Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemrégiben jött ki a Beta 3, ([link] itt letölthető), RC nyár végére, RTM év végére várható.
Tegnap volt technet előadás ezzel kapcsolatban, az elhangzott anyag egy része megtalálható a magazinban [link]

Pár újdonság a teljesség igénye nélkül:

- RODC (Read Only DC)
- NAP (Network Access Protection)
- Új IP stack, IPv6 teljeskörű támogatása
- Megújult clustering, terminal server
- IIS7
- Server CORE
- Feladatok jobb szeparálása szerepkörönként.
- Virtualizáció (Hypervisor) - 180 nappal várható az RTM után

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#2) ZéZé@PH válasza kraftxld (#1) üzenetére

ZéZé@PH
(fanatikus tag)

Engem az érdekelne, hogy mi van a WinFS-vel a 2008-ban debütál vagy sem?

''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz

(#3) kraftxld válasza ZéZé@PH (#2) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem lesz benne WinFS

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#4) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 2007.06.06-i Technet előadás anyaga itt letölthető: [link]

(#5) bobsys válasza kraftxld (#1) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

szevasz!

múltkor néztem ezt a béta dolgot, abból is azt a verziót ami elvileg ugye csak command line-os lesz és atomstabil stb...
mikor megláttam elröhögtem magamat, elindul, betölti a guit és kidob egy cmd ablakot :DDD , nincs semmi start menü ilyesmi, de a gui elindult
már látom hányan fogják fikázni, hogy mégiscsak van gui

szerk: a PowerShell viszont nagy találmány, abban van a jövő, meg kell tanulni

[Szerkesztve]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#6) kraftxld válasza bobsys (#5) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az hírlik, hogy a core nagyon jó (és gyors) php futtató környezet lesz. Sajna még nem biztos, hogy a powershell belekerül a core-ba, de távolról lehet PS-el bütykölni ám :)

Amúgy már hozzáférhető itt-ott a júniusi 6001-es 64bites CTP build.

(#7) westlake válasza kraftxld (#6) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

leszedtem, este kiprobalom ;)

I'm out.

(#8) kraftxld válasza westlake (#7) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Már belekerült a Server Core-ba az IIS7.

(#9) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ami még nagy okosság:
Már nem kell két domain ha különböző password policy-t akarunk használni, lehet group-onként más policy-t használni. (Sajna OU-ra nem lehet :( )

(#10) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valakinek van némi ötlete, hogyan telepítsek VMware tools-t a server core-ra?

(#11) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Exchange 2K7 vs Server 2K8
:(
[link]
Legalább jó pénzeket lehet majd keresni annak aki keni-vágja a migrálást :D

[Szerkesztve]

(#12) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

RODC mióta újdonság? Már NT4 Serverben is volt, mint Backup DC...

[Szerkesztve]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#13) kraftxld válasza sh4d0w (#12) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudtam, hogy valaki ezzel fog majd jönni :)
A két dolog messze nem ugyanaz!

(#14) sh4d0w válasza kraftxld (#13) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Írásos formában ez hol olvasható?

(#15) kraftxld válasza sh4d0w (#14) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak 1-2 cikk:

[link]
[link]

(#16) moonman válasza sh4d0w (#12) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az nem read-only, hanem backup, a backup pedig replika. 2000/2003-ban már nem is backup-nak, hanem simán dc-nek hívják, oda-vissza replikálják magukat.

a rodc pedig egy csak olvasható címtár, a változások csak odafelé íródnak, a rodc-ről semmit nem lehet módosítani. pl. távoli telephelyen a sufniba betolt tartományvezérlő, amit ''nem baj'' ha megfúrnak. bár nálunk ez nem túl életszerű egyelőre.

engem inkább az érdekelne, hogy mondjuk ellopják a masinát. oké, hogy readony, de ott van rajta a teljes címtár, minden adattal. ilyenkor vasziszt? (tudom, hogy nem tárol jelszavakat, de akkoris)

[Szerkesztve]

Sent from my Windows Phone

(#17) kraftxld válasza moonman (#16) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bitlockert neki :)

(#18) sh4d0w válasza moonman (#16) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, bizonyos szinten írható - mert az adatnak vhogyan oda kell kerülnie - de ha vki matatott vmit a domainben, akkor azt a PDC-n tette. Persze mindez csak teoretikus dolog, aki NT4-et használ még, az kissé (nagyon) konzervatív...

kraft: köszi.

[Szerkesztve]

(#19) kraftxld válasza moonman (#16) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Amennyiben elvitték a gépet, a RODC-t ki kell szedni a tartományból és ilyenkor felajánlja a szerver, hogy a cache-elt jelszavakat automatikusan reseteli, valamint a számítógép accountokat is lehet resetelni ilyenkor (szükséges újracsatlakoztatni őket a tartományhoz).

