Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Winchester probléma (téma lezárva)

(#51) CsendPenge válasza andriscs (#45) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Na, odáig jutottam el ma, hogy kipróbáltam a Seagate Seatools Desktop-ot. Kislemezről. Miközben ezt indítod,ez száll el? Amennyiben igen, akkor próbáld meg azt, hogy:
lehúzod az összes többi cuccot a kábelekről
ha a biosban eddig autonak volt beállítva a hdd akkor most állítsd manual-ra, ha manual volt, akkor auto legyen.
a biosban az egyéb hdd-vel kapcsolatos beállításokat ellenőrizd. Lehetőleg default értékek legyenek. Hirtelen enniy. Majd ha lesz időm/időd, foytathajtuk.

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#52) TrollBalint

TrollBalint
(őstag)

Tudtok ajánlani (esetleg link-kel együtt:) ) olyan progit, amivel megtudom nézni, hogy van -e bad sectorom? Samsung vinyohoz lenne, ha esetleg számít valamit :)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#53) andriscs válasza CsendPenge (#51) üzenetére

andriscs
(senior tag)

Hi!

Valószínűleg azért ír hibát a SeaTools is, mint a Seagate Disc Wizard: a SMART-ban lévő warning miatt, mint az fentebb látható. Gondolom, hogy ezért nem megy végig a teszt.

Andris - http://andriscs.blogspot.com

(#54) mr_ricsi válasza CsendPenge (#41) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

''Soha nem volt gondod velük? Egyikkel sem?''
A vinyókkal nem, viszont a rackfiókokban a 80 eres kábelek csapnivalóak. Van, hogy 1 szerelést sem bírnak ki. A 7-ből már legalább 4-et visszaforrasztottam 40eresre.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#55) CsendPenge válasza TrollBalint (#52) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Nézd meg ezt:
Bővebben: link
Valami minimális leírás is akad hozzá.

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#56) CsendPenge válasza TrollBalint (#52) üzenetére

CsendPenge
(őstag)

Meg ezt is nézd meg:
Bővebben: link
Valamelyik csak bejön! :D

(#57) andriscs

andriscs
(senior tag)

Hi!

Használtam egy másik programot, a Disk Checker 3.0-t, és a rendszervinyón a következő hibát találta:
2779401. Data error (bad CRC).
Ez gondolom bad sector (mivel ott a szektorszám és surface test van). Most még egy kérdésem van. a Scandisk által futatott jó hosszú surface test elkülöníti a bad sector-os részt, vagy ezen már csak a szervíz segít? Fontos lenne, hogy segítsetek, mert akkor gyorsan kell intézkednem.

[Szerkesztve]

Andris - http://andriscs.blogspot.com

(#58) XanD3R

XanD3R
(senior tag)

Probléma: jáccok nagyba amikor egyszercsak a gép lekapcsol(mintha elment volna az áram), majd ötszöri próbára elindul de az egyik 80GB-s maxtort nem ismeri fel, megnéztem és nem is forog winyó, mintha áramot se kapna(ez már a második winyó amivel így jártam :((() PLEASE HELP ME

(#59) CseLev

CseLev
(lelkes újonc)

Hi!

Van egy 20 GB-os MAXTOR Quantum Fireball-om. Már egy hete furcsán kezdett boot-olni de ma totál beadta az egyik partició a kucsot: nem ismeri fel a gép. Ezen a szinten én totál hülye vagyok. Segítsetek! hogyan tudnám a rajta lévő fontos adataimat megmenteni?

Eddig totál hülye voltam, de most vettem egy 360 fokos fordulatot...

(#60) CseLev

CseLev
(lelkes újonc)

Gondolom jó lett volna végigolvasnom minden hozzászólást és akkor nem kérdeznék ilyen alapot, de nem volt türelmem!

(#61) Blackmate válasza CseLev (#59) üzenetére

Blackmate
(senior tag)

Sok mindent nem lehet vele tenni. Egy mésik gépbe, vagy másik vinyóról bootolva megpróbálni lementeni az adatokat, és utána polc dísz-knek jó lesz. Leszedhet a Maxtor honlapján található PowerMax diagnosztizáló progit, de sokat at se tud kezdeni, ha a gép nem látja. Szóbajöhet elektronika csere is - ha az a hibás - de nem nagyon érné meg szerintem.

