Nagyon marketing szagú. De jó lenne.
"600 Mbps-ot ígér az új vezetéknélküli szabvány"
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
gardener
(őstag)

Kami11
(senior tag)
Ezt a sebességet ne hiszem, hogy tudni fogják a mostani eszközök, szerintem még firmware frissítéssel sem. Új eszközt meg szerintem nem éri meg vásárolni csak e miatt.
Ha valakinek szüksége van ekkora sávszélességre, az úgyis kábelez.
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

sonique
(senior tag)
igen 90$ sporosz ha ezt veszed meg és nincs posta költség sem
annyi a buktato hogy ez nem uj
hanem felujitott ..
olyan darab amit valaki vissza vitt és a gyárban helyre raktak ...

sityak
(kvázi-tag)
Jumbo frame-et a két végén lévő eszköznek kell tudni, a router switch részén nem tudod állítani
ez az MTU csak a WAN portra vonatkozik
aláírás: nem írok alá semmit...

Kami11
(senior tag)
Ha valaki bolti ár alatt szeretne vásárolni, annak ajánlom ezt a hirdetést!

Steady74
(őstag)
Üdv Mindenkinek,
Nálam is egy ilyen router dübörög egy hete, és izgat, hogy az USB porjára kötött meghajtóról tudok-e torrentezni? Van-e beépített bittorrent kliense a rúternek? dd-wrt firmware esetleg kihozza-e ezt a rejtett opciót?
Köszi előre is a válaszoktat,
Szilárd

Kami11
(senior tag)
Egyelőre nincs. Egyelőre...
[ Szerkesztve ]

Steady74
(őstag)
Tudsz valamit? Ne tartsd magadban 

Kami11
(senior tag)
Nem semmi konkrétat.
De gondolom előbb utóbb lesz hozzá firm, mert az openwrt-n említik a támogatott eszközök között.

Kami11
(senior tag)
Sikerült kipróbálni a routert egy N szabványú wifi vevővel is.
A gyártmánya szintén Linksys, mégpedig egy usb-s adapter, konkrétan WUSB600N.
A sebessége számomra impozáns, Lan-->Wifi irányban 10,5 MB/s, Wifi-->Lan irányban pedig 12,5MB/s.
Sokat gondolkodtam rajta, hogy a fenn nevezett adapter vagy egy PCI-os kártya -WMP600N- legyen-e a kiszemelt eszköz melyet beszerzek a routerhez, de végül is az USB-s cuccos mellett döntöttem és nem bántam meg, mert ezt tudtam "mobilizálni" a hozzá kapott hosszabbító segítségével és sikerült úgy elhelyeznem, hogy a jelszint megfelelő legyen.
A router és a vevő 220-270 Mbit/s sebességgel szinkronizál össze és így jön ki a fenti átviteli sebesség.
Szóval nem bántam meg sem az útválasztó sem az adapter beszerzését és a jelen pillanatig semmi gond nincs az eszközzel-eszközökkel, csak ajánlani tudom őket.
[ Szerkesztve ]

Razermazer
(senior tag)
Sziasztok
Ennek örülök kami11, de azt jó lenne tudni hogy milyen távolságból vannak ezek a kiemelkedő értékek, hány szobával odébb?, vagy kis távolságból?, papír falon keresztül?, esetleg emeleten vagy kint a házból? Mivel asus topikot nem akarom szétoffolni ezért itt kérdezem, nekem nem a mobil vevőm van mert fix asztali gépbe lett rakva, ezért döntöttem a pci-os kártya mellett. Lehet kár volt ez a usb-s dolognak van valami hosszabítója ezek szerint ami gondolom pár méter, és így sikerült elérni a jó és stabil jelszintet hát gratulálok
. Egyébként szuper a router közvetlen közelből kiváló jelszint van, az a adapterrel ha kiviszem a szobámból a felére leesik, és nem tud kapcsolatot teremteni. Pedig ez csak egy válaszfal tégla ami nem vastag kb 14cm. És ez nem egyedi eset, ismerősömnél is ezt a dolog történt, ő is ilyet vett router és pci-os adapter szintén zenész. Egy szobával odébb nála is semmi jelerősség, el is adta a fenébe én még harcolok vele
ahogy leírtam a másik topikba így tudtam életet lehelni belé. Gondoltam én, hogy nálam lehet a gond vastag fal sok vasbeton, sok működő idegen hálózat mert az is van, de hogy másnál is ez az anomália van az már nem oké. Legalább valakinek működik ez jó. Azért válaszodat várom a fent kérdezett kérdésekre köszi.
Razer
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

