Hirdetés

Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz oooo #1307 üzenetére

    Az első akár jó hír is lehet számodra: nem kell mindhárom antennát kültérre vinni. A 1043-as két rádiófolyammal dolgozik (vagyis 300 Mbps jelzési sebességű), ezért egyszerre két antennát használ, a harmadik csak a plusz diversity miatt van rajta. Hasonló a helyzet a kétantennás b/g-routereknél, azokhoz is elegendő egyetlen kültéri antenna.
    "Meg lehet ez oldani 3 sima kulteri botantennaval [..]"
    Meg lehetne (kettővel), de ilyesmi nem nagyon létezik. Két külön antenna használható, de a MIMO miatt - azonos polarizáció esetén - valószínűleg nem mindegy például a kettő egymáshoz viszonyított távolsága.
    "[..] vagy letezik vmi kombinalt megoldas amiben benne van pl 3 antenna?"
    Léteznek kombinált, azaz két rádiófolyam átvitelére szolgáló antennák, ezek a gyakorlatban két különálló, eltérő lineáris polarizációjú (H/V) antennát tartalmaznak közös tokozatban. Van hasonló duál fej paraboloidhoz is, de utóbbiak inkább csak az 5 GHz-es sávra készülnek. De maradhatsz akár a szimpla egy rádiófolyamos átvitelnél is (802.11g, vagy a "150 Mbps"-es n-lite), akkor egy antenna kell csak, viszont a TP-Link 1043-as alkalmazása ebben az esetben túlzás. Utolsó alternatíva: kültérre szerelhető komplett 802.11n-es megoldás, amely beépítve tartalmazza az akár duál antennát, így kábelveszteség sincs: [link].

Aktív témák