Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) szicsu válasza szicsu (#37) üzenetére

szicsu
(őstag)

up

valaki a #37-re :U

''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

(#52) birno válasza sszever (#50) üzenetére

birno
(őstag)

Király.
A vírusírtó érzékelt a system volume informationben vírust, azt akartam volna megnézni, mert nem tudta automatikusan írtani.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#53) sszever válasza birno (#52) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

ott a biztonsági fül sem igazán segített volna.

Töröld a visszaállítási pontokat, vírusírtás, majd hozz létre új visszaállítási pontot a tiszta gépről.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#54) derossi válasza birno (#52) üzenetére

derossi
(senior tag)

Talán próbálj más írtót is ki hátha valamelyik leviszi :)

(#55) birno válasza sszever (#53) üzenetére

birno
(őstag)

Professional alatt segített, simán hozzáfértem utána.

Köszi a tippet, kipróbálom.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#56) shagy

shagy
(kvázi-tag)

Kérdés:
Szeretnék egy olyan felhasználót létrehozni XP (SP2) alatt, aminek van egy olyan korlátozása, h ne tudja az emberke kikapcsolni a tűzfalat a feladatkezelővel... ötlet?

- shagy | ASUS K73SV-TY277D | ZTE Blade - Apelmee First strike |

(#57) Gabás válasza shagy (#56) üzenetére

Gabás
(őstag)

Az egyszerű (korlátozott/limited) felhasználói fiók alapból nem módosíthatja a rendszerbeállításokat

[Szerkesztve]

[ Szerkesztve ]

(#58) moonman válasza birno (#49) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

csökkentett mód, vagy [link]

Sent from my Windows Phone

(#59) Chili7

Chili7
(őstag)

Van arra valami magyarázat, hogy ha: start menü/kikapcsolás/kikapcsolás- t használom, akkor miért indul újra a win?

(#60) balazs24

balazs24
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Légyszi segítsetek, hogy mitől van az - és ami fontosabb - hogyan lehet megszabadulni attól, hogy IE-ben állandóan (egy oldal betöltésekor akár többször) felugorjon egy ilyen error ablak:

A runtime error has occured.
Do you wish to Debug?

Line:...
Error: ...

Köszi!!!

(#61) Dexter68

Dexter68
(PH! addikt)

Egy (lehet, hogy láma) kérdés:
Honnan lehet megtudni, hogy a betöltött driverek mekkora erőforrást foglalnak le?
Meg egyáltalán, hogy mi ül még a memóriában a futó folyamatokon kívül?

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#62) cucka

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

érdekes problémám van már egy jó ideje. a gond, hogy windows indulásnál a windows betöltőképernyő (a fekete alapú, ahol mozog a kis csík) megjelenése előtt kb. 1 percig láthatóan semmit nem csinál a számítógép, teljesen fekete képernyő, várni kell. a legjob az egészben, hogy kizárólag újraindításnál jelentkezik ez a probléma, közvetlenül bekapcsolás után nem. a probléma már nagyon rég fennáll, de mivel ezt leszámítva minden jól működik, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, most viszont szeretném végre rendberakni.
teljesen tanácstalan vagyok azt illetően, hogy merre induljak el a hibakereséssel, szóval bármilyen okosságot szívesen veszek.

(#63) REDeath válasza balazs24 (#60) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megszabadulni? Firefoxxal és Operával:D

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#64) REDeath válasza Dexter68 (#61) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tudtommal minden ott van feladatkezelőben. (esetleg egy részletesebb taskmanager: process explorer)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#65) balazs24 válasza REDeath (#63) üzenetére

balazs24
(lelkes újonc)

Sajnos eddig minden egyéb kipróbált böngészővel volt valami gond v. kényelmetlenség, így jó lenne az IE-ből kihozni a legtöbbet.
Úgyhogy továbbra is várom a válaszokat.

Köszi.

(#66) icsor

icsor
(újonc)

Üdv!
Van egy Aus M2N alaplapom, korábban működtek az USB portok, RAID0-ba tettem két HDD-t, újratelepítettem az xp-t és azóta az USB-s pendrivokat, mobil racket nem ismeri fel a gép. Nyomtató, égér működik USB-n. Mi lehet a gond?

Köszi a válaszokat.

(#67) moonman válasza balazs24 (#60) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

eszközök-internetbeállítások-speciális fül-szkripthibák jelzése kikapcs

(#68) moonman válasza icsor (#66) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem lehet, hogy csak nem tud betűjelet kiosztani nekik, mert foglalt?
mindenesetre lemezkezelőben nézd meg, hogy magát az eszközt beilleszti-e. ha igen, próbálj neki saját betűjelet adni.

(#69) moonman válasza Chili7 (#59) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]
[link]

(#70) tbs

tbs
(PH! addikt)

Hálózatra (workgroup) dugott WinXP SP2 szerintem korrekten beállítva miért nem látszik mások számára..? Azaz kereshető és látszanak a megosztások, csak az alap workgroup browser fából hiányzik... :F

Ja, a miért kevéssé érdekel: látszon és kész..! :DDD

[Szerkesztve]

(#71) moonman válasza tbs (#70) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha ugyanaz a workgroup akkor csak idő kérdése és fel kell tűnnie.
mennyi időt vártál?

(#72) tbs válasza moonman (#71) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

3 hónap. Csak most már nagyon zavar... :D

(#73) Dexter68 válasza tbs (#72) üzenetére

Dexter68
(PH! addikt)

Én mostanában kétszer találkoztam ilyennel, az egyik esetben a tűzfal volt rosszul beállítva, a másik esetben két valami (már nem emléxem, hogy mi) le volt tiltva a szolgáltatások között. Azé nem emléxem, mert nem sokat küzdöttem vele, felhíttam egy ismerősöm, elmondtam a tüneteket és ő fejből vágta, hogy mi van elszúrva :)

Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

(#74) tbs válasza Dexter68 (#73) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Jaja, alapesetben tűzfal ki, tcpip netbios helper és client browser service elindít... De itt máshol van a döglött ló... :DDD

(Meg a pár alapvető finomság. Pl. Printer és fájl sharing is van... ;] )

[Szerkesztve]

(#75) balazs24 válasza moonman (#67) üzenetére

balazs24
(lelkes újonc)

Köszi szépen, sikerült (ha minden igaz) :)

(#76) sekli

sekli
(PH! addikt)

Kiemelt felhasználóként használom a gépet, és a Nero 6.x szól, hogy valami nero burn rights nevű programot kéne letölteni, hogy beállíthassam (mármint rendszergazdaként), hogy mit lehet és mit nem..., enélkül egy csomó dolgot nem lehet (pl cd írás... :DDD ), ha rendszergazdaként indítom el az én fiókomból, akkor meghülyül..., hogy lehet ezt máshogy megoldani?

[ Szerkesztve ]

(#77) Gabás válasza sekli (#76) üzenetére

Gabás
(őstag)

ismerős probléma. Ha kiemelt felhasználóként újrateszed (előszőr leszeded a Cleaning Tool-lal), talán megoldja

[ Szerkesztve ]

(#78) moonman válasza tbs (#74) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]

(#79) Eperfa

Eperfa
(tag)

bár a dolog nem elsődleges prioritás, azért az ötleteket sz@íesen veszem
szóval a nagy probléma az, h ilyen-olyan okok miatt nem használom a windows beépített könyvtárait (dokumentumok, képek, zene stb). amikor megnyitok, elmentek, stb valamit egy alkalmazásba, akkro viszont mindig a dokumentumok mappába rak bele alapból, és a bal oldalon az ikonok a képekre, zenére stb mutatnak. meg lehet-e azt oldani, h egyrészt az iylen párbeszédablakokban ne a dokumentumok legyen az alapmappa és estleg a kis ikonok is máshova mutassanak?
igen, tudom, elvileg megjegyzik az alkalmazások, hogy honnan nyitottál meg filet utoljára. meg, némelyik, néha. ezért szeretném a rendszerszintű változókat átírni
köszi

(#80) kisho

kisho
(senior tag)

Sziasztok!

Mit lehet tenni, ha nem megy az automatikus update? A Biztonsági Központban azt írja, hogy ''beállítások ellenőrzése''. Ha rányomok a bekapcsolás gombra akkor előad egy ablakot, hogy ''A Biztonsági központ nem tudta módosítani az automatikus frissítések beállításait...'' A vezérlőpult/rendszer/automatikus frissítések lapon nem lehet semmit se állítani. A szolgáltatást próbáltam újraindítani, de nem változott a helyzet.

