Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)

(#101) Silenzio

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam a processzor-használat eleve 50%... Mi lehet a gond? Vírus? Vagy ez normális? 4200+-os X2-m van 2.5 ghz-en.

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#102) dashed válasza Silenzio (#101) üzenetére

dashed
(tag)

task manager / processes -ben nezd meg mi hasznalja ennyire a procidat..
semmikepp sem normalis.

(#103) Silenzio válasza dashed (#102) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem belógott valami vírus ami szórakozásból lefoglalja. A task managerben összesen 2%-nyi procihasználat látszott az 50-ből, semmilyen folyamat nem volt megnyitva a huszonvalahány kritikus rendszerfolyamaton kívül. És csodálkoztam, ha tegnap ennyire jól ment a Far Cry 2, most miért megy le 10 fps-re városban... Hát ezért.

De ezt XP-n jópárszor eljátszottam már. Beállítom a legutóbbi működőképes beállításokat a boot menüben, és megjavul. Megjavult most is. Lehet, hogy valamelyik aktivátor cseszte el amit próbáltam... De aktiválni is sikerült, és eléggé elégedett vagyok vele. Stabil, kiegyensúlyozott, és meglepő módon 20%-os gyorsulásokkal kápráztat el a dx9-hez képest...

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#104) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

2 napig nincsen netem és szinte berobban a topik :D

strebacom: természetesen nem normális ha telepítés közbe elfogy az összes ramod, ez az úgy nevezett buffer overflow jelenség (ha tévedek valaki javítson ki), ami vagy bug vagy egy malware "jótékony hatása".

Silenzio: a taskbar process ablakánál, kattints a show processes from all users gombra, csak ekkor fogja mutatni (majdnem) az összes folyamatot, de leginkább egy ilyen programmal tudod nyomon követni az eseményeket.

baracsi: a guival még vannak problémák, ezért is pl nem elérhető alapból az új gui és annak minden funkciója, de a public beta-ra ezeket javítani szeretnék. és ha minden igaz a régi taskbar és a quick launch meg egyáltalán nem is lesz elérhető a végleges w7ben. természetesen ez sincs kőbe vésve, de ezt rebesgetik.

Let's begin, de gozaimasu!

(#105) strebacom válasza _ak_ (#104) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Köszi és ez mitöl van???

Lehet, hogy mert béta???
Most ki mit használ 32 vagy 64 bites???

[ Szerkesztve ]

Gianni The Best!

(#106) _ak_ válasza strebacom (#105) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Többnyire a rosszul megírt programoknál fordul elő és/vagy vírus vagy malware miatt. Én is a 64bitest próbálgatom és nálam nem volt ilyen hiba. De pl anno vista alatt nekem ugyan ez volt, ha a neroval lemezt írtam vagy másoltam.

mindig is kíváncsi voltam, de sosem jöttem rá. mitől jobb, ha egy rakás kérdőjel van egy helyett? vagy tényleg, minél több annál jobb?????

[ Szerkesztve ]

(#107) baracsi válasza dashed (#100) üzenetére

baracsi
(lelkes újonc)

lockoltam, de akkor is előjön, akkor is ha kikapcsolom, de van amikor hibernálásból való resume esetén is előjön ez a bug, végülis belefér, annyira nem idegesít.

egy másik kérdés: ezt a példányt meddig lehet használni? a béta jellege miatt fennhagyhatom vagy tegyem vissza a notira a jogtiszta vistát, elsősorban azért érdekel, mert készülök Írországba menni, és nem tudom, hogy a vámosok az ír reptéren esetleg fognak-e ilyet ellenőrizni, egyáltalán megnézik a notit, hogy mi van rajta? erről nincs információm

Isten a semmiből teremtette a világot! Ez meg is látszik rajta...

(#108) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Sziasztok. Készülök én is feltenni a Win 7-et az összeomlott XP rendszerem leváltására, próbaképpen, hogy milyen cucc ez. Az lenne a kérdésem, hogy ha telepítem Vista mellé, ez is ugyanúgy megcsinálja a multiboot menüt automatikusan, mint mikor a Vistát raktam fel az XP mellé, vagy mókolnom kell vele valamit, hogy induláskor a 2 oprendszer között választhassak?

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#109) mecsek20 válasza baracsi (#107) üzenetére

mecsek20
(kvázi-tag)

vámosok biztos nem nézik, mivel a két ország között nincs vámhatár. 30 napig használhatod alap esetben, de ha van még vista RC1-es kódod (amit régen lehetett igényelni és még nem törölted ki a levelet) azzal 2009 július 2-ig használhatod.

