Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

(#1) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A topicban tilos a különböző loaderek, activatorok használatával, elérhetőségével kapcsolatos mindenféle hozzászólás! Az ez ellen vétők hat órával kezdődő kitiltásban részesülnek!

A Microsoft Windows 7. kiadása ami a Windows Server 2003-ra épül.

Windows XP Mód

Windows 7 újabb pluszt nyújt: gyári virtualizációs megoldást kapunk hozzá, ez a Windows XP Mód. (Utólag kell letölteni és telepíteni.) A 450 MB-os csomaggal a Windows 7-be egy komplett virtuális XP integrálható, ami az XP-n futó programok 99%-át képes futtatni – a játékokat nem számítva. Az XPM hasznos lehet a vállalatoknak (futnak a régi programok is), de az otthoni felhasználóknak is, akik izolált környezetben próbálgathatják ki a szoftvereket, anélkül, hogy a „normál” gépet veszélybe sodornák. A dolog szépséghibája annyi, hogy az XPM futtatásához 2 GB-t RAM szükségeltetik, viszont a CPU-nak nem kell tudnia a hardveres virtualizációt.
A Windows Virtual PC és a virtuális Windows XP letölthető innen.

Windows 7 alkalmazás kompatibilitási lista

Kékhalál avagy mit csináljak ha magától újraindul a gép?

Elsőnek kapcsold ki az automatikus újraindulást kékhalál esetén (Vezérlőpult --> Rendszer --> Rendszervédelem --> Speciális --> Indítás és helyreállítás, itt kattints a Beállításokra --> Automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát, majd okézd le). Vagy töltsd le a Nirsoft BlueScreenView programját innen, mellyel megtudod nézni azt a hibát ami miatt újraindult a gép. A lényegi információ a STOP hibakód/bugchek ami valahogy így néz ki STOP 0x000000e9. Itt tudsz a Microsoft tudástárban keresni a hibakódra.

A Windows 7 nyelvének megváltoztatása

A Windows 7 Ultimate/Enterprise verziója támogatja a különböző nyelvi file-ok telepítését és használatát. A Windows 7 egyéb verzióiban nem lehet nyelvet váltani a telepítés után. A telepítés előtt megengedett az operációs rendszer nyelvének cseréje, tehát nem illegális. Fontos, hogy csak és kizárólag egy nyelv lehet installálva vagyis amennyiben egy angol verzióban cserélsz nyelvet magyarra figyelni kell, hogy az angol nyelv el legyen távolítva a telepítés előtt. Itt olvashatsz részletes leírást a nyelv cseréjéről.

Hangproblémák megoldása Creative Sound Blaster kártyáknál

Ha gondod van a hanggal, legyen az 2.0,5.1,7.1 vagy bármi egyéb akkor itt van a Windows 7-hez való megoldás. Többeknek okozott problémát hogy nem szól a mélynyomó és egyéb gondok, itt találtok leírást, ami szerint belehet állítani rendesen.

SB Live! series Support Pack
SB X-Fi Series Support Pack 2.0
SB P17X Series Support Pack 1.6

Egyéb hanggal kapcsolatos megoldásokat itt találtok: [link]

Hungary Theme Pack - Magyarország téma, ingyenesen letölthető innen

Windows 7 verziók összehasonlítása a Microsoft oldalán megtalálható bővebben

Windows 7 Enterprise 90 napos próbaverzió letölthető innen

Előzmény:
Windows 7 Archívum I.

Utolsó szerkesztés: 2011.01.06. by woland_y2k

A témában felmerülő kérdéseket itt a topikban legyetek szívesek feltenni. Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, erre van a topik.

[ Módosította: yetike ]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

(#2) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Néztem egyet mért nem lehet hsz-t írni a régiben :D hamar meglett az az 50k hsz

chop: hibernációs fájl+lapozófájl benne van abban a 13-ban?

Ice!?: gondolom folyamatban.. a cím is változgat még :D

[ Szerkesztve ]

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#3) Ice!? válasza Pompi (#1) üzenetére

Ice!?
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tetszik ez a kezdő hsz.:DDD

♥ prelude

(#4) Chandler

Chandler
(senior tag)

Hello

Az volna a kérsésem, hogy az svchost.exe miért akar állandóan kommunikálni az interneten? Használok tűzfalat, ezt engedélyezzem vagy tiltsam?

http://flickr.com/photos/gibert

(#5) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Sziasztok!

50k hsz. a RI/OS 5-ben a limit topikonként? :)
Ice!?: Szedjük össze, hogy mi kéne bele és én összerakom emészthető formába! :)

Üdv. core2

[ Szerkesztve ]

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#6) chop válasza Barthezz2 (#2) üzenetére

chop
(őstag)

Hibernáció kikapcsolva, pagefile pedig másik partíción van. Rejtély?:)

(#7) moonman válasza Chandler (#4) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

minden szolgáltatást az svchost kezel, így a dhcp, dns, upnp, windows update, time sync, stb-ket is. ne aggódj, természetes.

Sent from my Windows Phone

(#8) Sátán44

Sátán44
(őstag)

Ezt nem tudja telepíteni a rendszer mindig visszadobja (11Mb) Vajon miért csinálja?

[ Szerkesztve ]

(#9) sfdrakex válasza chop (#6) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Játékmentések users mappában valahol eldugva ?

"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

(#10) sfdrakex válasza Sátán44 (#8) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Minden előtte lévő telpitve van? Inditsd újra a gépet keress frissitéseket, ha van más rissités azt tedd fel leőbb ezt hagyd utoljára, ha nincs más akkor csak probáld meg ujra inditás után azt ezt feltenni.

"windows xp - windows sp3, úgyan így van a windows 7 - windows 7 fire több témákkal,kiegészítőkkel." by ke.tamas

(#11) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudnátok segíteni ez milyen verzió [link] ?

Az élet kegyetlen .

(#12) Sátán44 válasza sfdrakex (#10) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Már 4. napja szívok vele. Minden bekapcsoláskor próbálom,de nem megy. Egyébként rendszeresen frissítem és eddig nem volt gond :F

(#13) lala42 válasza Sátán44 (#8) üzenetére

lala42
(őstag)

Itt próbálkozz

Itt több hibalehetőséget is feltár, többek között videokari driverrel kapcsolatosakat is. :R

Esetleg ez

(#11) lsc
Trial verzió. 90 nap múlva ill. a telepítés után kötekedik.

[ Szerkesztve ]

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#14) atesz117 válasza chop (#6) üzenetére

atesz117
(fanatikus tag)

Hi!
A rendszervisszaállítást használod? Mert az árnyékmásolat 10-15%-t is lefoglalhat a particióból. Na meg az ideiglenes fájlok is sok helyet tudnak foglalni.

Samsung Wave II

(#15) core2 válasza lsc (#11) üzenetére

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Enterprise! :) Nem az űrhajó!

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#16) Sátán44 válasza lala42 (#13) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Sajnos nem vagyok jó angolból, de az a definition itt nem szerepel, ami nálam okozza a hibát.

(#17) moonman válasza Sátán44 (#8) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

http://support.microsoft.com/kb/958044

ez a megoldás eléggé durvának tűnik, először próbáld meg a következőt: admin parancssorba:

net stop wuauserv
cd %windir%\softwaredistribution
del /s .
[igen]
net start wuauserv

[ Szerkesztve ]

(#18) pete_21 válasza Sátán44 (#8) üzenetére

pete_21
(őstag)

Próbáld meg, hogy ne innen frissítsd a Defendert, hanem Vezérlőpult, Windows Defender. Itt a fenti menünek a végén a kis nyílra katt, és Frissítések keresése.

(#19) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszi mindkettőtöknek, akkor azt hiszem hanyagolom .

Az élet kegyetlen .

(#20) chop válasza atesz117 (#14) üzenetére

chop
(őstag)

Ez az!

Próbáltam kikapcsolni, de visszadobja, hogy adminként kéne bejelentkezni (természetesen az vagyok)...

(#21) -Zeratul-

-Zeratul-
(őstag)

(#6) chop: az egy dolog hogy total commanderben annyi látszik, meg hogy a rejtett fájlokat is megjeleníti, de ha a TC nem admin módban fut, nem lát mindent

(#8) Sátán44: hibakódra érdemes keresni (80070490) - a baj az, hogy sok helyen írnak sokfélét

(#11) lsc: virtuális^^

Oracle Database Consultant, BME-VIK (remélem már csak néhány hétig :D)

(#22) chop válasza sfdrakex (#9) üzenetére

chop
(őstag)

Elvileg a Users mappat beleszamolja es ott is latszodnak a rendszerfile-ok, szoval elvileg nem itt van a gond (elvileg...)

(#23) moonman válasza lsc (#11) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ott van a readme-ben:

VHD Test Drive Evaluation Package:

Windows 7 RTM Enterprise (x86)

(#24) chop válasza -Zeratul- (#21) üzenetére

chop
(őstag)

Ez jogos, megnezem adminkent.

Igy mar 18 giga a Windows mappa. A Temp pedig ebbol 8. Torolhetem a mappa tartalmat?..

[ Szerkesztve ]

(#25) lsc válasza moonman (#23) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt olvastam /OK, szerényebben azt értettem/, de nem tudom hogy 32 vagy 64 bites, illetve telepítés után mennyire zargatna a 90 nap alatt . Tervezem egy x64 home premium magyar beszerzését, csak addig kipróbálnám . A virtuális dolgot sem értem, xp mellé egy külön partícióra fel lehetne rakni ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#26) Sátán44 válasza moonman (#17) üzenetére

Sátán44
(őstag)

OK megcsináltam,amit leírtál.Most próbálom telepíteni.

(#27) Jack O'Neill

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Igen! Baromira zavar és fontos lenne, hogy végre normálisan múködjön a hálózat azonosítás! HELP PLease!

JAJJMÁÁÁÁ

(#28) moonman válasza lsc (#25) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

x86 tehát 32 bites. ez egy virtuális lemezkép-fájl, amit Virtual PC-ben vagy Virtual Server-ben tudsz futtatni, nem önálló telepítőkészlet.

(#29) Kommy válasza Jack O'Neill (#27) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A windowson keresztül csatlakozol , vagy a router csatlakozik?

(#31) sfdrakex: csak ha le lenne írva ezek a dolgok talán lehetne segíteni, mert így a levegőbe dobálózunk , mert semmit nem tudunk.

[ Szerkesztve ]

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#30) lsc válasza moonman (#28) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor kiesik, nem is lehet 64 bitest valahonnan hivatalosan letölteni valami próbaverzióban ?

Az élet kegyetlen .

(#31) sfdrakex válasza Kommy (#29) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Ha pl kábel nete van, akkor nem a router csatlakozik illetve nem ugy mint dslnél, Szóval ha kábelnete van azonnal van nete az embernek nem windows és ne ma router csatlakozik, bedugod a kábelt és van net. Neki tuti ilyen van mert az a baja ha jól emlékszem hoyg elindul a windows és nincs azonnal net 20 mp -t kell várni mire lesz.

(#32) Sátán44 válasza moonman (#17) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Ez sem jött be. Ha valahol exe formájában le tudom tölteni az is jó lenne.

(#33) moonman válasza lsc (#30) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

dehogynem: http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx

(#34) moonman válasza Sátán44 (#32) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

http://support.microsoft.com/kb/923159/hu

(#35) moonman válasza sfdrakex (#31) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kábelnetnél is lehet router.

(#36) lsc válasza moonman (#33) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megpróbálom, csak ezt a java letöltés ne lenne .Ezt xp mellé felrakhatom vagy inkább új rendszerként ? Innen letöltött magyarítás jó hozzá ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#37) moonman válasza lsc (#36) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

java? :F

ja, a download managerre gondolsz. nem kell tőle félni. :)

[ Szerkesztve ]

(#38) Sátán44 válasza moonman (#34) üzenetére

Sátán44
(őstag)

Na ez már működött ;) Köszönöm!

(#39) sfdrakex válasza moonman (#35) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Router persze, de ő azt kérdezte a windows kapcsolodik vagy a router. Kábelnetek nagyrészénél egyikse illetve nem ugy mint dslnél ami "betárcsáz". Nekem isk ábel netem van roputerem is van tudom hogy működik nagyjából.

(#40) Fooler89

Fooler89
(senior tag)
LOGOUT blog

Helloztok,

Mitől van az, hogy megnyomom a bal ctrl-elt és bedobja a böngészőt?

"2 eshetőséget látok: -használj windowst -ne használj linuxot" By zsivagooo

(#41) pete_21 válasza Jack O'Neill (#27) üzenetére

pete_21
(őstag)

Belső fix ip-t megadtál a hálókártyának?

(#42) Jack O'Neill válasza sfdrakex (#31) üzenetére

Jack O'Neill
(kvázi-tag)

Igen kábel netem van! Akkor leírom még 1x. Szélessávú Upc kábel netem van. Van egy gyönyörű routerem összedugva a modemmel. Elindul a drága OS... feláll és ilyenkor automatice lennie kéne netnek. XP alatt volt, Vista alatt volt. Itt nem ez történik, hanem ilyenkor áll neki a network azonosításnak...közben felállt már minden progi aminek kéne net...skype, msn...google talk...de net persze nincs mert még mindíg azonosít...eltellik 30másodperc és hoppp sikerül rábrednie hogy az a kapcsolat internet! És voálá van internet! De mi az oka, hogy ezt a műveletet nem végzi el a boot során? Mért kell nekem kivárni ezt? Amikor korábban ezzel nem volt gond. Landriverrel minden ok...Vírusírto nem szól bele, mert ha levan szedve a gépről akkor sem müxik. Router menüjében upnp enabled... de ha nem, akkor is ez van...Megoldási javaslatok? Annyi a bűnöm, hogy nem akarok 30másodpercet várni és 5hiba ablakot (msn/skype, google) véginézni amíg fellép a netre. És lehet nem nagy gond, de zavaró! És ennek nem így kéne működnie. Szóval várom a világmegváltó javaslatokat, hogy hol mit állítsak át, mert tuti valami beállítási gond van. Köszönöm...rem érthető...és azért idegesít mert elszartam 1napot a semmire ezzel.
Egy x58-as core i7 systemem van. Szal még csak a hardver sem elavult...