[Szerkesztve]

(#81) moonman válasza Eperfa (#79) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

tweakui [link] common places - itt tudod a bal oldali sávot szabadon konfigurálni. kézzel is beírhatsz útvonalat.

szintén tweakui-ban a special folders résznél át tudod irányítani az összes személyes mappát. vagy hkcu/software/microsoft/windows/currentversion/explorer/user shell folders

(#82) moonman válasza kisho (#80) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a legvalószínűbb, hogy beszívtál valami kártevőt, ami a csoportházirendben letiltotta az au konfigurálását.
ha sikerült leirtani, vagy nem volt fertőzés futtatásba: gpedit.msc majd:

számítógép konfig./felügyeleti sablonok/windows összetevők/windows update
itt minden legyen nem konfigurált.

(#83) akasp

akasp
(senior tag)
LOGOUT blog

aki egy kicsit jártas az office 2003-ban, akor az kukkantson már át atopikjába. kössz

(#84) Ramius válasza kisho (#80) üzenetére

Ramius
(őstag)

Én olyanról hallottam, hogy a win azért nem frissít mert nem jogtiszta. egy KB...kezdetű patchet kell uninstallálni és meg van oldva(nemtom pontosan melyiket, utána kell járni). Már persze ha ez a gond...

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#85) Eperfa válasza moonman (#81) üzenetére

Eperfa
(tag)

thx, gyors voltál és pontos :)

(#86) kisho válasza moonman (#82) üzenetére

kisho
(senior tag)

A gpedit.msc-t nem találja. Ez egy (jogtiszta) home edition, ha számít valamit.

[Szerkesztve]

(#87) hilpety

hilpety
(újonc)

Sziasztok!

Xp professional van a gépen (sp2-vel), több felhasználóval működtetve(3 rendszergazda+2mezei user). A kérdésem a köv lenne: hol tudom azt beállítani, hogy egyes felhasználók milyen jogokat kapjanak a fájlokhoz?
.

(#88) Benmartin válasza kisho (#86) üzenetére

Benmartin
(őstag)

home-ba nincs group policy.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#89) kisho válasza Benmartin (#88) üzenetére

kisho
(senior tag)

Akkor nem is lehet helyrerakni az updatet?

(#90) kisho válasza kisho (#89) üzenetére

kisho
(senior tag)

Azt hiszem sikerült. A registrybe megtaláltam, és most talán helyrejött.
Itt volt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU

Egyébként tényleg kártevők voltak a gépen (már csak múlt időben). Köszi a segítséget!

(#91) Eperfa válasza moonman (#81) üzenetére

Eperfa
(tag)

tweakui [link] common places - itt tudod a bal oldali sávot szabadon konfigurálni. kézzel is beírhatsz útvonalat.
a kézzel konfigurált útvonalra tudsz esetleg valamit mondani? mert pont azt nem találtam benne. jó egy regkey is. megnéztem ott ahol a másik beállításra írtad a regkeyt, de erre nem találtam (nem magukat a beépített foldereket akarom átirányítani, csak kifejezetten az ilyen megnyitás párbeszédablakokban lévő ikonok hivatkozását)
köszi

(#92) Benmartin válasza kisho (#90) üzenetére

Benmartin
(őstag)

[link]

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#93) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

a HOme verzióban is ugyan úgy lehet belállítani a hálót mint a prof-ba?

(#94) tbs válasza moonman (#78) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Kösz, de nem. :B Holnap küzdök kútfőből.

(#95) cucka válasza cucka (#62) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

#62-re valami ötlet? az is sokat segítene, ha legalább valami ötlet jönne, hogy merre keressem a probléma okát?

(#96) tbs válasza cucka (#95) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Bootvis ( [link] ) logja mit mond, hol álldogál..?

(#97) cucka válasza tbs (#96) üzenetére

cucka
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sajnos semmi hasznosat, ugyanis a várakozás után kezd csak logolni. valószínű, hogy a a boot loader (grub) lefutása és a windows indulása között vár valamiért, de fogalmam sincs, hogy a kettő között milyen folyamatok zajlanak. (grub-ot mint hibalehetőséget ki lehet szűrni, amikor csak win volt a gépemen, akkor is fellépett a hibajelenség).

(#98) icsor válasza moonman (#68) üzenetére

icsor
(újonc)

Megnéztem a lemezkezelőben, ott sem látszik az USB-s meghajtó.

Egyéb 5let?

(#99) morp

morp
(fanatikus tag)

Lenne nekem egy ilyen kérdésem: [link]
Megoldható egyszerűen ez a dolog?

(#100) tbs válasza morp (#99) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Igen.

Ja, én így csinálnám: gyártanék egy image-t ghosttal a régi vinyóról/partícióról, majd felnyomnám az újra. Tökéletes defragmentáció. :DDD

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.