[ Szerkesztve ]

(#110) mecsek20 válasza Cayman (#108) üzenetére

mecsek20
(kvázi-tag)

én vista mellé telepítettem és minden rendben zajlott, működik a multi-boot

(#111) Peetry válasza mecsek20 (#110) üzenetére

Peetry
(senior tag)

ugyanez

(#112) strebacom

strebacom
(senior tag)

ÁÁÁÁ rájöttem mi cseszteti a memóriát a poweriso,ha telepitek vele valamit akkor fogy a memó rendesen, mihelyt kilépek a progiból...azonnal 600mega lesz....viszont iszonyat gyorsan települnek a játékok a TombR.underworld max 4-5 perc és fenn van vistával ez 15perc volt....
Csak kellene másik virtuálismeghajtó progi...nem tudtok mást ami fut... :R

Gianni The Best!

(#113) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Köszönöm a válaszokat!

Driver ügyileg, ugye mindenhez az a meghajtóprogram kell ami a Vistához is, jól tudom?

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#114) Rusher válasza Cayman (#113) üzenetére

Rusher
(őstag)

Igen....ha nem akkor ennyit kell tenned:[link] ;)

葉問

(#115) dashed válasza strebacom (#112) üzenetére

dashed
(tag)

Virtual CloneDrive
en ezt hasznalom, es idaig nem volt vele gondom..

[ Szerkesztve ]

(#116) strebacom válasza dashed (#115) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Kipróbálom köszi szépen!!! :R

Gianni The Best!

(#117) strebacom válasza dashed (#115) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Szar nem jó....megfagy a progi, meg a rendszer is:: :O

Gianni The Best!

(#118) _ak_ válasza strebacom (#117) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Nálam a power isonak semmi baja. 4.2essel próbálkozol?

(#119) strebacom válasza _ak_ (#118) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Nem a 4.3-al....még azt szeretném kérdezni, hogy néha indokolatlanul belassúl a tombr.underworld 100fps-röl visszaesik 15-re és csak a játék ujraindításával javul meg...most ez lehet driver hiba, vagy az oprendszer miatt van(180.48) :F :F :R

Gianni The Best!

(#120) _ak_ válasza strebacom (#119) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Próbáld ki akkor a 4.2est. nálam azzal nincs probléma.

(#121) strebacom válasza _ak_ (#120) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Köszi!És a másik amit kérdeztem mitöl lehet...próbáltál már rajta játékot? :R

Gianni The Best!

(#122) baracsi válasza dashed (#100) üzenetére

baracsi
(lelkes újonc)

hihetetlen, de a touchpad acer honlapbeli driverét felraktam, kérte, hogy indítsam újra, és azóta normális a taskbar, na mindegy, az a lényeg, hogy jó lett

(#123) GjonRambó

GjonRambó
(újonc)

Ez meddig pontozza a hardvereket? Ugye a Vista 5.9-ig, de ez a videókarira adott 7.9-et. A többi az maradt a vista értéken.

Mindenkitől elnézést kérek a szombat esti hülyeségeim miatt!

(#124) GjonRambó

GjonRambó
(újonc)

Performance
Ezek elfogadható pontszámok?

(#125) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Megpróbáltam feltenni, a 14 gigás ex-XP partíciómra, ott kezdődik hogy az F: partíción található Vista rendszert csak logikainak látja, a C-re meg azért nem települ, mert kevés neki a 14 giga (?) ezért nem megy tovább. De már nem is indul az előző rendszereim egyike sem :F Mit tudok csinálni ilyenkor? Még jó hogy van egy másik számítógép is a lakásban :((

[ Szerkesztve ]

(#126) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Na most már fen tvan, de a multiboot menüt nem csinálta meg. Magamtól nem tudok létrehozni egy rendszerválasztó menüt, hogy ne kelljen előröl raknom az egész Vistát újra?

(#127) GjonRambó válasza Cayman (#126) üzenetére

GjonRambó
(újonc)

Nekem megcsinálta a multiboot menüt de a Vistát simán lerendezte. :W Többet nem indult :DDD . Inkább leformáztam az egész vinyót és csak a 7-est raktam fel, ráadásul a Vista meg ez? minek? Elég ez is, nem kell 2 rendszer. Csinált egy 200 megás partíciót is magának, betűvel nem jelölte. De megy szépen.

(#128) derossi válasza GjonRambó (#124) üzenetére

derossi
(senior tag)

Mennyi a maximum egyáltalán? :Y

(#129) GjonRambó válasza derossi (#128) üzenetére

GjonRambó
(újonc)

Ezt kérdeztem én is.

