Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Uzmany #7141 üzenetére

    Gyors és teljes format annyiban különbözik, hogy utóbbinál (formázás előtt) lefut egy szektorszintű ellenőrzési folyamat is.

    Nem töröl többet a lassú format, egy új vinyón különben sincs mit törölni. Ha valaki nézett már meg új vinyót diskeditorral, láthatja, hogy csak nullákat lát a szektorokban. Későbbiekben a szektorokba adatok kerülnek, de egy formázás azokat nem írja felül. A format csak a FAT vagy NTFS stb. fájlrendszert írja újra, bootszektort, meg amit kell ilyenkor, mindez csak másodpercek műve egyébként.

    Formázásnak nincs adatmegsemmisítő szerepe, legyen akár gyors, akár lassú. Partíciótörlésnek még annyi sem, mivel az csak a partíciós táblában módosít néhány bájtot. Összes többi adat marad a vinyón, legfeljebb fájlkezelővel nem látható.

    Én is vásároltam már használt vinyót, okostojás leformázta eladás előtt, baromira elégedett lehetett magával. Én meg pusztán passzióból és a tanulság kedvéért ráengedtem a GetDataBack adatmentő programot, ami a szektorok tartalmát szépen összerakosgatta.

    Megnéztem az "üres" vinyóról lementett pornófilmeket, az eladó beszkennelt igazolványát, crack cuccait. Később azután töröltem az egészet, engem nyilván csak a dolog technikai része érdekelt.

    Teljes format végigolvassa a szektorokat, ami főleg nagyméretű merevlemezeknél sokáig tarthat, a folyamatos olvasás még meg is terheli az eszközt, jól átmelegíti.

    Ha valaki nem szeretne erre időt pazarolni, nem akarja tesztelni sem a vinyóját, felesleges szívatnia magát a lassú formázással.

    Aki pedig mindezt nem hiszi el, annak talán javaslom az XP Lemezkezelés help alapos tanulmányozását.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák