Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#251) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Nincs valakinek valamilyen információja a live messenger mobile változatának megjelenéséről.
Régebben áprilisra ígérték, aztán ebből most coming soon lett és csak főleg a windows mobile 6-al együtt emlegetik, mint annak szerves részét...
Egy ideig sikerült beszerezni és tesztelni valamelyik beta változatát, nagyon tetszetős is volt, csak aztán gondolom időbeli korlátozások miatt már nemtudtma használni a progit.
Szóval ha van valakinek valami indója, akkor pls ossza meg :R

Back to the field!? www.utv.hu

(#252) rdi válasza suste (#250) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link] körülnéztél már?

Tel&BIT a böcsületes neve.Része a pna programjainak, a win mappában csücsül és IVTDialor.exe a neve. Igaz viszont, hogy még soha nem próbáltam ki :)

én egy win ce 4.2 -vel ketyegő pna-t használok a multifunkció jegyében :))

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#253) sztikac

sztikac
(senior tag)

Hi. Hogyan tudom egy WM5 smartphoneon egyszerre törölni az összes névjegyet? Valahogy nincs kedvem eggyesével törölni cca. 170 kontaktot :D Elég gáz lenne ha ezt nem tudná a gép (jó tudom erre igen ritkán van szükség )...

(#254) BloodRay válasza sztikac (#253) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ööö talán kijelölöd mind? :D
Úgy mint a ''sima'' windowsokon. :) Kijelölés és jobb egérgomb? ;)

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#255) sztikac válasza BloodRay (#254) üzenetére

sztikac
(senior tag)

:F Nincs olyan menüpont h. kijelölés (ez egy HTC S310 smartphone, nem PocketPC). Egyéb ötlet?

(#256) BloodRay válasza sztikac (#255) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ahh tudom már melyik! Sorry! :)
Nem tudsz felrakni valamilyen kontaktmenedzser progit?

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#257) sztikac

sztikac
(senior tag)

Esetleg linket nem tudnál adni egyre? Free proginak örülnék a legjobban...

(#258) moonman válasza sztikac (#255) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sajnos ilyet tényleg nem tud. a legegyszerűbb, hogy kiüríted az Outlook kontaktlistáját és leszinkronizálod. (persze backup meg minden ajánlott)

Sent from my Windows Phone

(#259) sztikac válasza moonman (#258) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Már töröltem egyesével :DDD Pont az a problémám hogy az E50-em szinkronizálom Outlookkal, utána ezeket a névjegyeket akarnám átvinni a HTC-re. Egy névjegyhez általában 1 max. 2 szám tartozik + e-mail cím + lakcím, ezeket Outlook meg is jeleníti rendesen. Mikor ActiveSync-el áttöltöm a HTC-re akkor viszont olyan mintha összekeverné a kategóriákat: jópár kontaktnál nem látszódik a név csak annyi hogy ''mob'', néhánynál pedig vagy az e-mail cím v. a tel. szám tűnik el. Miután megnyitom az adott névjegyet ott már látszódik a név és utána ha nyomok neki egy szerkesztés-t akkor kilépés után már látszódik a név is... Gondolom ha a HTC-n hoznám létre a névjegyeket akkor működne rendesen a szinkronizálás. Valami megoldás csak van. Lehetetlen hogy én használok egyedül symbian + wm5 kombót :D Na ez elég hosszú és bonyolult lett de valaki csak érteni fogja hogy mi a gondom :U

(#260) moonman válasza sztikac (#259) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ennyit a symbian outlook-kompatibilitásáról. :)

(#261) sztikac válasza moonman (#260) üzenetére

sztikac
(senior tag)

:W Kezdem elfogadni hogy ez van. A HTC szépen megjeleníti az összes Outlookos naptár + teendő bejegyzéseimet + meg minden egyéb marhaságot, míg az E50nek ez nem mindig jön össze. Viszont néhány dologban meg a symbian 100x jobb mint a wm5, úgyhogy egyelőre marad mindkét platform. Kösz hogy próbáltatok segíteni :R

(#262) szamovar válasza Viktor0610 (#218) üzenetére

szamovar
(tag)

Az érdekes az hogy headsettel jól működik, és néha nélküle is jó! Lehet valami érintkezés para lehet! Tudtok mondani valami megbízható, de olcsó bpi szervízt!?

