az egyiken 45 fok sok lehet, egy másikon kevés), honnan tudja a Zalman (vagy az alaplap), hogy milyen venti van fenn (nem egyformán hűtenek) és főleg, honnan tudja a Zalman, hogy hány fokos a proci (főleg ha rá sem kötöm, vagy utólag már csak a hűtőbordára kötöm, ezért kevesebbnek veszi)?
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
1. Felpörgeti őket, majd szépen beállnak az általad beállított értékekre.
2. PWM-es létére Te szabályzod...semmi köze a cpu fokához...amúgy se lenne.

efi99
(fanatikus tag)
1.Nincs még általam beállított érték. A dobozból kiveszem, beszerelem, a gép nincs bekapcsolva, kakaót nem kap még. Bekapcsolom, felpörög arra, amire a gyárban állították. Ha ez 0 vagy pl 320, és a venti éppen a CPU-n van, akkor megszívtam, ezért kérdezem.
2. Ha úgy is én szabályzom, minek van 3 meg 4 tűs is a hátlapján? Csak 3 tűsek kellenének - meg egy vak csatlakozó, vagy hely - és mehetne mindegyik mindenhova.
PWM meg alaplapról a CPU hőkok szerint szabályoz.
Amig beallitod neki a kivant fordulatot eleg a borda is a procira.annyi ido alatt nem lesz semmi baja.
2 a pwm-es ventivezerles szerintem nem az amire te gondolsz.Azert van 3,meg 4 tus a hatuljan,mert vannak 3 meg 4 tus ventik is a vilagon.Aztan csak azert van 4 tus is,hogy nehogy ne tudd a 3 tusbe bedugni.

efi99
(fanatikus tag)
A 2. pontban nem értjük egymást úgy nézem.
Miért ne lehetne a 4 pines ventit rádugni a 3 pinre ?
http://www.adpmods.com/case-modding/ARX-92mm-4-Pin-LGA775-PWM-Fan-p-1705.html
És megfordítva.
Az egyetlen értelme lenne a 4. tűnek, hogy tudna szabályozni.
1. 0 lenne akkor is 5V-ot kapna...lekapcsolni én pl ventit nem tudtam vele...
Dehogy szívtad meg...csöppet túlreagálod az egészet.
2. 3pines ventinek is van egy szála ami a fordulatszám csekkoláshoz van fenttartva...ha csak két eres tápkábellel van ellátva a venti akkor a panel nem is tudja szabályozni...kell egy Y elosztó és egy másik 3eres venti, hogy mind2 venti szabályozható legyen. AC ventijeimmel pont ez volt a gondom.
PWM-esnél is ez a helyzet...PWM lényegét meg olvasd el és rá fogsz jönni, hogy itt nem hőmérséklet szabályzás a lényeg. Lapok szoktak általában aszerint szabályozni...
Olvasd át.

efi99
(fanatikus tag)
1. oké, nem állítja meg. Ez azért nem volt olyan egyértelmű, mivel számomra nem derült ki, hogy mi a minimálisan beállítható ford szám, illetve ha az mondjuk pl. 300 de a venti olyan, hogy 600 a minimum, akkor látván, hogy még mindig 600-zal pörög, folyamatosan veszi le a feszkót. Én erre gondoltam. Nem mellesleg egyes ventik 5V-on meg se mukkannak, szóval nincs kizárva, hogy leáll (vagy el se indul) ha 5 V az alsó határ.
1. Nem parázz már...még mindig túlliheged a dolgot...egy olyan dolgon rágódsz aminek értelme semmi...

efi99
(fanatikus tag)
Kérdés. A manual szerint az egyik venti csatlakozó kábel (C3 kábel) olyan, hogy azzal a rákötött venti egyszerre fog csatlakozni az alaplaphoz és a Zalmanhoz is. A rajz szerint az alaplapon ez mehet PWM-es, meg 3 tűs csatira is, a Zalmanon meg az egyik 3 tűsre. Na most itt ki fog szabályozni az alaplap vagy a Zalman?
Zalman. Ez a fan monitorozható lesz...

efi99
(fanatikus tag)
Én is úgy nézem, mivel az alaplapra szánt 4-es csatiban úgy látom csak a a gnd és a sense van bekötve, tehát az csak monitoroz, de nem szabályoz, míg a másik csati 3-as teljes bekötésű.
A célom az lenne, hogy az alaplap továbbra is PWM-mel szabályozzon, a Zalman csak monitorozzon. Arra gondoltam, hogy megcserélném a 2 csatit, ekkor a Zalman csak monitorozni bír, a 3 ast ráhúznám az alaplapra, a PWM szálat meg még külön vinném a ventitől az alaplaphoz.A rajz szerint - bár nem látszik túl jól - viszont úgy tűnik, hogy ennek a spéci duplakábelnek az apacsatlakozója (ahol szétválik a 2 ág) csak eleve 3 tűs ventit fogad ( ez annak fényében mindenképp meglepő, hogy az eredeti alaplapinak szánt csati 4-tűs, tehát belekalkulálták, hogy esetleg 4 tűs ventit akar az ember megosztani ) és akkor már ott megbukik a mutatvány, hogy a ventit egyáltalán rádugjam erre az elosztóra. 3 tűs az a csatlakozó ?
Mint mindig szokás szerint túlbonyolítod ezt az egészet...nem nagyon tapasztaltam, hogy jobb lenne a pwm szabályzás, hogy ezzel szórakozzon az ember...
Meg van már egyébként a panel?

efi99
(fanatikus tag)
Nincs igazad. Nem a PWM v a 12V szabályozás itt a lényeg, hanem az, hogyha az alaplap szabályozná, akkor az AUTOMATIKUSAN változtatná a fordulatszámot (mint ahogy most is teszi), a Zalmanon meg nekem kéne kézzel. Miért mondanék le arról a kényelemről, hogy az alaplap (amelyik össze tudja vetni a CPU hőfokkal) magától ideális fordulatszámra állítsa (közben ezt a Zalman meg kijelezze), ahelyett, hogy én lesegessem, hogy hány fokos és aszerint tekergessem a Zalmanon? Mert így végeredményben kapok egy kijelzőt, de visszalépek a szabályozás minőségében.
Ezért is feszegettem korábban, hogy a Zalman kezd -e valamit a hőmérséklet infóval (felhasználja-e automatikus fordszám szabályozáshoz) vagy csak kijelzi. Mint kiderült az utóbbi, ezért ötletelek, miután láttam, hogy nem 4 sima venti hosszabbító van, hanem egy ilyen elosztós is.
A tápét ezért nem is kötöm rá valszeg (az is auton szabályoz) de a CPU-ét jó lenne, mert az kritikus.
Szóval hány tűs az az elosztó?