Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

(#401) Tosee válasza Az-X (#396) üzenetére

Tosee
(őstag)

xp-s gépen csinálod ugye?

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#402) Tosee válasza sfdrakex (#394) üzenetére

Tosee
(őstag)

így már jó! Köszi :R

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#403) modflow

modflow
(senior tag)

Na egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a belassulással. Leformatáltam a vinyót. Elegem lett belőle.
Még egy esélyt adok neki, aztán ha nem megy, kib@szom az egész W7-et. Még jó, hogy csak MSDNAA-s és nem dobtam ki érte feleslegesen x Ft-ot.

Akkor, ha újrarakom a W7-et mivel tudom tesztelni, hogy mi a gond?
Mert ez a lassulás idegesítő.

XP alatt is van, de közel nem olyan mint W7 alatt. XP alatt az van, hogy ha elkezdek másolni pl. egy 10 GB-os fájlt, és rákattintok firefoxra, akkor nem indul el rögtön, viszont ha a másolást szüneteltetem, akkor rögtön indul a Firefox.
Vagy ez normális?

Szóval valami bekorlátozza a vinyóhoz való hozzáférést. És ez mind a 2 vinyóra igaz, szóval biztos nem az rossz.

Lehet, hogy az alaplap hibás lenne? Van benne valami vezérlő HDD-re, mint pl. a RAM vezérlő?
Vagy ez miért lehet?

Valaki próbálja már azt ki, hogy elkezd másolni egy min. 10Gb-os fájlt, majd amikor kb. 10%-nál ját, indítson már egy firefoxot, vagy explorert, hogy az azonnal indul e.

Gigabyte GA-EP45-DS3R|Core 2 Duo E8500|Gigabyte GTX 260 |4 GB OCZ ReaperX HPC|CORSAIR PSU-620HX|Samsung 931 BF|Samsung LE37 A431T2 HDTV|Asus Xonar D1|W7 Pro

(#404) polonic válasza modflow (#403) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem tudom ezzel mi a baj.
Ez egyértelműen fellépő jelenség másolásnál. Hogy is gonoltad hogy nem? :)
A vinyó dolgozik "ezerrel", te ekkor elindítasz egy programot, jó hogy lassan indul.

The Amazing Everyday

(#405) modflow válasza polonic (#404) üzenetére

modflow
(senior tag)

Jó, de ha elolvasod, amit korábban írtam ,az csak nem normális, hogy a már lejátszás alatt lévő mp3 fájl beakad. Nem?

Meg ha meg is nyílik firefox, legörgetni is alag tudok, mert úgy akad.
Meg lapozófájl ekkor nálad is felmegy 4 GB-ra és gyakorlatilag kifagy a géped?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-EP45-DS3R|Core 2 Duo E8500|Gigabyte GTX 260 |4 GB OCZ ReaperX HPC|CORSAIR PSU-620HX|Samsung 931 BF|Samsung LE37 A431T2 HDTV|Asus Xonar D1|W7 Pro

(#406) AirBooms

AirBooms
(PH! addikt)

Srácok! :Y

Ért itt valaki a Paragon Partition Manager-hez (10-es verzió, ami elvileg jó a win7-hez pro 64-et használok)? Itt ajánlottátok és nagyon meg is örültem neki, mert szerettem volna partíciókat átméretezni.
Nos, ezt a feladatot nem csinálja meg. A gép ugyan újra indul, de egy DOS-os felületen megáll. Aztán ha reststartolok, akkor egy fura bootképernyő jön be. Felkínálja, hogy Vista/Win7-et töltsön be, vagy Linuxot (?). Ha ez utóbbit választom, megint jön egy csomó DOS-os sor, aztán leáll. Lényegében elcsesződött a bootolásom is... :F

Köszi előre is! :R

(#407) Tibro5 válasza modflow (#405) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

nálam is volt ilyen, hála Istennek csak 1x fordult elő, de elégé kiakadtam. xp se vista alatt nem akadt meg soha a zenelejátszás, mert a zenéket jó előre beolvassa a memóriába, pedig máskor is terhelem a winyókat torrent/másolgatás/vírus keresés. nemtom mér csinálja ezt a win7 :(

(#408) Bécy válasza polonic (#400) üzenetére

Bécy
(kvázi-tag)

Igen igy van és csak a reset segít.

(#409) polonic válasza modflow (#405) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem olvastam, amit korábban írtál, nem is tudtam, hogy írtál ezzel kapcsolatban korábban. :)
Előfordult már olyan, hogy mp3 lejátszás megakadt, de ez oprendszertől független volt. A laptopnál inkább, ahol csak 4200 rpm-es vinyó van.
A görgetésnél nem rémlik probléma. A lapozófájlt meg soha sem nézem másolás közben.

