Megvettem az 3-as verziót! Majd hétvégén fogom kicserélni őket... 
Más: topikot ne neveztessük át egy modival mondjuk MFC2 és MFC3 -ra? 
Phenom II X4 955 BE eladó.
Milyen egeret válasszak? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen cserélhető objektíves gépet (DSLR, MILC, SLT)? Olvasd el az első hsz.-t !
Fotós táskák: minden, ami ide tartozik. Milyet? Miért? Minek?

Megvettem az 3-as verziót! Majd hétvégén fogom kicserélni őket... 
Más: topikot ne neveztessük át egy modival mondjuk MFC2 és MFC3 -ra? 

Sziasztok!
Egy TT Soprano VB1000 BWS gépházba belefér?
1.Az ajtót be tudom-e csukni.
2.Ez nagyobb probléma hogy hogy tudom rögzíteni?mert nekem "tool-free" rögzítők vannak.
http://pcforum.hu/tudastar/58329-15/Thermaltake+Soprano+hazba+5+25+os+beepites.html
Akit tud légyszi segítsen!
Előre is köszi

Szia.
Ez a kütyü egy darab "nagy" (5,25") meghajtó helyet foglal el. Ha van egy szabad Neked, akkor elfér.
Ajtó kinyitás már gond lehet. Most lemértem, nekem 8 mm-t lóg ki a ház síkjából a nagy tekerőgomb. Ez csökkenthető hátrébb szereléssel akár...
A szokásos bepöccintős rögzítés nem biztos, hogy jó, mert ez túl rövid. De be lehet csavarozni hagyományos módon. Nekem Chieftec és Cooler Master házakban megvolt ennek a lehetősége. Nem is volt gon vele.

Ettől féltem...
Pedig egy 21000 ft-os TT háztól elvárható lenne hogy legalább be lehessen csavarozni

Nekem is csak egy kivágot rés van ott, nem csavarhely. De azért csak lehet csavarozni.
Nézd meg esetleg az optikai meghajtód esetében, hogy csavart tehetnél-e bele... 

Megvolt az MFC2 -> MFC3 csere!
És valóban nagyon jól látható! Plusz sokkal elegánsabb ez a színvilág, nem olyan csilivili, mint az előzőnél volt. A teljesítmény kijelzése is jobb így, egyszerűen, egy számmal.
Ami nem tetszik:
Jobb volt MFC2-ben, hogy egymás mellett voltak a csatornák. Nekem ez az új nehezebben áttekinthető első ránézésre (majd megszokom).
Mi ez a Timer dolog már? Mint ha nem tudtak volna már oda semmit kitalálni. Egy órának sokkal jobban örültem volna... (tudom, az bonyolultabb, drágább lett volna).

Csigi,tudnál fényképet küldeni arról a csavarhelyről?Nagyon megköszönném 

Bocs, elsőre nem lett kép...
[ Szerkesztve ]

Most látom, hogy mfc3-ad van. Én is egy ilyenben gondolkodok most vagy Scythe kaze master, bár a zalman kicsit igényesebben néz ki. Kérdésem, feketében nem létezik? Mert így ezüstben kicsit rontaná az összképet. A másik dolog, hogy nekem Coolink Swif2 120p ventijeim vannak. Ezek pwm-ek rátudom azért dugni a szabályzóra? Gondolom a hozzá adott vezetére nem mert annak a csatija 3 tűs és nem megy bele, de egyből a panelra rámegy, nem?

Éppen a minap tettem egy képet a saját topikomba. Nézz rá itt, szerintem nem olyan vészes ez az ezüst-fekete kombináció. Más színben tudtommal nem létezik.
PWM-es ventit meg hárompontosra tenni... fizikailag talán rámegy, de nem tudom hogyan viselkedne, működne-e a szabályzás?
Egy darab csatornája PWM-es az MFC3-nak is.
Hát én valahogy maradnék a tiszta feketénél. Ezért is van a Scythe is a listán, bár az tudásra meg design-re gyengébb. Mondjuk a fogyasztás meg boot idő( vagy mit tud) az nálam nem szempont igazán. A szabályzással nem lenne gond mert csak a pwm szál esik ki, attól működne rendesen. Csak a csatiba nem megy bele gondolom a ventié mert az 4-es a szabályzóé meg 3-as. A panelig meg nem biztos, hogy elér a venti vezetéke. Mondjuk ezt egy 3pin hosszabbítóval meg lehetne oldani, illetve annyival ahány venti van.
Meg elég szép árban is van ahogy nézegett. Esetleg nem adod el szigorúan áron alul?

