Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)

(#751) r0by

r0by
(őstag)

Nekem most így alakul a mem használat:
kép
Helyet meg kb. 10GB-ot foglal most, bár van már fent 1-2 kisebb progi, úgyhogy olyan 8-9 GB lehet az induló állapot.
Hiberfil-t már leszedtem, a pagefile meg 2.6GB.

(#752) SymbianOS válasza r0by (#751) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy magos a géped?

Már értem! :R

[ Szerkesztve ]

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#753) r0by válasza SymbianOS (#752) üzenetére

r0by
(őstag)

Sajna igen, 3400+ Sempronnal felvértezett laptop. De hasít rajta a w7 :)

(#754) pengegyerek

pengegyerek
(fanatikus tag)

És te tudtad aktiválni fő op. rendszernek használod?

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#755) Lord Vader válasza pengegyerek (#754) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt most kitől kérdezted? :F

SymbianOS : én arra a 70 gigás "C"-re simán felraknám a helyedbe. Nem fog belebarmolni a többi pertíciódba.

Kinder: Ja OK. :DDD

[ Szerkesztve ]

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#756) Kinder válasza Lord Vader (#742) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

jóvan, én bénáztam, nem engedtem, hogy megnézze az update-t :)
mnostmár megy

(#757) r0by válasza pengegyerek (#754) üzenetére

r0by
(őstag)

Jah, most fő oprendszer, és eddig úgy néz ki, hogy az is marad.
Bár azért a másik partíción marad az ubuntu :)

Aktiválás nálam nem okés, feljebb volt már szó róla:
669
678

(#758) Lord Vader

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rakta már fel valaki sima ATA-s vinyóra? Egy 80 gigás Maxtorra gondolok, megy rajta rendesen?

Gigabyte 880GM-D2H, AMD PH II 955 BE, VTX3D HD6850 PCS+, 2x4 giga Kingmax Nano Gaming 1600 CL9, Samsung F3 500giga, Samsung F1 500giga, Raidmax O2, Hipro 480, FuSi L22W

(#759) r0by válasza Lord Vader (#758) üzenetére

r0by
(őstag)

A laptopomban még ATA-s winyó van, nem tűnik úgy, mintha gondja lenne vele :)

(#760) Lord Vader válasza r0by (#759) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolkodom, hogy felrakom a 7000-est a másik gépre de abba csak ata-s vinyó van, lecserélném azon is az xp-t.

(#761) Lenry válasza Lord Vader (#685) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a legújabb Everest béta már helyesen írja

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#762) blokad

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó ez az új win. XP utódot szimatolok, a vistánál szebb, és hozza az xp gyorsaságát. Szerintem.

| www.twitter.com/blokad | iPhone 3Gs 32 GB White |

(#763) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogy tudom ezt a látványos bootscreent bekapcsolni? mert nekem csak megy egy csík, meg starting windows felirat van és annyi

blokad: milyen gadgeteket használsz? főleg az időjárásos, meg a rendszerterheléses nevére volnék kíváncsi, meg a network meterére is (arra rákerestem én is, de nem találtam meg)

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#764) blokad válasza Lenry (#763) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Időjárásos az beépített a rendszereset, meg linkelem. A bootscreen nekem is ilyen, mint a videon, én vista alól telepítettem windows.old mappám maradt és igy lett ilyen.

(#765) Lord Vader válasza Lenry (#761) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Opr. neve Microsoft Windows 7 Ultimate
Igen ez már jó, sőt a 4.6-os serialját is elfogadja.

(#766) Lenry válasza blokad (#764) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valami gebasz van a gadgetekkel, mert hiába jobb klikk az asztalon, gadgets, vagy vezérlőpult - desktop gadgets, nem történik semmi.

ha pedig újat akarok hozzáadni, akkor programfuttatási hibával leáll... mintha eltűnt volna a gadgetes rendszer

(#767) blokad válasza Lenry (#766) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

UAC-ot nem kapcsoltad ki? Az bezavar a gadgeteknek.

Lenry: szerintem az UAC nem zavaró annyira, hogy ki kelljen kapcsolni, és nemtudom direkt-e, de a gadgetek is így működnek csak.

[ Szerkesztve ]

(#768) Lenry válasza blokad (#767) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de igen.... de akkor visszakapcsolom

(#769) laci06

laci06
(senior tag)

Mennyire jó ez a béta már? Akármerre járok eddig jórészt dicsérte mindenki...
Egy particióra feltehetem, tehát nem fenyeget az a veszély, hogy hazavágja az egész win-t?
XP-m van most... Ha egy másik particióra felrakom, akkor betöltés előtt választhatok, hogy melyiket inditsa el?

(#770) Lenry válasza blokad (#767) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

valóban ez volt a baj, visszakapcsoltam, megjavult köszönöm
azért kapcsoltam ki, mert Vista alatt is ki volt, és megszoktam... de most akkor átszokok :)

laci06: nálam stabil, gondom nem volt eddig vele, bár alig fél napja használom. gyors, jól megy, nincs bajom vele... pár régebbi gadget nem akar működni, meg néhány programot át kell állítani Vista-kompatibilitási módba, hogy menjen, mert nem tud még mit kezdeni a W7-el, de más bajom nem volt

(#771) pzstm válasza laci06 (#769) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

választhatsz természetesen.... külön partícióra pedig szerintem nyugodtan felteheted...

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#772) blokad válasza Lenry (#770) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Értem, nálam már nem igen szól bele, csak néhány kényesebb programnál, de ott meg elviselem

Laci: Én köbö egy napja használom a 6956-ot, és teljesítmény, szerintem xp környéke, kinézet vistát pipálja (ezis szerintem.) Novemerben mikor a 6801 kiszivárgottakkor is használtam az se volt rossz, de ez gyorsabb annál. Szerintem próbáld be rearm-al pedig a public betaig szerintem ki lehet húzni.

(#773) moonman válasza blokad (#767) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

valószínűleg direkt, mivel ezek webes alkalmazások (HTML/XML/Javascript), így védett módban kell futniuk, mint az IE-nek - ezért az UAC szükségessége.

[ Szerkesztve ]

Sent from my Windows Phone

(#774) pzstm válasza blokad (#772) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

rearm-al sztem akár RC1-ig is.... 120 nap nagy idő azért :)

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#775) blokad válasza moonman (#773) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát akkor nincs mese, akinek gadget kell megbarátkozik, a szerintem hasznos és nálam már keveset kérdező UAC-cal.

pzstm: Végülis igaz. 3 hónap sok idő.

[ Szerkesztve ]

(#776) laci06 válasza Lenry (#770) üzenetére

laci06
(senior tag)

Köszönöm a válaszokat...
Annó nekem a vista valamiért nem volt hajlandó normálisan menni... Tehát amint felraktam a VGA drivert(HD4850), nem kapcsolta be a monitort... Tehát a vista elkezd betölteni, meg egyszercsak kiirja a monitor, hogy no input... Rárakom a CRT-t, minden oké... A monitor biztosan jó, most is azt használom, nem értem mi volt vele a gondja, egy 19"-os belinea...

(#777) pzstm válasza moonman (#773) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amúgy ha a kikapcs feletti szintre állítom be UAC-t, az első szintre a négyből...akkor naponta max 2x találkozom vele...és tök észrevehetetlen...sokkal barátibb mint a Vistában volt...gondolom ez részben a skálázhatóságnak is köszönhető

blokad: lehet rosszul számolok, de 120 nap nekem 4 hónapnak tűnik

[ Szerkesztve ]

(#778) moonman válasza pzstm (#777) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

átdolgozták, default szinten csak akkor figyelmeztet, ha a program "magától" kér jogot, ha kattintásra történik, akkor nem (kivéve runasadmin). default beállítással teljesen észrevehetetlen lett.

(#779) blokad válasza moonman (#778) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem eltalálták ezt az uac-os dolgot. Vistában még sokat kérdez, de ittmár az átdolgozásnak köszönhetően szinte, csak Run as adminnál.

(#780) pengegyerek

pengegyerek
(fanatikus tag)

Heló most raktam fel én is a windows 7- et de, hogy kell azt megcsinálni, hogy 120 nap legyen még a használatából vagy, hogy kell aktiválni vagy ti, hogy csináltátok meg?

"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."

