Igen, sajnos a kapkodásban elnéztem a típus számot 
máris megyek abba a topikba 

Igen, sajnos a kapkodásban elnéztem a típus számot 
máris megyek abba a topikba 

Elnézést, de nem találom a wrt 160 NL topikot 
Hol van, hogyan találom meg?

Sziasztok!
Engem az érdekelne hogy ez a 160N állítólag 5GHZ megy.
És ha igen, ez dd-wrt vel tudja-e a client bridges módot.
Megköszönném, ha valaki dd-wrt vel használja és megnézné.
www.pankotainorbert.hu

A 160-as nem tud 5Ghz-et, csak 2.4-et. A 610-es tud 5ghz-et is.

Valaki el tudná nekem értelmesen, részletesen magyarázni mi a különbség a WRT610N és a WRT320N között? Mivel tud többet a 610N?
Előre is köszönöm!

Még valami, melyik adaptert ajánljátok hozzá? WUSB600N (USB adapter) vagy WMP600N (PCI adapter)? Valakinek van róluk TAPASZTALATA???

Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy a WRT610N router az ver.1 vagy ver.2-es?

Az alján lévő matricáról. Dobozról nem tudom, kiderül-e.

oké csak ha veszek, akkor honnan tudom hogy ver1 vagy ver2 ?
esetleg megvásárlás előtt tájékoztat az eladó a boltban ha megkérdem ezt?
[ Szerkesztve ]

Mivel le van celofánozva a doboz, így nem hiszem, hogy csak ezért kibontják neked.

Hát de akkor meg csak meg lehet tudni valahonnan, hisz az eladónak tudni kell, hogy mit árul 

Es mi a ket verzio kozti kulonbseg?
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

Na, ma kaptam választ a Linksys hivatalos supportjától 
"A WRT610N router 2-es verziója :
- gyorsabb processzorral ( 533 MHz,300 MHz helyett)
- külső kikapcsoló gombbal
- Windows7 tanusitásával rendelkezik.
Másban nincs eltérés az 1-es verziótól.
A csomagoláson nincs külön feltüntetve a hardwares verziója a routernek, de látható ( a doboz oldalán) a router hátlapjának a képe, ahol a külső kikapcsoló gomb található, ami a 2-s verzióra utal."

Torrent le-és feltöltését még nem oldotta meg egyik firmware sem? véleményetek szerint lesz egyáltalán ilyen firmware, illetve a hardver tudja-e?
Láma kérdés, de mi az a win7 tanusitás??? 
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

Sziasztok !
Azon filózom ,hogy ezt a Linksys 610N routert vagy inkább a D-link DIR-685-öt vegyem-e meg......... tudnátok segíteni a döntésben ? Szívesen venném a segítségeteket ,mert egy kicsit elbizonytalanodtam....
előre is köszi !
üdv.

Közelebbről egyiket sem ismerem, de kevés feleslegesebb dolgot tudok elképzelni, mint egy 3.2"-es LCD kijelzőt a router tetején/oldalán... Ráadásul minimum 20000Ft-tal drágább is a Linksys-nél...
(de ha esetleg leírnád, hogy mire is kellene...
)
...

Azért filózom a két router között mert ugye a D-link egyben akár lehet egy NAS is tehát tudnék rajta spórolni egy külön eszközt, illetve ezen két USB csati van.
A Linksys viszont nyílt firmware-es tehát elméletileg a srácok elég szépen feltudják fegyverezni még különböző szolgáltatásokkal. Értem ez alatt akár azt is ,hogy egy USB hubon keresztül akár tudna kezelni printert és winyókat is.
Csak ugye ebben az esetben leginkább külső tápos winyó játszik leginkább.
Nem tudom sajnos a D-linknek a belső felépítését proci ,rom , ram wifi vezérlő ......

