Sziasztok!
Windows XP szakértőktől kérek segítséget a következő problémám megoldásához.
Mitől lehet az, hogy vadi új céges laptopomon (Fujitsu-Siemens Lifebook E8210) az XP Explorerje beragad, 8 másodpercig is elszórakozik, hogy beolvasson egy alkönyvtárat, amiben csak pár fájl található?
Ráklikkelek az Explorerben a bal oldalon egy alkönyvtár nevére, erre a jobb oldal tök üres lesz és le is fagy kb. 8 másodpercig, majd mint aki a legjobban végezte a dolgát megjeleníti azt a 2-3 fájlt ami az adott alkönyvtárban van. Ezután működik rendesen egy ideig, majd megint beragad, amikor a harmadik vagy a negyedik helyre klikkelek az Explorerben. A harddisken szinte még semmi sincs van kb. 60 GB szabad helyem, van még továbbá 1GM ram-is a gépben és egy Intel Centrino Duo processzor ketyeg benne 997 MHz-en, ami durván 2GHz-nek felel meg.
Érdekes, hogy ezt a jelenséget csak akkor produkálja a gép, amikor valamilyen hálózathoz van csatlakoztatva, ami lehet akár LAN (cégben kábelen), akár WLAN (itthon wireless-en).
Már leállítottam az összes általam ismert programot, amiről feltételezhető, hogy nagyobb erőforrás igénye van és csak az operációs rendszer valamint a hardver driverei maradtak bent. Az F-Secure víruskeresőt az elsők között lőttem le, de sajnos semmi sem segített. Ha a gép hálózathoz kapcsolódik, akkor mindig beragad, ha nincs hálózati kapcsolat, akkor működik mint a villám.
Továbba, az is érdekes, hogy mindegy neki, hogy a hálózatra jelentkezem be, vagy a lokális gépre, a probléma akkor is előfordul.
Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, hogy mit kellene leellenőriznem. Segítsetek, légy szíves!
Az op. rendszer: Windows XP SP2 Professional az összes létező frissítéssel és legújabb harver driverekkel ellátva. A géphez locális administratori jogosultságom van, ám ez néhány ponton a hálózat miatt korlátozott . (Ilyen például a security policy-k)
Előre is kösz a segítséget! 
[Szerkesztve]