Annyit tudok mondani h a csavarok közepe (amikkel felvan fogatva) 13,5 cm-re van egymástól remélem ez segít
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
HANDO88
(fanatikus tag)
Sziasztok.Beléptem én is a klubba egy Balder proci hűtővel és egy Bifrost kari hűtővel. A Balder nagyon ütős,lealázta a Scythe Ninja plus-t egy négymagosított Phenom II-őn.A Bifrost kicsit gyenge volt a 4890-en de miután a két gyári ventit lecseréltem két 9 cm-es Revoltec ventire egész tűrhető lett,és jól kordában tartja.A Balderra raktam még egy 12 cm-es ventit így egyenesen állat , játékok alatt a proci hőmérséklet 32-36 fok mindössze.Ha valakinek van esetleg egy eladó Xigmatek ventije szóljon,engem érdekelne.A legjobb lenne egy Balder gyári és akkor két egyforma lenne a hűtőmön. Engem a zaj nem zavar a magas hőfok annál inkább.A Baldert bátran merem ajánlani mindenkinek, nagyon jó a teljesítménye.
Szerintem legtöbbet a ph-s tagok költöznek mert mindenki akkor hagyja el a gari papírt.

Moretimer
(tag)
Megtetszett a Xigmatek Thor's Hammer CPU hűtőjé,és gondoltam nézek 1 tesztet magyar honban.
Találtam is,de hihetetlen,hogy ezt emberek teszt -nek merik nevezni.Semmi hőmérséklet adat(diagram vagy valami),képek csak a termékekről,csak a reklám.Szánalom....
[ Szerkesztve ]
Üdv: Moretimer ¤----------------¤ Profi honlapok készítése alacsony, baráti áron! Webhosting!

andras888
(tag)
A XIGMATEK Asgard házba maximum hány mm-es hűtőt lehet rakni?
185 mm széles pont mint a Cm 335 abba 166,6
"Soha nem akartam olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadott volna tagjának."

whatnot
(senior tag)
Kérdezném az Asgard tulajokat (vagy nyilván bárkit, aki tudja esetlegesen a választ), hogy befér-e a házba egy nagyobb cpu hűtő, mint pl. a Scythe Mugen 2 (157mm magas) vagy a Ninja 2 (153mm magas)?
Látom hasonló kérdés volt előttem, remélem lesz válasz...
[ Szerkesztve ]

Ragga.Bob
(tag)
Belefér egy 160mm-es hűtő.
A CM Hyper Z600 is 160 mm magas.
"The only place success comes before work is in the dictionary." (Vince Lombardi)

whatnot
(senior tag)
Inkább nem kockáztattam és alacsonyabb hűtőt rendeltem (Nepartak HDT-S983).
Ugyanis egyrészt maga a gyár 150mm-t mond maxnak, másrészt a neten van olyan, akinek befér a cucc, másnak meg nem. Volt, aki kivágta a ház oldalát és plexit szerelt rá, mert a vásárolt hűtő nem fért be.
Sziasztok!
Az Utgard-ban milyen hosszú kell legyen a 24pines alaplapi tápkábel ahhoz, hogy a lap mögött el lehessen vezetni? 40-45-50-55cm? Nagyon nem mindegy, mert amelyik tápnak 50cm felett ez a kábele, az 17k-nál kezdődik.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)
45cm már elég lenne szerintem. A gáz a procicsati kábelével van,mert oda 55cm-s biztos,hogy kell. Ahogy nézem nem kicsi házikó.
Ezt csak látásból mondtam,láttam élőbe ilyen házat. Mérési alapja nincs amit írtam
[ Szerkesztve ]
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu
Biztos információ kellene. A kiegészítő csati hosszúságával nem lenne gond, mert már 13k-ért van Chieftec CTG-500, aminek 55cm-es.
Szerk.: És azt a házat nem tudnád még egyszer szemügyre venni, aztán lemérni? 
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/ Tápajánló táblázat: http://jotapok.atw.hu/ (bővítés alatt áll)
sajnos nem,mert azóta el lett adva,majdnem vevő is lettem rá. Csak máshogy alakultak a dolgok
És milyen tápocska volt abban az Utgardban? Egyáltalán a lap mögött volt elvezetve a kábel benne?
Esetleg veszel hosszabbítót ahhoz a kábelhez ami nem ér el, nem olyan drágák.
Hát igen, csak azt megint külön helyről, külön postaköltség, és máris ott vagyok egy drágább táp áránál. 24pines hosszabbítót 1 helyen találtam: Akasa AK-CB24-24-EXT 1 400 Ft +pk. 1090Ft. De erről semmi infó, tehát inkább ezt venném: NZXT ATX 24-Pin 25cm 2 710 Ft +1090Ft.
Kár, hogy ilyen kevés Utgard tulaj van errefelé, pedig sztem nagyon korrekt ház, korrekt áron.
[ Szerkesztve ]
csak sima ház volt,mert azért vette a gyerek,hogy majd beleköltözik. vx450-et vett volna bele,de aztán mire meglett a gép eladta a házat
[ Szerkesztve ]
Persze, hogy + költség de ha harisnyázottat veszel az még designban is +-ot ad. Amúgy a 4-8 pin atx szokott gond lenni mert az alsó tápos háznál sokszor nem ér el még a hosszúkábeles táp sem.
Sziasztok!
Megvettem az Utgardot. Jó szellős. Minden cucc hőmérséklete bő 10-15fokot javult terhelés alatt, főleg a HDD-k. Minőségre sem lehet panaszom. Masszív, minden pontosan a helyén, tágas. De ami a legszebb, hogy az FSP 400PNF 4pines csatlakozójának az 52cm-es hossza elég volt ahhoz, hogy az alaplap mögött húzzam be a helyére. Sőt, még 50cm is elég lenne. Tehát az új táp vásárlásánál ezzel is könnyebb dolgom lesz.
A házban van alapban 3db XLF venti, de még vettem melléjük 2db 12cm-est. Leszabályozva semmi hangjuk sincs, de maxon elég szépen morognak, zúgnak.

ricsard88
(tag)
Üdv Mindenkinek! Tegnaptól én is egy Utgard tulajdonosa vagyok. Jók az első benyomások, de egy dolog zavar kicsit, a venti szabályzók másnak is melegszenek?
Eddig ez a 4. házam, és most először vettem drágábbat. Nagyon meglepődtem az összeszerelési minőségen. Azt sejtettem, hogy jó, de arra nem számítottam, hogy még az előlapon lévő fedőlemezek is úgy állnak, mintha a ház szerves részei lennének. Kicsit sem lifegnek. Szóval azt hiszem megérte az árát.
Üdv!
Igen, nálam is melegszik a szabályzó, de nem zavar túlzottan. Ha valami baja lesz, az úgyis kijön a garancia idő alatt. 

ricsard88
(tag)
Akkor nem egyedi a problémám szerencsére. Ma kicsit jobban megnéztem, csak akkor melegszik, ha letekerem a ventillátorok sebességét. Plusz ha letekert állapotban kapcsolom be a gépet, akkor a 17 centis ventinek nem megy annyi áram, hogy beinduljon, hanem csak világít. Negyed állásban már tökéletes.
Na, az nincs rendben. Nekem minimumon is pörög. Nézd meg, hogy minden érintkezik-e rendesen.
Egyébként Te hogy oldottad meg a vinyók lerögzítését? A házhoz nem adtak olyan hosszú csavart, ami a gumi betéteken átmenne, és még bele is tudjam csavarni a HDD-be.
Ilyen járt a házhoz, és nem olyan, ami eddig, meg amilyet a tesztekben lehet látni.

ricsard88
(tag)
Ha már beindult a gép, és úgy tekergetem, akkor minimumon is pörög, csak indításnál csinálja ezt.
Nekem nem teljesen így néz ki, a középső rögzítő egyáltalán nincs, csak a felső és az alsó 5,25" keret volt rajta. Úgy tudom gyárilag nincs is benne gumi betét (valamilyen tesztoldalon ez volt az egyik negatívuma), és én sem láttam benne. Gyárilag 2 kicsi csavarral volt belecsavarozva a házba, én is csak azokkal csavaroztam vissza, és a pattintós rögzítővel.
Lehet nem kapja rendesen a kraftot a szabályzó.
Az enyémben van gumibetét. Nem is lehet észrevenni rezgést, pedig az 1TB-os Hitachi 7K1000.B-k elég rezgős fajták.
Amúgy a HDD hűtését nagyon jól ellátja, mert a 40-49fokos (idle-load) vinyó, most 30fokos, és a nagy melegben is csak 34fokos, továbbá játék közben 1fokot sem emelkedik a hőmérséklete, pedig az előző házban 5-6fokot is feljebb ment 5 perc COD4 után.
Egyébként minden alkatrész hűtése hasonlóan kedvező: [link] (A VGA azért ilyen "forró" idle, mert a gyári 8cm-es ventilátort kiszedtem a Zalman VF830-as hűtőjéből, és rákötegelőztem egy 12cm-est, ami pár fokkal elmarad a gyári megoldástól, viszont ilyenkor, min. fordulaton hangtalan. A CPU kupak és magok közti hőmérséklet különbség mértékét pedig nem értem. Elvileg 10foknál nem kéne nagyobb különbség legyen.)

leonel
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Én is Utgard mesh tulajdonos lettem. 
Csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni róla!
A ventik számát rögtön 7-re emeltem. 
A mugen is szellősen fér el benne szal tökéletes.
Van valakinek tapasztalata, hogy az előlapi 120-as helyett hogy lehet rögzíteni a 140-est?
Gyári spec szerint 140 is kompatibilis.
Írtam a gyártónak, de X@rtak rám. 
Én már Uff-tam eleget, most már Uff-on más is...