Sziasztok!
Van egy 610n nekem is. 100MB-s környezetben használom, és olyat csinál, hogy egy idő után 30-40MB -re leesik a forgalom sebessége ami keresztül megy rajta. Akkor nyomok rajta egy reboot-ot és akkor magához tér. Néztem már rajta minden beállítást sehol nem találtam mondjuk "energia takarékos" módot, vagy valami beállítást ami ezt állítgatná. 2.05-ös firmware van rajta gyári, újabb nincs sajnos.
Nincs valakinek valami ötlete mi lehet a baja?
Köszi
QuToR

passz
én csak továbbítottam amit nekem is írtak 

Egyébként tudja valaki mi a különbség egy WRT320N és egy WRT610N között?

Szia!
Nekem a 610N-ból a V1-es van. Csak ajánlani tudom, nincs vele semmi gond, hetekig megy minden probléma nélkül, hozzá se kell nyúlni, max. a port kell letörölni róla! 
Volt D-Linkem, DIR-635 -ös 1-2 naponta rebootolni kellett, mert dobta a wifit, nem is lehetett újrakapcsolódni rá, csak újraindítással.
Az általad megnevezett típust nem ismerem, szal véleményt nem tudok mondani róla, a 610esról pedig ebben a hsz.-ben leírtam minden számomra fontos tapasztalatot.
A döntés a tiéd, de én ajánlom a Linksyst!
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

Az USB port és az azon keresztül elérhető szolgáltatások.

Igen, a hivatalos Linksys supportról már kaptam választ:
"1. A WRT320N routernél csak egy frekvenciát használhat,azaz vagy 2,4 GHz, vagy 5 GHz, míg a WRT610N tipusnál mind a két frekvenciát párhuzámosan tudja használni.
2. A WRT610N router rendelkezik USB porttal, amelyen keresztül hozzá lehet csatolni egy külső winchestert, ahol akár FTP, és Média szervert hozhat létre, míg a WRT320N-él ilyen lehetőség nincs."
Viszont azt is meg tudtam tőlük, hogy a WRT610N USB portja csak FAT32-t támogat.
Egyébként azt meg lehet csinálni, hogy a router USB-jére kötött külső winchesterre töltsek?
Mert ha igen akkor pl oda nem tudok tölteni DVD iso-kat, így lehet számomra nem sok értelme van ennek a funkciónak.
Amúgy mi a gyakorlati értelme, hogy egyszerre lehet használni a két sávot?
Lehet elég lenne nekem akkor a WRT320N is?!
Mert most ez a dilemma, hogy 320N vagy 610N?!

Ez a FAT32 nem igaz, mert én egy OCZ 8GB-os pendrive-ot dugtam rá, ami NTFS-re van formázva és simán felismeri és kezeli.
Hogy oda tudsz-e majd tölteni, az attól függ, hogy mire gondolsz. Ha torrentre akkor nem, mert a gyári fw.-ben nincs ilyen opció, a DDWRT-ről meg nincs infóm.
Amúgy ftp szerverként, webszerverként, mediaszerverként simán műxik.
Szerk.: A két sáv használatának akkor van értelme, ha több 2,4 GHz-es eszközt használsz és azok összeakadnának, akkor amelyik támogatja az 5GHz-et átállítod arra és így nem zavarják egymást. Pl. egy lakótelepen ahol van 10-15 wifi hálózat többségében 2,4-esek ott átkapcsolsz 5 GHz-re és nem zavarják egymást az eszközök.
[ Szerkesztve ]

Akkor ha veszek egy WRT610N routert és annak az USB portjára kötök egy NTFS-re formázott külső vinyót akkor azt gond nélkül fogja látni / kezelni?
Ui: ezt a FAT32 dolgot meg a linksys supportról írták, nem én találtam ki 
[ Szerkesztve ]

Én azt írtam amit tapasztaltam, szóval a 8GB-os NTFS-re formázott pendrive-ot felismerte, kezelte, könyvtárat otudtam megosztani, le fel másoltam róla.
Hogy a vinyót kezeli-e azt nem tudom, nincs külső vinyóm, de szerintem igen.
A supportos is tévedhet, hiszen ember, a legutolsó fw.-ben bővíthették a partíciókezelést.

Ha esetleg valakinek van WRT610N USB portjára kötött külső vinyós tapasztalata, kérem írja meg
köszönöm 

na ez az NTFS érdekes! 
és az FTP szerver és Média szerver funkciók is mennek? 
...mert fentebb én pont azzal szenvedtem, h nem kezeli az NTFS-t csak a FAT32-őt. 
v1-em van.

