Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) SHiZUOKA

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel az utóbbi időben alaposan megnőtt a kereslet a Xears fülhallgatók iránt, ezért nyitottam egy topikot, ahol minden tulajdonos, leendő tulajdonos, vagy érdeklődő hozzáteheti a magáét a témához. A rendeléssel kapcsolatban is sok kérdés merült fel, éppen ezért a legfontosabb illetve a leggyakoribb kérdéseket megpróbálom itt összegezni.

Xears

A Xears egy viszonylag új német márka, amelynek tulajdonosa Thomas Sommer rendkívüli sebességgel bőviti modellpalettáját és egész korrekt fülhallgatókat (olvasd el az ajánlott modellek részt!) kínál elérhető áron (a kupon segítségével 38 Euro~12000Ft, ez már tartalmazza a postázás költségét is). A fórumon belül már jó néhány embernek van Xears fülese, így ennek köszönhetően hamar kiderült melyek a leghasználhatóbb darabok. A hozzászólás végén lesz egy linkgyűjtemény, ahol további infókhoz juthattok.

Jelenlegi ajánlott modellek

Xears Nature N3i (Headset-es típus, iPhone 2/3/3GS/4-el kompatibilis)
Xears XR120Pro II
Xears XE200Pro (jelenleg nem kapható a Blackwood verzió, csak a Walnut)
Xears Turbo Devices TD II
Xears Turbo Devices TD III

A vásárlás menete

Alapvetően kétféle módon tudjátok beszerezni a legkönnyebben a füleseket.

Első módszer

A Xears fülhallgatókat a gyártó hivatalos weboldalán szerzed be. Az oldal angol verzióján fogom bemutatni a vásárlás menetét (a nyelv a jobb felső sarokban lévő zászló ikonnal változtatható).
1. A kiválasztott modellnél az "In Shopping Cart" feliratra kell kattintani. Ekkor felugrik egy ablak, ahol meghatározhatjuk hány darabot szeretnénk rendelni az adott fülhallgatóból.

2. Ezt kitöltve a kívánt mennyiséggel, és az "Ok" gombot lenyomva a jobb felső sarokban lévő "Shopping Cart"-ban jelenik meg a termék. A "Checkout" gombra kattintva ellenőrizhetjük az adatokat, majd ha minden rendben van az "Order" gomb segítségével haladjunk tovább (a "Delete" törli a kosárban lévő terméket, de ha a mennyiséget írjuk át akkor lesz szükség az "Update Cart" gombra).

3. Ezután a megrendelés lapja következik ahol minden rublika kitöltése (kivétel ez alól a telefonszám és kupon, bár utóbbit nagyon nem érdemes kihagyni :D ) kötelező.
Last Name - Vezetéknév
First Name - Keresztnév
Address - Cím (utca, házszám)
ZiP Code - Irányítószám
City - Település
Country - Ország (itt a legördülőlista vége felé "Ungarn" lesz Magyarország)
Phone Number - Telefonszám
E-mail Adress - E-mail cím
Choose a Payment method - Fizetés módjának kiválasztása (alapból a Paypal van bejelölve, én is azt ajánlanám)
Coupon Code - Only If Avaible - Kupon kód, ide kerül a "KLANGFUZZIS" és ez teszi lehetővé, hogy 38 Euro-s áron hozzájuthass a drágább fülesekhez is.
Ezután a sárga feliratos "*With this stb...." felirat előtti rublikát is ki kell pipálni ezzel elfogadva a vásárlási feltételeket, majd klikk a "Next" gombra a folytatáshoz.
Vizuális típusoknak.

4. A vásárlás lezárását követően postai úton a fülhallgató, várhatóan egy héten belül megérkezik.

Második módszer

Itt PH!-n is be tudjátok szerezni a fülest, mégpedig themebuilder fórumtárstól. A PH!-n itt találjátok a bazárját.

