Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#301) Tompie válasza ^Clown (#299) üzenetére

Tompie
(fanatikus tag)

Nem is azért írtam mert hanyatt kellene esni :)
Csak tájékoztatásképpen, ennyi :) Egyenlőre én is maradok a WRT610N-nél :)

(#302) ^Clown válasza Tompie (#301) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom, hogy nem azért írtad :) Csak ha már szóba került, leírtam a véleményemet :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#303) Tompie

Tompie
(fanatikus tag)

WRT610N-t használok, WUSB600N adapterrel, a gép a routerhez képest a szomszéd szobában van, a jel erőssége 3-4, 2.4GHz-en, 5GHz-en 2-3. Nem tudom hogy a PCI-os WMP600N adapterrel erősebb lenne-e a jel? Panel lakás.

Egyenlőre nem nagyon érdekes a probléma, mert így is stabil a net, csak érdekelne a fenti kérdés.

[ Szerkesztve ]

(#304) SFU

SFU
(újonc)

Szervusztok!

A v2-hez van új firmware, 2010.04.23-i a dd-wrt.com-n. Nem próbálta még valaki? Konkrétan az usb-ftp érdekelne.

SFU

(#305) Tompie

Tompie
(fanatikus tag)

Ebben a routerben hol lehet egy külső, konkrét IP címet letiltatni?
köszi

(#306) toxin2 válasza MrTwister (#298) üzenetére

toxin2
(kvázi-tag)

Szerintem a wrt320N-es routered is tudja...

***** Linksys WRT160NL ***** http://www.gubamm.hu/ *********************************** ***** OpenWRT telepítési útmutató *****

(#307) pH03N1xM válasza SFU (#304) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Usb-ftp? Hmh? A regiekben is volt mar az, mi a kerdes?

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#308) MrTwister válasza toxin2 (#306) üzenetére

MrTwister
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

USB port hiányában kétve hiszem :))

8800GT-m nem jöhetett volna létre ha nincs: Antos :-)))

(#309) SFU válasza pH03N1xM (#307) üzenetére

SFU
(újonc)

Szervusz!

A kérdés csupán az, hogy ez a firmware az ftp-vel kapcsolatban tudja-e kezelni az NTFS fájlrendszert (gyakorlatilag a 2 GB -nál nagyobb méretű fájlokról van szó), valamint milyen az FTP sebesség?

SFU

(#310) Az-X válasza SFU (#309) üzenetére

Az-X
(őstag)

No ez engem is érdekelne. De még inkább az, hogy van e végre valami működőképes samba. Merthogy a régi fw is tudott ext2/3-at, arra pedig lehet nagyobb file-okat is tenni.

:)

(#311) pH03N1xM válasza SFU (#309) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

610n V2-n nekem az utolso builddal az ntfs-3g stabilan bus errorokat szor, ergo nem tudom mountolni az ntfs meghajtot. Meg kuzdok egy kort vele, elvileg van olyan build amivel mennie kell.

SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

(#312) pH03N1xM

pH03N1xM
(tag)

Nu, kicsit kuzdottem vele, eredmeny:

Az ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/04-16-10-r14289/broadcom_K26/ oldalrol a big build kell (persze eloszor a mini, ha nem volt dd-wrt a cuccon), majd usb-t engedelyezni, ha nincs.
Utana jffs-re leszedni a fuse.ko-t, betolteni insmodal (lsmoddal ellenorizheto h. benne van-e), majd kell ipkg install ntfs-3g_2009.4.4-1-fuseint_mipsel.ipk. (lesz par warning, ne zavarjon). Utana pl. ntfs-3g /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt - ez mountolja az elso particiot. Nas beallit, utana mehet ftpvel a moka.
Most hirtelen csak egy corsair survivor 16GB volt keznel (ez hatarozottan lassu eszkoz, a sima voyagernel is joval lassabb) ezzel ftp wifin (5ghz) es etherneten keresztul is 2.4MB/s az olvasas, 1.3MB/s az iras.
Az egesz scriptesitheto is, nem nagy kaland. Meglesem majd a kis kulso 2.5-es USB vinyommal is, csak most nincs nalam.

