Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gege71.hu

    addikt

    Sziasztok:
    érdekes problémába ütköztem ma:
    Van egy linksys wifi routerem WRT54G ver 7.0 típusú. Már kb 2 évehibátlanul működik.
    Ma déluttán nejem Sony Vaio VFN-FW21-E notija a következő jelenséget okozta rajta:
    Mihelyst wifi beizzik a notin és csatlakozik a routerre az asztali gépemen olyanokat művel a cucc mintha ki be huzgalna valaki a kábelt. Ezt csinálja majd leejti persze a dhcp-s ip-t és elszáll a net mint a sóhaj. DHCP renew-val felveszi ha a router adminfeluletében piszkálok de utána rögvest elejti. Ha kikapcsolom a noti wifi-jét azonnal helyreáll minden és van net az asztalin ill a router megkapja a cimet. A fura ha a notit csatlakoztatom egyedül a routerre és UDP kábellel és az asztalit lehúzom akkor sem veszi fel a noti rendesen a netet. Kap egy ipt- de pár pillanat mulva alejti a dhc-s dolgokat. Akár wifin akát lan-on kötöm rá.
    Ha az asztali mellett rácsatlakoztatom wifin a pda-t és/vagy a N91es nokiám megy minden rendesen, tehát egyértelműen a noti okozza.
    Végnéztem már a notin a vistás netes beállításokban minden szart. Automatikus dhcp altal kiosztott cucc van beallitva. A net maga kábelnet tehát semmi hókuszpókusz nincs. A routert reseteltem mindn szart kiprobaltam már. Kifogytam az ötletekből.
    Már aztis megtettem h a notin az eszközvezérlőben töröltem mind2 hálózati adaptert, restart majd ujra felismertetés..semmi..nada..lofasz..catlakozásnál kezdi előlről... fel le kapkodja a dhcp-is ip-ket, pillanatokra kap netet de szinte azonnal elejtteti a routerrel. A fura, hogy kb 2 hete vettem a notit és semmi baja nem volt eddig. FAx kivan már vele. Volt itt ega másik noti is azzal is simán megy minden. wifi észlel jelszo beir..csatlakozik..ipcim felvesz aztan ennyi.A tippeket a probléma eliminálására előre is kösz. :R
    gege

    Ja a routerre klonozva van az asztalim MAC cime, szoval az sem kavarhat be.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák