Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) rsx

rsx
(fanatikus tag)

Kellene egy kis segitség,lassan váltok amd-re de volt egy kis baleset, eltört a 9500 nek az amd/939/ lefogatójá:O Ha valaki tudna nélkülözni 1-et hálás lennék.:R:R

''...Lalikám,van alkoholmentes söröd???Van.Akkor dobd ki a picsába,egy rendes sört kérek"...."A biztonsági öv nincs annyira kényelmetlen, mint a tolókocsi. "XD

(#102) arpi6k válasza rsx (#101) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Ez nehéz szülés lesz...

Intel & ATI

(#103) XanD3R

XanD3R
(senior tag)

Ez a brutális hűtő: Bővebben: link

(#104) rsx válasza arpi6k (#102) üzenetére

rsx
(fanatikus tag)

Mire gondolsz:))Tudsz valami megoldást:Y

''...Lalikám,van alkoholmentes söröd???Van.Akkor dobd ki a picsába,egy rendes sört kérek"...."A biztonsági öv nincs annyira kényelmetlen, mint a tolókocsi. "XD

(#105) 4nick8

4nick8
(lelkes újonc)

Itt egy korrekt teszt: http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/5-cool.html

(#106) emre33

emre33
(PH! addikt)

Érdeklődnék hogy van-e valakinek ZALMAN CNPS9500LED hütője ASUS-A8N-SLI premium lapon ? Ha igen mennyit lód ki felfelé a hütő az alaplapról ? Mert nekem elég közel van ott a táp,

Nem ér hozzá semmihez?

Kösszi

(#107) emre33

emre33
(PH! addikt)

Érdeklődnék hogy van-e valakinek ZALMAN CNPS9500LED hütője ASUS-A8N-SLI premium lapon ? Ha igen mennyit lód ki felfelé a hütő az alaplapról ? Mert nekem elég közel van ott a táp,

Nem ér hozzá semmihez?

Kösszi

(#108) emre33 válasza emre33 (#107) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

Megvettem nem ér hozzá semmihez.

és nagyon király, Teljesen csendes, és 10x250=2500 MHZ 39 fokos a procim, ugy hogy minimumon pörög a zalman ventilátorja

Szóval vegye mindenki ezt :C :C :Y :R

(#109) hans01 válasza emre33 (#108) üzenetére

hans01
(újonc)

Es a fordulatszamot lehet allitgatni...? En is ilyet akarok. Mennyiert kaptad meg?

(#110) zion04 válasza emre33 (#108) üzenetére

zion04
(lelkes újonc)

Azért nem árt odafigyelni a tesztek végkikiértékelésére is:

''Goes over the recommend maximum socket weight of 450g.''

...habár gondolom ez inkább csak egy esetleges szállítás esetén jelenthetne gondot.

(#111) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Hol lehet jelenleg legolcsóbban beszerezni ezt a csodát?

Intel & ATI

(#112) zion04 válasza arpi6k (#111) üzenetére

zion04
(lelkes újonc)

Pl:

www.depo.hu

(#113) sutykuru válasza arpi6k (#111) üzenetére

sutykuru
(tag)

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=225200

14k

[Szerkesztve]

(#114) rsx válasza arpi6k (#111) üzenetére

rsx
(fanatikus tag)

Talán itt:[link] :)

[Szerkesztve]

(#115) sutszi

sutszi
(senior tag)

Üdv!
A 9500-as felfogatásáról érdeklődnék azoknál akik már alkalmazzák eme rézcsodát. :R
Szóval arról lenne szó, hogy eddig mindenhol ahol láttam úgy volt a procira felfogva, hogy a gép első részéről szívta a levegőt és hátrafelé nyomta....
Van rá lehetőség hogy lentről felfelé írányba áramoltassa a levegőt azaz 90fokkal elforgatva szerelni fel?????

(#116) emre33 válasza rsx (#114) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

12.500FT vettem az edigitalba

fordulatszámot lehet szabályozni egy kis külső izéval....