Kami11
(senior tag)
Szia!
Egy kétszintes családi házban lakom, mely szilikátból épült, a válaszfalak is szintén ebből az építőanyagból készültek, melynek vastagsága 40cm.
A router a ház szélső szobájában van elhelyezve egy szekrényben/szekrényen.
A vevő tőle 7m-re található, egy üveges ajtó és az említett 40cm-es szilikát fal van közöttük.
Ezen anyagokon és távolságon keresztül értem el a leírt sebességet.
Meg kell még említenem, hogy a földszinten (kazánház) ahol a régebbi routeremmel -D-Link DIR-635- nem volt jel, még a hálózatot sem találtam meg, ott most ha nem is simán, de tudok netezni a telefonommal is, wifin keresztül. A távolság kb. 10m és itt vasbeton gerendát és betonkefnit kell áthidalnia az eszközöknek.
A beüzemelés után egy G-s laptoppal "bejártam" a házat és mindenhol jó, vagy a legrosszabb esetben közepes volt a jelszint, kivétel nélkül tudtam netezni a házban bárhol. Kivétel a fentebb említett kazánház, ahol a jelszint már nagyon leesett és végül meg is szakadt a net. Itt a telefonnal is forogni kell, valamint a mennyezet felé emelni, hogy tudjam használni, de műxik és itt amúgy sem sűrűn szörfözöm! 
A házon kívül még nem próbáltam, de majd ha időm és az időjárás is engedi teszek egy próbát.
A kártya és az USB-s adapter között én is sokat "őrlődtem", de aztán az adapter "mobilizálhatósága" miatt ez maradt és amint látom nem is döntöttem rosszul.
Igen, jár hozzá egy hosszabbító aljzat, amivel 2m-es sugarú körben bárhová elhelyezhető.
Remélem minden kérdésedet kielégítettem, ha még valami felmerülne kérdezz nyugodtan, ha tudok, válaszolok!

Razermazer
(senior tag)
Húúúú köszönöm ezt a kimerítő választ, hát mindent megtudtam még lehet, hogy benevezek akkor egy mobil vevőre karácsonyi ajándéknak
. Mert a routert nagyon szeretem non-stop megy egy digitális háttértárral filemegosztás végett, nem usb-n hanem hálózaton keresztül és 13-14MB/sec másolási sebességet érek el vele. Netezésre is kiválló gyors, adatmegosztásra hálózaton keresztül is nagyszerű. Hát igen nálam különböző anyagokból van a ház ahol én vagyok az tégla, de ugye nagyon vékony felettem lapos tető ami vasbeton, ahol van az adapter az pedig normál tetős, és vert fal olyan 60 centis
. Nálam egy teljes faajtó van, ahol az adapter van, ott pedig üvegbetétes ajtó van. Na jól van majd jelentkezem ha meglesz az adapter, hogy mit változott a dolog, meg lehet kipróbálom a wmp300n-t is mert annak faintos 3-m antennája van, és az is telepíthető 2 méteres körben. Hát nehogymá ne
ennek működnie kell
ennyiért ugyebár

SeaShark
(kvázi-tag)
Hi!
Razermazer milyen háttértárat használsz hozzá.
Előre is köszi

