Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#201) senerit válasza KMT (#197) üzenetére

senerit
(újonc)

Szia

S963 teszt: [link]

S964 teszt: [link]

Remélem ez segít.

Hol lehet kapni kérdésre: mi vagyunk a disztribútorok. Webshopban nálunk is lehet, de a nagy partnereknél már ott van. Hétvégétől újabb kisker vette fel a kínálatukba a Xigmákat: "ájponponthu"

(#202) jorden06

jorden06
(senior tag)

Hali!

1 hónapja beruháztam egy S1283-ra, gondoltam IDLE passzívban megbírkózik az E6750-es procimmal (8x400 / 3200MHz @1,3V @ LOAD). Eleinte ezt kb 44/43 fokos maghőmérséklet mellett tette, gondoltam ez még pont belefér. Aztán egy hete kb 50fok körül mozog, de semmit nem változtattam.

Lehet, hogy a pasztával van valami? A gyárit raktam rá és nem tudom mennyi az elég, de nem az egész adagot nyomtam ki. Láttam már olyat is, hogy valaki megbuherálta és hátsó távtartó beiktatásával jobban ráfeszítve nyert pár fokot. A első 44/43C egyébként mennyire volt jó?

:R

(#203) kingabo válasza jorden06 (#202) üzenetére

kingabo
(őstag)

Megjött a nyár és meleg van. (az én procim is 4-5 fokkal lett melegebb)

(#204) Pubszon válasza jorden06 (#202) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha nem is veszed észre, de pár fokkal melegedett az idő, hisz jön a nyár. :K
Az én procim is 6-7 fokkal lett melegebb IDLE. :K
Jobb lenne ha egy csendes ventit ráraknál és 5V-ról táplálnád, hangja nem is lenne.

[ Szerkesztve ]

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#205) sz.j válasza jorden06 (#202) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

A megemelkedett külső hőmérsékleten kivül az is okozhatja, hogy valamelyik műanyag pöcök kiugrott a helyéről, és már nem szórítja rendesen a hűtőt a procihoz.
Ha esetleg ez történt, talán érdemes lenne a hűtődhöz való Crossbow-ot venni (kb. 1000-1300.-)

"gondoltam IDLE passzívban megbírkózik az E6750-es procimmal (8x400 / 3200MHz @1,3V @ LOAD)."

Hááát ..., nem is tudom, de én nem rizikóznék ...

;)

[ Szerkesztve ]

http://szjanos.atw.hu

(#206) dime27

dime27
(senior tag)

Ilyen crossbow énnekem is kellene de ezt máshol nem lehet kapni csak seneritnél pl pcgearnél nincsen?Messze élek Bp-től ezért az ezer forintos tételért nem szívesen mennék fel vhogy utánvéttel nem lehetne ezt megldani?SEneritnek irtam itt pü-t de nem válaszolt,please vki help lécci!

(#207) senerit válasza dime27 (#206) üzenetére

senerit
(újonc)

Szia

ment a privát, bocs, nem láttam.

(#208) dime27

dime27
(senior tag)

Senerit ment pü!

(#209) jorden06 válasza sz.j (#205) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Pöcköket megnéztem, azok rendben voltak, bár vmi iszonyatosan rosszul tartják a hűtőt. Milyen megoldások lehetnek még arra, az a crossbow a hátsó keresztpánt?

Most kicsit átalakítottam a házat, elöl egy AC AF12025L venti megy 5V-on, a hűtőn egy Noctua 5V-on, és még várom a másik AC-t hátulra ami majd szintén 5V-on fog menni. Így 40C/40C a maghőmérséklet idle alatt, remélem a plusz hátsó holnap majd még javít rajta.

Hátsó pánttal meghúzva mennyit nyerhetek még? Ez a 40C/40C megfelelő?

(#210) sz.j válasza jorden06 (#209) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

"Pöcköket megnéztem, azok rendben voltak, bár vmi iszonyatosan rosszul tartják a hűtőt. Milyen megoldások lehetnek még arra, az a crossbow a hátsó keresztpánt?"

Igen az, meg a hozzátartozó cuccok (csavarok, rugók, pántok).
(Az alsó sorban látható képek)

"Hátsó pánttal meghúzva mennyit nyerhetek még? Ez a 40C/40C megfelelő?"

Egy-két dolgot biztosan nyersz.
Biztonságot, plusz nem görbül a lap, és ha a műa. pöckökkel netán nem lehetett tökéletes hűtést elérni, akkor várhatóan az is javulni fog.
Hogy mennyit ..., ki tudja...?