JAJJMÁÁÁÁ

(#43) lala42 válasza Jack O'Neill (#42) üzenetére

lala42
(őstag)

A BIOS-ban esetleg nincs olyan opció engedélyezve, hogy vizsgálja meg a kábelt? :U
Másra már nem nagyon tudok gyanakodni. :(

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#44) sfdrakex válasza lala42 (#43) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Akkor nem ment volna XP meg Vista alatt.

(#45) dunc válasza Jack O'Neill (#42) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hálókártya drivert probáld frissiteni nekem is hasonló problémák voltak.

(#46) lala42 válasza sfdrakex (#44) üzenetére

lala42
(őstag)

Csak onnan gondoltam, hogy az új telepítéskor esetleg valamit elállított. Esetleg egy BIOS- reset. :U

[ Szerkesztve ]

(#47) sfdrakex válasza lala42 (#46) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Persze az igaz, nyomhatott bios resetet, de sztem általában lapból pont nincs az ilyen bekapcsolva.

(#48) sfdrakex válasza dunc (#45) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Azt már frissitette.

(#49) moonman válasza lsc (#36) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem kell trükközni. enterprise, tehát a Windows Update fel fogja ajánlani a nyelvi csomagokat.

mindenképpen külön partícióra vagy lemezre telepítsd.

[ Szerkesztve ]

(#50) moonman válasza sfdrakex (#48) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

pedig ez több, mint valószínű, hogy driver probléma.

(#51) Daffni2 válasza Jack O'Neill (#42) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Gigabyte az alaplapod?
A router milyen eszközre adja a hálózatot?

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#52) lala42 válasza moonman (#50) üzenetére

lala42
(őstag)

Vagy a rendszere ilyen gyors. :Y Feláll, amikor még nem is látja,hogy mi van benne :DDD ;]

(#53) Daffni2 válasza lala42 (#52) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Ha nekem is felállna még mielőtt látom mi van benne :C :C :C

CORSAIR HX 650 GigaX48DQ6 INTEL Extreme Quad QX9650@3.6GHz 8GB OCZ Platinium 1066MHz Gigabyte GV-R695OC-1GD Philips 32PFL5625H Win7 ULTIMATE 64 bit AEROCOOL RS-9 Ház

(#54) sfdrakex válasza moonman (#50) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Valami softveres gondja lesz az tuti. Már frissitett drivert lőtt ki virus irtot, win7 archivum végén vannak a probálkozások.

(#55) pete_21 válasza sfdrakex (#54) üzenetére

pete_21
(őstag)

Igen, és valószínűleg az lesz, amit én javasoltam. Nekem is volt ilyen gondom Még Vistán is, de hamar megoldottam, mert tudtam, hogy mihez kell nyúlni...

(#56) lsc válasza moonman (#49) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

OK, köszi, holnap megkínálom egy új telepítéssel a gépet . Még annyi ennél a verziónál is voltak dvd-re írás után gondok, az rc-nél olvastam ilyenről . Még annyi a C-re 39 gigát ír most az xp, annyi elég neki?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#57) pete_21 válasza lsc (#56) üzenetére

pete_21
(őstag)

DVD-re írási gondoknak nem kéne lenniük. 40 Gb elég lesz neki. Nálam a (x64-es) Windows mappa 13 gigát foglal, ehhez még jönnek a programok, lapozófájl stb. De persze az utóbbiakat más partícióra is tudod tenni. De a rendszernek bőven elég lesz a 40 Gb. :)

(#58) lsc válasza pete_21 (#57) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

OK, köszi neked is .64 bitest rakok én is, remélem nem lesz gond, holnap kiderül, ma már nem szórakozok vele .

Az élet kegyetlen .

(#59) G.F. válasza chop (#24) üzenetére

G.F.
(tag)

temp tartalmát nyugodtan törölheted, ami épp használatban van, azt úgysem engedi. Ráadásul legalább 2 helyen nézz szét. Az user/felhasználó/local settings/temp, és a windows/temp

-gf-

(#60) chop válasza G.F. (#59) üzenetére

chop
(őstag)

Koszi, ez segitett.

(#61) Siiiiix

Siiiiix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kijött egy bizonyos program 1.7.7 -es verziója immáron Gigabyte támogatással. De ezt nem tőlem hallotátok

(#62) G.F. válasza Siiiiix (#61) üzenetére

G.F.
(tag)

Meg ne mond, minek a mije jött, hova...

[ Szerkesztve ]

-gf-

(#63) gti16v

gti16v
(senior tag)

Van olyan multimedia lejátszó(pl HDrip lejátszására alkalmas alkalmazás)
Ami fut win7-en és mind az 5.1 hangszóró szól?

(és mp3 lejátszásra még mindig csak a foobar200 alkalmas?)

Bázisom: http://static.kepfeltolto.com/big/2012/01/08/4dfa578acf4b389601dd6e1f4517086e.jpg

(#64) Barthezz2 válasza Siiiiix (#61) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

feltétlen fontos, és bölcs hozzászólás volt..

(#65) Gorneck23 válasza gti16v (#63) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha 5.1es a hangsáv...Mediaplayer HC, Kmplayer, VLC player.

Megfelelő pluginnel van más...winamp. Vagy hangari ami ügyesen stereoba szólaltatja meg az összes csatornát.

(#66) zolisx4

zolisx4
(őstag)
LOGOUT blog

sziasztok

az történt hogy nem futott semmi a gépen, egyszer vilan a monitor és átvált a win 7, egyszerű szinhasználatra ,nem volt átlátszó a tálca mint mikor elinditom a 3DMark Vantagét
de nem inditok semmit ,hű mondem ez meg mit csinál? elinditom a CCC ott látom hogy a vga 100 % on teker a 240 MHz is felment 850 re és elkezdett ugye a venti is felpörögni ahogy melegedett ,pár másodper múlvi vissza ált alap beállitásra a vga, win 7 maradt az egyszerű szinhasználaton na ezt eljátszotta vagy 4 percig, megnyitottam a vezérlőpultot megnézem frissit valamit de nem egyszer csak vissza ált az alaphelyzetbe na ez mitől lehet ilyet még nem láttam és nem is tapasztaltam nem is olvastam :R :R

http://terkeph.hangya.net/#47.676253276991204+19.52098846435547+12+p

(#67) hahajdu válasza gti16v (#63) üzenetére

hahajdu
(fanatikus tag)

nekem ugyanez a gondom.. szólnak a hátsó hangszórók ha driverben teszteltetem őket, de itunesban, wmplayerben meg se mukkannak. XP-n nem volt ilyen gond.. megoldás? :F

szart vettem? :(

hunpad.com

(#68) (ex)Cat

(ex)Cat
(tag)

Fel lehet valahogy telepíteni 2 VPC-t az XPmode-ból?

Szükségem lenne több virtuális gépre, de nem akar még1x települni, mert ugye már 1x ott van. (és hát így egyszerűbb lenne, mint egy új XP-t installálni :) )

(#69) Gorneck23 válasza hahajdu (#67) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A win7 már nem támogatja azt amit az xp...már volt erről szó a topikba...directsound.

Vagy az integrálton kell beállítani vagy olyan hangkarit kell venni...vagy visszatérni xp-re...
Realtek is adott ki vmi csomagot amit feltelepítve kapunk olyan beállításokat, mint a creative xfi kariknál.