Igen EL LEHET forgatni 90. fokkal, de szerintem az eredeti az jobb megoldás

Baromi csendes, nagyon megéri a pénzét

(#117) emre33 válasza rsx (#114) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

12.500FT vettem az edigitalba

fordulatszámot lehet szabályozni egy kis külső izéval....

Igen EL LEHET forgatni 90. fokkal, de szerintem az eredeti az jobb megoldás

Baromi csendes, nagyon megéri a pénzét

(#118) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Kösz mindenkinek!

Intel & ATI

(#119) Executioner

Executioner
(újonc)

Hell!
Nemtudja vki h az asus p5gd1 pro alaplapra jóe a cnps9500?
pls írjon aki tudja!

(#120) rsx válasza Executioner (#119) üzenetére

rsx
(fanatikus tag)

Itt találsz infot--->[link] :)

(#121) [HUN]Newman

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

Két féle infot találni róla egyes oldalakon, a Zalman honlapján 18dB-n van írva ez a min. hangereje. De valahol láttam 14dB-t is. Most akkor a 14dB-t viszi? (nekem P4 2,66 van)

Zárt házba milyen messziről érezni, h van van hangja?
Mondjuk zárt háznál, hangszigetelt ablakoknál, éjszaka lehet azért hallani?

Passzívolni akarom a gépet (holnap lesz meg a a Zalman ZM80-HP) és a CNPS6500-Cu -ra gondoltam, de a proci hűtő topickba senki nem reagált rá. Nem akarok tuningolni, de ha elmegy a CNŐS6500Cu-val akkor megveszem azt. A 9500 a második megoldás (14? de 18dB-s tűtőnél nem tudok halkabbat, már ha nincs más megoldás), ha a CNPS6500Cu-t nem bírná. Sztetek a procim bírná azt hútő nélkül? Mondom nem vagyok tuning májer, a lényge, h 0 hangja legyen.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#122) Zémann

Zémann
(kvázi-tag)

Hát néztem én ezt a listát,de amit akarok venni lap az nem szerepel benne. :(
Ez most akkor azt jelenti,hogy nem lehet felrakni egy Abit AN8 Ultára?
Használja valaki ezt a párost?

Ez most vagy valami vagy megy valahová

(#123) sutszi

sutszi
(senior tag)

Tegnap olvastam egy hír miszerint megjelent a ThermalTake kínáltában egy újabb Zalman 7700-as klón....
Blu Orb II néven ismerhető meg, és egyszerüen a hőcsöves 9500 képtelen jobban hűteni mint ez.

(#124) killahdrums válasza sutszi (#123) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Forrás? Vagy valami?

Az én farkam is hasonló mint a tied, de egyszerűen képtelen tied nagyobb lenni mint az enyém. Tegnap olvastam... :P

There is no God, just Technology...

(#125) Button válasza killahdrums (#124) üzenetére

Button
(tag)

[link]
Nekem ezekkel akkor is az a bajom, hogy nem hátrafele fújnak.
Ezért tartom a 9500-öst vagy a freezereket jobbnak, pláne ha csak egyetlen 8 cm-es venti van hátul.

(#126) sutszi válasza killahdrums (#124) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Parancsolj:
Itt olvastam először a hírt:
[link]
Itt pedig a tesztet:
[link]

A farok téma érdekes poén de hogy jön ide? :F

(#127) sutszi válasza Button (#125) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Én ezekről úgy vélekedem, hogy ha ezt a rózsa alakú hűtőt alkalmazod, akkor, az oldallapra egy porszűrővel ellátott ''lyuk'', erre az oldallapra egy légterelő ami a procihűtőig tart és így egyenesen a szabadból szívja a levegőt.
Ráadásul a táp sem kap olyan meleg levegőt mintha bentről használná a levegőt a procihűtő.