Nem brainslayer firmwarekkel nem ment, es ugye 610nv2-nel kotelezo a 2.6-os kernel.

[ Szerkesztve ]

(#313) pH03N1xM

pH03N1xM
(tag)

Kulso 3.5-es vinyoval 2.2MB/s, 1MB/s a sebesseg (olvasas/iras). Eleg gyengen cache-el, vagy abszolut nem.

(#314) Adam111

Adam111
(újonc)

WiFi-n?

(#315) pH03N1xM válasza Adam111 (#314) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Nincs kulonbseg wifin es etherneten, ha nekem intezted a kerdest.

(#316) SFU válasza pH03N1xM (#312) üzenetére

SFU
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm, hogy megnézted, akkor ezzel nem érdemes nagyon foglalkoznom.:R

SFU

(#317) pH03N1xM válasza SFU (#316) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Sambaval lenyegesen gyorsabb, ott megoldastol fuggoen 5-6MB/s sebesseget produkal legalabb, legalabbis a forumozok velemenye ezt mutatja. (extrem esetben volt 10MB/s koruli, de sima pendriveokrol az 5MB/s tunt realisnak)

Egyebkent ez az ftp-s moka nem gaz annyira, tavoli storagenek egesz jo (van 30 ip cimem, szoval fix cimen van az otthoni routerem) - es kivulrol is megvan ugyanaz a sebesseg, mint amit lanon prezental.

(#318) Az-X válasza pH03N1xM (#317) üzenetére

Az-X
(őstag)

Samba-t sikerült belőnöd rajta?

(#319) pH03N1xM válasza Az-X (#318) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Nem, mert nem kell nekem (6TB storagem van, nem latom szukseget a kis router megeroszakolasanak, plane h. a storage siman felelesztheto kivulrol WOL-lal), de nem tunik veszesnek, a slim samba2 leirasok eleg egyertelmuek.

(#320) Az-X válasza pH03N1xM (#319) üzenetére

Az-X
(őstag)

No igen, nekem sem a tárhely bővítése miatt kellene. Sőt még szerverem is van Gbiten. Mégis szeretnék egy kis samba-t rá :)

Meglesem a leírásokat, mikor legutóbb küzdöttem vele nem sikerült beizzítani. De hátha az új firmware-rel...

(#321) pH03N1xM válasza Az-X (#320) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Nemhinnem h. firmware fuggo lenne a dolog. ISPkent nekem minden server dual gbiten van :P

(#322) Az-X válasza pH03N1xM (#321) üzenetére

Az-X
(őstag)

Nos a legutóbb az pár hónapja volt. Akkor ha jól emlékszem 2.4-es fw volt. Az pedig nem támogatott minden samba-t. Ott is pont valami ilyen 2 vagy 4 Gb-os fileméret volt a max.

(#323) pH03N1xM válasza Az-X (#322) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

2.6os kerneles firm mar januar ota van, ugye anelkul nem ment volna a 610N V2. Ja, egyebkent ftpvel siman ment 4GB feletti file NTFS-es pendrivera, ez eddig nem irtam szerintem.

(#324) sityak

sityak
(kvázi-tag)

ha valakit érdekel akkor nálam van egy v1 eladó
30k

aláírás: nem írok alá semmit...

(#325) UnI4ever

UnI4ever
(újonc)

Hi all!

