Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)

(#51) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Olvastam, h az új wmpben van h264 codec, ennek ellenére egész véletlenül indítottam csak el egy HD filmet és majd ott maradt az állam, mármint Coreavc-t megszégyenítő folyamatossággal és egyszerűséggel nyomta le a filmet. Igaz, az mpc hc 64bit is meggyürkőzött vele gond nélkül. Ez csak azért érdekes, mert a másik partíción vista x86 alatt, csak CoreAVC-vel tudtam lejátszani a HD filmeket.

Lassan úgy vagyok ezzel az OS-sel, h ha lenne itt egy Pre-order gomb, akkor lehet, h rányomnék. Ha így marad akkor is már jobban tetszik mint a vista, pedig azt is szeretem.

Let's begin, de gozaimasu!

(#52) _ak_ válasza _ak_ (#51) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

A HD-s dolgot visszaszívom, most pont olyan teszt alanyokat szedtem le amik jól mennek vista alatt is, tehát voltozatlan a szitu. 1.9es athon x2 nem elég a hd filmekhez. :(

(#53) tomszi1 válasza _ak_ (#52) üzenetére

tomszi1
(újonc)

Nekem volt egy fujitsu laptopom(már temetőben van a gyári sorozathibája miatt)
1,66 Turion X2-vel és a 720p-s HD filmeket hibátlanul vitte,egyedül az 1080-as HD tartalmakkal nem birkózott meg(pedig volt a nvidia 7400 ban elméletileg pure hd támogatás),de ha ez megnyugtató,akkor a Core2Duo T5800(2.0)-sem megy szaggatás nélkül,mondjuk ezt nem értem(ATI HD3650),hogy miért :S
Jövőhéten ahogy ki tudom a régi vinyómról takarítani az adatokat,akkor nekem is megy fel rá egy 32 bites Win 7!
...nem meremmegkockáztatni,hogy esetleg nem fér össze a mostani vinyómon levő vistával.

[ Szerkesztve ]

Acer extensa 5630 Ati HD3650 512,C2D T5800(T7250)

(#54) _ak_ válasza tomszi1 (#53) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

W7-et illetően valószínű, h 1-2 hét múlva jön a hivatalos beta, ahol alapból aktiválva van már minden új funkció, ha nem sürgős, akkor sztem azt simán megvárható. (de az új funkciókat amúgy utólagosan is életre lehet kelteni, google kulcsszó: Blue Badge) Összeakadással nem hinném h gondod lenne, de ha fontos adatok vannak a gépen, akkor valóban, egy biztonsági mentés nem árthat sosem.

2.0ghz intelen sem? Talán jobban érzem magam. :D Szerencsére a coreavc nagyon jól lekezeli a full hd-s filmeket, csak egyenlőre várni kell a 64bites verzióra (pontosabban azt mondják, h az megvan, de haali splitterje nélkül nem adják ki). btw van egy hd filmek lejátszása topik is, bár azt mondogatják, h cpuból nem árt a 2.2ghz, de te szerintem ki tudnád használni a vga adta lehetőségeket, csak működésre kéne bírnod. a topikban esetleg segíthetnek benne.

(#55) rétisün válasza tomszi1 (#53) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én egy xp-t ghostoltam le, és vista maradt, hogy megnézegessem ezt a win7-et. xp volt a c:\-n, oda ment a win7, mivel előtte format volt, se bootmenü, se semmi. easybcd-vel gond nélkül helyreállítottam a bootmenüt, így vista és win7 közül választhatok bootoláskor, semmi olyant nem tapasztaltam, hogy ütné egymást a két rendszer.

bazinga!

(#56) Peetry válasza _ak_ (#54) üzenetére

Peetry
(senior tag)

honnan hallottad, h 12 hét mulva jön a béta?
lemaradtam vmiről?

(#57) _ak_ válasza Peetry (#56) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

12 hét? Csak 1-2 hét és igazából nem is tudom, h pontosan hol, de valószínűsítették, h a prebeta bemutató után pár héttel jön a rendes béta, majd arra rá 1-1,5 év múlva a végleges. legalábbis a vista kiadási/megjelentetési stratégiából következették ki, tehát nem hivatalos infó. És bár könnyedén aktiválható a prebetaban is az új gui, de az még nem a végleges ill tartalmaz még pár bugot, amit a betara kijavítanak, ezért ha meg vagy elégedve a mostani rendszereddel, akkor szvsz csak ezért ne rakd újra, mert majd úgyis érdemesebb lesz a javított kiadást telepíteni.