(#128) [HUN]Newman

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

121-es irományomhoz senki nem tud hozzászólni? :(

(#129) Male válasza [HUN]Newman (#128) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 6500 nem valami nagy szám... kizárt dolognak tartom, hogy passzívan elvigye a P4-edet, már ha nincs valami nagyon komoly légmozgás a házban... (persze ha csak netezel a gépen, akkor elmegy simán)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#130) Button válasza [HUN]Newman (#121) üzenetére

Button
(tag)

Majd amikor végzel, Te is rájössz, hogy a vinyód a leghangosabb :O
Eddig nekem sem tünt fel, a halknak hitt WD felnagyultnak hallatszó visítása elnyomja a jó procihűtőt, akár 3 darab 9500-öst is bőven.

(#131) [HUN]Newman

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszokat! :R

Háát, többnyire igen, csak netezek. Film megy, meg zene. Bár ritkán, de ha közbecsúszik egy gamma.... :F

Az én vinyóm egy 200-as seagate.

A vincsit is lehet hangszigetelni, vagy nem?

[Szerkesztve]

(#132) sutszi válasza [HUN]Newman (#131) üzenetére

sutszi
(senior tag)

Vannak próbálkozások, de azok jelenleg a megoldás helyett a parasztvakítás tárgykörét merítik ki.
Ennek lényege egy egy ''doboz'' belül szivacs féle anyag, ami valóban fog némi hangot. Ellenben úgy felmegy a hőmérséklete főleg egy 200Gb-os winyónak, hogy nem győzöd majd menteni róla az adatot mielőtt kiég.

(#133) [HUN]Newman válasza sutszi (#132) üzenetére

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

Értem. Köszi!!

Most, h visszatérünk a proc. hűtőkhöz.

Ha mer nem megoldható, ventiállátor nélküli hűtésem legyen (no víz), olvasgattam itt a PH-n teszteket. Volt egy Coolink BAT, ami 1m-ről mérve 10,1dB nyomott míg a legjobb 7xxx-es Zalmanok is 16dB-től mentek. Most néztem a Kelly-Tech honlapját, de nem találtam benne BAT-ot. Azóta volt még egy Coolink teszt, amiben vmi utódról beszéltek. Lenne még halkabb proci hűtő, mint a BAT? :o Nekem a a full csend a lényeg, amit ventis (nincs más m.o.) CPU hűtővel meg lehet oldalni. Ma éjszakai nagy netezés közepette eljutottam a BAT-ig ugye, de most megintgtam egy esetleges utód miatt. Esetleg ennél még halkabb hűtő?

sutszi: ezer bocs, lehet elküldtem Neked ezt privibe, lehet h kétszer is :(

[Szerkesztve]

(#134) sutszi válasza [HUN]Newman (#133) üzenetére

sutszi
(senior tag)

[HUN]Newman: Semmi gond. :DD :DD :DD
Nagyon halk gépet, akarsz, ez az ami mostanában komoly fejtörést okoz az embereknek.
Én csak halkítani akarom, de véleményem szerint ami 19dB alatt van azt már nagyon csöndbe kell lenni és a gép mellett fülelni, hogy meghald.
Mellesleg nemtudom, hogy ezt nézted e már
[link]
Ha ez nem elég halk meg passzív akkor semmi. ;)

(#135) Atapi válasza [HUN]Newman (#133) üzenetére

Atapi
(senior tag)

Ebben a topicban kecsit off a téma ugyan, de nekem batom van. Az én 3GHz nem tuningolt E0 steppinges prescottomat elviszi passzivan, az ha jol számolom 0dB. Persze ehhez jol szellőző ház kell. Az utóda, az U8 széria nagyobbik tagja elvileg még nála is jobb hűtési teljesítményt nyujt, ugyhogy valoszinüleg az se lenne rossz választás, ámde van még jópár, akár passzívan is használható hőcsöves monstrum a gyártók kínálatában. Pl amiröl volt is cikk itt a ph!-n, a ''kis'' ninja is passzivra lett tervezve ([link]), a thermaltake kinálatában pedig van ez az impozáns darab: [link]. Ugyhogy azért nem kell kétségbe esni, vannak még elég jo hűtők. Bár ha igazak az adatok a zalmann ezen hűtőjéről, akkor a tápod valószínüleg elnyomná a hangját, már ha nem passziv...