[Szerkesztve]

(#263) moonman

moonman
(Jómunkásember)

a pofátlanságnak nincs határa. [link]

ez mégjobb [link]
''Window Mobile'' érted. meg touchscreen...

(#264) sztikac válasza sztikac (#261) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Megoldottam az S310 - Outlook - E50 szinkronproblémát :C E50-n bejelöltem az összes névjegyet, majd bluetoothon átküldtem mindet az S310-re és mindent megjelenített az összes bejegyzés a helyén volt :Y Utána csináltam egy új outlook profilt és AS-el szinkronizáltam az S310-et... Csak így ha valamelyik telefonba bejegyzek 1 kontaktot akkor át kell küldenem a másikra is... A levelek szinkronizálása így se ment, a telefonon az outlookban az AS létrehoza az összes mappát (Zone Alarm Junk Mail stb), csak 1 darab levelet se töltött át :U Látszik sokat kell még tanulnom a wm lelkivilágáról :D

(#265) T-Nagyon

T-Nagyon
(tag)

Nem tudtok véletlenül olyan progit ami alatt futnak a j2me alkalmazások win mobile 2003-on? :F

Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely

(#266) szamovar

szamovar
(tag)

Valaki tudna nekem mutatni Eten M500-hoz gyári headset képet, mert én nem találtam sehol a neten és fontos lenne megtudnom, hogy milyen a vége! :F

(#267) luciferc

luciferc
(őstag)

no, kedvenc kis 3 hetes PDA-mon a WM5 szépen maga alá szart. és még enyhén fogalmaztam. elfelejtette hogyan is kell emlékeztetni a beállított eseményekre. kuka az istenverte. gugliztam jó nagyot, és bizony mások is szenvednek ettől. De nem ám csak a WM5-tel megvertek, hanem a korábbi verziók tulajdonosai is. Az MS hosszú évek alatt képtelen volt kijavítani egy olyan alapvető funkció súlyos hibáját, mint az emlékeztető alrendszer. Miért van az, hogy ennek a nyomorult MS-nek mindenhova be kell tenni a lábát és ott lehetőleg károkat kell okoznia? Egy évek óta ismert nagyon súlyos hibáról van!!! Ismerősöm 10 éves Palmja meg röhögve stabilan működik.

Ettől függetlenül sajnos ez van, már megvettem, ezért ha egy MS szaki tud megoldást, akkor kérem mondja el!

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#268) sztikac válasza luciferc (#267) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Hard reset sem segít rajta? Milyen PDA?

(#269) luciferc válasza sztikac (#268) üzenetére

luciferc
(őstag)

bocs, a típus lemaradt. Mio P550m. hard reset biztos segít rajta, de egyrészt nem hiányzik, másrészt jó lenne, ha lenne más megoldás, mert ha havonta hülye lesz, akkor havonta hard reset?

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#270) luciferc válasza luciferc (#269) üzenetére

luciferc
(őstag)

hozzátartozik a dologhoz, hogy fent volt a Pocket Informant trial verziója, mivel minden emlékeztetőkkel operáló program gyanús volt, ezért leszedtem. azóta többször volt teljes árammegvonás. olyankor egy bizonyos dátumig működik, de ha átlépek egy határdátumot (ahova emlékeztető volt amúgy beállítva), akkor vége. be van valami ragadva neki a sorba, és képtelen megszabadulni tőle.