(#130) Cayman válasza GjonRambó (#127) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Én végül megoldottam VistaBootPro-val hogy induljon a régi rendszer. Hagynám én a 7-et is, de nem egész 12 óra alatt kb 10-15 kékhalált dobot, volt mikor induláskor egyből, Creative driver telepítése közben szintén kékhalál, úgyhogy számomra nem volt jó döntés kipróbálni, de mostmár mindegy :)

(#131) derossi válasza GjonRambó (#129) üzenetére

derossi
(senior tag)

Nekem a Vista 2,5-et adott az intel gma950 miatt :DDD .
Ettől még a rendszer nem volt lassú,érdekes ezért a pontszámítás.ÉN azt venném figyelembe, ami tényleg beleszámít a redszer futási teljesítményébe.

(#132) GjonRambó válasza Cayman (#130) üzenetére

GjonRambó
(újonc)

Nekem még 1 kékhalált se csinált akármit csináltam vele. A Creative drivert nem szabad felrakni (sőt semmilyen hangkari drivert), de netről felrakja és müxik is vele. Nekem pl. az xp-s creative drvert rakta fel az Audigy se-re. :DDD :DDD mert nem tudta milyen a rendszer :DDD . De mondom kék halál még nem volt. A P45-re az Intel chipset drivert kellett vistának emulálni mert az se tudta mire akarom felrakni. Anno a Vista beta-val is hasonló dolgok voltak, azt is könnyű volt kinyírni ha rossz progit raktam rá. (alcohol 120 meg a nod rögtön kinyírta)

(#133) Cayman válasza GjonRambó (#132) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Próbáltam azt is hogy keressen a szoftvert a neten, és az eszközkezelőben meg is jelent utána a hangkari, csak hang nem volt :) Na de mindegy, majd valamit kezdek még vele. Nekem chipset drivert sem kellett feltennem, felrakott ez mindent az amd 780g-t, vga vezérlővel együtt, első indítás és már volt aero is. Lehet hogy inkább kézzel kéne feltennem a chipset drivereket úgy ahogy te, ez is okozhat talán kékhalált...

(#134) _ak_

_ak_
(PH! addikt)

Nem szoktam ilyeneket mondani, de az ATI elmehet a pics@ba a bugos drivereivel. attól függetlenül, h ez beta rendszer. a vista alatt is volt vele már gondom
Egyszerűen nem lehet uninstallálni teljesen a rendszer alól a vga drivert, ill. a drivert kikapta alóla, csak minden mást meghagyott, mert egyszerűen beáll az uninstaller. Gondoltam telepítem megint, az meg valahol az elején áll be és nem lehet mit kezdeni vele. Próbáltam a driver cleanert, de semmi változás. :((

Az egész meg ott kezdőzött, h le akartam cserélni a legfrissebb vistásra, mert ár régi játék (bg, toee, planscape) nem fullscreenbe indultak. hanem megmaradt a 640x480as felbontásba a játék, de a képernyő felbontása maradt 1280x800ba.

Kipróbáltama CCleanert is, a synaptics driverből vmit töröl (reg karbantartás alatt) és ezáltal leáll annak a működése, reinstallal könnyen helyre állítható.

Plusz, ha esetleg nem is gyűlt volna meg a bajom az ati driverrel, akkor is muszáj lennék vistát használni, mert nem megy az Autocad09 sem. :(

[ Szerkesztve ]

(#135) baracsi

baracsi
(lelkes újonc)

Ez a média player nem jeleníti meg a feliratok, szerintetek ez normális (avi + srt)? Nehogy azt mondjátok, hogy ugyanolyan nevű legyen az .srt állomány, mint az avi, mert nem vagyok már csecsemő. Ezt valahol külön be kell állítani, vagy plugin-t kell letölteni? Pont ezért nem használtam korábban sem a media playert, mert annyi sz@r opciót beletesznek, ami meg kellene, az meg nincs benne, vagy csak ha megpiszkálod.

(#136) tyaty1 válasza baracsi (#135) üzenetére

tyaty1
(lelkes újonc)

A WMP sose tudta kezelni a feliratokat magatol.