Garanciáztatás

A Xears fülhallgatókra 1 év garancia jár, ha ezen belül romlik el a fülesed mindenképpen érdemes írni a Xears-nek. Először is írd le az email-ben mi a hibajelenség, pl.: elnémult az egyik oldal, szétesett a fülesház stb., aztán egy képet is kell készítened. A fülhallgató jobb és bal oldali vezetékét el kell vágnod (ezzel bizonyítod, hogy "hatástalanítottad"), majd egy papírra felírod vagy kinyomtatod, hogy a rendeléskor használt adataidat és helyezz el egy "Defected" feliratot a papír tetejére, majd ezt fényképezd le együtt. A fényképnek nyilván jó minőségűnek kell lenni hogy minden kivehető legyen rajta. A képet csatolod a panaszlevélhez és elküldöd a Xears-nek. Várhatóan egy hét elteltével küldik a cseredarabot az azonos modellszériából vagy ha éppen nincs már raktáron érdemes megírni, hogy milyet kérsz helyette. A gyártó weboldalán a Support menüpont alatt találod az email címeket.

Hasznos linkek

Itt néhány alapvető információtót, teszteket, ilyeneket találtok, ami segít a választásban:

Xears hivatalos weboldal
PH! Fülhallgatós topik
PayPal-os topik a fizetéshez

PH!-s tesztek:
Xears XE200Pro
Xears Resonance
Xears XR120Pro II
Xears XR120Pro II
Xears TD100 II
Xears Turbo Devices TDII Titan (ugyanaz mint a TD100 II)
Xears Turbo Devices TDIII (ugyanaz mint a TD100 III)
Xears XMPRO és Ultraphile

Remélem ez a topik a segítségetekre lesz. :R

[ Módosította: yetike ]

Earphones in. Volume up. Ignore the world.

(#2) Bodor

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Bátorkodom elsőként hozzászólni.

Először is köszönet a topik nyitásáért, és a benne található rengeteg hasznos információért, melynek biztosan örülnek majd az idelátogatók, és a leendő vásárlók. Gratula!

Az itt ajánlott fülesekből nekem is van egy 200pro, és tényleg ajánlott ebben az árkategóriában, a linkelt tesztben leírtak helytállóak.
Mivel rendeltem egy Giant Force XGF500Pro-t is, és tesztelgettem is ( majd eladtam), ezért megosztanám a tapasztalataimat vele kapcsolatban, hátha valaki ugyanerre vetemedik.
A 200Pro-hoz képest is iszonyú sok a mélye, szerintem kissé elnyomja a közép és magas tartományt, mondjuk nem az élvezhetetlenség szintjére, de azért elég masszívan ahhoz, hogy csak az " elvetemült" dubstep és basszus imádóknak tudnám ajánlani.
30-50 óra után állítólag javul a hangja...én nem vártam meg.
Xears garanciával kapcsolatban a következő a tapasztalatom. Mivel az egyik füles elromlott, amit valakinek rendeltem, ezért rövid email ( support@xears.com) váltás után az volt a megoldás, hogy a füles kábeleit kettévágtam, majd rátettem egy fehér lapra, amire ráírtam a nevemet és a szállítási címet, majd ezt lefényképeztem. Ezután e-mailben elküldtem a képet, és ígéretet kaptam, hogy postázzák az új fülest. Még nem kaptam meg, mert csak 3 napja történt, de szerintem jönni fog.
Üdv

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#3) JNashville válasza Bodor (#2) üzenetére

JNashville
(fanatikus tag)

Nekem is ugyanilyenem van (Giant Force 500 Pro). Elsőre nagyon sok volt a mély, nem ilyenhez voltam szokva (Sennheiser CX szérián edződtem), bár tudtam, hogy ez inkább dubstepre, basszusorientált elektronikus zenékre ajánlott füles.

Kb. 2-3 nap alatt simán hozzászoktam, a részletgazdagsága így is megvan, és külön öröm, hogy iszonyat igényes az anyagminőség, ami az egész fülhallgatót jellemzi. Csak ajánlani tudom.

iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.