Bővebben: [link]
10. oldal

(#20) kraftxld válasza sh4d0w (#18) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyik nagy különbség, a BDC-hez képest, hogy a hitelesítés nem a RODC-n történik. Ha nincsenek cache-elve a jelszavak akkor kerberoson keresztül (krbtgt account felhasználásával) a RODC felveszi a kapcsolatot egy ''rendes'' DC-vel, ott hitelesít, majd csak ezután engedi be az usert.

(#21) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csúszik az RTM
[link]

(#22) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

5-én kijött a szeptemberi CTP (RC0) ha lázba hoz valakit :D

(#23) sszever válasza kraftxld (#22) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

38,7 megfelel? :DDD
Vagy ezt az influenza okozta?

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#24) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Solaris virtualizáció Server 2008-on, és futtatható lesz a Server 2008 a Sun 64 bit-es gépein:
[link]
[link]

(#25) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Letölthető a Server 2008 RC0, valamint aktiválható a virtualization! (Csak megfelelő Intel vagy AMD procival - Ha van valakinek pontos listája a procikról az jól jönne nekem is)

(#26) DewiL válasza kraftxld (#25) üzenetére

DewiL
(senior tag)

a proci lista:

AMD
all K8 AMD (Athlon 64) processors from stepping "F" and all newer processors support AMD-V technology. This applies for all current Socket AM2 and Socket F processors.

INTEL
Pentium 4 6x1 and 6x2 models
Pentium D 9x0
Xeon 3xxx/5xxx/7xxx
Core Duo (excluding T2300E)
Core 2 Duo processors (excluding the T5200, T5250, T5300, T5450, T5470, T5500, E4x00, E2xx0)

btw:
nekem nagyon tetszik a server2008, néhány napja raktam fel virtualpc-re 2példányban még csak most mélyülök el benne jobban de eddig jobban tetszik mint a 2003

a core edition próbálta már valaki?

"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."

(#27) kraftxld válasza DewiL (#26) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi a listát! Akkor S939-es prociból egyik sem támogatja?
Igen, próbáltam a core-t, eddig tetszik, virtualization alapnak tökéletes lesz.

(#28) DewiL válasza kraftxld (#27) üzenetére

DewiL
(senior tag)

sajnos nem, nekem is ez a bajom mivel olyan procim van

"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."

(#29) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

en kozel sem ertek annyira a windows-hoz mint ti, egyszeruen csak azert teszem fel, mert szeretem a kulonbozo verziokat tesztelni (normal felhasznalo szinten).. lassu a microsoft szerver, ugyhogy reggel kirakom a ket iso (enterprise) a szerveremre.. mondjuk annyit mar megjegyeztem a server 2008-al kapcsolatban, hogy sokkal jobban tetszik, mint a vista..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#30) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

azoknak, akik le akarnak tolteni:
server 2008 rc0 enterprise 32bit
server 2008 rc0 enterprise 64bit

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#31) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

kijott valami ujabb build
6001.17042.071107-1618 (egyelore meg csak a 32bites van meg)

I'm out.

(#32) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lesz megint pár beta vizsga:
[link]

(#33) Snoop-y válasza kraftxld (#32) üzenetére

Snoop-y
(senior tag)

IIS 7 ben bővült az FTP service tudása? Mert a régi az egy vicc volt. Jó lenne már egy ms féle ftp mindenféle állítható csoda dologgal. ( sfv ellenőrzés,virtualFS )

New level... -Nem akarok nagyon kigyúrt lenni -Akkor ne gyúrd ki magad nagyon bazzeg... Ja és GUGGOLJ! Mert valahol, odakint, egy csaj a maxoddal melegít...

(#34) westlake válasza Snoop-y (#33) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

kijottek az rtm verziok! :C

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#35) kraftxld válasza westlake (#34) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaja, este frissítem is a virtuális tesztgépeket :)

Már csak az xpsp3 meg a wsus sp1 hiányzik a sorból.

(#36) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

server 2008 v6.0 build 6001? ez miez? ;)

I'm out.

(#37) kraftxld válasza westlake (#36) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Passz, szerintem a végleges build.

Amúgy a Server 2K8 alapból SP1-es, hogy szinkronban legyen a vistával.

(#38) c41r0^ válasza Snoop-y (#33) üzenetére

c41r0^
(őstag)
LOGOUT blog

Az IIS7be nincs integrálva az FTP, ez külön letölthető csomag hozzá (azt nem tudom, hogy WinUpdate alatt is beszerezhető-e). Már a sima FTP mellett az FTP/SSL protokollt is támogatja, amit hitelesítési tanúsítvánnyal kell elképzelni (ha nem megvásárolt a tanúsítvány, akkor a kliensnek jelez, hogy nem hiteles forrásból származik, de működik), az FTP tárhelyek elkülöníthetőek egymástól, illetve az IIS GUIs menüjébe szépen bebővül, amint egy webhelyhez FTP-t is rendelünk. Most hirtelen ennyi jutott az eszembe, de sztem az MS TechNet odlalról a screencastok meg egyebek letölthetőek, megnézhetőek hozzá.

http://soundcloud.com/morbidezza

(#39) OddMan

OddMan
(őstag)

Mit is kell módosítani a registry-be, hogy kikapcsoláskor ne keljen állandóan választgatni, hogy miért is akarom újraindítani vagy kikapcsolni a szervert?