Razermazer
(senior tag)
Szia SeaShark
Én egy d-link 313-nas-t használok nagy megelégedéssel. Torrentezek vele megy éjjel nappal, de ftp-ként is kipróbáltam már, és média szerverként is kiváló kis ketyere. Evvel a routerrel nagyon jól összedolgoznak. Természetesen fel kell okosítani a d-linket de erre ott van a webian, egy kis linux nem kell megijedni kiválóan elmagyarázzák hogy kell telepíteni és használni [link]. Hajrá 
Kami11: Hát nem bírtam tovább, és beszereztem az usb-s adaptert
nagyon jó kiváló jelerősséget érek el vele most már mindenhol, nem is hittem volna hogy ez a kis usb ekkora teljesítményre képes. Hát azért a linksys szégyelheti magát, mert ezek szerint a pci-os adapterei nem sokat érnek, és azok a drágábbak, de nem jobbak. Most már egy elégedett vásárló lettem én is. Tehát nyugodtan vegyetek ilyen routert nem fogtok benne csalódni, de csak usb-s adaptert szabad hozzá venni
. Tudom nem egy olcsó darab de minden igényt kielégít, én minden nyavalyáját leteszteltem, beállítottam és nekem bevált.

Kami11
(senior tag)
Örülök, hogy végül is összejött a dolog!
Ráadásul már ki is jött a Win7-es driver az adapterhez, már ez sem lehet gond, ha valaki az MS új oprendszerét használja!
[ Szerkesztve ]

andrejsxe
(kvázi-tag)
Sziasztok!
torrent kliensként lehet használni, ha vinyót kötök rá? a gyári firmware-ben van ilyen, vagy esetleg a dd-wrt ben? Ha igen mi a maximális letöltési sebesség? előre is köszi!

Kami11
(senior tag)
Szia!
A gyári fw-ben nincs ilyen lehetőség, dd-wrt-s fw-ről majd nyilatkozik más, mert arról nem tudok konkrétumokat mondani, de legjobb tudomásom szerint még nincs.
[ Szerkesztve ]

Kami11
(senior tag)
Ezen a linken letölthető hozzá egy DD-WRT -s fw, de leírást nem találok hozzá, hogy miben másabb mint a gyári.
Esetleg ha valaki találna, beírhatná, vagy linkelhetné.

Razermazer
(senior tag)
Lehet hogy lesz lesz majd a dd-wrt-ben de nagyon beta az még nem ajánlom egyenlőre a gyári nekem tökéletesen megfelel, és van belőle a support oldalon egy friss augusztusi. Torrent kliens, én úgy használom, hogy összekötöttem egy nas-el, és azon fut a Transmission szerintem ne is várd, hogy beleintegrálnak valamit mert az nagyon soká lesz. Ez így kiváló alternatíva, jah hát igen ez plusz költség de megtérül, én ajánlom a dlink-313-at olcsó, és mindent tud ami a torrenthez kell.

Tompie
(fanatikus tag)
Lenne pár kérdésem azokhoz akik ilyen routert használnak.
- drift n-en stabilan megy a net?
- már nem tudom melyik melyik előző típusra írták, hogy melegszik és pár óra után a net is
lassul aztán router ki-bekapcs és megint jó a sebesség, ennél van ilyen?
- azt meg lehet valósítani, hogy az asztali gépemen N-es elérést használnék és vele egy
időben notebookon G-set?
- ha a router az 1. szobába lenne és tőle 2 szobával odébb használnám a G-s notebookot milyen jelerősség lenne? (panel lakás)
Előre is köszi.

Cobra.
(senior tag)
drift n: megfelelő gumikkal meg sok gyakorlással összejön az az n betű alakú gumicsík vele 
Komolyra fordítva a szót: nincs ilyenem, de Linksyseknél még nem olvastam, hogy túlmelegednének.
Mivel Dual band, ezért van rá esély, hogy a G mellett megy rendesen az N-es rész is.
Az integrált antenna nem a legjobb, de lakáson belül azért működniek kell használhatóan.
Egyébként meg az asztali gépet megéri kábellel rákötni.

Kami11
(senior tag)
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy bizonyos portot -konkrétan a 28960- hogy lehet több gép felé forwardolni?
Multis játékhoz kellene, hogy mindkét gépen nyitva legyen.