[ Szerkesztve ]

The Amazing Everyday

(#410) Daffni2 válasza AirBooms (#406) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Nem értem minek kell bizonytalan külső programokkal kísérletezni amikor a Win7-nek remek beépített lemezkezelője van.

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#411) modflow válasza polonic (#409) üzenetére

modflow
(senior tag)

Hát ez 7200-es.

Megnézhetnéd. :)

(#412) Diniboy

Diniboy
(kvázi-tag)

Hali Felraktam egy chip cd-s próba win 7et , 7100 build, frisitettem a microsoft honlaprol. Az asus s59sl seriás laptopomra , 2ghzes c2d 3 giga ram, ati radeon 3470.. tetszik tetszik, kissé szokatlan, de tetszik. egy problémám van , a hangok nem az igaziak. a beépitett mikrofon nem is üzemel, ventrilo alatt abszolut , a windos saját ellenőrző progija alatt halk, skype alatt detto. eddig xpvel használtam, azzal ment jól (kivéve a ventrit az valamiért torzitott) szóval gondolom a windows 7 aa ludas a mostani dolog miatt. kicsit torzabbak a hangok is amit a beépitett hangszorokon hallok, pedig eddig "szépen" (hmm a lehetőségeihez mérten) szólt. megoldás lenne ha felraknám a gyártó weboldalárol az xp-s drivert , vagy ez nem járható ut ? sajnos még nincs asuséknál támogatva ez a laptop win 7 alatt.

(#413) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv topic! Lenne egy újabban egyre nagyobb méreteket öltő problémánk. Adott egy nem buherált full gyári (fontosak tartom megjegyezni) Win 7 PRO HU, de a 3 felhasználó közül egyben széthullik a windows lassan (úgy tűnik) a hiba: tűnnek el az ikonok, azaz egy olyan ikont kapnak a dolgok mint mikor nincs valaminek kiterjesztése és nem lehet meghatározni mi is az. eleinte az everest csinálta, de ma már a FF is elvesztett az ikonját. Ha megnézem az ikon tulajdonságait akkor ott sincs ikon, ha visszaállítom a gyárit nem történik semmi, a tálcán is ez a helyzet a FF / everesttel. A telepítési mappákban sincs ikonjuk az EXE fájloknak. Minden működik csak nukku rendes ikon. A másik két felhasználónál teljesen rendben van minden. A hibás profil rendszergazda, a másik kettőből az egyik általános felhasználó és rendszergazda.

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#414) polonic válasza SymbianOS (#413) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nálam is win7 pro magyar, két gépen is, az egyiken 32 a másikon 64 bites van. És az everestnél ugyanezt a jelenséget tapasztalom. Firefoxot nem használok. Mondjuk mindkettő gépen csak egy felhasználó van, rendszergazda csoportban.
Úgyhogy örülnék én is, ha valaki tudna megoldást. :D

[ Szerkesztve ]

The Amazing Everyday

(#415) SymbianOS válasza polonic (#414) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom pikk pakk eltűnt a rendes ikonja, de ennek ellenére működik a program.

(#416) Tibro5 válasza Diniboy (#412) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

tudsz a mikrofonra +10,20 vagy +30 decibel boostot állítani, akkor lehet nem lenne annyira halk. recording devices/microphone properties, levels fül, microphone boost

(#417) polonic válasza SymbianOS (#415) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így van, ez ikonja tűnt el, de a program jól működik, meg ezen kívül az egész rendszer is.

The Amazing Everyday

(#418) pzstm válasza polonic (#417) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

MSDNAA-s vagy bolti Prof? :U

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#419) SymbianOS válasza pzstm (#418) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem mindegy? Van különbség?

Enyém legális!

[ Szerkesztve ]

(#420) pzstm válasza SymbianOS (#419) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem hinném...csak érdeklődtem..hallottam már ettől sokkal érdekesebb dolgokat is :U

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#421) AirBooms válasza Daffni2 (#410) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Ezzel sokat segítettél... :U
...szóval elárulnád, hogy tudok akkor átméretezni partíciókat? :F
Mellesleg az említett program nem "bizonytalan külső program", nézz utána, amúgy itteni szakik ajánlották.

Ugyanakkor kérdésem továbbá :Y : hogy lehet a Basic Hard Disc 0-át és 1-et felcserélni win7 pro 64 alól felcserélni? (vagyis két vinyó van a gépben, s amiről bootol, valahogy az lett a basic hard disc 1. :R

[ Szerkesztve ]

(#422) polonic válasza pzstm (#418) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

MSDNAA mindkettő.