(#4) vasii válasza SHiZUOKA (#1) üzenetére

vasii
(fanatikus tag)

:R

Talan annyit lehetett volna pluszban irni h kuponnal 30+8eur a posta kulon, tehat ha tobben rendelnek akkor a 8eur oszlik :)

Gamertag: hunvasi

(#5) Allure

Allure
(tag)

Én egy Xears TD II Titan-t nyúzok és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. A bejáratás kifejezetten jót tett neki, frissen kibontva még nem szólt úgy, ahogy szerettem volna. Főleg elektronikus, rock és alternatív zenét hallgatok rajta, számomra ezekhez a zenékhez tökéletes. Bátran merem ajánlani mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#6) Petroimro válasza SHiZUOKA (#1) üzenetére

Petroimro
(újonc)

Szia!

Én arról érdeklődnék, hogy milyen fizetési módok vannak, mert paypal-t még nem használtam. A Xears Turbo Devices TD II (mi a különbség a TD II titan és Black között?) néztem ki magamnak.
Még az lenne a kérdésem, hogy themebuilder fórumtárs bazárja hogy működik?

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#7) SHiZUOKA

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Először is köszönöm mindenkinek a pozitív visszajelzéseket, megpróbálok azért segíteni még az ide tévedőknek, mert néhány dolog még így is kimaradt az 1. hsz-ből (kicsit sok a zh-m mostanában).

Petroimro: Szia! A fizetés módja a Paypal helyett még történhet a bankszámládról. Pont ma írtam további infóért themebuilder-nek, mert én is újítok egy TD III-at a közeljövőben. themebuilder szerencsére ma vissza is a bankszámlás résszel kapcsolatban:

Ha nincs Paypal-od akkor is is tudsz rendelni ha fizetéskor erre mész a Paypal-nál:
Pay with Bill Me Later®, Debit or Credit Card
Pay with your debit or credit card, or with Bill Me Later®
(Mastercard, VISA kártyával ezzel a módszerrel tudsz fizetni, e-mail-ben érkezik a visszaigazolás)

IBAN
Kedvezményezett számlaszáma: DE96100100100001590109
SWIFT: PBNKDEFF
Kedvezményezett neve: Thomas Sommer
Kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatójának neve: Postbank Berlin
Átutalás közleménye: Bestell-NR: (a saját rendelési számod)
+ telefonhoz a telefonszámod.

Személyes themebuilder nem tudom intéz-e füleseket (korábban még biztosan csinálta), de ő Xears-es kérdésben otthon van, ami a beszerzést illeti.

(#8) Petroimro válasza SHiZUOKA (#7) üzenetére

Petroimro
(újonc)

Köszönöm a választ.
Úgy néz ki, hogy Vasii fórumtárssal együtt rendelek.

(#9) SHiZUOKA válasza Petroimro (#8) üzenetére

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Már leadtátok a megrendelést vagy még van egy szabad hely szerény személyemnek? :D

(#10) Petroimro válasza SHiZUOKA (#9) üzenetére

Petroimro
(újonc)

Szerintem még nem adták le, de kérdezd Vasii -t

[ Szerkesztve ]

(#11) SHiZUOKA válasza Petroimro (#10) üzenetére

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Rendben köszönöm, már írtam is neki.

(#12) kolosanyi

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv. Az N3i-vel kapcsolatban kinek van tapasztalata? Épp készülök egyet beszerezni, és olyasmik érdekelnének, amit egy-két modell esetén lehet hallani, minőségbeli problémák stb. Előre is köszi. :)

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#13) revibe

revibe
(újonc)

TD II vagy Resonance a jobb? (a többi túl nagy nekem)
dnb, hiphop, techno, punk, pop, stb. mindent hallgatok..

(#14) SHiZUOKA

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

További közérdekű összesítő táblázat és egy hasznos link:

További Xears IEM tesztek, review-k.

kolosanyi: Sajnos egyelőre nem tudok róla, hogy a PH!-n bárkinek is lenne, de ebben a head-fi.org-os tesztben van róla néhány sor (kb. az oldal közepén van az N3i).

revibe: A Resonance neked megfelelő lehet a zenei stílusok alapján, az 1. hsz-ben találsz is róla egy tesztet.