(#137) dashed válasza baracsi (#135) üzenetére

dashed
(tag)

szntem media playert ne hasznald filmnezesre:) (amugy alapbol nem kezeli a feliratokat)
legjobb szntem a Kmplayer.Bele van epitve minden kodek amire szukseged lehet , viszi a dvdt, xvidet, hd filmeket ,es a feliratokat is kezeli..
mellesleg megy windows 7 alatt is

[ Szerkesztve ]

(#138) baracsi válasza dashed (#137) üzenetére

baracsi
(lelkes újonc)

tyaty1, dashed: köszi a válaszokat, kmplayert kipróbálom. Szerintem durva, hogy 2008-ban egy média lejátszó nem kezeli a feliratokat, na mindegy

(#139) _ak_ válasza baracsi (#138) üzenetére

_ak_
(PH! addikt)

Nem tudom, h a felirat kezelésnél mi a szitu, de pl ac3 kódeket sem építhetnek be a wmp-be, mert h (és itt már nem emlékszem, h hogy is szólt pontosan) vmiféle "piaci versengés szabályai miatt" hisz minek vennék pl a power dvd-t, ha win alapból jól letudná kezelni a dvdket. Nekem inkább ez a durva. :U Azért ne felejtsük el, h nem a szomszéd 10 éves pistike fejleszti a windowsokat és véletlenül felejtett ki alapvető funkciókat a rendszerből.

De más téren is így van. amikor a vistát fejlesztették, biztonságosabbá akarták csinálni és alapból ellehetetlenítették volna a kernelhez való hozzáférést, erre jöttek biztonsági cégek, h nem úgy van az, mert az rossz a piacnak, ugye pl az ativírusoknak is be kell épülniük a kernelbe ahhoz, h működjenek, így megint csak kényszerítve lett a microsoft egy újabb biztonsági rés nyitva hagyására..

(#140) strebacom

strebacom
(senior tag)

A divx to dvd progi nem megy nálam valamiért nem müxik, nem fagy le vagy ilyesmi, de amikor kiválasztom, hogy melyik flmet akarom konv.-ni nem teszi be a listába???
Csak a Win7-tel ilyen,,,?

Gianni The Best!

(#141) GjonRambó válasza strebacom (#140) üzenetére

GjonRambó
(újonc)

A Winavi se nagyon müxik rajta. Úgy látom a konvertáló progikat még át kell írni erre a rendszerre a programkészítőknek. Én a másik vinyón tartok egy XP-t is mellette ha valami kompatibilitási gond van azon meg tudom csinálni.
Dehát ugye ezért adták ki tesztelésre, hogy mire a végleges verzió kijön addigra a az összes driver és program gond nélkül működjön majd rajta.

(#142) strebacom válasza GjonRambó (#141) üzenetére

strebacom
(senior tag)

Már jó lett csak egy új verzió kellett... :DD

Gianni The Best!

(#143) GjonRambó válasza strebacom (#142) üzenetére

GjonRambó
(újonc)

Sajna a Winavi legfrissebb verziója sem akart menni, pedig az a kedvenc konverterem. Mind1 az xp-n jó.

(#144) GjonRambó

GjonRambó
(újonc)

Korábban mintha olvastam volna a topikban, hogy a Win7 jobban használja a 4 magos procikat mint a Vista? Akinek Quad-ja van tudna valamit mondani erről? Ugye a Core I7 legkisebb tagja is 4 magos, így gondolom azért ehhez igazítják az új rendszert is.

(#145) GjonRambó

GjonRambó
(újonc)

XP
Win7
Lehet látni a két OS közti CPU kihasználtságot egy régebbi teszt proginál is.

(#146) gV

gV
(őstag)

van újabb build: 6956
start menü [link] és a töltőképernyő változott [link]

(#147) VaZso válasza lewisfm (#49) üzenetére

VaZso
(senior tag)

Szerk.: Bocs, valamiért régi hozzászólásra válaszoltam...

[ Szerkesztve ]

(#148) Komplikato válasza gV (#146) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Van, de "szokás szerint" csak a 32 bites verzió. :W
Pár screenshot jó kínai munkás emberek jóvoltából: [link]

Jut eszembe ez IS megy tiszta Vista Beta kulccsal??? :F

[ Szerkesztve ]

Close the World ..... Open the Next!

(#149) Komplikato válasza _ak_ (#134) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Hmmm. Vista Catalystet, vagy a Windows7 preview drivert raktad fel? ;]

Close the World ..... Open the Next!

(#150) mr.geeZ

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Lehetséges a Nokia Pc Suite -ot Windows 7 -en telepíteni? Nem kompatibilis oprendszert ir a PCsuite setup (eddig ez az első program, ami fel sem települ, pedig a többi, vista kompatibilis program, amit eddig próbáltam, simán felmegy, valahogy az OS check-et kéne lelőni)

Bass is a strong instrument, you can't allow yourself to play it weakly, with no authority.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum I. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.