;)

[ Szerkesztve ]

(#211) jorden06 válasza sz.j (#210) üzenetére

jorden06
(senior tag)

Van valami különbség a Crossbow ACK-I7751 és Crossbow ACK-I7753 között? Mert én kb. semmit nem találtam. Olvastam már olyan megoldásokról, hogy valaki leszedte az Intel gyári hűtőjét. Néztem még más gyári kiteket (Zalmant pl) de sehol sem tudok venni, hol ruházhatok be ilyenre :F

[ Szerkesztve ]

(#212) KMT válasza senerit (#201) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

A frosty-s teszteket olvastam természetesen, ott láttam, hogy "számértékileg" halk kis fodulaton. Csak gondoltam megkérdezem, hátha van valakinek személyes tapasztalata róla.

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#213) WOLF1stein válasza jorden06 (#211) üzenetére

WOLF1stein
(kvázi-tag)

ACK-I7751: HDT-S963, HDT-S1283, RED SCORPION-S1283 hűtőkhöz való (3 heatpipe-osok)

ACK-I7753: HDT-D1264, HDT-D1284, Achilles S1284, HDT-SD964 hűtőkhöz (4 hp)

[ Szerkesztve ]

Szevasz! Mi van veled, semmi?

(#214) sz.j válasza jorden06 (#211) üzenetére

sz.j
(PH! kedvence)

Ajánlom figyelmedbe a következő hozzászólásokat:

# 150, 151, 154, 155, 156, 157, 158, 159 és a # 213-at.

;)

(#215) jorden06 válasza senerit (#207) üzenetére

jorden06
(senior tag)

heló!

én is írtam privit, majd ha van időd válaszolj kérlek:)

(#216) 58522

58522
(újonc)

Én az én 1283-asomat simán négy csavarral raktam fel, betonstabilan áll.

(#217) dime27

dime27
(senior tag)

Senerit ment egy pü

(#218) Neoteric

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

olvasgattam itt a hszeket és egyrejobban megtecett eza xigmatek márka..

szerintetek egy e8200-ra melyik lenne a legjobb 4ghzen hajtva?

achilles v red scorpion?
esetleg vmeik másik?

kössz :R

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Battlelog: NeotericHUN - MULTIGAMING COMMUNITY - www.multigaming.hu║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#219) Pubszon válasza Neoteric (#218) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Achilles minden procira jobb, de neked a Red Scorpion is elég lenne. :K

http://goo.gl/OVbJz Google - Motorola Atrix 4G @ 4.0.3 ICS CyanogenMOD 9 + 16GB SDHC & Huawei Ideos S7 Slim @ 2.2.2 Rooted + 8GB SDHC / XBOX Gamertag: Puby23

(#220) Gorneck23 válasza Neoteric (#218) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

RS van a 8200amon...bőven sok...

(#221) Neoteric

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

oks, akkor scropion lesz, thx :R

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Battlelog: NeotericHUN - MULTIGAMING COMMUNITY - www.multigaming.hu║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#222) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mostanra én is teljesen bekavarodtam. :F
Itt van ez a 3 hűtő, de vajon melyik a legjobb közülük?
Sehol nem találtam olyan tesztet ahol egyszerre mind a hármat tesztelik. :(
RED SCORPION-S1283
HDT-S1283
Achilles S1284

Melyik a leghatékonyabb? :F

(#223) f4lcon

f4lcon
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

az mennyire normális, hogy bekapcsolásnál nem indul el a venti?
4 pines lap, 4 pines venti az s1283-mamon (nem RS, sima) és bekapcsolva a gigabyte ds3 gyári ventiszabályzása bios-ból.
mintha csak bizonyos hőfok felett indulna el egyáltalán, é utána is ilyen értékeket olvas ki a speedfan, hogy 309 rpm.... (volt 200 alatti érték is!) :F

szerk: a magok (e6300 @1,375v) kb 35-40 fokosak, szoba hőfoktól függően.

[ Szerkesztve ]

There are two kind of people out there: Those who like me, and those who can go to hell. Igy üzletelünk: http://goo.gl/FjoXF

(#224) Gorneck23 válasza f4lcon (#223) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Teljesen...