(Csak kíváncsiság képpen) kinek mit érne meg egy jó állapotú WRT610N v2? Újonnan azért 40.000 körül van. Ha jó ajánlat jön eladom. :)

(#326) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi történt, miért akarja hirtelen mindenki eladni ezt a kiváló routert? :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#327) Razermazer válasza ^Clown (#326) üzenetére

Razermazer
(senior tag)

Mindenki netgeart akar venni :U pedig én elégedett vagyok, nekem csak az első szériás van, bár egy jó firmware nem ártana, kettő három havonata elvágja magát a net, de most fix ip-vel eddig semmi probléma, még gyári firmware van rajta. Használom netmegosztásra filecserére három gépet kiszolgál rendesen.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

(#328) sonique válasza Razermazer (#327) üzenetére

sonique
(senior tag)

én épp most vettem egy 610n -t
wrt320 árába
v1 verzio de mivel nekem a gigabit volt inkabb fontos igy nem hiszem hogy akarmi hatranya is lenne..

udv

(#329) #hpq

#hpq
(tag)

Sziasztok!
Nekem is van egy WRT160N routerem 2008-ban vettem még, de azt honnan tudom meg, hogy:
3.0 ultra rangeplus wireless-N boradband router
2.0 ultra rangeplus wireless-N boradband router
1.0 ultra rangeplus wireless-N boradband router

Frimware frissítéshez kellene, vagy teljesen mind1? Igazábol sehol nem találom, hogy milyen lehet.

[ Szerkesztve ]

// -

(#330) pH03N1xM válasza #hpq (#329) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Valszeg nem a 610N forumbol fogod ezt megtudni.

(#331) Warek

Warek
(tag)

Sziasztok

Mennyivel tud többet a wrt610n router a wrt320n-nél. Ez a többlet tudás megéri az 50% felárat?

(#332) Alex91 válasza Warek (#331) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Simultan dual band, USB, es tobb memo, talan erosebb CPU.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#333) gofry

gofry
(senior tag)

Sziasztok, kicsit visszatérek hozzátok :)
A lényeg, hogy eladtam a kicsikét már egy ideje, aztán vételeztem még kint ausztriában egy wndr 3700-et -akkor elég jó áron volt-
nem bántam meg :) Azóta nyugodt életem van

http://www.digitalfm.hu Digitalfm Budapest legjobb house,trance és dance rádiója

(#334) ^Clown válasza gofry (#333) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miben jobb, miben tud többet?

(#335) bigdigit

bigdigit
(őstag)

üdv

igaz nekem 320N van de ez jobban pörög és a kérdés ide is megfelel.
DD-WRT van rajta.több gép is van hálózaton melyekben P7P55D lap van gigabites kártyával.
total commanderben 9-10 megával tudok másolni a gépek között amit kevésnek tartok.
kell valamit állítani a routerben még,hogy gigabites legyen a hálózat és honnan tudom azon megy?vagy kábelt is kellene cserélni hozzá?a router tetején a ledek között van olyan ami kéken van ami zölden villog.van olyan eszköz is a hálózaton ami csak 10/100-as.(popcorn,dreambox,tv)

(#336) pH03N1xM válasza bigdigit (#335) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

A routeren nem kell semmit, elvileg kabelcsere is kene, de rovid tavra cat5/5e is mukodott nekem (noha komolyabb teszter olyan meresi hibakat szort erre a megoldas h. csak na :). Szoval hivatalosan cat6 kabel is kene, ha a routeren zold a led akkor gigabites a hw szintu kapcsolat (ugye ilyen masolaskor mindket eszkoznek gigabitesnek kell lennie, zold szinu leddel jelezve a routeren), es elkepzelheto h. swes problema van (driver, pl.). Ha rendesen megy akkor 40-50Mbyte/s-et el kell erni legalabb. (felteve ha a gepekben levo meghajtok es a processzorok is birjak ezt)

(#337) bigdigit válasza pH03N1xM (#336) üzenetére

bigdigit
(őstag)

oké köszi.közben kiderült a turpisság.pont az én gépem kábele nem volt az igazi.most két gép között 75-80mbit a másolási sebesség.

az miért lehet,hogy a win7 nem talál meg mindig minden eszközt a hálózaton?

(#338) bigdigit válasza bigdigit (#337) üzenetére

bigdigit
(őstag)

módosítok ne legye félre vezető..fix 60 megával megy a másolás.előző még lehet valami cash volt.