Itt a fórumon valaki próbálkozott vele és ha jól tévedek össze is hozta a dolgot.
Ezek a dolgok számomra nem lényegesek, nem használom őket, de itt olvastam, hogy műxik.
Amit biztosan állíthatok, hogy az NTFS-re formázott pendrive-ot felismeri és kezeli a router.

Akkor az a valaki írja meg a tapasztalatait
mert én használnám, ha nem használnám elég lenne megvennem egy WRT320N-t (ráadásul kb. fele annyiba kerül mint ez
. 

Hali srácok, nekem is mostantól egy muzsikál otthon
Pros: wlan-lan | lan-lan nagyon szép sebességeket hoz | stabilabb mint az eddigi bármelyik tp-link 2,4 GHzen
Cons: Ha 2,4 és 5 GHz együtt megy, előfordult, hogy a 2,4 GHz es jelet nem látta egyik eszközöm sem..ez nem volt túl szívderítő a linksys fórumain van rá megoldás elvileg, az AES titkosítás használatára én is rájöttem, még egy két finom beállítást kipróbálok hátha segít a bajon.
DD-WRT: több buildet is próbáltam, a hozzá ajánlottat, valamint EKO által készített folyamatos javításokat, a sebességük nagyon jó, N-en a vétel körzet és sebesség is jobb, de a 2,4 GHz és az egész wlan még instabil.
Egy szóval maga a hardver (V1) szerintem nagyon jó csak normális szoftver kéne rá, hosszú távon mindenképp jó választás ha van türelmünk kivárni egy olyan szoftot hozzá ami minden igényt kielégít és kellően stabil.
http://www.digitalfm.hu Digitalfm Budapest legjobb house,trance és dance rádiója

Egyébként azt mikor/hogy lehet kihasználni, hogy egyszerre megy 2.4Ghz és 5Ghz, nem elég vagy ezt használni vagy azt egyszerre?
[ Szerkesztve ]

Egyszerű a képlet
Az 5 GHzes sáv sokkal kevésbé telített, és a nagy sebességű eszközök kicsit jobban érzik ott magukat, így én azon használom a saját notim, pl ezen jobb a webes filmnézés, a játék ilyesmik. a 2.4 meg ott van a szüleimnek csinálni a dolgukat
http://www.digitalfm.hu Digitalfm Budapest legjobb house,trance és dance rádiója

De attól ha pl 1 valaki 5Ghz-en egy másik valaki meg vele egy időben 2.4Ghz-en csatlakozik, attól a hálózat még ugyan úgy leterhelt lehet/lesz.
Ha az 5Ghz olyan jó akkor miért nem úgy csatlakozik mindenki ha az eszköze engedi?!
[ Szerkesztve ]

Talán, mert nem mindegyik eszköz tudja az 5Ghz-et. Azt nem mondtam , hogy annyira jó...
arra jó, hogy a wireless eszközök kevésbé zavarják, több adatot tud szállítani.
Cserébe drágább a technológia és a hatósugara kisebb, de nekem tökéletes, mert van 5 mobiltelefon és 2 2,4 es noti így nekem kényelmesebb az 5 GHz-et használni és kis távolságon belül a 300mbit közeli elvi sebességet nagyobb eséllyel és pontossággal hozza.
Remélem kielégítő volt a válasz.
A számonkérő stílust meg szerintem hanyagold ez a topic nem erről szól. Megírtam én is az infokat meg amit után olvastam, mivel ilyen jellegű tapasztalatok nem voltak sem itt sem máshol magyarul, nem mindenkinek az USB-n keresztüli torrentezés megléte (nincs ddwrtben sem és egy darabig nem is lesz) a legfontosabb kérdés.
FYI: google

Nem volt számon kérő stílus max te érezted annak. Én csak kérdeztem és érdeklődtem ennyi. Mivel most akarok majd venni egy routert csak még dilemma hogy wrt320n vagy wrt610n.