The Amazing Everyday

(#423) lala42 válasza AirBooms (#421) üzenetére

lala42
(őstag)

A Paragon Partition Manager a barátom vinyóját is elqrta :DDD Nem várta ki türelemmel,hogy végezzen a kért műveletekkel. A Paragon Partition Magic-al hoztam helyre neki. Wista alatt volt. (megjegyzem a próbaváltozattal ;) ) Próbáld meg azzal megcsinálni. Esetleg lementeni az adataidat és friss telepítésnél újra kiosztani a particiókat. :K

Más!
Olvasva itt a külömböző nyűgöket, nekem a 7100-as van fent. Megy minden tökéletesen, nem lassul, nem fagy, szóval pöpec. Olvasom,hogy a bolti és a 7600-as kiadásuak milyen galibákat okoznak. Nem lehet, hogy a nagy jóakaratban valami rosszúl sült el a Microsoftnál? :F :DDD Javítani akartak, csak nem jött össze? ;]

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#424) polonic válasza modflow (#411) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A sata driverek fel vannak telepítve? És egyáltalán milyen módban megy IDE vagy AHCI?

The Amazing Everyday

(#425) AirBooms válasza lala42 (#423) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

OK, akkor tisztázzuk:
Nem kúrta el. Csak írt egy bootszektort a basic 0 vinyóra, ami sajnos nem a rendszer vinyó. Ez nem a program hibája. Szerencsére tudtam törölni ezt a bootszektort.
A Paragon Partition Manager elvielkben (ahogy láttam) fejlettebb progi, mint a Magic, ráadásul a 10-es (pláne a Server) verzió teljes Win7-es támogatást ad. Hülye lennék belekókányolni mással. Mivel most minden olyan mint régen (csak nem jutottam előrébb), nem fogok adatokat lementeni és újratelepíteni. Emberek, 1 TB plusz egy rendszer vinyóról van szó!

A kérdésem a következő akkor még egyszer: hogy a lehet a Basic Hard Disk 0-át és 1-et felcserélni win7 alatt, illetve hogy lehet elérni az oprendszer saját (agyondicsért) particionálóját!

Nagyon köszönöm! :R :R

(#426) Gorneck23 válasza AirBooms (#425) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

jobb klikk computer és manage...

(#427) bonat

bonat
(senior tag)

sziasztok
valakinek vn már tapasztalalta ez ügyben:

2partíció
1. XP
2. Win 7

ha felrakom a mostani XP mellé másik partícióra a Win 7-et...akkor szépen lesz OPrendszer választó menü BIOS után???
és ha le szeretném törölni a Win 7-et akkor simán menni fog XP elindítás alapból uninstall után??????

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

(#428) virkir válasza SymbianOS (#413) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Amennyiben csak ennyi a hiba a rendszeren akkor egy ikonbuheráló programmal szedd ki az exe-ből az ikont, mentsd el a program könyvtárába és onnan tallózd be a tulajdonságokhoz.
Nekem a Revo Uninstaller játszotta ezt el és június óta ettől függetlenül megy a rendszer hibátlanul.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#429) bonat válasza Gorneck23 (#426) üzenetére

bonat
(senior tag)

szia Gorneck23
te mindenhol ott vagy?? :DD :DD :DDD :DDD :C :C

Gigabyte Z68P-DS3, core i5@4,5Ghz, 8Gb Adata 2000g@2133Mhz,Gainward GTX460,Corsair TX650,AC Freezer 13

(#430) virkir válasza AirBooms (#425) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Az első felére meg megadom én.
Gép kikapcsol.
Oldalát levesz.
SATA kábel megcserél.

(#431) suti_88

suti_88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

üdv. a Windows 7 tartalmaz olyat, mint az a bizonyos, roppant idegesítő XP frissítés, ami az Oprendszer eredetiségét ellenőrzi? Asszem Eredetiségvizsgáló vagy mi a szösz a neve...

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#432) SymbianOS válasza suti_88 (#431) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az office-hoz szed ilyet. De ezt lehet tudni mert oda van írva milyen frissítés, nem kötelező letölteni.

virkir! Jójó de milyen dolog már ez?

[ Szerkesztve ]

(#433) polonic válasza suti_88 (#431) üzenetére

polonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem volt az idegesítő, ha legális az oprendszer...
Szerintem itt nem frissítés van, Windows Activation Technologies azt hiszem a neve. Nem tudom hogy működik.

The Amazing Everyday

(#434) Acor

Acor
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítsetek légyszi hol tudom megnézni, hogy a gépemen melyik vinyóra és milyen könyvtárba install-álta magát a windows 7.

