Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Winchester probléma (téma lezárva)

(#151) Dictator^

Dictator^
(PH! addikt)

van egy régi maxtor 20as vinyom, az a gond , hogy bad sectoros, namármost néha kiakad a windows... van olyasmi progi ami particio készitésénél a bad sectorokat kihagyja és igy ''tökéletesen'' müködhet tovább a vincsi? nagyon fontos lenne..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#152) liksoft válasza Dictator^ (#151) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Jó lenne egy pontos típus is. Mindegyiknek más a típushibája.

Hibás, öreg drive bármikor és bárhol tovább romolhat. Ezt előre nem lehet megmondani, és a hibák stabilizálása is csak akkor jár eredménnyel, ha nem a drive a hibás, hanem külső körülmény miatt keletkezett a felületi hiba. Vagyis nagyon esetleges.

Próbáld a HDD Regenerátort. De azért jó lenne tudni a SMART mit mutat, egyáltalán érdemes-e nekiugrani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#153) Csaby25

Csaby25
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Az a gondom hogy a WD1600JB hardom neha leall, legtobbszor akkor amikor ''windows is shutting down'', es ez legtobbszor azt eredmenyezi hogy nem indul el tobbet a windowsom, csak miutan chkdsk-elek a windows telepito cd-vel.Es ez a masodik alkalom hogy chkdsk utan bad sectort talal.Elozo alkalommal 8 KB bad volt, leformataltam es ugy tunt hogy minden ok eltuntek a bad-ek, de tegnap megint ugyanigy leallt a vinyo es a chkdsk 4 KB bad-et fedezett fel.Vajon a tapegyseggel lenne a gond, ezert all le a vinyo?Most tortenetesen akkor allt elo a problema amikor meg egy hardot kotottem be, de ez nem mindig van igy.Az elozo hardom is neha leallt(WD400JB), de azon sose lett bad sector.A helyzet az hogy ritkan csinalja es nem tudtam rajonni hogy a tappal van baj vagy esetleg a vinyoval is???

E8200, Gigabyte P35-DS3, 2x2Gb Kingmax 1066, Gigabyte 9600GT 512 MB, HDD 320GB WD 16M, Samsung 971P/Samsung LE40C650

(#154) Demolator

Demolator
(tag)

lehet nem ide kéne de hátha:

Hali!

Adott 1 a7v880-as lap meg 1 sataII WD 250Gb 16Mb cache stb. stb. vinyó szal arra már rájöttem hogy kell jumperolni a vinyót hogy sata I-be lássa is a lap de arra még nem hogy miért van az hogy a windows bootoláskor mikor már kezembe venném az egeret hogy megyissak 1 totalcommandert hirtelen mindíg újraindul és nemtom miért, szal már majdnem kész a bootolás és akkor indul újra... nem értem ... Help!

A reklám helye

(#155) Jarod1

Jarod1
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Akinek van ilyen tipusu WD wincsije aminek jó az elektronikája és megválna tőle az írjon
[link]

Nem igérek semmit..... de azt betartom..

(#156) Tuco Ramirez

Tuco Ramirez
(őstag)

Sziasztok!

A barátnőm gépét szeretném bővíteni egy 250 MB-os SATA vinyóval és ehhez kérném a segítségeteket/tanácsotokat.
A konfigja:
NForce4 alaplap, Athlon64 3000+ proci, 2x512 MB RAM, 2-2 db IDE-s vinyó és DVD-író.
Mivel a 4 IDE hely már foglalt és a két meglévő vinyótól sem szeretne megválni, csak egy SATA-s vinyót tudok betenni. Az alaplapon (ha jól emlékszem) 4 db SATA150-es port van.
A kérdéseim:
1. Nem lesz gond a SATA/IDE vinyók közti adattovábbítással?
2. Nem probléma, ha SATA II-es vinyót kötök egy SATA I-es portra?

Mindenkinek köszönöm előre is a válaszokat!

SC2 ID: Peter 1714

(#157) lazydog válasza Tuco Ramirez (#156) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Egyik gonddal sem kell számolnod. A SATA II vinyót jumper-el, vagy programmal le kell majd SATA I-re ''butítani''.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#158) Tuco Ramirez válasza lazydog (#157) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Köszönöm a segítséged! :) :R

SC2 ID: Peter 1714

(#159) Bazijoe73

Bazijoe73
(tag)

Sziasztok nekem egy olyan problémám volna,hogy van egy 300Gb-os maxtor winyom 16Mb memoriával és Sata 2-es csatlakozással.És nem tudom mivan vele mert milyota megvettem néha rendszertelenül egy nagyobb kattanás hallatszik belőle.De nem fagy meg semmi megy tovább minden??????Ez mi lehet??????,

Motorola Defy ROM: Miui_HU v1.92

(#160) Deathmatch

Deathmatch
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Lenne itt egy hibás Maxtor 80GB-s (60Y080L0) vinyóm, hibái a következők:

-Amikor töltök rá torrentről elkezd a gép fagyogatni
-Amikor töltök le netről alkalmazást (pl telepítőfájlt), akkor kiírja hogy hibás a fájl

Leformáztam a vinyót, de az sem segített nagyon.

Mi lehet a baja?

Előre is köszönöm a válaszokat / tippeket

Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!

(#161) SKYROB

SKYROB
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Van egy WD vinyóm sata II-es 250gb-os 16mb-os pufival.
A gondom az volna vele,hogy amikor bekapcsolom akkor szokott kattani egyet mintha leálna aztán megint elindúl heti 5 ször biztos ezt csinálja valamikor menet közben is.
Hogy lehet kiküszöbölni ezt a hibát vagy mi a fenéjért csinálja ezt???
Kérem aki tud segítsen. :R :R :R

GB P45-DS4 (F8)###E8400@3.00GHz###Cooler Master Hyper TX2###OCZ 1150MHz 2*1Gb###Sapphire HD4850 DS 512Mb + Arctic Cooling Twin Turbo###Corsair VX450 W###Samsung 19" 943NW###Samu vinyó és író###CM RC-690-KKN1 ház

(#162) Hequila válasza SKYROB (#161) üzenetére

Hequila
(őstag)

Esetleg kontakthiba?

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#163) SKYROB válasza Hequila (#162) üzenetére

SKYROB
(kvázi-tag)

Áram vagy a sata kábelnél.Sokat van dugdosva az áramkábel lehetséges hogy az?
Ja és le is szokott fagyni.

[Szerkesztve]

GB P45-DS4 (F8)###E8400@3.00GHz###Cooler Master Hyper TX2###OCZ 1150MHz 2*1Gb###Sapphire HD4850 DS 512Mb + Arctic Cooling Twin Turbo###Corsair VX450 W###Samsung 19" 943NW###Samu vinyó és író###CM RC-690-KKN1 ház

(#164) Peti20

Peti20
(tag)

Hali!!
Van egy 80 gigás Seagate Ide vinyóm.... Bejött a villlám, a netkábelen keresztül és a vinyót a gép fel sem ismeri... Ilyenkor mi szokott elromlani benne, és szerintetek, hogy lehetne annyira megbütykölni, hogy az adatokat lementsem róla..Mert elég fontos cuccok vannak rajta...
köszi

:)

(#165) kiskonfi

kiskonfi
(kvázi-tag)

HI!

Segítsetek. Van egy vinyóm (wd2500js) és kihal tőle awinfos. újrapartícionálatm, meg formmáztam, mmásoltam rá, és erre error. Azóta a gép kékhaláll fagy, ha be van téve. Van külső keretem, abba is beletettem, rá usbre, amint felismeri, hogy wd2500 kihal. Csajom gépével ugyanez. Egyszerűen nem tudok winfos alatt addig eljutni, hogy megnézzem mi a baja, mert mire diagtool indít, addigra kihal a gép

5letek?

(#166) liksoft válasza Peti20 (#164) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ha fontosak az adatok, vidd szakemberhez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#167) liksoft válasza kiskonfi (#165) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Talán DOS alatt futó tesztprogrammal kéne kezdeni, teljes felületi teszttel. Ha jól olvasom, adatok nincsenek rajta.

(#168) liksoft válasza Deathmatch (#160) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Túlmelegszik, vagy hibás a tápcsatlakozó, vagy hibás az adatkábel, vagy hibás a memória, vagy......

HDSentinel mit mond? (SMART)

(#169) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Maxtor seek hangot ki tudom vmivel löni, hogy nekeljen baltavsmaxtor videot készitenem? :W
Kicsit kattog, meg kereg a win alatt szegényke.

(#170) kiskonfi válasza liksoft (#167) üzenetére

kiskonfi
(kvázi-tag)

Linux boot cdvel vagy mivel sikerült ismerősnek formáznia. Valamit félreírhatott a partíciós tábl a:( De legalább megy :):)

(#171) Deathmatch válasza liksoft (#168) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Nem tudom, olyannal még nem próbálkoztam, de az elsődleges vinyóval nincs ilyen gond.

Ha feladod az álmaid meghalsz, Élve halsz meg! De boldogságot, vagy szép halált, Csak e föld adhat neked!

(#172) liksoft válasza Deathmatch (#171) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Van olyan amit Te tudsz és más nem? Vagy fordítva? Ha igen, akkor az is lehet, hogy a másik winyó toleránsabb például a tápfeszhibára. Vagy jobban tűri a melegedést, illetve hűvösebb, vagy bármi.

Az, hogy ''a másik jó'', nem sokat jelent egy műszaki rendszerben. Ezzel van gond, ennek a hibáját kell kideríteni. Ehhez adhat segítséget a Sentinel.

(#173) Deathmatch válasza liksoft (#172) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Hát nem tudom, mert benne van a gépembe X idő óta és eddig ment.

(#174) liksoft válasza Deathmatch (#173) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Az esetek többségében a hibák úgy jelentkeznek, hogy ''eddig hibátlanul ment''. :D

Azt írod, ''X'' idő óta megy a gépben. Minőségi tápegységed van a gépben, vagy ultrakönnyű és olcsó sz@móca? Ugyanis ez is lehet a hiba forrása. Viszont ha csak az egyik winyónál jelentkezik hiba és csak egy idő után (melegedés), akkor az a drive már maradandó károsodást is szenvedhetett. Feltételesen a tápcsere és a drive direkt hűtése ajánlott. Utána érdemes tovább keresni a hibát, ha még jelentkezik.

(#175) Kötelező

Kötelező
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy Seagate 4.3GB-os vinyó amit leformázok, csinálok rá egy uj particiót és fel akarom rá tenni a windowst. Felmegy addig mig ujrainditja a gépet majd Ezt irja ki a Boot-olás előtt: Lemez Hiba , Folytatáshoz nyomjon le egy billentyűt!
Valami Progi van amivel meglehet nézni a vinyó baját vagy ami megcsinálja ?? :F :R

:(

(#176) bLL^

bLL^
(senior tag)

Hali!

Van egy elég nagy problémám ami nagy valószinűséggel szoftveres jellegű. Vasárnap raktam újra 2x-ra az xp-t, term. format c után mióta gépet fejlesztetttem (adatlap) és megint az a problémám, hogy eszméletlenül belassult az os hdd, windows betöltés 1,5 perc (30mp) helyett, játék betöltés 15mp (2-3mp) helyett, Fifa07 akadozik és most néztem a hdtach-al, hogy itt a vinyónak van vmi driverproblémája: burn speed 4.2mb/s cpu használat 50% random access 14.8ms alaplapi drivert még telepítés után feltettem, majd frissítettem gigabyte honlapjáról, de a helyzet változatlan. Mi lehet a probléma?
szerk.: ezt a 80gb-s sata2es seagate vinyóm csinálja, hdtach-csal az adatos 120gb-s sata(1)-nek semmi baja:burn:102mb/s cpu terhelés 1% a. read: 47mb/s

1337

(#177) Deathmatch válasza liksoft (#174) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Codegen 400W tápom van, nyáron akarom lecserélni egy másikra, mert elég nagy fejlesztésnek néz elébe a gép és tartok ez már nem lesz elég neki :D

Amúgy az az X idő amit mondtam az 2 év volt :)

(#178) liksoft válasza Deathmatch (#177) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Kezdd a táppal. Nem a teljesítmény miatt (de lehet, hogy a fejlesztésed miatt az is kicsi lesz). Érdemes a fejlesztés előtt megtenned (minél előbb), mert kiderülhet mit kell lecserélni a mostani cuccokból az elhasználódás miatt. Okozhat egyébként winyóhibát egy nem 100%-os táp.

(#179) SKYROB

SKYROB
(kvázi-tag)

Sziasztok.#161-es hsz.-hoz tudna valaki tippet adni.
Köszönöm!!!

(#180) liksoft válasza SKYROB (#179) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

A legvalószínűbb a tápellátási, vagy winyóhiba. De a táphibát már más is említette.

(#181) Christo3

Christo3
(újonc)

Tudom kicsit off de nem találtam neki jobb topikot

mi a különbség a gyors formázás és a sima formázás között?

(#182) SKYROB válasza liksoft (#180) üzenetére

SKYROB
(kvázi-tag)

Hd sentinel-el megnéztem de csak egy szektor hibás.Nagyobb gond nincs is vele.Én is a tápra gyanakszok és le is tesztelem egy új táppal.

Köszönöm a megerősítést.

(#183) lazydog válasza SKYROB (#182) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Előre megjósolom, hogy az új táppal is lesz legalább egy szektor hibád, jó esetben. :)
Ugyanis a S.M.A.R.T. értékek nem az éppen vizsgált adatok. Ezek a múltbeli események ''nyomai'' eltárolva.

(#184) Deathmatch válasza lazydog (#183) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Újra itt vagyok!

Lecseréltem a vinyóm egy SATA-s 120GB-s Samsung vinyóra, és továbbra is csinálja (Igaz, már nem olyan hosszan mint eddig), tehát úgy néz, hogy valóban nem a vinyó volt a lúdas...

Ezek szerint ehhez kevés lenne a Codegen 400W táp?:

-ASrock 4Core-Dual 775 alaplap
-Intel Celeron 2600D 533/256
-Abit Radeon 9600XT VIO VGA (Zalman hűtővel)
-768 DDR RAM
-40GB IDE Hitachi vinyó + 120GB Samsung SATA vinyó
-NEC DVD író

(#185) lazydog válasza Deathmatch (#184) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Ehhez a konfighoz egy 300VA-es táp is bőven elég lenne.
Valahol máshol van az eb elvermelve. :)
Én RAM hibára gyanakodnék elsősorban.

[Szerkesztve]

(#186) Deathmatch válasza lazydog (#185) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Hát nem tom...
Az lapban meg prociban minden OK volt...
Lehet hogy gyárilag valami nincs jól beállítva?

(#187) lazydog válasza Deathmatch (#186) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Csinálj azért egy memória tesztet. Talán a legjobb erre a GoldMemory nevű program, amit DOS alól kell futtatni, floppy-ról butulva.

(#188) Deathmatch válasza lazydog (#187) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Oké... megpróbálom

(#189) Deathmatch

Deathmatch
(fanatikus tag)

Hmm!

Elég érdekes fejlemény!

Elindítottam a progit amit mondtál... elkezdi ellenőrizni, 31%-nál talál több mint 10 ezer hibát, ott meguntam és abbahagytam a tesztet, majd a legközelebbi boot-nál újraindult a rendszer...

Kezd ennek a gépnek már minden baja lenni... :S

(#190) Deathmatch válasza Deathmatch (#189) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Nah, kipróbálgattam a ramokat, mindegyiknél ugyanúgy csinálja, szóval a ram kilőve...
Akkor marad a táp...

(#191) lazydog válasza Deathmatch (#190) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Egyenként bepakolva, mind a négy RAM-modulod hibázik?
Másik gépben is próbáld ki. Addig is cseréld ki a vinyó adatkábelét egy újra.

(#192) Deathmatch válasza lazydog (#191) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Most csak 2 megy, mert DDR1-ből és DDR2-ből is 2 ram hely van...
Amúgy amióta kikapcsoltam a torrentet simán megy! DC-vel nem csinál semmit ilyesmit, pedig az is szedi a cuccot elég rendesen...

Elég érdekes, nem igazán értem

(#193) lazydog válasza Deathmatch (#192) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Jól értem, egyszerre szoktad bepakolni a DDR1 és DDR2 RAM-jaid? :Y Ha így van, ne is keressük tovább a hibát!
Egyszerre nem használhatsz kétféle RAM-ot.

[Szerkesztve]

(#194) Deathmatch válasza lazydog (#193) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Dehogyis!!!

Ennyire nem vagyok hülye! :R

Nincs még sajna DDR2 ramom, de ha lesz akkor kiveszem az egyest, nyugi :)

Közben lecseréltem a torrent kliensem és úgy néz ki hogy ez megoldotta a problémát :Y

És hogy az előzővel miért nem akart menni, az örök rejtély marad! :)

(#195) lazydog válasza Deathmatch (#194) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Amíg a GoldMemory nem fut hiba nélkül, addig nincs megoldva a problémád.

(#196) Deathmatch válasza lazydog (#195) üzenetére

Deathmatch
(fanatikus tag)

Hát nem tudom... azóta hibátlanul működik...a ramok meg elvileg nyáron le lesznek cserélve.

(#197) CollectoR

CollectoR
(fanatikus tag)

Hi, lenne egy problémám. Kapcsolom be a gépet, bejön a windows, rámegyek a totalcommanderre, és a képek mappámba először csak a benne lévő mappák fele jelent meg.. aztán a teljes. Majd bementem néhány mappába, és tök random meghaltak a mappák, nem ír ki rájuk semmi infót, 0bájtot foglalnak meg hasonlók.. chkdsk-t futattam a meghajtón, és ez lett :[link] Mi a jóisten ez a fájlrekordszegmens? Ezt minden ellenőrzéskor kiirja, 10%-onként több ilyen oldal betelik.. Gyakorlatilag a legfontosabb mappámba a legfontosabb képeim mind elvesztek, de mégis mitől????? Minden más sértetlen, abba az egy mappába viszont a fontos képeim eltűntek, de még a mappát sem tudom törölni. Ja és némely képet, ami ép marha lassan nyit meg. Valaki pls help!

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

"Elvileg tegnapra kellett volna elkészülnie, de lehet ma megcsinálom..."

(#198) lazydog válasza CollectoR (#197) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

A HD-Tune, és a HdSentinel programok, mit mondanak a vinyódról?

(#199) CollectoR

CollectoR
(fanatikus tag)

Hát, semmi jót:
A lemez felületén található 106 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez felületén található 100 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
16% a kondícióra. Becsült hátralévő időtartam 43 nap. Hát kedves

(#200) CollectoR

CollectoR
(fanatikus tag)

[link]

(#201) CollectoR válasza CollectoR (#200) üzenetére

CollectoR
(fanatikus tag)

Ez egyértelműen a kukát jelenti?

(#202) lazydog válasza CollectoR (#201) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

A nem túl távoli jövőben oda fog kerülni.
De addig még nagy valószínűséggel van annyi időd (néhány óra/nap/hónap) :F , hogy vegyél egy új vinyót, amire elmented a számodra fontos adatokat.

(#203) CollectoR

CollectoR
(fanatikus tag)

A getdataback szinte mindent visszahozott, de nincs regisztrával, úgyhogy copy-zni nem tudom. Viszont a temp könyvtárba menti a már megnézett dolgokat, úgyhogy onnan le tudom menteni.. :))

(#204) lazydog válasza CollectoR (#203) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Ez egy hasznos info, mindenki számára. :C

(#205) gyalogstuka

gyalogstuka
(újonc)

Halli.

A gépem elégé megbetegedet.
Fennt voltam a neten,a viruskeresö elkezdett szirénázni hogy trójait talált,nyomtam egy újrainditást hogy majd jól legyalulom,de azóta már a boot során megáll. :(
Lecsekkolja a vidkártyát a procit a pci-t,majd betöltési hibával megáll.
Tippem szerint a merevlemez MBR-je bekapta a virust.
Ilyen esetben hogy lehet a merevlemezt újra elérni,egy adatmentésre.

Köszi :)

(#206) lazydog válasza gyalogstuka (#205) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Egy másik vinyóra telepítesz egy XP-t, meg az adatmentő szoftvert.

(#207) gyalogstuka válasza lazydog (#206) üzenetére

gyalogstuka
(újonc)

Köszi.

És melyik egyszerü szoftver lenne erre a célra a megfelelö ?

(#208) lazydog válasza gyalogstuka (#207) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Tulajdonképpen nem is igen kell adatmentő program, mivel nincs semmi baj a vinyóval. Egy TotalCommander is elég a kényelmes munkához. De, ha mégis kellene, akkor a FinalRecovery, vagy a GDB (GetDataBack) a nyerő.

(#209) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HAli!
Vettem egy 40Gb-os MAxtor vinyót.
Powermaxal ellenőrzés közben kiírt egy hibakódot.
Utána low level formatraa rányomtam, mert az kijavít néhány hibát, gondoltam ezt is kifogja.
De azt se engedi lefuttatni, hibakódot ír. a rogadt kóddal meg semmit se tudok kezdeni, mert nem találom a neten hogy mi a szart jelent :(((
Valaki segítsen please. tegnap vettem a vinyót, még 2 nap van kitalálni hogy jó-e.

(#210) Pompi

Pompi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mivel van egy ugyanilyen témájú, de aktívabb topic, ezért ezt zárom.
Kérlek folytassátok itt:

Hdd probléma, segítsetek!!!! [link]

--= (Hardver)Apróim: http://pompi.hu/aprok =-.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Winchester probléma (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.