(#70) pete_21 válasza Gorneck23 (#69) üzenetére

pete_21
(őstag)

De talán a Realtek-ben is volt valami Hangszóró-kitöltés, vagy hasonló beállítás...

(#71) Gorneck23 válasza pete_21 (#70) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezé mondtam, hogy ki kell próbálni meg kell nézni...xfi karim van és szól minden szépen...

(#72) hahajdu válasza Gorneck23 (#69) üzenetére

hahajdu
(fanatikus tag)

értem.. köszi. magyarul szart vettem

hangszóró kitöltés realtekben arra jó, hogy nagyonhalkan elkezdi ciceregni a zenét a hátsó két hangszóró

[ Szerkesztve ]

hunpad.com

(#73) Chandler válasza moonman (#7) üzenetére

Chandler
(senior tag)

köszi :)

http://flickr.com/photos/gibert

(#74) Gorneck23 válasza hahajdu (#72) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Már Vista óta nincs ilyen...

És ami van hozzá külön csomag? Felerősíteni a hátsó hangszórókat?

[ Szerkesztve ]

(#75) pete_21 válasza Gorneck23 (#71) üzenetére

pete_21
(őstag)

Nekem Audigym van, ott is megy faszán. A CMSS-t kellett bekapcsolni, gondolom nálad is azt.

(#76) Gorneck23 válasza pete_21 (#75) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Da. :)

(#77) Koczka

Koczka
(tag)

hello

e5200 | 2Gb ram | 8500GT | -re 64bit vagy 32bit illene jobban ?

(#78) zolisx4

zolisx4
(őstag)
LOGOUT blog

66 hozzászóláshoz senki ??????????? :F :F

http://terkeph.hangya.net/#47.676253276991204+19.52098846435547+12+p

(#79) pete_21 válasza Gorneck23 (#76) üzenetére

pete_21
(őstag)

Ha már itt tartunk: láttam párszor, amikor screenshotot linkeltél, hogy te foobar-t használsz. Szerinted melyik lejátszóproginak van szebb hangja Win7 alatt? Winamp vagy Foobar2000? Vagy ugyanolyan?
A többiek véleménye is érdekel. :)
MOD: Egyébként az miben nyilvánul meg hangminőségben, hogy az én Audigym asszem hardveresen csak Directsound-ot tud keverni, de a Win7 meg pont azt nem? Csak OpenAL-t tud, amit tudtommal az XFi széria ismer.

[ Szerkesztve ]

(#80) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok egy médilejátszóprogramot ajánljatok nekem légyszíves. Film,zene,hd ,dvd stb.
Jelenleg km playert használok de nem stabil.

(#81) Ati007

Ati007
(őstag)

Sziasztok, nem tudjátok miért van az hogy ha írok egy fórumban vagy akár most itt egyszer csak nem folytonosan írja amit gépelek hanem pár szóval előrébb. Elég zavaró tud lenni (win7, firefox 3.5.5 telepítése óta)

Mac Mini (2011)

(#82) sfdrakex válasza dunc (#80) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Legújabb kmplayer van fent?

(#83) kisszecso válasza Ati007 (#81) üzenetére

kisszecso
(újonc)

szerintem olyan fejlett a Win 7, hogy már olvas a gondolatodban. Ezért tart előrébb. :DD

[ Szerkesztve ]

(#84) Morden24 válasza dunc (#80) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

VLC

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#85) pzstm válasza Ati007 (#81) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem folytonosan írja amit gépelek hanem pár szóval előrébb

Diplomamunkát írok...nem adnád kölcsön a géped? vagy 60-80 oldallal előrébb is hátha tud írni :DDD :C

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#86) petrusz82

petrusz82
(fanatikus tag)

Tudna valaki nekem olyan gadget-et mondani,ami a merevlemez aktivitását mutatja?Hdsentinel van a gépen,de az ő gadget-je valamiért magas procihasználatot generál.Körülnéztem a neten,de nem találtam megfelelőt sehol. Köszi!

(#87) dunc válasza Morden24 (#84) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csúnya...ha win 7 akkor elgyen szép az MP is..... :DD

KM Player szerintem igen,mi a verziója?

[ Szerkesztve ]

(#88) Morden24 válasza dunc (#87) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor használd a WMP-t vagy a Media Center-t, és tölts le codec pack-ot.

Amúgy tudom kicsit hülye vagyok, de te videolejátszás közben a player UI-ját nézed? :D

(#89) pete_21 válasza dunc (#87) üzenetére

pete_21
(őstag)

KMPlayer 2.9.4.1436.

(#90) Ati007

Ati007
(őstag)

rosszul fogalmaztam nem előrébb hanem pár szóval visszább
pl: ezt itt el kezdem irn"szer csak itt fejezi be"i de sajnos egy

[ Szerkesztve ]

Mac Mini (2011)

(#91) dunc válasza pete_21 (#89) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah felrakom a 36-ost megnézem milyen lesz.

[ Szerkesztve ]

(#92) sfdrakex válasza Ati007 (#90) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Ilyen nálam is van néha, de azt hittem valamit félre ütök azért csinálja. :D Szintén win7 64 bit és firefox 3.5.5

[ Szerkesztve ]

(#93) virkir válasza zolisx4 (#78) üzenetére

virkir
(PH! addikt)

Nagy valószínűséggel az élményindexet frissítette.
Előfordul néhányszor a telepítés után nekem is csinálta 2-3x az első 1-2 hónapban aztán azóta sem.

A huzat mindig a WC felől húz az ebédlő felé.

(#94) gabor85 válasza lsc (#36) üzenetére

gabor85
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem Windows Update-ről le tudod majd szedni a magyar nyelvet.

http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!

(#95) JNashville

JNashville
(fanatikus tag)

Üdv, szerintetek a C2D E6300-am támogatja a Win 7 XP módját? Egyáltalán, tud valaki egy listát linkelni esetleg azokról a CPU-król, amelyek támogatják / tudják a hardver virtualizációt?

iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.

(#96) hunfatal válasza dunc (#87) üzenetére

hunfatal
(PH! nagyúr)

Home Cinema :) Bár az sem egy szépség. Ha nem tetszik szenvedj a codecekkel.

(#97) hunfatal válasza JNashville (#95) üzenetére

hunfatal
(PH! nagyúr)

Támogatja.

Intel oldalon: E6xxx, E8xxx, Q6xxx, Q9xxx, i7, i5 passz, gondolom az is.

AMD oldalon: passz, majd valaki leírja :)

(#98) Antiserver

Antiserver
(újonc)

Sziasztok!

Van egy MSI GX720x típusú laptopom, és ma szerettem volna föltenni rá a windows 7 végleges verzióját. Eddig az RC volt rajta, az minden gond nélkül működött.
A véglegesnek azonban miután végig megy az installja, és elsőre elindulna a windows, nem megy tovább a "starting windows" képernyőnél. Bejön a kis animált windows embléma, el is kezd úgy "mozogni", de innen se előre se hátra, a laptop sem tölt semmit.
Mikor resetelem a gépet, bejön hogy indítsam el a startup repairt. Ezt meg is tettem, de itt sem jut tovább a boot képernyőnél (azzal a különbséggel, hogy itt nem windows embléma jön be, hanem csak egy kis csík, ami csak megy a végtelenségig).

Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mit lehetne csinálni? :F

[ Szerkesztve ]

(#99) pzstm válasza JNashville (#95) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Letölt, futtat, és megmondja Neked. :B ;)
De ha annyira táblázat-fetisiszta vagy, akkor parancsolj:
TÁBLÁZAT

http://www.betateam.hu | Samsung Galaxy S II |Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#100) Antiserver válasza Antiserver (#98) üzenetére

Antiserver
(újonc)

No, 3 óra újrainstallálgatás után rájöttem, hogy a wifi zavart be valahogyan... install közben kikapcsoltam, és már jó lett. Ha ezt valaki megmagyarázza nekem... de inkább nem kell, megy és kész :)

(#101) Barthezz2 válasza Antiserver (#100) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Valószinüleg annál a pontnál töltötte be az illesztőprogramját(vagy csak akarta), s akart volna csatlakozni, ami nem jött össze, és ezért fagyhatott be. De ahogy modod, a lényeg, hogy megy :)

(#102) ptoma válasza pzstm (#99) üzenetére

ptoma
(tag)

nem pontos a lista mert pl az E5300 DC proci is tudja hardveresen a virtualizációt, igaz nem mindegyik csak megfelelő kód számú procit kell venni

Én! Állat barát vagyok! :D Szeretem az állatokat, főképp mikor közlekedem! :D

(#103) negyedes válasza hunfatal (#97) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

A regi Sempronokon kivul mindegyik tudja.

powerd by mango, no more droid

(#104) pzstm válasza ptoma (#102) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem teljes nyilván...csak tájékoztató jellegű... :U ;)

(#105) mobal válasza dunc (#80) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szia! VLC -t ajánlom neked több éve használom jó gyors stabil.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#106) mobal válasza Antiserver (#100) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valószinüleg találtál egy hibát :)

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#107) Tibro5 válasza dunc (#80) üzenetére

Tibro5
(fanatikus tag)

(#108) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi a segitséget mindnkinek,marad a BS player frissitett verziója.

(#109) mobal válasza dunc (#108) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az is jó választás :) régen sokat használtam csak ahogy bele került az ad már nem tartottam rá igényt inkább.

(#110) Csabee. válasza pzstm (#99) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az én procim nem támogatja a virtualizációt.. ez klassz :(

Dúrva hogy új topic van :)

Üdv: Csabee.

(#111) csigi

csigi
(PH! addikt)

Sziasztok.
Van ez a dolog, hogy programokat tudok rögzíteni a tálcán. Hogyan lehetne odatenni a lomtárt? Ha simán, egérrel próbálom belemászik az intézőbe...
Köszi.

Phenom II X4 955 BE eladó.

(#112) Gorneck23 válasza csigi (#111) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem sehogy...próbáltam már én is, de max vmi külső progi segítségével...

(#113) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Felraktam a W7-et, ez kikapcsoláskor 5-6× is ki-be kapcsolgatja a 2. SATA II merevlemezt, mire leáll. Nagyon sokáig szarozik a leállással, pedig sem a swap törlése, sem más nincs bekapcsolva. Szinte új telepítés, nem crackelt.
Arra már rájöttem, h az energiagazdálkodás szolgáltatás a ludas,
de ha azt kilövöm, nincs hang sem... lol...
Driverek legfrissebbek, HDD hibátlan, új. Esetleg az AMD sata driverével gebelyodik össze?
Arra nem emlékszem, h az alaplap drivereinek telepítése előtt csinálta-e... mondjuk azokat raktam fel szinte az első reboot után.
Valaki tud rá megoldást, linket, tippet, bármimt?
Végig gugliztam a világot (angolul), másnál is van ilyen, de megoldást ott nem találtam.
Köszönöm.

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#114) sfdrakex válasza ViZion (#113) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Szedd le az alaplapi drivereket, hagyd hoy ga win7 tegye fel hozzá a sajátját amit szeretne.

(#115) mobal válasza csigi (#111) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezt próbáld ki: [link]

(#116) Tom5 válasza ViZion (#113) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Semmi alaplapi driver nemkell win7-hez. Nekem felmászott a Windows és csak a vga drivert frissítettem.

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#117) hunfatal válasza Antiserver (#100) üzenetére

hunfatal
(PH! nagyúr)

Rossz driver, gondolom Ralink chipes. Vista alatt is volt ilyen. :(

(#118) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Erre valakinek nincs ötlete? Vagy ha esetleg tudtok egy illetékesebb topicot.. :R

(#119) Steelmanus válasza zolisx4 (#66) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Pedig ennek eppen forditva kellene mukodnie. Az Energiasemak-nal a Kiegyensulyozot-nal nalam igy van beallitva

es hosszabb tetlenseg utan elveszi az Aero-t de eleg megpockolni az egeret ismet visszaall.
Azt nem ertem hogy nalad eppen miert foditva teszi hiszen eppen akkor kellene energiat megtakaritania.

(#120) GEPESZ66 válasza Tom5 (#116) üzenetére

GEPESZ66
(senior tag)

(op. rendszer új telepítése esetén)
Az egyik gépemben NVIDIA kártya van.VISTA esetében az NVIDIA honlapjáról letöltött driver-t korábban nen tudtam telepíteni.
Viszont a Windows Update itt felajánlotta a frissítést, év közben is, ahogy megjelent az újabb verzió.
WIN 7 esetében NVIDIA kártya esetében a honlapjukról letöltött driver-t telepíted, vagy itt is működik a Windows Update frissítés?
A másik gépben ATI kártya van. Ott símán feltelepült az ATI honlapjáról letöltött driver.
Viszont ennek a frissítését VISTA esetében a Windows Update nem ajánlja fel.
Windows 7 esetében itt működik-e a Windows Update-n keresztüli frissítés.

(#121) core2 válasza zolisx4 (#66) üzenetére

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

Nekem meg nem vált át! Hogy ba$$z@ meg! :(

(#122) ViZion válasza sfdrakex (#114) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az összes alaplapi drivert? hmmm...
Lehet ezt 1 mozdulattal (nincs a programok között uninstallja), vagy a hdd/tulajdonságok-nál kell egyesével?

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#123) JNashville válasza pzstm (#99) üzenetére

JNashville
(fanatikus tag)

Köszi a válaszokat!

iPhone 4 8GB iOS 5.1.1 /// Kultblog.hu - Kulturális gondolatébresztés, független vélemények.

(#124) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A win 7 ugrott, linksys wmp54g wifi hálókártyához nincs 64 bites driver, a cég bek@phatja. Próbáltam trükközni a neten olvasottak alapján, de nem megy . Ennyit az idióta gyártókról .

Az élet kegyetlen .

(#125) csigi válasza mobal (#115) üzenetére

csigi
(PH! addikt)

Köszi! Megnézem majd.... :R

Phenom II X4 955 BE eladó.

(#126) Gorneck23 válasza mobal (#115) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ezt megnézem magamnak... :R

(#127) Daffni2 válasza lsc (#124) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Elég régi eszköz, a gyártó leirása alapján max. Xp alatt használható.

Ne szegje kedved, van olcsón használható eszköz:TP LINK TL-WN821N 300Mbps MIMO vezeték nélküli USB hálózati adapter

(#128) gti16v

gti16v
(senior tag)

köszönöm az eddigi válaszokat.