Pubszon: 1-2 fokkal jobb az achilles...szal nem nehéz dönteni... ;)

(#225) Pubszon válasza Gorneck23 (#224) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor azt mondod hogy az Achilles ezektöl jobb 1-2 fokkal.
Én is így gondolom csak nem voltam benne biztos, mert minden tesztbe volt vmi kavarodás. :F

Kössz a helpet... :)

(#226) Gorneck23 válasza Pubszon (#225) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2-3 tesztet is láttam, ahol ennyi volt...ezekből kettő emlékeim szerint user által készített teszt.

(#227) dime27

dime27
(senior tag)

Marha jo ez a seneritstore aki onnan rendel ne rendeljen elküldtem 3 nappal ezelőtt egy megrendelést crossbowra direkt odairtam h itt is lebeszéltem és azota is várom h megjöjjön...Ph-s tagtol rendeltem ramokat érdekes az másnapra itt volt nem hiszem h a posta baszta el....Fasza...Remélem senerit olvastad!

(#228) senerit válasza dime27 (#227) üzenetére

senerit
(újonc)

[OFF]Szia

A megrendelt CrossBowt természetesen feladtuk. MPL-el állunk szerződésben, megnézem merre jár, PÜ-ben megy az üzenet.
(rendelés másnapján felvette az MPL az árut)[/OFF]

(#229) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Beleptem en is a klubba egy voros skorpioval, egyelore meg csak a dobozaban csucsul a huto, de egy kis kritikat megeresztenek, egy 10k-s hutonel tobbet varna az ember mint, hogy egy kis zacskoban adjak a pasztat, amit normalisan igen nehez kinyomni belole, a masik dolog, hogy kulon kell normalis felfogatot venni hozza, egy 600 grammos huteshez muanyag pockos felfogatast adnak gyarilag, ez igen elszomorito.
Remelem ennyi lesz az osszes kritika, es amire terveztek abban jol szerepel :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#230) Gorneck23 válasza rocket (#229) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pont, hogy a könnyű súlya miatt simán elbírja...persze ettől még lehetne csavaros a rögzítés.

Gyári pasztát nem is tom mikor használtam utoljára...mindig AS5-tel pamacsolok össze mindent...:D

(#231) Neoteric válasza Gorneck23 (#230) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

akkor elég lesz simán a gyári cuccos?
amúgy nem hajlik meg tőle a lap? mármint a súlytól.. :))

mod: én a régi amd-m ről most vakertam le a gyári pasztát, ill ami maradt belőle...
most vettem vmi titánt.. ien lesz majd a core2esemen is. kiváncsi vok rá.

[ Szerkesztve ]

(#232) Gorneck23 válasza Neoteric (#231) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Miért ne lenne elég...

Nem tűnt fel...

(#233) rocket válasza Neoteric (#231) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Szerintem nem erdemes azt az ~1200 forintot megsporolni a Crossbown, az a maunyag vacak nem tul bizalom gerjeszto nekem, Intel gyari hutojet biznam ra max. :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#234) Pubszon válasza rocket (#233) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van, de hol lehet amugy kapni ilyet? :F

(#235) Gorneck23 válasza Pubszon (#234) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

senerit...

(#236) Mauzes

Mauzes
(senior tag)

Üdv!

A lehető leghalkabb megoldást keresem egy E8200-ra (vagy hasonlóra, valószínűleg lesz tuning). Gondolkodom még passzív megoldáson is (pl. Ninja), de ha nem bírná, és halk ventit kellene vennem rá (mondjuk S-Flex), az már elég húzós árban. A ház Antec P182 lesz. Szóval a kédésem az lenne, hogy

mennyire halk egy Red Scorpion a ti szubjektív véleményetek szerint (alacsony és magas fordulaton)?

Lehet-e fixen alacsony fordulatra venni valahogy egy PWM-es ventit?

Ez a külön megvásárolható Crossbow kizárólag Xigmatek termékekre jó, vagy tudom használni a legtöbb 775-ös foglalatú hűtőnél is?

Előre is köszi!

(#237) Gorneck23 válasza Mauzes (#236) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ventit cserélni kell...pl AC-re.

Nem.

Igen csak Xigmára.