üdv

(#136) [HUN]Newman válasza Atapi (#135) üzenetére

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

suszti: én is sok passzív tűtőt láttam, de nem nagyon tesztelik őket, tehát hiába van rá 15.000 ft-om, ha ezen múlik, h passzív legyen, akkor hát rendben. De mindt írtam annyira kevés helyen tesztelik és már mostanság is annyi van belőlük, h az ember még az ára alapján sem tudná eldönteni, h melyik lenne a legeslegjobb passízv CPU hütő. :F

(#137) Atapi válasza [HUN]Newman (#136) üzenetére

Atapi
(senior tag)

Olyat hogy legeslegjobb nem biztos, hogy érdemes keresni. A számitástechnika rossz befektetés, mivel akár naponta történhetnek olyan technologiai ujitások, amik elavulttá tehetik az előző napokban vett terméket....
Neked hűtővásárlással kapcsolatban azokat kell mérlegelned, hogy mennyit szánsz rá, ezzel milyen hűtési teljesitményt szeretnél elérni, milyen hanggal. Ha ezek megvannak, akkor azért naggyábol körvonalazodik egy termékcsalád, amik közül szinte bármelyik lehet a választottad, majdnem ugyanugy meg fogja állni a helyét. Itt kisebbek a különbségek, mint mondjuk ha azt mondanád, trabant vs merci. Talán bmw vs merci -t lehetne mondani. Izlés kérdése, melyiket választod, sztem egyikre se lehet azt mondani, hogy nem jo...persze lehet, hogy az egyik 5kmph gyorsabb lesz, de 250 fölött számit ez? Én bármelyiket elfogadnám :))

szerk: helyesirás
üdv

[Szerkesztve]

(#138) [HUN]Newman válasza Atapi (#137) üzenetére

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

- hangja legyen 0dB, tehát passízv
- házhűtő nélkül vigye el a gépet
- ár a két felső feltételhez mértet nincs behatárolva, mert egy hajszálnyival kisebb csak bordát vettem a CPU-ra de nem bírja, nem lesz megoldás, h veszek rá egy coolert, mert akkor inkább kidobom és veszek egy másik márkájú bordát, hátha az bírná (nem volt még soha passzív CPU-m, 2 éve ugyanaz a gyári van a 2,66-osomon :o ) Nem akarok rossz döntést hozni, egy hete keresem a legjobbat.Legjobb = ma aktuális legjobb. Így értettem. Ha ma a megjobb kell akkor megveszem, nem a PC-re költöm a legtöbb pénzt, nem ez a fő hobby-m, csak a lényege, h 0 hangja legyen. Tehát, nem vagyok fanatikus, h esetleg szétverném a fejem a falba, ha rákövetkező nap megjelenne egy új delikvens.

De számit az az +5khm, hiszen a proci 5 fokkal hűvösebb két passzív hűtő közül, az azért nem mind1. ;)

Eddig ezeket ismerem:

Zalman CNPS6500B-AlCu (nem ajánlják)
Zalman CNPS6500B-Cu (nem ajánlják)
Thermaltake CL-P0071 (láttam már, de nem hallottam róla)
Coolink U8-92 (állítólag ennél nincs halkabb hűtő, amit ventilátorral létrehoztam és honlapjukon lehet kapni venti nélkül is)
Coolink U8-120 (ez kicsit ''hangosabb'' mint előző társa és honlapjukon lehet kapni venti nélkül is)
Cooler Master Hyper 6+ (semmit nem tudok róla, depon láttam)
Cooler Master Hyper 6 (semmit nem tudok róla, depon láttam)
Scythe Ninja (ugye nem csak magas ára miatt tartják etalonnak, abban a tesztben sajnos csak hűtővel tesztelték)

Mind passzív üzemmódban, mert megeset, ezek közül, h:
- van amit passzívra terveztek és opticonális hűtő sincs hozzá
- vagy van hozzá hűző, de elviekben passzívan is oké lehet.

Ár szerint növekvő sorban írtam. És ezekről hallottam, vagy olvastam már esetleg vmit.