Más:

Windows 7 re a milyen programok a „ takarító gépek?”

Mint xp-re a temp clean,meg a regcleaner.,ilyesmire gondoltam.

Köszönöm.

Bázisom: http://static.kepfeltolto.com/big/2012/01/08/4dfa578acf4b389601dd6e1f4517086e.jpg

(#129) Daffni2 válasza gti16v (#128) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Évek óta használom, szerintem a legjobb:System Mechanic 9 Professional

(#130) Gorneck23 válasza gti16v (#128) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ccleaner...bőven elég és legalább ingyenes. Mondjuk én ritkán hagyom, hogy a registrybe turkáljon/törölgessen...

(#131) lsc válasza Daffni2 (#127) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért nem fogok csereberélni, most legalábbis, de elég érdekes hozzáállás a gyártó részéről . Az hogy win 7 driver nincs azt még megérteném, de vista 64 bit sincs, az meg azért nem mai program . Mondjuk olyan usb-s "kártyát" amúgy sem szívesen használnék, de azért kösz a javaslatot .

Az élet kegyetlen .

(#132) fsb1000

fsb1000
(PH! kedvence)

Üdv!
Távoli asztal / helyi erőforrás / nyomtató

Melyik Win7 verzióval használható? Mert WinXP-nél csak a PROF-val lehetett használni home-val nem.
És ha XP-s gazdagépre csatlakozom, akkor a printer driver különbsége miatt nem lesz gond?

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#133) Gorneck23 válasza lsc (#131) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem írtál a gyártónak? Gyakran érdemes...

(#134) Clemi válasza lsc (#131) üzenetére

Clemi
(őstag)

érdekes hozzáállás a gyártó részéről ... win 7 driver nincs azt még megérteném, de vista 64 bit sincs

Azért csinálják ezt (illetve nem csinálják a drivert) hogy vegyél újabb eszközt! Na nehogy már jól érezze magát a kedves felhasználó, hogy megvesz valamit, és ha nem romlik el, akkor 10 évig használja. Tessék kérem megvenni az újabb fejlesztést, hogy legyen bevétele a cégnek! :K

ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

(#135) Gorneck23 válasza Clemi (#134) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez van a webkameráknál is...meg jó pár nyomtatónál...

(#136) lsc válasza Clemi (#134) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a legdühítőbb hogy 32 bites vistához van, de 64-eshez nincs . Olvastam fórumokat a linksysét is, a csipgyártó meghajtóját javasolták, azzal sem megy .

Az élet kegyetlen .

(#137) lala42 válasza lsc (#136) üzenetére

lala42
(őstag)

Én igy jártam a scannerrel. Wista 64-bites van, de nem lehet lenyomni a win7-es torkán. :( Vagy veszek egy újat, vagy megy a másik gépre, ahol XP fut. :U
Igy rohangálhatok az egyik szobából a másikba. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#138) Daffni2 válasza lsc (#131) üzenetére

Daffni2
(őstag)

Én is PCI-s WiFi kártyát használtam,de mindig b@szakodott Xp alatt is ráadásul a gépem az aztal alatt van ezért az antenna nincs jó helyen,aztán lecseréltem USB-re azóta tökéletes a netem.

(#139) Ati007

Ati007
(őstag)

olyan problémám lenne hogy nem fut le az minősítő ezt a hibaüzit dobja: A kért felmérés nem végezhető el. A rendszer nem nyújtja a kért felmérés futtatásához szükséges multimédia-támogatást. (konfig dell xps m1530 laptop,win7ultimate n, 8600m grafikus kártya, 8300proci, 4giga memória, vistán lefutott és ott 5.3 pontot kapott)

Mac Mini (2011)

(#140) Dusee

Dusee
(senior tag)

hali!
már elég régóta van win7 a gépemen, de most történt egy elég érdekes jelenség, mégpedig, hogy félkövér és dőlt lett a betűtípusom a böngészőbe, és a win-be is sok helyen.
képek:

valami ötlet hogy miért lehet? :F
eléggé idegesítő, de emiatt nem szeretném ujra rakni a win-t :(
köszi! :R

LG Optimus 2X | 5,5 GB SugarSync tárhely > http://tinyurl.com/7zygpa5

(#141) pete_21 válasza Gorneck23 (#76) üzenetére

pete_21
(őstag)

Küldtem egy privátot. Ha lesz időd, vess rá egy pillantást. Köszi! :)

(#142) Sub-ZeRo válasza petrusz82 (#86) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia!

Ezt nézzd meg:
[link]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#143) Sub-ZeRo válasza Koczka (#77) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

32 bit mindenféle képpen

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#144) mobal válasza Gorneck23 (#126) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézzétek csak. énis gondolkodtam rajta de mivel szerintem nem lesz animált az ikon ezért elvetettem. de a tálcára oda kerül! :)

(#145) dannyl

dannyl
(fanatikus tag)

Üdv!

Egyszerűen nem lehet telepíteni a win7et... A partícióra nem hajlandó települni (clean install). Egy másik gépbe, ha berakom a vinyót, akkor ott gond nélkül tövább megy a telepítő. Mit csináljak, hogy jó legyen? XP, Vista is ezt csinálja... nem értem. A BIOS-ban is állítgattam már mindent(AHCII, IDE, stb...).

Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

(#146) mobal válasza dannyl (#145) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

milyen alaplap? memtest volt?

(#147) Morden24 válasza dannyl (#145) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Először is, mit csinál?

Másodszor is, van tuning? Ha van, akkor vissza nullára.
Továbbiakban meg lehetne próbálni a BIOS-t is frissíteni.

(#148) dannyl válasza Morden24 (#147) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

to mobal & Modern24:

kiírja, hogy nem talál kompatibilis merevlemezt... A herdverek alapon mennek, eddig jó volt, csak most egy friss win7 kellett volna... Format után csinálja ezt. Gondolom valami sata driver gondja van, dehát könyörgöm... Alaplap: Gigabyte MA790XT-UD4P. A memóriáknak is jónak kell lennie...

[ Szerkesztve ]

(#149) Gorneck23 válasza mobal (#144) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Mégse tökölök vele... :D Jó lesz nekem a jobb sarokba lent...már megszoktam...

(#150) Benyaking

Benyaking
(fanatikus tag)

Hello!
Hogyan lehet kikapcsolni a narratort ugy hogy soha tobbet ne jelenjen meg?

(#151) dannyl

dannyl
(fanatikus tag)

"a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni, vagy egy meglévőt keresni. További infó blablabla a naplófájlban talál." Ezt írja...

(#152) fess

fess
(fanatikus tag)

sziasztok
az mitől lehet,hogy a dvd olvasó folyamatosan eltűnik először a win 7 számára,majd a biosból is,általában újraindítás nem használ,csak a kikapcsol-visszakapcsol módszer.feltettem már a legújabb bios-t,de azzal sincs változás. az alaplap: asus m2n68 am se. xp-nél semmi gond nem volt vele.

(#153) Clemi válasza dannyl (#151) üzenetére

Clemi
(őstag)

a telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni, vagy egy meglévőt keresni

Totál nem ismerem a te lapod BIOS-át, így csak egy ötlet marad. Nincs bekapcsolva véletlenül a BIOS vírus védelme? Mert az nem engedi a winyó bizonyos szektorát módosítani.