(#781) Lenry válasza moonman (#778) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha ennyire észrevétlen, akkor jó... Vistában azért nem szerettem, mert amikor telepítettem a rendszert, akkor nagyon sokszor kérdezősködött, és már idegesített, úgyhogy kikapcsoltam... utána meg úgy maradt, mert örültem, hogy nem kérdez :B

(#782) Lenry válasza pengegyerek (#780) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amikor lejárna a 30 nap, akkor bepötyögöd a parancssorba, hogy slmgr -rearm, és újra van 30 napod... ezt összesen tudtommal 3x lehet eljátszani

(#783) blokad válasza pengegyerek (#780) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha már kevés nap lesz akkor startmenü-keresőbe cmd majd a cmd-n jobb gomb run as admin
majd beirod, hogy "slmgr -rearm" ez megint 30 napra teszi a türelmi időt. Ez a parancs háromszor alkalmazható.

(#784) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogy tudom beállítani, hogy pl a letöltött Everest bétára ne kérdezzen rá minden esetben, hogy el akarom-e indítani?

tehát ne jöjjön elő ez az ablak

[ Szerkesztve ]

(#785) Lord Vader

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ismeritek ezt a kis progit ami csendes üzemmódba helyezi au UAC-ot?

Nekem így semmire nem kérdez.

[ Szerkesztve ]

(#786) moonman válasza Lenry (#781) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mondom telepítőkre továbbra is rákérdez. :) nyilván.

(#787) blokad válasza moonman (#786) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

csak ez nem telepítő, de szerintem azért kérdez rá, mert rendszerszintű adatokat kell olvasnia.

(#788) moonman válasza Lenry (#784) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szólsz a lavalys-nek, hogy ne akarjon rendszergazdaként indulni a programjuk. :)

(#789) moonman válasza Lord Vader (#785) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

fölösleges, házirend-szerkesztőből (vagy registryből) is beállítható, de mit ér, ha nem kérdez?

(#790) pengegyerek

pengegyerek
(fanatikus tag)

Kis infó mindenkinek elindul vista ultimate mellett is a legújabb windows 7 kiadás legalább is ekem elindult:)

(#791) Lord Vader válasza Lord Vader (#785) üzenetére

Lord Vader
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ezt még a Vistához szedtem le , de a 7-hez is jó. Megszünteti az UAC túlbuzgóságát. Akit meg zavar a tálcán megjelenő ikon miatta az kapcsolja ki a figyelmeztetést a biztonsági rendszerbe.

moonman: sokan kikapcsolják mert zavaró lehet, viszont akkor pár dolog tényleg nem működik, így viszont igen. (legalább is a program ezt ígéri :F )

blokad: természetesen nem kötelező használni

[ Szerkesztve ]

(#792) blokad válasza Lord Vader (#791) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"fölösleges, házirend-szerkesztőből (vagy registryből) is beállítható, de mit ér, ha nem kérdez?"

(#793) lacos001

lacos001
(fanatikus tag)

Infót kérnék,hogy a piros pipával kijelölt cucc az végülis micsoda? :DD

(#794) blokad válasza lacos001 (#793) üzenetére

blokad
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ide menti a géped hibernáláskor az adatokat, ha törlöd a hibernálást letiltod, deha tiltod, akkor is törlődik a fájl.

(Ha jóltudom)

[ Szerkesztve ]

(#795) lacos001 válasza blokad (#794) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

köcce,nem teljesen igy értelmeztem,nem véletlenül volt ez nálam eddig kérdés..

( ha jóltudod ) :))

(#796) Lenry válasza moonman (#789) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

engem nem zavar, ha kérdez, de jó lenne, ha lehetne kivételeket hozzáadni, de én ilyet sajna nem találtam

(#797) moonman válasza lacos001 (#793) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

letörli a hibernációs adatbázist és kikapcsolja a hibernálást.

(#798) lacos001 válasza moonman (#797) üzenetére

lacos001
(fanatikus tag)

köszi winmester :))

(#799) moonman válasza Lenry (#796) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mert azzal értelmét vesztené az egész.két éve ezt magyarázom, hogy az UAC nem programfüggő, hanem jogosultsági szint függő. (vagyis: tökmindegy, mi az, ha admin jogot kér.)

(#800) Lenry válasza moonman (#799) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor nincs olyan megoldás, hogy mindenki jól járjon? (UAC is menjen békében, de ne kérdezzen minden Everest indításkor?)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.