Úgy két hetes, korai lenne még eladnom.
Boot óta eltelt idő tényleg marhaság, viszont a fogyasztásmérő hasznos. Láthatod egy hardvercserénél mennyit fejlődött a technika, láthatod mennyire hasznos valójában egy-egy energiagazdálkodási fícsőr. Láthatom, hogy a képernyőpihentetőm többletfogyasztással jár az alap windows-hoz képest, stb...
Van fogyasztásmérőm, konnektorba dugós fajta, tehát nekem ez sem indokolt csak + vezeték ami viszont hátrány. Megkérdezhetem mennyi jutottál hozzá mert amiket én találtam az nincs túl jó árban?

Itt a PH!-n BandiT -nál vettem néhány hete: Zalman ZM-MFC3 15 512 Ft 1 év
Igen nála pont néztem tegnap. Az egyik legolcsóbb hely, de így sem olcsó. Na még olvasgatok róla aztán meglátom mi legyen.
Köszi. 

Igen, sehol nem olcsó. Ráadásul kevés van belőle, használtat sem nagyon lehet találni... még a régebbi kettes verzióból is ritka.
Nincs mit, és hajrá! 

Sziasztok!
Igaz nekem ilyen van, de megkérdezném hogy tudna valaki olcsón hozzá 3 pines y kábelt?
Esetleg még meg tudnátok mondani, hogy elbírná e a 8 ventit ilyen megoldással?
Köszönet
"Soha ne add fel! Csak ha van rajta elegendő bélyeg!"
Olcsón? Nem egy drága vmiről van szó...a legtöbb kiskerben vagy van vagy hoznak.
Csatornánként 2 ventit elbír sztem bár huzamosabb ideig nem próbáltam. Bár én hatnál többet anno sose kötöttem rá...és abból ugye kettő nem mindig ment, mert ki volt kapcsolva.
Itt is kapható. De mire kell 8db venti? 

már találta a PcX ban 225 ért, és megrendeltem.
A 8 darabot cask a potméterekre teszek rá. még 3 meg a 3 állású kapcsolóhoz.
tettem 3 pines ventit a tápra is meg a videókártyára kettőt.
Tehát egy potméterre lenne 2 venti.
Sztetek elbírja?
Jól értem, 11db ventit akarsz a szabályzóra rákötni? A 2db 3 állásúra hogyan kötöttél 3 ventit? Ott is egyikre 2 ment?

igen. mert azt nem csatlakozóval kell csatlakoztatni, hanem kábelt rákötni.Íme erről lenne szó.
Minek a fsznak 11 venti egy házba?
Meg milyenbe?
Amúgy sztem rohadt necces kezd lenni ez annak a szerencsétlen panelnak...
Szerintem a szabályzó honlapján meg kéne nézni, hogy mennyi a max terhelhetősége. Mondjuk ez a 11 venti egy kicsit veszettül hangzik. Hova a francba raktál el ennyi ventit?
Nekem a legtöbb 7 volt, de akkor már tele volt rakva minden mint a karácsonyfa.

mint az előbb leírtam 2 a vga-n van amit én tettem rá külön. továbbá a tápot is akarom szabályozni.
Jobban járnál még egy panellal...mint ezt tesztelgetnéd míg le nem olvad...bár ettől még mindig nem látom értelmét 11 ventinek de mind1...

kitudja milesz mert most meg beszart a gtx 260 as karim.
Nekem is akkor volt 7 ventim mikor 2 a vga-n volt. A táp ventit nem biztos, hogy szerencsés manuálisan szabályozni.

Tápon én is gondolkodtam, de mi értelme van ha az az egy szól a többi nem..
Everest azt is kiírja szted Henk, hogy a táp hány fokos?
Amúgy jegelve van a dolog mert beszart a videókártyám.. és szórakoznak a garanciával.
Megbontottam a műanyagot egy gigabyte kártyán és egy msi-t tettem rá ami ugyan az(gtx 260) és nem fogadják el..(elnézést nem ide tartozik)
Nem, de ha kiírja se hiszem, hogy valós értéket mutatna...egy tápnak már az se tesz jót, hogy porszűrő kerül elé és egy idő után nem kap levegőt...por miatt ugye...

Mondjuk igaz igen, mert még a vga-t ha nem használod (játék szintek) akkor nem melegedig annyira, de a táp akkor is ugyanannyi értéket ad le.
Amúgy nektek is szokott sípolni a potméter?(csak 4 volt eddig rákötve.)
A táp nem ugyanannyit A-t ad le terhelve mint terheletlenül. Ha játszol sokkal többet fogyaszt mint ha csak netezel. Normális esetben a potinak nem kéne sipolnia. Miért kellett a hűtést cserélni a vga-n egy másik gyártóéra?

Igaz h nem ugyanannyit ad le, de akkor is a hőmérsékletben csak 1-2 fok eltérés van nemde?
megbontottam a hűtést, mivel azt hittem az a baj, hogy melegedik azért szaggat. közben kiderült h hardver hiba. csak így nem garanciális ugye, és próbálkozunk.

Szóval itt nézheted meg.
De úgy vetted le a hűtést, hogy látszik rajt? Mert amúgy a gari nem ugrik attól. Nekem a linken a g-mail bejelentkező jön be. 

Képért bocs. nem a saját gépemnél vagyok.
Igen mert levágtam róla. Tehát annyi örtént, hogy a borda fölül levágtam a műanyagot és venti került rá. ez 10 fokot jelentett pl..
Hát így érthető. De mire gondoltál mikor szétvágtad a gyári hűtőt?
Az nem merült fel benned, hogy esetleg ha gariztatni kell akkor ez kizáró ok? Mert ha nincs már rá garancia akkor mindegy, de így. 

Igen hülye volta ez nyilván való sajnos..

nem tudjátok miért van az hogy ez a vezérlő egység 3 db ventirllátort mindig "túráztat"?
olyan, mint amikor valaki beül egy kocsiba, és folyton lassan benyomja-kiereszti-benyomja-kiereszti a gázpedált ...
a motor felbőg-majd elhallgat ...
ugyanígy túráztatja a ventiket.
és a csipogásos szindróma áll fenn 
[ Szerkesztve ]
akárkivót'tevótá
Csak nem vmi 2 eres ventiket kötöttél rá?

basszus .... tényleg ... 2 eresek ... AC ventik :-/
akkor a csipogás is ezért van, - most hogy rá vannak kötve a ventillátorok -, mert nem bírja őket szabályozni?
akárkivót'tevótá
Akko szopacs van...pont az az ér hibádzik amin keresztül szerencsétlen kiolvasná mennyit pörögnek...mivel nem tudja így szabályozni se tudja rendesen őket.
Vagy másik panel vagy másik venti után nézel...anno én úgy oldottam meg, hogy egy Y-on elosztóval kapott az AC venti egy másik ventit is ami 3 eres...így tökéletesen ment 4 venti...2 csatin...
Mondjuk a mostani gépházba...már fehér lapátos AC-k vannak...[link]
[ Szerkesztve ]

tervezem ezt az mfc2-t eladni, és egy mfc3-at venni, mert az visszafogottabb szin-világú
az sem segítene?
akárkivót'tevótá
Sztem nem...

Szabályzás ügyileg teljesen egyformának tűnik a kettő. Nem lennék meglepve, ha teljesen ugyanaz az elektronika lenne benne (ilyen szempontból).
Úgyhogy szerintem sem... 

Hol lehet ilyet itthon ezt a zalman cuccost kapni?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
LOADING ██████████████ 99%

Szia.
Ez már kifutott cucc, hacsak nincs valahol beszorulva belőle.
De itt az utódja.

Eszetlenül csere-berélek, beszámítok cuccokat, írj mid van és mit szeretnél!

Kérdés:
A hőfokszabályzás össze van kötve a fordulatszámmal, vagy az két független dolog?
Példa: Beállítom, hogy a 2-es hőfokszenzor célja 40fok legyen (ha ilyen hőfokcélt beállítani egyáltalán lehet) és a gép ezután a 2-es ventit úgy szabályozná, hogy ha alacsonyabb a hőfok akkor lassítja a ventit, ha magasabb mint 40, akkor növeli a fordulatot. Persze max. fordulaton 40 fok fölé tudna menni, de akkor meg riasztana, ha eléri a rendszer a beállított pl: 70fok-ot.
Ez nagy kérés? Tudja ezt? Esetleg tudtok ilyen eszközt amely ezt tudja?
¤¤¤ Eladó az egész világ! ¤¤¤

Sziasztok,
kicsit hasonló problémáim vannak mint rii-nek - hiszen tőle is került hozzám a venti szabályzó - azzal a különbséggel, hogy nálam nem két, hanem három/négy pines ventik vannak.
Az egyes ventiszabályzó nem szabályoz, pörgeti, hol gyorsabban, hol lassabban, de 0 rpm-et ir rá ki, kettes-hármas működik, a negyedik ugyan olyan mint az első. Próbáltam őket több ventivel is, nem nagyon akarják az igazságot.
Valami ötlet esetleg? 
I could use a twinky...

Senki? 
I could use a twinky...
~1 év használat után megdöglött az MFC3 fogyasztásmérő része..
Beállt 55-60W tartományba terheléstől függetlenül (i7+GTX480 ;p)..
Garinak utánanézek, de ennyi pénzért én nem ezt vártam, Zalman.
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★