(#62) CseLev

CseLev
(lelkes újonc)

Sajnos már 2 géppel próbáltam felismertetni rackben, de egyikkel sem sikerült. Valamilyen helyreállító progi nem létezik? Vagy ez már egyértelműen fizikai sérülés?

(#63) .zolika

.zolika
(újonc)

Hajjó!
Lenne egy olyan problémám, hogy feltelepítem a winfost, és mikor újraindul a gép, akkor kiírja, hogy nem tud boot-olni a vinyóról...:(
Jha! Mellesleg ugyanebben a gépben tönkrement egy 80GB-os MAXTOR vinyom, másfél napja...Az csak kerregett kattogott, aztán már a BIOS sem ismeri fel:(
Mondtak olyat, hogy az alaplap a rossz, vagy a táp, de én már nem tudom...
Lécci aki tud segítsen!!

Előre is köccce!

(#64) rieper

rieper
(újonc)

Hi all!

Problémám van mint itt mindenkinek.
Méghozzá a winyók témakörében (mily meglepő)
Nemrég vettem egy Aerocool Aeroengin Jr Ezüst házat és hozzá egy Gembird(?) 450W DualFan PFC-s tápot.
Összeraktuk, nagy volt az öröm, DE nem sokáig.
Kemény 2 nap múlva a winyó érdekes hangot hallatott. Nem tudtuk mire vélni ezért nem törődtünk vele. A hang megérkezése után Windows barátunk is egyre lassabb lett. Míg a winyó egyszercsak be nem lassult annyira, hogy újra nem indult. OK újraindul, DE nem jön be a Winfos. BIOS nem ismeri fel. Kattogó hang és sípolás Bootolás alatt. Amúgy egy IBM 80GB-s winyó (volt).
Vettem egy 120GB-s Samsung Sata-s Winyót.
Berakom, partícionálom, telepítem a windows-t (xp). Látszólag minden jól megy.
( Már megint ) 2 nap múlva ugyanez.
Szóval most egy 3,4gb-s (régi) Samsung winyóról nyomom.
Szerintetek mi lehet a probléma?
( én a tápra gyanakszom, de hogy adhatnak el tápot ami nem jó nem értem, na mindegy )

Segítségeteket előre is köszönöm!!!:Y:Y:Y:Y:C

(#65) forceberg

forceberg
(PH! addikt)

Sok mindent eladnak, ami sz@r!
A tápot ellenőrizd, hogy kijön-e belőle a kraft egy multiméterrel. Bár ezt a tápot nem ismerem...

[Szerkesztve]

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#66) rieper

rieper
(újonc)

Egyedül azt nem értem, hogy azt a winyót, ami most be van kötve miért nem ''rontja'' el a táp. Ha rossz lenne akkor el kellene rontania. Nem?
Bár én is erre tippelek (a tápra. vagy csak ezzel nyugtatom magam)

(#67) rieper

rieper
(újonc)

szerintetek ha veszek tápot milyet vegyek?
(ha a táp a hibás)
én a cooler master real power 450-t venném meg szívem szerint, csak drága

(#68) musclemuseum

musclemuseum
(fanatikus tag)

üdv. Lenne nekem is egy problémám.
Van egy 80G-s Maxtorom, ami egy pár napja beadta a kulcsot úgy néz ki...
Szóval egyik nap bekapcsolom a gépet, és a winxp keresné a bootolandó meghajtót... Hmm. A gép a biosban felismeri a winyót, de a windóz nem hajlandó kezdeni vele semmit. A particiós táblában lehet valami gebasz, vagy benyeltem valami boot-vírust??
Az ntfs.com-még anno leszedtem egy bootcd-t, amin van pár segédprogi. Az egyikkel (ntfs reader aszzem) látom a winyó particióit, és a fájlokat rajta, tehát elvileg a tartalom megvan..
Lehetőleg format nélkül, szeretnék róla visszahozni amit lehet.
Próbáltam másik gépben is (98se), de ott is ugyanez a szitu.
A topik elején olvastam egy Get Data Back nevü progiról, ez segithet ilyen helyzetben? Már nem tudom mit tegyek, most a régi 850-es winyómra rakott win98se-vel vagyok...
Előre is köszi.

People always talk about the weather...

(#69) Flashy válasza musclemuseum (#68) üzenetére

Flashy
(PH! kedvence)

mit ir ki az XP egész pontosan?
hogy a particios táblával van-e baj azt te tudnád megállapítani, mi innen messziről nem. boot virust nemhiszem.
próbáld XP installCD-vel megjavíttatni, vagy installcd recovery consoleból fixboot fixmbr.

http://flashy.blog.hu

(#70) musclemuseum válasza Flashy (#69) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

Az xp semmit nem ír ki, csak mikor indítaná a windowst a rendszer, akkor nem találja a bootolandó meghajtót, és kiírja hogy rakjak be korrekt rendszerlemezt...
Másik gépen csak 98se alatt tudtam kipróbálni, de ott sem volt eredmény.
Az xp-t megpróbáltam újrarakni cd-ről, de az sem látja a meghajtót. A j betűs javitást még nem próbáltam.

(#71) musclemuseum válasza musclemuseum (#70) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

A GetDataBack-kel most próbálkoztam, látja is a winyó egy részét, de azt a particiót pont nem találja, ami fontos lenne... Meg furcsa, hogy jóval kisebb méretet ír ki, meg minden olyan összevissza van a winyón: könyvtárak, fájlnevek kusza módon, meg a particiókat is máshogy hozza be..
A particiós táblát mivel tudnám rendbe hozni.
Amit még kipróbálok majd, az valami MediaTools nevü prog, de csak demó verzát leltem.
Ha esetleg nem megy sehogy, akkor le tudom úgy formázni, hogy működöképes legyen a winyó???

(#72) musclemuseum

musclemuseum
(fanatikus tag)

A javítókonzolos megoldásnál sem látja a wincsesztert..
Mit lehet még próbálni?

(#73) musclemuseum válasza musclemuseum (#72) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

Senkitöbbetharmadszor?

(#74) musclemuseum válasza musclemuseum (#73) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

Hát egész nap ezzel szórakoztam de semmire nem mentem vele...
Megállt a tudományom.
Esetleg valaki egy full verza Partition Table Doctor 2.0-át tudna?
Vagy bármit...............?

(#75) qqtska

qqtska
(újonc)

Sziasztok!

Még teljesen new vagyok itt.
Én olyan problémával találkoztam, hogy a vadi új Maxtor 160GB- s vinyót megformáztam PQ- val, majd telepítettem az xp- t. Az xp átformázta a partíciót, felmásolta magát, de nem települ. Megnéztem PQ- val, ami viszont nem látott egy partíciót sem csak egy jókora bad sectort. A PQ nem tud mit kezdeni vele, tökmindegy milyen partíciót akarok. Most használok egy másik vinyót, arról bootol az op rendszer, az említett 160GB- s Maxtort látja az xp, és használható csak nem akar rátelepedni az xp.
Aki erre csomót tud kötni, az nyugottan zaklathat.

Köszi: qqtska

(#76) ollie válasza qqtska (#75) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szűz XP, vagy SP1 vagy 2-es?

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#77) Sanya válasza qqtska (#75) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

maxtor weboldaláról szedd le az ellenörzőprogit, elszenved velel egy fél napot, de menni fog.

a 160 gigás vinyóval rendelkező emberek hogy partícionálják a vinyójukat?

nekem 120 van és a minimum: 10 giga rendszer, a többi pedig a letöltése, szemét stb

(#78) musclemuseum válasza musclemuseum (#74) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

utolsó up.

(#79) Wildmage

Wildmage
(senior tag)

Nem tudja valaki,hogy miért szórakozik mostanában a seagate 120/7200/8mb-os pata vinyóm? Amint nem használom 1-2 percen belül elkezd zümmögni és közben halkan kattog. Tudom, hogy valamiféle hőkalibrálás vagy mifene, de ez már több a soknál. Régebben is csinálta, de mostanában már szinte folyamatosan, ha nem használom. Ha épp csinálja és csak leolvasom róla mondjuk az egyik könyvtár tartalmát, akkor abbahagyja azonnal egy időre. Eddig ez volt a rendszervinyó és csak ritkán csinálta. Mióta megjött a hitachi 7k250-em, azóta ez bekerült egy rackbe. Semmi gond nem is volt egy darabig vele. Eleinte eléggé melegedett, így föléraktam egy 8 centis silentblade-et, így már ugyanúgy 40-42 max, mint a hitachi hűtés nélkül (ez mondjuk a ház hűvösebb részében van egymagában, így szellőzik)
Megnéztem a SMART adatokat Everestben is és számomra nem tűnik tragikusnak a dolog, de azért berakom ide hátha az okosok tudnak vele valamit kezdeni:

[ ST3120026A (3LJ0B12N) ]

01 Raw Read Error Rate 6 80 66 54697957 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 0 96 96 0 Rendben: Mindig rendben
04 Start/Stop Count 20 99 99 1284 Rendben: Az érték normális
05 Reallocated Sector Count 36 100 100 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 30 79 60 90111092 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 98 98 2066 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 97 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 20 99 99 1234 Rendben: Az érték normális
C2 Temperature 0 41 55 41 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 80 66 54697957 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 193 7 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben
CA <gyártó-függő> 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben

[Szerkesztve]

(#80) Wildmage

Wildmage
(senior tag)

Na senkinek sincs semmi 5lete? :F Írtózatosan idegesít ez a dolog!

(#81) gege71.hu válasza Wildmage (#79) üzenetére

gege71.hu
(PH! addikt)

Mennyi idős?
Szerintem lassan meg kell barátkozz a gondolattal, hogy halódik.
Nem vészmadárkodni akarok, de nekem egy 120-as IBM adta be hasonló előtünetekkel a kulcsot.
Halk kattogás, végül egy ''szép'' napon..pffff vége..kuka, előtte szerencsére még lementettem róla mindent

http://diszkretseggcsik.blogspot.com/

(#82) Wildmage válasza gege71.hu (#81) üzenetére

Wildmage
(senior tag)

Fél éves lehet talán, sőt még annyi se. Remélem még a gar. lejárta előtt megdöglik akkor, ha ez a sorsa. :(

(#83) musclemuseum válasza musclemuseum (#74) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

Na végülis nagy nehezen sikerült rendbehoznom a winyót GetDataBack, Powermax-os low level format és stb után.
Winyó müködne rendesen, megparticionáltam PartitionMagicPro 8.0-cal win98se alatt.
Egy ntfs és két fat32 particiót csináltam. Fel akartam tenni az xp-t, de azt írja ki, hogy nincs kompatibilis fájlrendszer a meghajtón, és nem hajlandó tovább dolgozni...
Hm?

(#84) musclemuseum válasza musclemuseum (#83) üzenetére

musclemuseum
(fanatikus tag)

Köszönöm magamnak, helyrehoztam a winyót kb egy hét után, kimentettem amit fontosnak tartottam, és már újra ezzel a hdd-vel nyomom az xp-t.....

(#85) qqtska válasza ollie (#76) üzenetére

qqtska
(újonc)

sp1 hun

(#86) Zaky

Zaky
(újonc)

Sziasztok!
Olyan problémám van egy most vásárolt Maxtor SATA vinyóval, hogy nem tudja megformázni az XP telepítője és igy nem is lehet rá telepíteni.
De viszont egy másik vincsin (sima ATA) működö XP alatt meg lehet formázni és adatokat is másolni rá de k..va lassan. Kb. 700-1500 kb/s-mal.
Még nem volt dolgom S-ATA vinyóval ezért ha valaki tud segítsen!
Abit IS7-E alaplapom van.
Előre is köszi minden segítséget.

(#87) .zolika

.zolika
(újonc)

Hali!
Van egy olyan problémám, hogy a vinyóm tegnap óta véletlenszerűen el kezd kattogni, és nem tudom mi a baja:O

(#88) L3zl13 válasza bigyo.su (#50) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Lehet hogy táp, vagy kábel érintkezési hiba van a háttérben.
Először cseréld a kábeleket, és nézd meg a táp feszkókat valami programmal. Ez utóbbi nem túl biztos eredményt nyújt, de sajnos ultimate táp teszt módszer nem létezik otthoni körülmények között. :(

Aki hülye, haljon meg!

(#89) qqtska válasza Sanya (#77) üzenetére

qqtska
(újonc)

Helló!
Kösz az ötletet. Letöltöttem a Powermax nevű programot, remélem ez az amire utaltál. Tudnál írni a használatáról, tartok az adataim elvesztésétől.
Köszönettel: qqtska

(#90) M_Mushroom

M_Mushroom
(újonc)

Sziasztok!
Ilyen gépem van: ECS K7S5A Pro, Athlon XP 2,4+, 256DDR, Ati Radeon, Maxtro 120GB 7200.
feltünöen sokat tölt, és nagyon dolgozik a vinyo, ez miert lehetséges? nincs virusom az tuti. egyszeruen nem tudok rajonni hogy mi okozhatja a problemat, ha tudtok valamit amit en nem akkor irjatok köszi!:F

(#91) M_Mushroom

M_Mushroom
(újonc)

na, latom nem jonnek be a kepek akkor adom a linkeket:
http://marduk.atw.hu/!marduk/kep/hdd/01.JPG
http://marduk.atw.hu/!marduk/kep/hdd/02.JPG
http://marduk.atw.hu/!marduk/kep/hdd/03.JPG
http://marduk.atw.hu/!marduk/kep/hdd/04.JPG

amit megfigyeltem eddig az az hogy a 2-ik kepen az infonal a D meghajto a bootable, de nekem a C-röl bootol okozhat ez valami problémát?