[ Szerkesztve ]

(#15) kolosanyi válasza SHiZUOKA (#14) üzenetére

kolosanyi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is csak külföldi forrásokban találtam utalást rá. Na mindegy, megrendeltem, majd beszámolok az eredményről ha megjött. :)

A lepényhal megy előre, a remény hal meg utoljára.

(#16) Redbullking

Redbullking
(tag)

Sziasztok!

Rendeltem egy xears fülhallgatót banki átutalással és e-mailbe kaptam visszaigazolást róla, és kaptam egy customer number ként feltüntett számot ami ugyanaz mint a username és az átutalásnál ezt a számot adtam meg, később mikor beléptem ezzel a xears oldalára láttam ilyet, hogy order ID és egy 8számjegyű számot.Azt kellett volna megadni, ha igen ilyenkor mi a teendő?Nem szeretnék kidobni 38eurot.
Előre kösz a segítséget!

(#17) SHiZUOKA válasza Redbullking (#16) üzenetére

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Az Order ID-t kell megadni az átutalásnál a közleménybe (esetleg még beleírhatod a Username-edet is a biztonság kedvéért meg a telefonszámodra is szükség van a megfelelő résznél).

kolosanyi: Várjuk a tapasztalatokat, amint megjött. :C

[ Szerkesztve ]

(#18) Redbullking válasza SHiZUOKA (#17) üzenetére

Redbullking
(tag)

Az a helyzet, hogy már átutaltam és nem az Order ID-t adtam meg hanem a username-t.
Ilyenkor mi a teendő, így is látják vagy akkor már küldeniük kellett volna már e-mailt?

(#19) SHiZUOKA válasza Redbullking (#18) üzenetére

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nem túl jó hír. Szerintem a rendelésekkel el vannak egy kicsit havazva, úgyhogy nem biztos, hogy észrevették, éppen ezért a legjobb az lenne, ha írnál neki egy rövid e-mail-t az info@xears.com címre, amibe beleírod a Username-t, az Order ID-t (+hány darabot rendeltél) és persze azt hogy már elutaltad az árát, de sajnos kimaradt az Order ID és ilyenkor mi a teendő (esetleg még be is linkelheted nekik a megrendelt fülhallgató adatlapját). Ha ez megvan, utána gondolom ránéznek a rendelésedre és írnak választ, aztán elküldik a megrendelt Xears fülhallgatót.

[ Szerkesztve ]

(#20) Mr.Cub3

Mr.Cub3
(újonc)

Lehet én is benevezek egy xe200pro-ra, de zavar a garancia dolog. Sehol sem láttam mennyit vállalnak a füleseikre. Valaki esetleg felhomályosítana? :)

[ Szerkesztve ]

"Elkészült a nagy mű igen, az alkotó forog, a gép pihen..." WINDOZE 4evöör!

(#21) JNashville válasza Mr.Cub3 (#20) üzenetére

JNashville
(fanatikus tag)

Tudtommal 1 év, de nem vagyok benne száz százalékig biztos.

iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.

(#22) Balajutsu

Balajutsu
(újonc)

Sziasztok!

November 5-én rendeltem egy "XE200PRO Walnut Edition" fülest, amit banki átutalással fizettem még ugyanazon napon. Azóta semmilyen visszaigazolást nem kaptam, nem tudom a rendelési folyamat pontosan hogy szokott lezajlani, illetve elő szokott e fordulni, hogy 8 napon túl jön meg az áru?

Előre is köszi a segítséget!

(#23) Balajutsu válasza Balajutsu (#22) üzenetére

Balajutsu
(újonc)

Az e-mailemre sem válaszoltak még amit tegnap reggel küldtem a support@xears.com-ra.
Ha valakinek van tapasztalata, mit is lehet ilyenkor tenni, vagy bárhogyan tud segíteni, azt nagyon megköszönném.
A rendelés a xears.com-ról történt egyébként, de ez gondolom kiderült.