(#339) gabesz1114

gabesz1114
(újonc)

Sziasztok!
Remélem van valakinek ötlete!
Van egy Linksys WRT54GL routerem amit lehet hogy lecserélnék egy WRT610N-re a következők miatt: egy emelettel feljebb költözünk a házba és a router marad ott ahol most van. A gépbe beraktam egy WMP600n-es wi-fi kártyát viszont bezavarja a Logitech bluetooth-os egeret (az egér ugrál meg szaggat) A kérdés az lenne, hogy a WRT610N-es router 5Ghz-en zavarná e a bluetooth-os egeret, miközben egy emeletet besugároz 5 illetve 2,4Ghz-en, mert a laptop csak 2,4Ghz-es, persze egy időben.

(#340) maci25 válasza gabesz1114 (#339) üzenetére

maci25
(tag)

Ehhez szerintem nem kell az 5 Ghz.
Lehet elég ha a routert rakod egy másik csatornára /Pl az 5 csatornárol az 1 es re/

(#341) gabesz1114 válasza maci25 (#340) üzenetére

gabesz1114
(újonc)

A baj az, hogy már a 5-6-ik csatornánál járok és ugyanaz :(

(#342) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv!
Tudnátok segíteni, hogyan kell megosztani a külső vinyóm tartalmát a routeren keresztül? Már napok óta szenvedek vele, de nem akar összejönni.
Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Köszi előre is! :R

(#343) bigdigit

bigdigit
(őstag)

költöztem a héten....
mi lehet a gond ha nem állítottam el semmit és a wifit nem találja semmi?érdekes mód a router wifije viszont látja a környező hálózatokat.

(#344) bigdigit válasza bigdigit (#343) üzenetére

bigdigit
(őstag)

update:factory defaults segített..

(#345) pH03N1xM

pH03N1xM
(tag)

Oh, teljesen veletlenul ma lattam meg, hogy van mar joideje TomatoUSB firmware Wrt610N-re. Felraktam (trx imaget at kell nevezni bin-re elobb), es... tokeletes! Elotte dd-wrtm volt, ruhelltem a lassu bootjat (egyebkent stabil volt, most is 60 nap feletti uptime volt benne) es a nyugos kulso hdd/pendrive megosztasi lehetoseget. TomatoUSBvel minden megy elsore: van usb tamogatas (nyomtas is) ext/fat/ntfs filerendszer tamogatas, DLNA server, sima wines filemegosztas, guibol, nem linuxos parancssori moka, stb. Es ez pillanatok alatt bebootol, nem szuttyog, mint a DD-WRT. Csak ajanlani tudom mindenkinek.

(#346) pH03N1xM

pH03N1xM
(tag)

A legjobb: mukodik a regi parhuzamos (!) portos nyomtatom vele is elsore, kommersz usb->parallel atalakitoval, engedelyezve a routerben levo printservert.

(#347) lorumLaci válasza pH03N1xM (#346) üzenetére

lorumLaci
(kvázi-tag)

szia

egy linket dobnál az imagehoz? ;)

(#348) pH03N1xM válasza lorumLaci (#347) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

http://tomatousb.org/download

En innet a Kernel 2.6 (experimental) for MIPSR2 Routers listabol a VPN-eset raktam fel, V2-es 610N-re. (v1en nem vagyok bizta, hogy menni fog, a lista nem hozza, szoval csak ovatosan)
Hja, es ahogy irtam, at kell nevezni az imaget .trx-rol .bin-re felrakas elott.

(#349) pH03N1xM válasza pH03N1xM (#348) üzenetére

pH03N1xM
(tag)

Hja, V1 nincs, es valoszinuleg nem is lesz tamogatva. Szoval a link kizarolag V2 tulajok szamara hasznalhato. (V1 flashproba -> szobadisz)

(#350) lorumLaci válasza pH03N1xM (#349) üzenetére

lorumLaci
(kvázi-tag)

:R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.