(#271) sztikac válasza luciferc (#270) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Úgy látom itt sajnos csak a HR segít :( WM-es gépeken ez néha amúgy is elkerülhetetlen, de még várj a HRel hátha erre téved valami PDA guru aki tud valami kevésbé drasztikus megoldást...

(#272) luciferc válasza sztikac (#271) üzenetére

luciferc
(őstag)

megoldottam (legalábbis egyelőre úgy tűnik), checknotifications segített, de persze még így is kinlódni kellett. most viszont az activesync halt meg, kicsit sok notificationt törölt, van amit nem kellett volna, de elvileg van rá megoldás, már csak rá kell bűvölnöm az sd kártyára a programot.

egyszerűen katasztrófa, amit az MS művel. szó szerint fost gyárt, és ez nem is zavarja.

(#273) rumos14 válasza luciferc (#272) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

megértem hogy mérges vagy (ilyen nick-kel mondjuk kötelező :DDD ) de vszleg a pocket informant kavarta be a kakit. én még tavaly próbáltam és nálam is elcseszett pár dolgot... ajánlom a memmaid és pocketmechaninc progikat, van bennük ilyen fícsör, hogy a notification queue-t meg tudod nézni, azaz hogy milyen risztások vannak beállítva, ki tudod törölni a duplikációkat meg ami felesleges. egy próbát megér.

(#274) luciferc válasza rumos14 (#273) üzenetére

luciferc
(őstag)

én készséggel elfogadom, hogy a PI kavart be. de ez lényegtelen, másoknál (gugliztam eleget) más program kavart be, vagy egyáltalán semmilyen, mert maga a windows mobile hülyült meg segítség nélkül. A PDA alapfunkciója (gyakorlatilag ezért létezik, a többi csak sallang), hogy nyilvántartja a feladataim, találkozóim, és a megadott időben figyelmeztet rájuk. Ennek a funkciónak atombiztosnak kellene lennie, vagy legalábbis kellene lennie beépített javító mechanizmusnak. Úgy, ahogy a filekezelés az operációs rendszerek (így a windows) alapfeladata, és van is beépített javító program. De az MS képtelen ezt a rendszert emberi módon megírni. neki csak a piac kellett, ráöntötte a moslékát, aztán majd ha kedve tartja, fejleszt is rá valamicskét.

amúgy kösz a tippeket, már addigra megcsináltam, gyakorlatilag az említett programokkal azonos funkcionalitású programmal.

(#275) BloodRay válasza luciferc (#274) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Hát nemtudom nálam még sosem volt ilyesmi probléma. :)
Mondjuk szerintem memmaid rendszeres használata alap... ;)

(#276) rumos14 válasza BloodRay (#275) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a memmaid trial-t én is próbáltam, de arra pl. nem volt jó, hogy a memory leak-et helyre állítsa. tehát elindítom a gépet, van x mb szabad memória. megnyitok egy pár programot, pötyögök, akármi, majd bezárok mindent, de már nem x, hanem valamelyest kevesebb szabad memória lesz csak. ezt tudja orvosolni vmi progi?

(#277) luciferc válasza BloodRay (#275) üzenetére

luciferc
(őstag)

memmiad használata alap lenne? neked, meg nekem, meg olyanoknak, akik valamicskét értenek hozzá esetleg, de nem szükségszerűen. de ez a platform és ez az oprendszer aztán tényleg olyan, hogy totál laikusoknak is tudniuk kell gond nélkül használni. főleg egy ilyen alapvető alrendszert, amit ugyanúgy kellene védeni és karbantartani a rendszernek, mint PC-ken a filerendszert.
Azért ha erre jár egy MS MVP vagy hasonló emberke, érdekelne a véleménye, hogy vajh a nagyszerű MS miért is képtelen megcsinálni működőképesen ezt a kis apróságot.