(#24) bigrock

bigrock
(tag)

Xears Turbo Devices TD III BlackWood-hoz szeretnék szilikon (vagy gumiharangot) rendelni. Honnan tehetem ezt meg? (illetve: van egy Sennheiser CX300-asom is, vajon kompatibilis lesz erre is a TDIII-as harangja?)
Köszi!

(#25) gegus válasza Balajutsu (#22) üzenetére

gegus
(újonc)

En 11. 04-en rendeltem toluk, es ma reggel jott meg. Ido kozben a support e-mail cimen kertem toluk egy tracking numbert, de veletlen rosszat adtak meg : )

(#26) Balajutsu válasza gegus (#25) üzenetére

Balajutsu
(újonc)

Na tegnap délután aztán nekem is küldtek a supportos e-mail címről tracking numbert, és nagy nehezen valami olyasmit fordítottam le, hogy már úton van és elvileg itt Mo-on. De így hogy te 1 nappal korábban rendelted és csak ma jött meg már én sem aggódok annyira, a héten tán megjön. :)
Köszi, hogy írtál!

(#27) gegus válasza Balajutsu (#26) üzenetére

gegus
(újonc)

Ezen az oldalon tovabb mutatja a postazas allapotat, mint a nemet oldalon, ugyanazzal a szammal mukodik.

(#28) Balajutsu válasza gegus (#27) üzenetére

Balajutsu
(újonc)

Köszi szépen, hasznos segítség volt ez is. Azt nem tudod mi van akkor, ha nem vagyok otthon, amikor hozzák az árut? Remélem a postára viszik és onnan felvehetem.

(#29) gegus válasza Balajutsu (#28) üzenetére

gegus
(újonc)

Nem tudom, en postafiokra rendeltem.

(#30) Bodor válasza Balajutsu (#28) üzenetére

Bodor
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha nem vagy otthon akkor kapsz egy értesítőt, hogy mikor és meddig ( hány napig tartja ott a posta) veheted át a postán a küldeményt. Az a baj, hogy nálam ez akkor is így működik, mikor otthon vagyok, lusta csöngetni a postás, vagy már eleve ki sem hozza, és csak az értesítőt dobja be...

Ha nem bízol abban, hogy jó választ kapsz, akkor inkább ne is kérdezz...

(#31) Balajutsu válasza Bodor (#30) üzenetére

Balajutsu
(újonc)

Aha, akkor jól gondoltam. Elég szomorú, hogy sokszor meg sem próbálja a címre rendesen kézbesíteni a postás...
Köszi az infót.

(#32) csabi94

csabi94
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó ez a topik, én is Xears tulaj vagyok, TD-II-m van, és nagyon szeretem :DD

(#33) Fkris

Fkris
(lelkes újonc)

Én Szombaton rendeltem meg a "Xears Amazing A330PRO Highend In Ear" nevű fülest, a klangfuzzis kuponnal, és egyből fizettem is Paypallal.Ez volt November 12.én, Szombaton.Azóta amiko rmegnézme a honlapon a rendelésem státuszát, az "In queue"-t látom, tehát még "sorban áll" vagymi.Mikorra várható hogy megkérkezik, mert azt is írták, hogy 2-3 meg hogy 3-4 nap.Most vagyunk az 5.munkanapon, és sehol semmi:/
Köszönöm a választ!

Az élet bizonytalan.Kezdd a desszerttel!

(#34) vasii válasza Fkris (#33) üzenetére

vasii
(fanatikus tag)

Sztem az a 2-3-4 nap eleg vszinutlen, sztem min 1hét.
Egyebkent en hetfon fizettem, irta h egy napot csuszott, ugyh kedden adta fel, 16:50kor irjak h felvettek Berlinben, azota nezegetem a tracking numbert es csak ma frissult, miszerint tegnap feladtak a frankfurti logisztikai kozpontbol Bpre.

(#35) Fkris válasza vasii (#34) üzenetére

Fkris
(lelkes újonc)

Hol találom meg a "Tracking number"-t?
De köszi, megnyugtattál:)

(#36) vasii válasza Fkris (#35) üzenetére

vasii
(fanatikus tag)

Thomastol kell kerni, ha nem adta magatol.