Amúgy otthoni környezetben használom, mivel szeretnék megismerkedni vele, mire élesben is ezt kell használnia cégeknél addigra már lesz egy kis tapasztalat.
A lényeg, hogy tudnátok ajánlani egy jó personal firewall-t? Az ashampoo-t sikerült feltennem, de teljesen nem győzött meg.

[ Szerkesztve ]

''A szíved szabad! Légy bátor és kövess!''

(#40) A_ScHuLcZ

A_ScHuLcZ
(őstag)

Miért van az, hogy az összes youtube-s video 2mp után megáll, indás videók 5mp-ig viszik..???
Tegnap előtt még jó volt, nemértem mi történhetett.
Oprendszer: Server 2008
Előtte vista volt fenn, és halál pontosan ugyanez a hiba volt annál is, részben ezért húztam új rendszert...

Mi okozza ezt, mit tudok tenni? Csak firefoxnál van ez a probléma, IE viszi rendesen!

SGS ICS 4.0.4 Cuna 2.0 <> "A szex olyan, mint egy számítógépes játék. Szerencsésebbeknek mászkálós-lövöldözős, kevésbé szerencséseknek stratégiai, pecheseknek pedig szimulációs."

(#41) kraftxld válasza OddMan (#39) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Tűzfalnak várd meg az ISA server "nitrogen"-t :DDD

(#42) iwu

iwu
(PH! addikt)

hali Prók!

lenne egy elvi kérdésem.
adott egy 2k8 szerver, amit iziben üzembe kell állítanom, ez nem is para...
DE, megold6ó az, hogy most csinálok egy x domaint a szerverre, de tudom, hogy max egy éven belül csatlakoznia kell a szervernek az y központi domainhez, akkor az ebben a domainbe létrehozott usereimet átmigráljam az y domainbe, ebből a szerverből meg az y-nak rodcje legyen?

thx!
ÜDw:iwu

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#43) -KP-

-KP-
(fanatikus tag)

meg tudnátok mondani nekem egy 2k8 server mennyit kóstál telepítve? ms oldalon 10min 40recommendedet írnak, de ott 16giga ramról és annak hibernálásáról stb beszélnek. egy 20-25gigás partíciót szánnék neki. elég lesz vagy tényleg kell a 40?

Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

(#44) kraftxld válasza -KP- (#43) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy nemrég telepített virtuális win2k8-am VHD-je kb 10GB-os, de ebből bőven lehet pucolni még bizonyos dolgokat.
25-25 gigáson teljesen jól elvan.

(#45) kraftxld válasza iwu (#42) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most kreáláskor az x domain child domainje y-nak?

(#46) iwu válasza kraftxld (#45) üzenetére

iwu
(PH! addikt)

nem
(illetve most kéne telepítenem majd - ez még a tervezés miatt kéne)

[ Szerkesztve ]

(#47) kraftxld válasza iwu (#42) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És a migrálás után x domain teljesen megszűnne, nem y child domain-je lenne?

Mert ha igen, akkor most megcsinálod az usereket, bármilyen tartománynévvel, majd mikor be kell olvasztani őket ADMT-vel átmigrálod miután csináltál egy trust-ot a 2 tartomány között. Ezután az x domaint lepucolod, és csinálsz belőle rodc-t.

A windows server 2008-at támogató ADMT 3.1 beta elérhető a connect-en a következő promo kóddal: Cust-YCKP-QFH6

(#48) iwu válasza kraftxld (#47) üzenetére

iwu
(PH! addikt)

hali!
igen, ez lenne a projekt:)
kiválló! Köszönet!!!

ÜDw:iwu

(#49) anulu

anulu
(PH! nagyúr)

egy olyan kerdessel fordulnek hozzatok, hogy tervezem otthon az atallast win vista-rol win 2008 server-re (a "miert"-re van jopar indokom, nem puszta "sok idom van, es el akarom tolteni valamivel" ;))

a vas megvan ala, azonban van egy olyan problemam, hogy nehanapjan szeretnek kikapcsolodni is, jatekokkal. eselyes, hogy ami vista alatt fut, az menni fog 2k8 alatt is, vagy necces a dolog?

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#50) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Letölthető 60 napos próbaváltozatok, amik kitolhatók 240 napra is.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.