- hangja legyen 0dB, tehát passízv
- házhűtő nélkül vigye el a gépet
- ár a két felső feltételhez mértet nincs behatárolva, mert egy hajszálnyival kisebb csak bordát vettem a CPU-ra de nem bírja, nem lesz megoldás, h veszek rá egy coolert, mert akkor inkább kidobom és veszek egy másik márkájú bordát, hátha az bírná (nem volt még soha passzív CPU-m, 2 éve ugyanaz a gyári van a 2,66-osomon
) Nem akarok rossz döntést hozni, egy hete keresem a legjobbat.Legjobb = ma aktuális legjobb. Így értettem. Ha ma a megjobb kell akkor megveszem, nem a PC-re költöm a legtöbb pénzt, nem ez a fő hobby-m, csak a lényege, h 0 hangja legyen. Tehát, nem vagyok fanatikus, h esetleg szétverném a fejem a falba, ha rákövetkező nap megjelenne egy új delikvens.
De számit az az +5khm, hiszen a proci 5 fokkal hűvösebb két passzív hűtő közül, az azért nem mind1. ;)
Eddig ezeket ismerem:
Zalman CNPS6500B-AlCu (nem ajánlják)
Zalman CNPS6500B-Cu (nem ajánlják)
Thermaltake CL-P0071 (láttam már, de nem hallottam róla)
Coolink U8-92 (állítólag ennél nincs halkabb hűtő, amit ventilátorral létrehoztam és honlapjukon lehet kapni venti nélkül is)
Coolink U8-120 (ez kicsit ''hangosabb'' mint előző társa és honlapjukon lehet kapni venti nélkül is)
Cooler Master Hyper 6+ (semmit nem tudok róla, depon láttam)
Cooler Master Hyper 6 (semmit nem tudok róla, depon láttam)
Scythe Ninja (ugye nem csak magas ára miatt tartják etalonnak, abban a tesztben sajnos csak hűtővel tesztelték)
Mind passzív üzemmódban, mert megeset, ezek közül, h:
- van amit passzívra terveztek és opticonális hűtő sincs hozzá
- vagy van hozzá hűző, de elviekben passzívan is oké lehet.
Ár szerint növekvő sorban írtam. És ezekről hallottam, vagy olvastam már esetleg vmit.
Most, a gyári kétéves hűtővel hűtőm a procit, megnéztem az asus pcprobe-el hány fokot mutat most a hőmérő: 38 fokos. Ha nem csinálok semmit csak a windows fut (1 hetes), akkor 30-32 között mozog. Terhelve nem tudom, mert rikán terhelem, de azért szoktam...
Most bizonyára sokan ismeritek a gyári hűtőt, hány fokos lenne a passzívval a procim, alapjáraton, meg mondjuk kis netezéssel (több mozilla nyitva, winamp, msn)?