(#278) sztikac válasza rumos14 (#276) üzenetére

sztikac
(senior tag)

Na ha ezt (Garbage Collection) nem tudja az adott OS rendesen megcsinálni akkor már külső alkalmazás nem igen fog rajta segíteni. Pl. symbianban nincs semmilyen ''szemétgyűjtő'' (GC) mechanizmus, így ott szinte 2 naponta kötelező a restart...

(#279) BloodRay válasza rumos14 (#276) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Talán resco explorer valamely része javíthat még ezen(azzal is bele lehet turkáli sokmindenbe)), de nálam memmaid-el is egész jól visszanyerődik a memória.

(#280) BloodRay válasza sztikac (#278) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Restart sztem minden okostelefonnál erősen ajánlott akár naponta is. :)
Én naponta nyomok is egyet estefelé ált. Azt a 30-40sec-et kibírom.

luciferc -> Totál laikusoknak nem kell okostelefon... :P Ma már átlag felsőkategóriás ''nem okostelefonok'' is tudják amire egy laikusnak szüksége lehet. :U
Egyébként valóban érthetetlen miért nem tudják megcsinálni... ahogy az xp-nél és az összes többi windowsnál is, h miért kell állandóan töredezettségmentesíteni, újratenni a rendszert és stb... :W

(#281) rumos14 válasza BloodRay (#279) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hmm, használtan a resco explorer-t. főleg a BT küldés része miatt, de ilyen memórianyerő funkcióval nem találkoztam.

(#282) BloodRay válasza rumos14 (#281) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Külön ilyen funkciója nincs is, de pl ha registry felét kitörlöd egész sok helyed lesz. :DDD
Egyébként bluetooth küldés tényleg nagyon jó dolog benne, de én főképernyős szolgáltatásait is szeretem. Csak az idegesít(ki lehet kapcsolni talán), h fexplorerében ha törlök valamit elösször a kukába rakja és nem törlődik. Persze ez is jó valamiért. :U

(#283) rumos14 válasza BloodRay (#282) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ki lehet kapcsolni :)

(#284) naksys

naksys
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

üdv! mpx200 win2002 alatt nem tudok karaktertípust váltani csillag gombbal számról betűre sem sms sem névjegyzék alatt. van valami ötletetek? előre is köszi!

(#285) old gray

old gray
(PH! addikt)

Vettem egy HTC S710-et, a leírás szerint az első WM6-os smartphone. Ez eddig szépen hangzik. A probléma, hogy nagyon kevés alkalmazást találtam rá, ill. a régebbi Windows Mobile-os cuccok bugosan futnak rajta.

Tudnátok konkrét linket ahonnan freeware progikat tudnék rá szerezni? Azt ne mondjátok, hogy do google, mert kerestem egy rakás progit, és kezdek beleőszülni, hogy telepítem, nem fut, vagy bugos utána leszedni és kezdhetem újra.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#286) rumos14 válasza old gray (#285) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ugye smartphone-os progikat próbáltál és nem pocketpc-seket?
google-nél jobbna nem tudok ajánlani, esetleg ezt: [link]

(#287) old gray válasza rumos14 (#286) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Igen smartphone-os. A legtöbb helyen hol kerestem egyaránt írnak smartphnose-os és ppc-s progikat is (mármint, hogy mindkét platformra van), de a végén kiderül, hogy csak ppc-re vannak. Elkeserítő egy idő után, és az ember kezd beleunni a sok keresgetésbe, ha találok is 1-1 progit akkor mint írtam bugos, WM6-al v.miért nem hajlandó (ha hajlandó egyáltalán) normálisan működni . Az idő biztos nekem és a WM6-nak dolgozik, csak kár, hogy jelenleg ilyen szegényes support. :(

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#288) szamovar

szamovar
(tag)

Lemerült a telefonom, bekapcsolom, jön a szokásos képernyő tesztelős rész. És amikor a kis nyílra kell rátapicskolni a képernyő minden pontján, akkor egyszerűen nem lép tovább a telefon, pedig minden oké van a képernyővel. Mi lehet a gond?