ricsard88
(tag)
Tényleg elég nagy ház, de hogy fér el benne 7 venti? Nekem elég a gyári fellszereltség, maxon az is elég hangos, és hűt is rendesen.
Mikor szereltem nekem úgy rémlik, hogy a vinyós venti épp akkora amekkora a rekesz, szóval jó kérdés hogyan lehet 140-est rászerelni. 

leonel
(fanatikus tag)
Rosszul írtam most még csak 6 de amúgy 9 a maximum.
Jelenleg: 1db 120 front, 1db 140 lent, 1db 120 hátul, 2db 120 az oldalfalon, 1db 170 a tetején.
A felső 170-est fogom lecserélni 2 db 140-esre valamint a front 120-ast szeretném 140-esre.
Elvileg az oldalfalon még 2db 120-as elférne, de azok már ütköznének a mugen ventibe. 
Valaki tud mondani valamit a Xigma blue line rol?
Hangos? jol hüt?mert nagyon tetszik
és szeretném vele telepakolni a házam 
"The history is written by the victors...And here I am thinking we'd won."
Leszabályozva egész kellemes, kis motorzajjal. Max. fordulaton már durva hangja van. Nekem van 5db (4x12+1x17cm, narancs színűben), és ha max-ra állítom, akkor a 12cm-esek hangosak, a 17-es pedig még úgyis tűrhető.
nekem 1 12 es meg 2 14 es kellene kékböl
a lap nem szabályozza?
nem pwm esek?és ha nem akkor mivel szabályozzam?
Nem PWM-esek. Az egyik legolcsóbb gyári szabályzó a Xigmatek Monocool Fan Controller, amivel egyidejűleg akár 3db ventilátort szabályozni, és ez márkában illene is a ventikhez, továbbá a PC gear-nél van mind a 3 alkatrész (12cm, 14cm Blue line és potméter).

leonel
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Ma kiszedtem az Utgard-ból a 120-as és a 170-es ventiket.
Ha valakinek kellene - szóljon. 
Ez a pc gear megbizható?
és nem lehet ilyesmit máshol kapni?

chrisnagy13
(kvázi-tag)
Igen, megbízható, nyugodtan rendelhetsz tőlük. 
Köszönöm 

BK87
(fanatikus tag)
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy xigmatek asgard házba befér-e egy CM 212+, vagy egy thermaltake contac 29-es [link] hűtő? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Az Asgard 185mm széles tehát ebben egy 160-as hűtő ha el is fér az nagyon necces. Talán jön egy tulaj aki ezt a kombinációt használja és tud érdemi információval szolgálni.

nagynorbi
(senior tag)
Nézd meg ezt az ajánlót, különös tekintettel a V4, és a V5 részre . Azt nem tudom, hogy valós összeállításokról van-e szó, de biztosan meg tudod kérdezni a szerzőt.
Üdv.:
http://www.vapouronline.hu - elektromos cigaretta webáruház

kona005
(kvázi-tag)
helló mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni hogy van e itt valaki aki egy Xigmatek Asgard házba Scythe Mugen 2 vagy Ninja 3-as cpu hűtőt hazsnál.
Ha van akk pls jelezze mert be szeretnék szerzni egyet persze ha belefér 
A segítséget előre is köszi

BK87
(fanatikus tag)
Mugen 2 belefér: [link]
[ Szerkesztve ]

yodee_
(fanatikus tag)
szeva!
hosszú nézegetés után beruháztam egy midgrad white knight házikóba. a kérdésem az lenne, hogy a tetejére lehet betenni radiátort vízhűtéshez?
köszi
Na most kaptam meg
Hát nem szép..... 

[ Szerkesztve ]

Gyufaaa
(PH! addikt)
Srácok. Kérdéseim lennének a Balder hűtővel kapcsolatban. Kinek mi vele a tapasztalat? Egy erős léghűtésre lenne szükségem. Mugen 2-ben gondolkodtam, de "sajna" a memóriáim magas hűtőbordásak, így nem férne el alatta. Ez a Balder hűtő viszont pont jónak néz ki formára és méretre. Milyen teljesítményel rendelkezik ez a hűtő?
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem bolti tesztekre.
Battlefield 3: Gyufaaa "Miből van Sylvester Stallone agya? Rambó ..."

Gyufaaa
(PH! addikt)
No. Senki? 
Menny át ide itt már senki sincs 

Gyufaaa
(PH! addikt)
Köszke! 

Milka 78
(őstag)
Sziasztok!Használ valaki Xigmatek Thor hűtőt?
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--
Menny fel Logoutra és ott találsz róla cikket 

Savanya
(PH! addikt)
Segítséget kérnék : Valakinek volna 2db felesleges Xigmatek cpu hűtőkhöz való gumibak ventilefogatáshoz ?

Mr. Funes
(újonc)
Üdvözletem mindenkinek.
Egy Thors Hammer-hez kellene majd idővel Xigmatek LGA1155 keret, hisz a mostani LGA 775-ös konfigomra jó a hűtő, de szeretnék majd venni LGA1155-ös konfigot, s meg szeretném tartani a szépséges processzor hűtőmet hozzá.
Vá
laszotok is előre köszönöm