(#58) Peetry válasza _ak_ (#57) üzenetére

Peetry
(senior tag)

kimaradt a "-" :D
szóval 1-2 hetet akartam kérdezni:) csak már fáradt vagyok:S

(#59) noxon

noxon
(fanatikus tag)

Hello! Ez a blue badge miket hoz elő? Mert a superbar-t már aktiváltam, de a többit nem pl, átlátszó ablakok meg ha oldalra húzok egy ablakot vissza ugrik a helyére stb. Ezeket is aktiválja ez a blue badge?

We live in a simulated world...

(#60) _ak_ válasza noxon (#59) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Innen letöltheted a Blue Badge 32 és 64bites változatát és az aktivált funkciókról is találhatsz infót minden mennyiségben.

(#61) CounterBoci

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

hi.

nagyon tetszik, hogy abszolút semmiért nem indul újra végre valahára. feltettem az ati drivert, és egyből léphettem be a control centerbe újraindítás nélkül. és ez csak egy :)

p5k pro-m van, és a vistás drivert nem teszi fel a laphoz, hogy nem kompatibilis. de eszközkezelőben meg ha driverfrissítést nyomok, nem keres online, hanem egyből rávágja, hogy nincs. :F

D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html

(#62) Rusher válasza CounterBoci (#61) üzenetére

Rusher
(őstag)

Milyen driverre gondolsz chipset, lan..? Egyébként a legtöbb esetben, ha a kompatibilitást átállítod Vista-ra akkor menni fog. ;)

葉問

(#63) CounterBoci válasza Rusher (#62) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

thx :R igen chipset, lan-ra gondoltam. még az avg antivirussal van egy kis gond, a resident shield nem megy benne.

D-Link nyomtatószerver áron alul eladó! http://hardverapro.hu/apro/d-link_dp-301u_nyomtatoszerver/friss.html

(#64) Rusher válasza CounterBoci (#63) üzenetére

Rusher
(őstag)

Nálam az AVG ugyanúgy működik mint Vista alatt.....nem tudom próbáld meg ott is a telepítőt Vista kompatibilisre állítani meg esetleg az AVG indítófájlt is hátha az megoldja bár nálam pl. nem kellett. Nekem egyenlőre minden működik egyedül a Comodo tűzfal amit használok Vista alatt is az nem akar működni valamiért pedig feltelepül meg minden csak nem megy... :) Meg állítóéag a Daemon Tools nem megy, de azt még nem is néztem..

[ Szerkesztve ]

葉問

(#65) delacroix

delacroix
(lelkes újonc)

Kiprobálás céljából én is feltettem a Windows7-et. Alapból sokkal simulékonyabban bootol, de egy nvidia driver, régi hangkari driver és már annyira nem gyors az a boot, de még mindig simább :)
Egy olyan kérdésem lenne,h ogy az alap installban volt nForce 3 -hoz vezérlő. Most betették a W7-be ennek a támogatását vagy ez valami nagyon régi és gyenge vezérlő? Kering a neten ugyanis nForce123 Vista driver pack, de nem tudom megéri-e feltenni vagy sem.

http://ecoportal.hu | http://prohardver.hu/tema/bugok_a_rios_r5_ph_motorban/hsz_1126-1126.html

(#66) CounterBoci válasza delacroix (#65) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

én nem chiset drivernél ugyan, de tesztekkel néztem meg melyik a gyorsabb. alap win7 driver meg az ati catalyst között 3870-es kártyánál nem volt különbség

[ Szerkesztve ]

(#67) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Abszolúte hülye vagyok Windows 7 szempontjából, szóval lenne egy ciki kérdésem: milyen direcx-et támogat? Eleve megéri váltani, ha a multimédiás szempontok is fontosak? XP ÉS VISTA vagy XP ÉS WIN7? Ez itt a kérdés.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#68) CounterBoci válasza Silenzio (#67) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam a dxdiag 10-es verziót ír ki. többihez nem értek :)

(#69) strebacom

strebacom
(senior tag)

A cleartype-ot hogyan kapcsolom ki???? :F :R

Gianni The Best!

(#70) domi007 válasza leviske (#2) üzenetére

domi007
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel a jelenlegi alfa verzió is sokkal jobban fut egy öregebb gépen (P4/1GB RAM), mint a Vista, ezért szerintem sok embernek jól fog jönni majd az XP támogatás megszűnése után egy olyan operációs rendszer, ami nem atomlassú, mégis modern, és támogatott.

DOMy

"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys

(#71) CounterBoci válasza Rusher (#64) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

Daemon tools valóban nem megy, újraindítás és telepítés után megint újraindít. Akár hányszor próbálkozol. Külföldi fórumokon is volt róla szó, ott poweriso-t ajánlják. Most raktam fel, az tényleg fut, és legalább szerkeszteni is lehet vele az iso fájlokat.