(#238) O$zkł

O$zkł
(fanatikus tag)

Sziasztok

most készülök beújítani egy xigmatek hűtőt az ojdonsült quadomra és az lenne a kérdésem, hogy ti menyiket ajánljátok?(olyan 10e körül)

"Be the change you want to see in the world"

(#239) Mauzes válasza Gorneck23 (#237) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

Rossz hírek.
Tudtok mondani érveket amellett, hogy ez jobb nekem, mint egy Ninja? Persze nem kötelező... :)

O$zkł: ha kitöltöd a "Cuccok"-at a beállításaidnál, akkor könnyebben tudnak segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#240) O$zkł válasza Mauzes (#239) üzenetére

O$zkł
(fanatikus tag)

ok megteszem:D

"Be the change you want to see in the world"

(#241) Gorneck23 válasza Mauzes (#239) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Alacsony fordulaton nem vészes a hangja...Én egy tényleg halk megoldást mondtam...most megint bekötöttem...annyira nem vészes a hangja...halknak is mondhatnám...

Ez jobb mint a Ninja ez tény. Vegyél simát és ne RS-t...de ha passzív működésre van szükséged akkor Ninja, mert az arra készült.

[ Szerkesztve ]

(#242) Gorneck23 válasza O$zkł (#238) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Havernak RS van...1,6V-tal is megbirkózik 3,7-3,8as órajel mellett...

(#243) Mauzes válasza Gorneck23 (#241) üzenetére

Mauzes
(senior tag)

Ok, értem.

Csak úgy áll a helyzet, hogy a hangtalanság jóval fontosabb nálam, mint a hűtés. Persze ezt úgy értem, hogy 5-6 fok engem egyáltalán nem izgat, de azért nyilván ne legyen egy proci 80 fokos.

Egy RS ára kb. annyi, mint egy Ninja, de gondolom, mivel PWM-es, nyáron eléggé felpörög a ventije a nagy melegben, akkor viszont lehet, hogy vennem kell rá egy újat (gondolom a Ninja ventije sem jobb), szóval ugyanott vagyok.
Amit viszont nem tudok, hogy egy alacsony fordulatú ventivel melyik lenne jobb. Ráadásul az is kérdés, hogy bírja-e passzívan nyáron is a Ninja, mert ha igen, akkor nincs is miről gondolkodni.
Csak hát ugye sajnos vásárlás után tudnám ezeket megválaszolni...

(#244) Gorneck23 válasza Mauzes (#243) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A baj ott kezdődik, hogy a 8xxx széria szenzora élből xar...így csak találgatni lehet a hőfokáról...nálam az RS borda épp forgó AC 1000es ventivel hideg, pedig van tuning.

A Ninjahoz nem rossz ventit adnak...és sztem passzívan is simán elbírja a procid...ahogy HR-01 is viszi lazán.
Szal sztem nem jársz rosszul egy Ninja-val...ha már passzív bordát szeretnél...akkor olyat vegyél és nem aktívat...

(#245) dime27

dime27
(senior tag)

Senerit lesz ebből a Crossbow-bol vmi mert nem nagyon akar megérkezni....Légyszíves nézz már utánna,ha nem nagy gond...

(#246) rocket válasza dime27 (#245) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem dobtak be ertesitot, mert nem volt otthon senki aki atvegye?

(#247) dime27

dime27
(senior tag)

Nem semmi értesítő nem jött és nem is jött semmi futárkocsi nagyanyám itthon van 24/7ben feszt az ablakban ült multhéten is meg ma is és nem jött semmi nem tudommost rendeljem meg mégegyszer vagy mi legyen?2db crossbow nem kell ha esetleg kijönne majd 2 honap mulva és 2szer se akarok fizetni....Máshonnan nem lehet ezt beszerezni?

(#248) PyroS

PyroS
(senior tag)

Üdv mindenkinek.

Tegnap meg jött a Xigmatek Red Scorpio hűtőm.Az előző hűtőm egy Hyper Tx2 volt.A E8400-es procimat 1.275v 4Ghz használom.
Idle: mind a két hűtővel kb 35-40 fok közt ingadozik
Terhelve: a TX2-vel 68-73Fok volt a Scorpioval pedig max: 58-60fok van :C .
Egy pár kép: [link],[link],[link],[link]

[ Szerkesztve ]

(#249) Pubszon válasza PyroS (#248) üzenetére

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végre számomra is egy értelmes eredmény. :C :R
Nekem is TX2 van, de én Achillest akarok venni, mondjuk nekem Q6600 van. :K
Kössz az infot. ;)

(#250) PyroS válasza Pubszon (#249) üzenetére

PyroS
(senior tag)

Szivesen :R .Az Achilles az még jobb is mint a Scorpio,de azért kiváncsi leszek mennyit fog változni a hőmérsékleted.Most mennyi a Tx2-el terhelve?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.