Oké, oké akkor béka van és nyugalom
Nézd egyikkel sincs igazán baj, de ha nem használod ki az egyidejű két rádiót plusz az USB sem kell akkor 320 szerintem 

Valahol azt olvastam, hogy a 320N jó jó, de hardverileg lassú, így lehet emiatt is marad a 610N (ebből is megpróbálnék version 2.0 beszerezni). Meg idővel az USB-t is használnám szerintem, főleg ha tudná az NTFS-es vinyókat is kezelni 
[ Szerkesztve ]

Igen a V2-k hardveresem jobb a switch off gomb meg a nagyobb proci miatt 

Igen, a kikapcsoló gombról lehet külsőleg megállapítani, hogy v2-es.

1. link nem jön be :S amúgy milyen wifi hiba volt? és mivel oldották meg?
Amúgy nem tudom hol tudok majd beszerezni v2-eset, pár helyen érdeklődtem ott még csak v1es van.
Amúgy ha meglesz a router akkor jön a másik dilemma, hogy USB adapter vagy PCI ?! 

Hogy "segítsek" kicsit 
Ha kell USB port külső merevlemeznek, akkor nézd meg az Asus RT-N16-ot.

Köszi, de az biztos hogy Linksys lesz
és szerintem ez, egy 610N.
Meg az elhangzottak alapján ennek elég erősnek tűnik a jele, így jól fog működni a panel lakás minden pontján 
Csak ugye kéne még egy jó vevő is
WUSB600N vagy WAMP600N??? 
[ Szerkesztve ]

Udv! Van egy ilyen kis vidamsagom, V2-es, DD-WRT szerint 480Mhz-es a procija. N-es wifi kartyaval (ez is broadcom, 4321AG tipusu, HP DV7ben lakik) 7-9MB/s-et tol helyi pC alapu NASrol (5x500GB raid5, gigabites utp linken van az), DD-WRT firmware-el. Gigabites LAN-on 30-40MB/s kozott van a sebessege.
Minden tokeletesen ment vele elsore, leszamitva a dd-wrt firm cseret, ahol 2-3 hard reset kellett h. eletre keljen, ill. ha par durvabb dolgot bizergalok dd-wrtben (wifi spec beallitasok/usb beallitasok, esetleg konzol szinten bohockodok) akkor hajlamos a beallitasok ervenyesitese kozben elhalni, es kell egy ki/be kapcs nelki. Ha 1x be van allitva akkor nincs vele gubanc. Az usbje elvileg kepes tobb eszkozt kezelni USB hubbal (mindjart kiprobalom, csak elkevertem valahova az usb hubomat), legalabbis DD-WRTvel. Nyomtatoszervert (ez is DD-WRT lehetoseg, az alap firm NEM tamogat ilyet) nem birtam benne eletre kelteni, de ez nem a hw hibaja, mivel eleg extrem modon egy regi parhuzamos portos nyomtatot akartam ratenni USB atalakitoval, amit a nyomtatoszervere nem tamogat (az usb atalakito a ludas, nem tudom h. egyaltalan letezik-e ebbol normalis egyebkent). Ha kerdes van, johet.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

Magamnak valaszolnek: USB hub is mukodik, szoval gond nelkul lehet egyszerre tobb USB eszkozt is hasznalni. (szinten csak DD-WRTvel).
Aki szinten biztosan V2-t akar, annak elmondanam h. a www.young.hu-tol rendeltem (egy helyi viszonteladon keresztul, a webshopukban egyebkent nem lattam, csak a viszonteladoi listaban volt).
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM

Ott mennyiért vesztegették? mert én nem találom, meg nincs kedvem beregelni, és úgy látom hogy be kell :S

Na srácok, nekem megállt a router, dd-wrt után sima gyári fw...hard reset, reggelig megy reggel off. Elvileg meg lehetett volna csinálni egy udp csomagot küldő kis progival, ami safe modeba teszi a routert, de a linksys USA-val a supporton chateltem egy órácskát, kaptam egy RMA számot, és elviekben (persze a kétkedés lehet csak magyar hozzáállás) kiküldhettem Hollandiába, ahol cserélik egy újra. ELVILEG