[ Szerkesztve ]

(#72) CounterBoci válasza strebacom (#69) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

Control Panel -> All Control Panel Items -> ClearType Text Tuner

(#73) strebacom válasza CounterBoci (#72) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Köszi....sikerült!!!.....Az miért van hogy néha 4GB-ot is használ a 4Gb-ból???? :F :Y

Gianni The Best!

(#74) CounterBoci válasza strebacom (#73) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

Valahol írja részletesen is, már egyszer megtaláltam. Amit nem használ arra azt írta, h készenlétben van, de attól még szabad. Nálam a win 500MB ram-ot eszik idle :F . Legalábbis annyi van használatban. A többi felhasználható. Nem sok az egy kicsit?

All: Nem tudom megnyitni az eszközkezelőt??? Failed to create empty document hibaüzenetet kapok.

[ Szerkesztve ]

(#75) PuMbA válasza CounterBoci (#74) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Nem sok. Mit ér a RAM,ha üresen áll? :) Ha elindítasz valamit akkor átadja neki ugyis a helyet.

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#76) strebacom válasza CounterBoci (#74) üzenetére

strebacom
(senior tag)

A tombr. telepítésénél 4gb ot használt szabad 50mega volt, még be nem fejezödött a telepítés, nem is tudtam mást menyitni!!!....De viszont nagyon jól fut rajta a game...sztem jobban mint a vistán!!!!

[ Szerkesztve ]

Gianni The Best!

(#77) tomszi1

tomszi1
(újonc)

Az aktíválás hogy megy ezen a W7-en?
...mondjuk a gépemen levő matrica sorozatszámot érvénytelennek ismerte fel a vista,pedig azt adták hozzá.
Szóval mi az ajánlat ehez a rendszerhez?Jelenleg W7 ultimate van fennt.
Köszönöm előre is a segítséget

[ Szerkesztve ]

(#78) JohnnyX válasza tomszi1 (#77) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Hogyan akarod aktivalni, mikor a boltban MÉG nem is lehet kapni?

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#79) Peetry válasza tomszi1 (#77) üzenetére

Peetry
(senior tag)

nem tudod aktiválni. 30napos próbaverzió, de 3szor vagy hányszor meg lehet hosszabítani a 30 napot újabb 30-cal. érdemes a lejárat előtt guglizni, aztán hamarosan ugyis jön a béta.

strebacom: ezzel a képpel mi akartál érzékeltetni, mert nem találom rajta a néznivalót:)

[ Szerkesztve ]

(#80) JohnnyX válasza Peetry (#79) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Firefox alatt jobb egergomb, kep megjelenitese :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#81) strebacom válasza Peetry (#79) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Hát már nem is tudom :F :D

[ Szerkesztve ]

Gianni The Best!

(#82) strebacom

strebacom
(senior tag)

Nemtom miért van az, hogy pl. játéktelepítés alatt(ami nagyon gyors a vistához képest) miért használ, majdnem 4gb-ot a 4gb-ból, ezt lehet valahol állítani???? :F

Gianni The Best!

(#83) CounterBoci válasza tomszi1 (#77) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

gugli a te barátod, és tudod aktiválni.
sok az ügyes emberke, így nekem is aktivált :) . de ugye ilyesmiről itt nem beszélünk.

(#84) CounterBoci válasza strebacom (#82) üzenetére

CounterBoci
(senior tag)
LOGOUT blog

nem tudom érthetően elmagyarázni, de nem használja az egészet attól függetlenül h nem látod. ez olyan, mintha te lekötöd a pénzed. nem te gazdálkodsz vele, de attól még van.

(#85) strebacom válasza CounterBoci (#84) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Köszi, de használja(vagy készenlétbe teszi) mert van ez a kis gadget:

és itt látni, mindent...amit most mutat az alapon idlében megy....de ha játékot telepítesz akkor 3900-4000mb körül mozog!!! :Y

és ilyenkor úgy belassul minden hogy csak na!!! :O

[ Szerkesztve ]

Gianni The Best!

(#86) tomszi1 válasza strebacom (#82) üzenetére

tomszi1
(újonc)

Természetesen a superfetch vagy prefetch szolgáltatást itt is ki lehet kapcsolni és akkor nem zabálja meg a memót.
Amióta kikapcsoltam ezt meg az indexelő szolgáltatást,azóta megszűnt a mem fogyás és nem is dolgozik a vinyó éjjel-nappal.

[ Szerkesztve ]

(#87) tomszi1 válasza _ak_ (#52) üzenetére

tomszi1
(újonc)

Most így W7 alatt mennek rendesen a 1080-as HD videók szaggatás és problémamentesen a C2D 2.0-ás cpu val,ami vista alatt nem volt elmondható,de vista alatt a 4magos 2.6-os sem vitte!