(#289) rumos14 válasza szamovar (#288) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szia, milyen készülékről van szó? egy hard reset-et adnék neki.
ja ha wm2003-as a gép, akkor a full lemerülés full adatvesztést is jelent, remélem tudod...

(#290) szamovar válasza rumos14 (#289) üzenetére

szamovar
(tag)

Eten M500 és valóban win.2003. Nem értek a PDAkhoz, hard reset ... ööö ...
( kis gomb) ??? :F

(#291) rumos14 válasza szamovar (#290) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a ''kis gomb'' a soft reset: mintha újraindítanád a számgéped.
hard reset: teljesen gyári állapotba kerül a gép, minden utólag felrakott adat és progi eltűnik. mivel wm2003, ez vszleg már amúgy is megtörtént, ha lemerül és huzamosabb ideig nem kap enni, ez történik.
a hard reset módja gépenként eltérő, a leírás csak említi vhol.

(#292) szamovar válasza rumos14 (#291) üzenetére

szamovar
(tag)

Toltam neki egy hard resetet, most nagy hezen tovább lépett, de most a köv. nem lép túl. Egyszerűen nem értem! :F

(#293) szamovar válasza szamovar (#292) üzenetére

szamovar
(tag)

1-2szer tovább lép, de amúgy nem akar, nem tudom mi van, mert tökéletesen érzékeli a tapicsolásomat, de valahogy semmi!! Nagyon sokkos!

(#294) icemad

icemad
(fanatikus tag)

Sziasztok. Kis help kellene nekem. Trémobilos mms,wap beállításokra volna szükségem Htc s710 vox készülékhez. Windows mobile 6.0 van rajta. Remélem valaki tud segíteni. Trémobilos boltban már voltam, amikor a kiscsaj kezében széttolódott, ijedtében majdnem eldobta. Persze a beállításokat sem találta meg, pedig magyar nyelvű a teló. Köszi előre is minden segítséget. Sziasztok.

Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.

(#295) rumos14 válasza icemad (#294) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vazz, nem úgy adják _alapból_, hogy működik? hihetetlen és felháborító. már csak azért is, mert az ő piszkos anyagi érdekük, hogy tudjad használni ezeket a fizetős szolgáltatásokat. amúgy a T honlapon _valahol_ fent vannak a beállítások, ill. a pdamania-n is van ilyen topik, hogy szolgáltatók wap, mms beállításai.

(#296) BloodRay válasza icemad (#294) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Fentvannak a rumos említette oladlakon, de fura...
Így adták el a telefont, v nem trés hanem kártyafüggetlen?
Mondjuk ''szakembereiktől'' nem kell sokat várni. :D Főleg a külső ''kiscsajoktól''. :)

(#297) icemad

icemad
(fanatikus tag)

Sziasztok. Kösz a segítséget. Utánanézek. Mellesleg a teló kártyafüggetlen.

(#298) rumos14 válasza icemad (#297) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hoppá, ez elkerülte a figyelmem :) ettől függetlenül T-ék néha árulnak WM-es készülékeket, tudniuk kéne hogy mit, hogyan.
mondjuk én a Pannon-nál szereztem u.ilyen tapasztalatokat.

(#299) icemad válasza rumos14 (#298) üzenetére

icemad
(fanatikus tag)

Na még mindig nem jók a beállítások. Lehet, hogy hagyom a francba az egészet. Egyébként WM 6.0-ás smartphone-hoz témákat honnan tudnék letölteni? A Zedge honlapon nemigazán találtam.

(#300) rumos14 válasza icemad (#299) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

bakker (bocs) a Trémobil nem tudja beállítani???
vagy ha ők nem, menj fel a pdamania-ra és vagy nézz utána az erről szóló topikban, vagy tedd fel a kérdést a géped topikjában.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.