ASUS P8Z68-V Pro, Intel I5-2500K, ASUS GTX-460 1GB, 8GB DDR3

(#154) dannyl válasza Clemi (#153) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Semmi ilyen nincs... :( És egyik meghajtóra se enged telepíteni... Egy másik gépben egyből jó. De ha feltelepítem (az első újraindításig) akkor sem hajlandó bootolni róla az eredeti környezetében. Ugye alap esetben folytatnia kéne a telepítést...

[ Szerkesztve ]

(#155) Dusee válasza Dusee (#140) üzenetére

Dusee
(senior tag)

erre valami ötlet? :(

LG Optimus 2X | 5,5 GB SugarSync tárhely > http://tinyurl.com/7zygpa5

(#156) desolator

desolator
(fanatikus tag)

Nekem egy olyan problémám lenne, ahogy néztem már másoknak is volt ilyen, hogy ha egy usb-s mobil racket rákötök a win7-es laptopomra, amiben egy sata-s vinyó van, akkor állandóan azt írja ki a lemez állapotára a lemezkezelőben, hogy: "érvénytelen"
ha rámegyek a lemez "újraaktiválására" akkor meg az írja ki, hogy: "érvénytelen lemezen nem lehetséges ez a művelet"
Ezen kívül semmi mást nem tudok vele csinálni. XP és Vista alatt is hiba nélkül megy. Mi lehet a gond?

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#157) Sub-ZeRo válasza dannyl (#151) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Biosban IDE legyen kiválasztva....
2. ha új installal sem jó, akkor egyik ismerősödhöz el kellene vinni a vinyót, ott megformázni ahogy szeretnéd, majd vissza tenni a tiédbe és feltelpíteni a wint úgy, hogy azt a partíciót már nem törlöd, nem formázod, csak kiválasztod és települjün...
3. ha ezek után sem jó, akkor egy másik vinyóval kellene próbálkozni, ha akkor sem, akkor vagy bios átnézés, vagy egy másik win-t kellene kipróbálni...
Ennyi dolgot még kipróbálnék a helyedben...

[ Szerkesztve ]

(#158) mobal válasza desolator (#156) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

milyen a partició? elsődleges v kiterjesztett. másoknál is olvastam ezt. nekem tökéletesen mennek elsődleges particióval...

(#159) ViZion válasza ViZion (#122) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

megoldódott...
A w7 saját driverei összekutyulódtak az AMD chipset driverrel... AMD SATA driver uninstall után szépen leáll, plusz egy kis registry tweak, és már úgy kapcsol ki, mintha kirántanám a konnektorból. Ez nem vicc. tényleg respect, leállás csak pár sec, ha semmi nem fut. Sokan AVGre is panaszkodtak, de ez a tweak mindent leállít. überbrutál. lol.
MOST tudom azt mondani, h a w7 jó.

(#160) mobal válasza dannyl (#148) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

másik merevlemezzel próbáltad? bios frissités?

(#161) dannyl válasza mobal (#160) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

to mobal & Sub-Zero:

Ez mind megvolt. Másik vinyó is. Formázva, formázatlanul, BIOS frissítés, BIOS beállítások (mindenféle módban). Egyszerűen nincs ötletem. :(
Még most kipróbálok valamit, aztán nem tudom mi lesz...

(#162) modflow

modflow
(senior tag)

Segítsetek már légyszi!
Mi a fene lehet a baj a gépemnél, mert valami lassítja. Úgy tippelem, a HDD elérést korlátozza valami.

Van olyan, hogy ha másolok pl. egy 10 GB-os fájlt, beáll a rendszer amíg át nem másolja, sőt utána még vagy 4-5 perc, mire a lapozófájl is lemegy 4 GB-ról 1,5 körülire.

Ez a lassulás már abban is megnyilvánul, hogy ha megy a winamp és elindítom pl. a Firefox -ot, akkor a zene meg - meg akad, meg belassul, majd próbálja behozni magát. Szóval elég hülye helyzet.

Nem a CPU megy, hanem a HDD-t cseszteti valami, vagy a RAM -ot. De nem tudom ,hogy mi. Ilyen XP-n sose volt.

Valaki segítsen már megoldani, mert nagyon idegesít.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-EP45-DS3R|Core 2 Duo E8500|Gigabyte GTX 260 |4 GB OCZ ReaperX HPC|CORSAIR PSU-620HX|Samsung 931 BF|Samsung LE37 A431T2 HDTV|Asus Xonar D1|W7 Pro

(#163) desolator válasza mobal (#158) üzenetére

desolator
(fanatikus tag)

A Vista alatt még elsődleges volt, itt nem is ír róla semmi infót azon kívül, hogy érvénytelen és ennyit tudok vele csinálni amit látsz:

[ Szerkesztve ]

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#164) dannyl válasza dannyl (#161) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Beleraktam egy olyan vinchestert, amire frissen fel lett rakva a win7. BOOT DISK FAILURE... blalbla szokásos szöveg boot előtt...
Visszatéve a másik gépbe tökéletesen megy. Nincs több ötletem. :O

(#165) Sub-ZeRo válasza dannyl (#164) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor lap problem, vagy sata kábel esetleg... vagy másik sata csatlakozóba kipróbálni...
nincs több ötletem....

(#166) Sub-ZeRo válasza modflow (#162) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt is kellene tudni, hogy mennyi vinyó van a gépedben, hogy vannak particionálva...
mennyi üres hely van a win-nek hagyva...

(#167) pete_21 válasza modflow (#162) üzenetére

pete_21
(őstag)

A Lapozófájlt a Win automatikusan kezeli?
Eszközkezelőben nézd meg az IDE ATA/ATAPI vezérlők az eszközöknek a Tulajdonságait, és ott is a Speciális beállításokat, hogy milyen üzemmódban mennek!

(#168) dannyl válasza Sub-ZeRo (#165) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Köszönöm a segítséget mindenkinek. Több ötletem nekem sincs.

(#169) Sub-ZeRo válasza dannyl (#168) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igazán nincs mit... majd ha rájössz a problémára azért oszd meg velünk légy szíves... most már én is kíváncsi vagyok rá, mi a gubanc nálad...

(#170) mobal válasza desolator (#163) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez így érdekes :F esetleg megformázni és úgy kipróbálni ,hogy mindenhol jó lesz -e?

OFF: van valakinek 1db Google Wave meghívója? megköszönném very :) PM légyszi ha akad.

(#171) dannyl válasza Sub-ZeRo (#169) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Mindenképp! :R

(#172) pete_21 válasza dannyl (#154) üzenetére

pete_21
(őstag)

Mármint ha a te winyódat egy másik gépbe teszed, akkor ott feltelepül, de utána már egyből nem indul a Win?

(#173) mobal válasza mobal (#170) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

közbe kaptam meghívót máshonnan. köszi ez sztornó.

(#174) modflow válasza Sub-ZeRo (#166) üzenetére

modflow
(senior tag)

Fizikailag 2 db HDD-m van.
A SATA 0-n van az oprendszer, ez: Samsung HD103UJ.
A SATA 1-en van a másik HDD, ez Samsung HD501LJ.