(#88) PuMbA válasza tomszi1 (#87) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

"de vista alatt a 4magos 2.6-os sem vitte!"
Hát ha olyan lejátszóval játszod le ami nem használja ki mind a 4 magot akkor nem viszi,amúgy simán.Egyébként a Vistának ehhez semmi köze,hogy lejátssza-e vagy nem.
Ott valami nem volt jó.

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#89) tomszi1 válasza PuMbA (#88) üzenetére

tomszi1
(újonc)

Próbálkoztunk mi mindennel,de a quad mindennek ellenállt:) és amióta fennt van ott is a W7-azóta láss csodát,megy! :) (pedig a 8800GTX ben szerintem van erre hardveres támogatás)

(#90) PuMbA válasza tomszi1 (#89) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Processzorhasználatot néztétek? Mind a 4 mag 100%-on ment?

[ Szerkesztve ]

(#91) tomszi1 válasza PuMbA (#90) üzenetére

tomszi1
(újonc)

ÁÁÁÁ nem!
Nem is tudta leterhelni rendesen,csak egyszerűen nem ment sehogysem.
és nekem is ugyanezt csinálta a C2D-vel HD vga-val.Ugyan ezekkel a kodekekkel.
És most W7 alatt minden úgyanúgy van és megy rendesen,ezért tudom az új oprendszer számlájára írni a sikert.

(#92) PuMbA válasza tomszi1 (#91) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Pedig nagyon sok embernek megy Vistával már dupla maggal is egy 1080p videó,ott csak valami baj volt.Én pl. még nem hallottam olyanról akinek nem ment,rajtad kívül.

[ Szerkesztve ]

(#93) lewisfm válasza tomszi1 (#91) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Az Windows 7 x86 verzió mennyire képes kihasználni a 4 GB RAM-ot. Az XP x86 és a Vista x86 csak 3 GB-ot lát (a BIOS is), de az x64 Windows-ok látják és használják is a 4 GB RAM-ot.

(#94) sekli válasza lewisfm (#93) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

nem tudhatja kihasználni, a négy gigánál többet, matematikai akadálya van...

[ Szerkesztve ]

(#95) lewisfm válasza sekli (#94) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Nekem pont 4 GB RAM van a gépben, s azért kérdeztem, mert Vistáig bezárólag az x86-os rendszerek csak 3 GB-ot láttak / tudtak használni a 4-ből. Viszont az izgat, hogy a Win 7-nél az x86-os verzió esetleg tudja-e még használni mind a 4 GB-t, vagy muszáj x64-est használni helyette.

(#96) lewisfm válasza rétisün (#50) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Közben megtaláltam a VHD-t:

1. Computer(Sajátgép)-re jobb egérgomb, majd a helyi menüből: Manage (Kezelés)

2. A Computer Management-ben (Számítógép kezelés) kiválasztani a fában a Disk Management-et (Lemezkezelés)

3. A dialógusablak Actions (Műveletek) legördülő menüjében megtalálhatók lesznek a VHD-vel kapcsolatos műveletek (Attach, stb.)

...jól eldugták ezt a daemon tools helyettesítőt, de legalább van!

(#97) GjonRambó

GjonRambó
(újonc)

Sziasztok, kijött a 180.48-as whql nVidia driver.
Tökéletesen működik a 7-esen. :K

Mindenkitől elnézést kérek a szombat esti hülyeségeim miatt!

(#98) sekli válasza lewisfm (#95) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

összesen négy giga memóriát tud megcímezni, no most ha nem lenne a VGA-n, a hálókártyán, a hangkártyán...stb semmi memória, akkor nyilván meg tudná címezni a RAM utolsó bájtját is, így azonban nem...

[ Szerkesztve ]

(#99) baracsi

baracsi
(lelkes újonc)

én is felraktam a Windows 7-et a laptopra, eddig elégedett vagyok vele, már telepítésnél látta a wireless routert, sebességgel sincs gond, drivereket online frissítette, viszont azt tapasztalom, mintha nem jegyezne meg minden dolgot. a tálcán átméretezem pl.: a gyorsindítást de legközelebbi indításnál megint ki van húzva, érthető amit írok? szerintetek mi lehet a gond? az ikonok helyeit megjegyzi, a gadgetek amiket kitettem, láthatók, ezzel a részével nem volt probléma

Isten a semmiből teremtette a világot! Ez meg is látszik rajta...

(#100) dashed válasza baracsi (#99) üzenetére

dashed
(tag)

nekem a taskbarral es a superbarral se volt ilyen problemam.. esetleg ha lock-olod a task/super-bart?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.