Kami11
(senior tag)
"drift n-en stabilan megy a net" Igen
"már nem tudom melyik melyik előző típusra írták, hogy melegszik és pár óra után a net is
lassul aztán router ki-bekapcs és megint jó a sebesség, ennél van ilyen?" nincs
"azt meg lehet valósítani, hogy az asztali gépemen N-es elérést használnék és vele egy
időben notebookon G-set?" Természetesen
"ha a router az 1. szobába lenne és tőle 2 szobával odébb használnám a G-s notebookot milyen jelerősség lenne?" Erre lutri lenne bármit is mondani, hiszen számít a távolság, falak száma, vastagsága, bútorok stb. de valszeg használható lenne még így is a net.

Cobra.
(senior tag)
Ha UPnP be van kapcsolva, akkor szerintem nem lehet különösebb gond, bár sose ment egyszerre 2 gépen nálam ugyanaz a játék.
más: WAG320N-ről tud valaki valamit, itthon lesz-e még idén?

lorumLaci
(kvázi-tag)
sziasztok
ver.1-hez mi az utolsó firmware? és honnan lehet leszedni?! 
.....amiket én találtam az egy sem létezik!? 
1.00.03 B15

Kami11
(senior tag)
Be van kapcsolva és elméletileg a játék is támogatja az UPnP-t -CoD:MW2-, de gyakorlatilag nem jó addig míg nem nyitok neki portot.

Kami11
(senior tag)
A hivatalos honlapról:
Support
Az utolsó általam ismert firm az általad is írt 1.00.03 B15 verzió.
Viszont a verziószám kiválasztása után most a Ver.2.00.00.05-öst lehet letölteni, de szerintem valami el van kúrva, mert a readme szerint ez a hw. ver2-esé. 
Én személy szerint nem merem kipróbálni, nem szeretném elrontani a routerem.

Kami11
(senior tag)
Kimaradt:
A kiadás dátumával sem stimmel valami, mert a dátum ugyan az mint ami a 1.00.03 B15-nél volt!
Esteleg ha érzel rá késztetést írhatsz a supportnak, -megtenném én is ha az angolom nem lenne kezdetleges- ők biztos megválaszolnák a kérdést.
Ha megteszed és megérkezik a válasz kérlek írd be ide a fórumba, hogy mi is képben legyünk!
[ Szerkesztve ]

lorumLaci
(kvázi-tag)
pont ez a bajom, hogy vmi káoszt érzek és nem merem feltenni a v2-t 
az 1.00.03 B15-öt meg nem lehet leszedni sehonnan 
[ Szerkesztve ]

Kami11
(senior tag)
Erre megoldás akkor csak a support megkeresése lesz.

lorumLaci
(kvázi-tag)
akkor megkérdem őket.
egyébként is használnám az FTP és uPnP lehetőségeit, de nem világos, hgy mikor melyik hozzárendelt usert, melyik könyvtár használj, mert nem mutatja később, mi lett beállítva neki!? 
(jelenlegi fw: 1.00.00 B18)
illetve ti eléritek hálózati meghajtóként?
nekem az alap funkció lenne, de csak FTP-vel látom pedig WORKGROUP-ban van.
[ Szerkesztve ]

Kami11
(senior tag)
Ha válaszolnak kérlek írd be ide a fórumba!
A legutolsó firmel a hálózati tároló nekem működött, igaz csak próba szintjén használtam.
Ha találsz rá valami megoldást, hogy a routerből ki lehessen szedni a firmware-t akkor megcsinálom és szívesen elküldöm neked a BIN fájlt.

lorumLaci
(kvázi-tag)
még nem írtam nekik, de újradefiniálva a Storage hozzáféréseket látni a vinyót mindenhogy (WORKGROUP share, FTP, uPnP) 
de sajnos az mkv fájlokat nem hozz upnp-ként 
pedig egy 720p-t sztem simán le kellene játszani LAN-on 

lorumLaci
(kvázi-tag)
hm.....ha több órán át másolom rá a cuccot, akkor feladja egy idő után 
remélem "csak" az a baja, hgy tápos usb vinyó kell neki!!!
de a jogosultságokat mintha időnként elfelejtené 
fura eza jószág nekem...........jól jönne eg újabb fw.

Kami11
(senior tag)
Írj nekik, engem is érdekelne mi is a helyzet az fw.-vel!