Az a bajom, hogy a két vinyómon két két Windows és windows old könyvtár van.
Gondolom a C gyökér könyvtárat használja, de mi van akkor ha a D-n lévő könyvtárakat egyszerűen letörlöm...
Ha jól tudom a Windows 7 nem install-álható "üres" HDD-re és mi van akkor ha a "D"-s windows könyvtárat is használja..

Előtte Vista volt fent és az az aggodalmam ha valamelyik könyvtártól megszabadulok összeomlik a rendszerem.. És most nincs kedvem közel 600Gb-ot felírni DVD-re :)

Köszi a segítséget. :R :R

Intel7 920 D0+ Tody féle extrém blokk Király!! (www.pcvizhutes.hu) Bocsi az ekezetmentessegert :)

(#435) AirBooms válasza virkir (#430) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Nem-nem! Nekem is ez tűnt evidens megoldásnak, de nem! A disznó win7 ettől még ugyanúgy kezeli a drive-okat! Azért köszi! :R

(#436) pzstm válasza suti_88 (#431) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

WGA a neve (Windows Genuine Advantage) WGA Validation Tool, ami kötelezően töltődik le update-al aszem
Windows 7 már nem tartalmazza, helyette tartalmaz viszont egy továbbfejlesztett WAT-ot (Windows Activation Technology). Ehhez ha kiadják frissítésként a WAT Validation-t, akkor sok "OEM" gép fekete hátteret fog dobni.

[link]

(#437) AirBooms válasza Gorneck23 (#426) üzenetére

AirBooms
(PH! addikt)

Köszönöm! Na ez az! És itt meg tudom őket cserélni is?
:R :R

(#438) lala42 válasza virkir (#430) üzenetére

lala42
(őstag)

A másik BIOS-ba belép, kiválaszt boot prioritás HDD felcserél. :K

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#439) pzstm válasza polonic (#433) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ITT olvasgathatsz róla, meg persze gugli is kidob millió találatot ;)

(#440) Core2duo6600 válasza modflow (#405) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A déli hid vezérli a hdd ét.
Vedd le a gép oldalát, és adj neki valami hűtést.

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#441) virkir válasza SymbianOS (#432) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Ficsőr, hogy ne lustuljon el a júzer :D

lala42

Attól a sorrend még nem fog megváltozni. A HDD0 az marad a HDD0.

[ Szerkesztve ]

(#442) SymbianOS válasza pzstm (#436) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért dobna feketét? Nem szólít fel valamire? Azé elég ***g lenne ha egyről a kettőre megállna az élet és még adatokat sem tudnál menteni!

(#443) bonat

bonat
(senior tag)

látom most real time.-ban jó sokan vagytok......
427hsz-ra vmi??

(#444) pzstm válasza SymbianOS (#442) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem állna meg...csak a háttér színe fekete lenne, és kis buborék jobb alsó sarokban megjelenne...amúgy még ez is túl kegyes..... adatokhoz nyilván nem nyúl a rendszer...de nehogy már emiatt is az MS legyen a......

(#445) virkir válasza Acor (#434) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Nézd meg a könyvtár dátumot amelyik a frissebb azt használja, az .old-okat meg törölheted nyugodtan.

(#446) pzstm válasza bonat (#427) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, csinál magának Boot menüt.

és ha le szeretném törölni a Win 7-et?

Kizártnak tartom, de ha mégis erre vetemednél, akkor ÍGY cselekedj :B ;)

(#447) SymbianOS válasza pzstm (#444) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja már tudom mire gondolsz! Xp is tud ilyet.

(#448) lala42 válasza virkir (#441) üzenetére

lala42
(őstag)

Attól a sorrend még nem fog megváltozni. A HDD0 az marad a HDD0.

Abból gondolom ( tapasztalat :B ),hogy volt amikor gépkarbantartáskor (portalanítás)rosszúl raktam vissza a kábeleket és kiírta,hogy hiányzó NTLDR. Nos mivel lusta voltam újra szétszedni, BIOS-ben változtattam a boot sorrenden és voala! ment.
Igaz ez két egyforma vinyó, tárterület, típus minden megegyezik.

#447) SymbianOS
És a microsoft honlapján ott az ellenszer :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#449) virkir válasza bonat (#443) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Simán fog menni boot menüvel.
Ha törlöd akkor egy boot javításra szükség lehet.

(#450) Acor válasza virkir (#445) üzenetére

Acor
(fanatikus tag)

Köszönöm ! :R

Intel7 920 D0+ Tody féle extrém blokk Király!! (www.pcvizhutes.hu) Bocsi az ekezetmentessegert :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.