(#37) robert83

robert83
(újonc)

Sziasztok!
Rendeltem egy xears fülhallgatót, de sajnos viszonylag hamar tönkrevágtam, beakadt egy kilincsbe... :O
Lehet valami vele még kezdeni, akár kábelt szétszedni vagy ennyi volt?
6e Ft volt, igy elég fájó az elvesztése, ráadásul 1 hónapos... :F

(#38) Fkris válasza robert83 (#37) üzenetére

Fkris
(lelkes újonc)

Felveszed a kapcoslatot velük, megmondod hogy elromlott, kérnek egy képet hogy használhatatlanná tetted(úgyértem kettévágod), és elvileg küldenek egy újat.
Havernál legalábbis ígyvolt.

(#39) Fkris válasza vasii (#36) üzenetére

Fkris
(lelkes újonc)

Köszi:)

(#40) robert83 válasza Fkris (#38) üzenetére

robert83
(újonc)

Igen, köszi, kaptam már másik totyikban instrukciókat!

(#41) csabi94 válasza Fkris (#38) üzenetére

csabi94
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

de ez amúgy mennyire durva már?? :D
tetszik ez a hozzáállás :C
de ez egyébként átjátszható nem? nem szándékozok ilyet tenni, de utána meg lehet a kábelt csinálni nem? és akkor nyertem egy új fülest :DDD

[ Szerkesztve ]

(#42) Fkris válasza csabi94 (#41) üzenetére

Fkris
(lelkes újonc)

olyan vékony benne a vezeték felülete, szinta hajszálvékonyak, hogy lehetetlen újra megcsinálni...

De igen, a rosszindulatúak ki tudják játszani.
A hozzáállás meg a német hozzáállás, és nem a magyar, ahol még a véletlent is rákenhetik a szerencsétlenre, profit reményében:/

(#43) korcsi válasza Fkris (#42) üzenetére

korcsi
(őstag)

Meglehet csinálni. Tapasztalatból mondom.

[ Szerkesztve ]

42

(#44) jookomak

jookomak
(senior tag)

Sziasztok!
Rock/metál zenére melyik xears-et ajánljátok? Én az XE200Pro-t néztem ki, de az most úgy látom hiánycikk.

(#45) korcsi válasza jookomak (#44) üzenetére

korcsi
(őstag)

Ez a típus kapható, ha nem zavar a színe.

42

(#46) SHiZUOKA válasza jookomak (#44) üzenetére

SHiZUOKA
(senior tag)
LOGOUT blog

Ahogy korcsi is írta jelenleg csak a Walnut színű verzió elérhető, a fekete Blackwood elvileg 3 hónapon belül ismét kapható lesz.

(#47) jookomak válasza korcsi (#45) üzenetére

jookomak
(senior tag)

Akkor megszívtam. Ez a barna nem tetszik, olyan nagyon sokat meg nem szeretnék várni, így is kínszenvedés a gyári sansa füles egy sennheiser cx-55 után.

(#48) Don't Panic

Don't Panic
(fanatikus tag)

(#49) MPeter87

MPeter87
(fanatikus tag)

Ha esetleg valaki tervez fülhallgatót rendelni és van kedve csatlakozni, akkor jelentkezzen! :)
Hárman vagyunk egyelőre és valószínűleg szerdán adom le a rendelést! Kevesebb lesz a posta...

Eladó MICRO HEADSET-ek vizsgákra, zh-kra a termékeim között -> http://www.vatera.hu/listings/index.php?td=on&us=MPeter87 ; [MyProtein Referral Code MP293000]

(#50) vasii válasza MPeter87 (#49) üzenetére

vasii
(fanatikus tag)

Reszleteket nem akarok irni, mert Thomas megkert ra, ugyhogy csak annyit mondok, hogy rendeles elott erdemes irni Thomasnak egy emailt, h ezt meg ezt akarom rendelni, kernek ra egy ajanlatot. Egy probat meger ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.