B.Ú.É.K mindenkinek!!:P

(#92) hefe

hefe
(senior tag)

Mi van akkor ha az ontrack progi hibát talál a partíciókon és azt kéri futtasd le a full tesztet. A full viszont nem talál hibát.... Se a norton diszkdokija se a windows scandiskje..... Ennek ellenére a spi time minden indításbál hol fölljebb szökik hol alább csökken.... (a maxtoros tesztet sajna meghajtó híjján nem tudom lefuttatni)
Van valami rendes diag progi ami ne adj isten még ki is javítja a hibát?

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#93) Lateof

Lateof
(kvázi-tag)

Sziasztok

A vinyómmal nekem is gondom van. Épp telepítgettem, már kész is voltam mindennel, mikor belassult a vinyó: másodpercenként kerregett egyet, és szörnyen lassú volt minden. Újraindítottam, de a win alig akart bejönni, azért kivártam,és akkor látom, hogy a D: partíciót nem látja, és azt akarja hogy formázzam meg. Méretet se ír, semmit.
Próbáltam ezt a GetDataBack-et, lefuttattam a D:-n, de annyi hibás szektort írt, hogy majdnem több volt, mint a jó. Aztán nyomattam a powermaxot is, de az meg végig se ment.. valami hibát írt, hogy nem tudja folytatni. Ilyenkor mi van? A teljes D:-m oda? Volt rajta oylan cucc, amit sajnálnék, ha elveszne, de úgy látszik ez van.. Nincs valami megoldás mégis?:O

Csökönyös alássan!

(#94) hefe válasza Lateof (#93) üzenetére

hefe
(senior tag)

Próbáld az Ontrack Easy recov...pro-t! Hátha....

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#95) Protko

Protko
(kvázi-tag)

A tényállás: Van egy Seagate ST34313A 4.3GB-os vinyóm amin egy áramszünettől felpuposodott két IC.
A rajta lévő adatok meg eléggé kellenének!
Ha valaki ki tudna segíteni egy ilyennel, nagyon örülnék neki!

''Nem emlékszem,azért kezdtem el inni...mert elhagyott a feleségem...vagy azért hagyott el a feleségem,mert elkezdtem inni.'' - Leaving Las Vegas

(#96) KriszBoy

KriszBoy
(őstag)

Ha a vincseszteremnek (Maxtor 80GB) kezd kicsit daráló hangja lenni, akkor már a végét járja? Lehet korábban is volt csak most vettem le a ház oldalát és jobban hallom!

(#97) M_Mushroom

M_Mushroom
(újonc)

Egy vincseszternek mennyi az átlagos időtartama? amugy valaki tudna nekem segiteni? vagy legalabb valami tipppet adni hogy mi lehet a gáz?!:F

[Szerkesztve]

(#98) M_Mushroom

M_Mushroom
(újonc)

8800 óra az sok?

[Szerkesztve]

(#99) Lateof

Lateof
(kvázi-tag)

Felvittem haverhoz a vinyót(1 emelet), hogy felnyomjuk ideiglenesen a cuccokat ami kell, aztán vigyem boltba garival, erre a gép nem is látja szerencsétlent. Visszahoztam itt se látja. Ilyenkor mi van? Lehet kezdeni vele valamit? Ez most nagyon elkeserítő... :( :O
Jumperelni is próbáltuk, egymagában is néztük, de sehogy se látja. Mostanában nagyon összejön minden a géppel. Lassan kezdem feladni..:(

Csökönyös alássan!

(#100) atomin13

atomin13
(fanatikus tag)

Sziasztok , van egy Maxtor winchesterem , csak annyi a gond vele, hogy:
fél óráig megy ->katt,katt-> nem megy-> lehűlik , megint jó
:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y:Y
Ezzel mi lehet a baj?

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Winchester probléma (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.