A 103UJ -on 3 partíció van:
- C: 150 GB, szabad hely most: 66,5 GB.
- D: 240 GB
- E: 465 GB

Az 501LJ -n is 3 partíció van:
- H: 60 GB
- I: 160 GB
- J: 247 GB.

Gigabyte GA-EP45-DS3R|Core 2 Duo E8500|Gigabyte GTX 260 |4 GB OCZ ReaperX HPC|CORSAIR PSU-620HX|Samsung 931 BF|Samsung LE37 A431T2 HDTV|Asus Xonar D1|W7 Pro

(#175) modflow válasza pete_21 (#167) üzenetére

modflow
(senior tag)

Nem átállítottam kézire:
Csak C-n van engedélyezve a lapozófájl: 6141-7500 Mb között.

Az egyik ATA Channel 0-n, másik ATA Channel 1-en van.
(Van itt "Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlő". Ez mi?)
Ultra DMA-üzemmód 5 és DMA engedélyezve. Ez van mindkét HDD-nél.

[ Szerkesztve ]

(#176) mobal válasza modflow (#162) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

esetleg ha bekapcsolod feladatkezelőben az I/O írásokat, olvasásokat (nemtudom ehhez van e úgy konkrétan köze) lehet kitudnád szűrni?

(#177) pete_21 válasza modflow (#175) üzenetére

pete_21
(őstag)

Hmm.
Mindegyik ATA Channel egy-egy fizikai SATA portot jelöl. És 0-tól megy a számozás, ezért van 0 is. Nekem is ugyanúgy van, egyik ATA Channel 0-n, másik az 1-esen, és ugyanúgy UDMA 5-ben. Ezek alapján nem kéne semmi gebasznak lenni.
Igazából azért kérdeztem első körben erre, mert ilyesmi lassulások akkor szoktak lenni, amikor UDMA helyett PIO-ban megy a HDD, bár ez inkább még a P-ATA winyóknál volt jellemző...
Bocsi, de több ötletem nincs, esetleg a legújabb chipset drivert megpróbálhatod, de az alap Win7-essel is mennie kéne...

(#178) modflow válasza mobal (#176) üzenetére

modflow
(senior tag)

Azt hogyan lehet bekapcsolni? És mit kellene ott figyelni?

(#179) mobal válasza modflow (#178) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nézet - oszlopok. hát érzelemszerűen egyik v másik érték nőni kezd ha köze van hozzá (mármint megtudod ,hogy melyik processz okozza - de ebben nem vagyok biztos)

(#180) dannyl válasza pete_21 (#172) üzenetére

dannyl
(fanatikus tag)

Nem. Feltelepül, elindul, minden jó. Ha visszarakom a "rossz" gépbe, akkor nem bootol.

(#181) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért van az, hogy ha sleep-be megy a gépem és felébresztem, akkor az egerem alig mozog. Ki kell húzzam az USB-ből és újra be kell dugjam, hogy ismét működjön.
Hibernálásnál nem csinálja ezt és már a bétás win 7 is ezt csinálta.

(#182) pete_21 válasza dannyl (#180) üzenetére

pete_21
(őstag)

Jaa, értem. Igen, akkor ott tényleg a te gépedben lesz valami hardveres gond. Alaplan, esetleg SATA-kábelre nézz rá elsőnek.

(#183) mobal válasza ALI_G (#181) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

milyen típusú egér? én nem tapasztaltam ilyet. lehet egyedi gond azzal a rágcsálóval...

(#184) cecil

cecil
(kvázi-tag)

Hali!

Segítség kellene:

új vinyó + win7

500Gb vinyó, felraktam rá a win7 x64 változatát, de szeretném 2 részre osztani, particionálni a vinyót, 1 rendszernek, 1 adataimnak

mivel, hogyan?

(#185) sfdrakex válasza cecil (#184) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Partition Managerrel. klikk ide

[ Szerkesztve ]

(#186) cecil válasza sfdrakex (#185) üzenetére

cecil
(kvázi-tag)

köszi

(#187) cecil

cecil
(kvázi-tag)

Bocs mégse indul el... azt írja 64bites oprendszerre akarom felrakni és kilép

(#188) kraftxld válasza cecil (#187) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

start, search boxba: diskmgmt.msc

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#189) sfdrakex válasza cecil (#187) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Innen töltsd le akkor a professional ingyenesen kipróbálható verzióját, vagy próbáld meg pl xp kompatibilis módban (jobb klikk az exe jén tulajdonságok/kompatibilitás) amit letöltöttél.

(#190) sfdrakex válasza kraftxld (#188) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Lemezkezelésnél enged levágni és új particiót létre hozni? Most xp-s gépnél vagyok itt ha jól látom nem, Win7esre nem melékszem ezt nem néztem benne, és melozok éppen win7 meg otthon van.

(#191) kraftxld válasza sfdrakex (#190) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaja, lehet vele shrink-elni is mar.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#192) pzstm válasza sfdrakex (#190) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

erre gondoltok? :U

Ha jól látom kraftxld kollega kommentjéből, pont erre gondoltatok :K ;)

[ Szerkesztve ]

(#193) sfdrakex válasza pzstm (#192) üzenetére

sfdrakex
(PH! kedvence)

Igen arra, csak még ennyire nem néztem a win7 lemezkezelőjét hogy már ezt is tudja azért kérdeztem.

Kraft köszi.

(#194) kraftxld válasza pzstm (#192) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaja, win7 alatt mar majdnem teljesen folosleges barmilyen 3rd party particionalo program.

(#195) pzstm válasza sfdrakex (#193) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bevallom őszintén még én sem mélyedtem el benne...formázni particionálni a telepítő beépítettjével szoktam...tökéletes megcsinálja azt, ami kell nekem :B :K

(#196) cecil válasza kraftxld (#188) üzenetére

cecil
(kvázi-tag)

köszönöm, sikerült

(#197) pzstm válasza cecil (#196) üzenetére

pzstm
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szuper :C

Akkor itt az ideje, hogy eltegyem magam holnapra. :B ;)

(#198) ALI_G válasza mobal (#183) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Microsoft intellimouse 1.1

(#199) ViZion válasza modflow (#178) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szia!

Lapozófile-ból alacsonyabb kezdő értéket adj, 2000 is sok szerintem, ha kevesli, majd szól.
Vírusírtót lődd le, futtass le egy tesztet (Hijack, vagy advenced system care-ben a futó processzeket nézd meg, kiírja ami a feladatkezelőben rejtetteket is), a futó folyamatokból ami nem kell iktasd ki...

(#200) Tacsilaci

Tacsilaci
(kvázi-tag)

Sziasztok!A segitségeteket szeretném kérni!Office 2007-et használok amivel lassan két éve semmilyen problémám nem volt,se XP se,Vista,se Win 7 RC alatt egy hete telepitettem a Win 7 végső verzióját minden rendben ment de a powerpointal van egy kis gond.Nem tudom megnyitni az olyan pps-eket amik ilyen kis játék van,hibát ir ki !Szó szerint "A bemutató néhány vezérlője nem aktíválható.Lehet,hogy nincsenek regisztrálva ezen a számitógépen."Próbáltam reinstalni,semmi változás.Office 2003,ugyanezt irja ki.Tud nekem valaki segiteni!Hálás lennék bármilyen ötletért!Előre is köszi mindenkinek!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.