Most, a gyári kétéves hűtővel hűtőm a procit, megnéztem az asus pcprobe-el hány fokot mutat most a hőmérő: 38 fokos. Ha nem csinálok semmit csak a windows fut (1 hetes), akkor 30-32 között mozog. Terhelve nem tudom, mert rikán terhelem, de azért szoktam...

Most bizonyára sokan ismeritek a gyári hűtőt, hány fokos lenne a passzívval a procim, alapjáraton, meg mondjuk kis netezéssel (több mozilla nyitva, winamp, msn)?

(#139) sutszi válasza [HUN]Newman (#138) üzenetére

sutszi
(senior tag)

http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0071SonicTower/cl-p0071.htm
EZ JÓ!!!!!
Szóval ezt a 0 dB-es gépet felejsd el.
Mindenképp kell valami ami mozgatja a levegőt. még ha halkan is.
Mondom neked hogy 19dB alatt már olyan halk hogy füledhez kell tartani.
Ráadásul a 0-ás szintet soha nem fogod elérni mert a HDD és az ODD-k mindig is zúgni berregni fognak.
Vannak házventik, amik kis feszültségen akár 16dB alatt már keringetik a levegőt és nemigazán veszed észre.

(#140) [HUN]Newman válasza sutszi (#139) üzenetére

[HUN]Newman
(lelkes újonc)

Hát sztem szebben néz ki a Coolink U8-92-es saját hűtővel, halkabb, mint a BAT(!!!) -ami nagy szó- (végre megtaláltam az összehasonlító tesztet róla!).

Viszont ha erre a Tt Tower-re tudok olyan ventit, ami azért passzol hozzá (úgyértem nem ocsmány), és olyan halk, mint a Coolink U8-92-es (kisebb) coolere, akkor azt mondom: :R :))
De ez a tower úgy készült h teljes passzív, és sztem nagyon bénán néz majd ki vele egy hűtő. Eddig úgy néz ki, h Coolink U8-92. Ez az általam eddig leghakabbak hitt és eddig tudott hűtő. Ami hatékony is! Bár ez most azért valjuk be ''sajnos'' csak másodlagos.. :B

(#141) X800XL

X800XL
(újonc)

Szaia sztok a kérdésem az hogy ez a hűtő --Zalman CNPS9500-- jó az én 3500+-os procimra?

(#142) dante3 válasza X800XL (#141) üzenetére

dante3
(őstag)

A procidat biztosan lehűti!
A kérdés inkább az,hogy az alaplapodra rámegy-e?
Igen jó! [link]

[Szerkesztve]

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

(#143) X800XL válasza dante3 (#142) üzenetére

X800XL
(újonc)

ASUS A8N SLI van benne egy x800 meg hang meg tv kártya mért nem kéne beleférnie?

(#144) dante3 válasza X800XL (#143) üzenetére

dante3
(őstag)

Én arról beszéltem,hogy kompatibilis-e a lapoddal és amint a linkből kiderül:IGEN nyugodtan megveheted! Jól lehűti a procidat! ;)

(#145) X800XL válasza dante3 (#144) üzenetére

X800XL
(újonc)

mennyire hangos?

(#146) dante3 válasza X800XL (#145) üzenetére

dante3
(őstag)

1,350RPM 18.0dB
2,600RPM 27.5dB

(#147) germanh

germanh
(senior tag)

hello!
Ez a hűtő rámegy Asrock ConroeXfire-eSata2 lapra?
Csak azért kérdem mert a Zalman oldalán nem találom.

Enjoy the pain!

(#148) dik

dik
(senior tag)

Hi!

Most építgetem újá a gépem vettem egy an9 32x lapot hozzá egy 4000+ procit (am2) ehhez vettem egy zalman cnps9500 am2 hűtöt csak annyi lenne a kérdésem rátettem csak jobbra, ballra kicsit forog a procin ez remélem nem nagy baj nem szeretném ha elfüstölne???

(#149) kisninja válasza dik (#148) üzenetére

kisninja
(őstag)
LOGOUT blog

EZ a hűtő nem kompatibilis (inkomoatibilitás áll fenn:D ) am2 vel ... ne aggodj meg modolható