Kami11
(senior tag)
Már javították a honlapot, újra letölthető az 1.00.03 B15-ös firm.

lorumLaci
(kvázi-tag)
hát ez igazán örvendetes, mert a hétvégén cseteltem a supporttal és az istenért nem akart eza közös V1_V2_2.00.00.05 fw felmenni!? 
valszeg ezért is tették ki a v.1-hez a régit és már nincs ott ez a közös fw. 

lorumLaci
(kvázi-tag)
azt megmondaná vki, hogy ez a 1.00.03 B15 is csak FAT32-re formázza a vinyót? 
vagy tud valami használhatóbbat is, mint NTFS? ne adj úristen -linux op. lévén- ext2-3-at?? 
kiábrándító volt, hogy csak FAT32-re hajlandó formázni és a mással formázott egyéb particóval meg nem tud mit kezdeni 
azért ma már 2GB-nél nagyobbak az állományok! 
én ráadásul 720p-s mkv-kat játszanék le róla (4-6GB)! 
mekkora a legnagyobb vinyó amit elbír?
[ Szerkesztve ]

lorumLaci
(kvázi-tag)
na hát a FAT32 kérdést ez a fw sem oldotta meg 
DD-WRT-t használ vki? esetleg torrentezés ezzel a routerrel? 

Kami11
(senior tag)
A ddwrt-s fw. még nagyon kezdetleges, hogy torrentezni lehet-e vele, passz, leírást nem találtam róla,
hogy miben másabb mint a gyári!

Minike
(újonc)
en feltettem ra jonak tunik. jobb mint agyari es elvielg tud printert is kezelni bar meg bekell programoznom.

Kami11
(senior tag)
Leírnád, hogy pontosan miben másabb, valamint tud-e torrentet?
A telepítése úgy megy mint a gyári fw.-nek? Csak beírom és kész, vagy kell még valamit előtte telepíteni?
Előre is thx. az infóért! 

Minike
(újonc)
Szia.
Igazabola gyari nekem szar volt upc-vel. Es volt egy ASUS-om mar azon is DD WRT volt.
Kiir minden infot egyszeru kezelni, usb-n minden tud elvielg, meg ense neztem utana csak feltettem siman.
Nekem v2 van.
Letoltotd innen:
http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
a special fielt feltoltod sima upgrdedel kabelen keresztul. utana rajta van a ddwrt aztan fel tolod a mega filet es kesz is.
torrentet meg nem probltam de van egy wiki ott elvan irva minden.

Kami11
(senior tag)
Köszi az infót, még nézegetem
ugyanis nekem v1 van, ott pedig három bin fájl található:
-Micro Generic
-Micro_OLSRD Generic
-WRT610N firmware: Webflash image
Szerintem nekem elég lenne a sima WRT610N firmware: Webflash image-t feltenni.
Ez számomra csak akkor lenne fontos, ha menne a torrent, mert amúgy a gyári fw. is tökéletes a számomra.
Ezért kérdeztem van-e benne torrentezésre lehetőség.
A tapasztalataidat pedig szívesen olvasnám/nánk itt a fórumban! 

lorumLaci
(kvázi-tag)
hát a torrenthez sem ártana leküdeni a 2GB korlátot 
szóljatok, ha van előrelépés az ügyben 
Minike:
nekem is jupiszim van és semmi gondom a használattal, ill. előte egy wl500gp volt rajta gyári fw-vel.
....ez egyébként eladó mostanában.... 
[ Szerkesztve ]

Minike
(újonc)
mennyiert vesztegeted?

lorumLaci
(kvázi-tag)
ment pü.

GS_Laja
(újonc)
Sziasztok!
Tegnap vettem egy WRT160NL-t, egy gondom van vele.
Jól sejtem, hogy az USB csatlakozóra csak merevlemezt lehet rádugni?
A pendrive-ot akárhogy formázom nem látom a hálózaton.
A disc management-nél látja, de ezentúl semmi.
amikor merevlemezt tettem rá, úgy hogy nem volt formázva, simán leformázta a router és mindent láttam is a hálózaton.