up
valaki a #37-re 
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

up
valaki a #37-re 
''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''

Király.
A vírusírtó érzékelt a system volume informationben vírust, azt akartam volna megnézni, mert nem tudta automatikusan írtani.
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

ott a biztonsági fül sem igazán segített volna.
Töröld a visszaállítási pontokat, vírusírtás, majd hozz létre új visszaállítási pontot a tiszta gépről.
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

Talán próbálj más írtót is ki hátha valamelyik leviszi 

Professional alatt segített, simán hozzáfértem utána.
Köszi a tippet, kipróbálom.
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

Kérdés:
Szeretnék egy olyan felhasználót létrehozni XP (SP2) alatt, aminek van egy olyan korlátozása, h ne tudja az emberke kikapcsolni a tűzfalat a feladatkezelővel... ötlet?
- shagy | ASUS K73SV-TY277D | ZTE Blade - Apelmee First strike |

Az egyszerű (korlátozott/limited) felhasználói fiók alapból nem módosíthatja a rendszerbeállításokat
[Szerkesztve]
[ Szerkesztve ]

csökkentett mód, vagy [link]
Sent from my Windows Phone

Van arra valami magyarázat, hogy ha: start menü/kikapcsolás/kikapcsolás- t használom, akkor miért indul újra a win?

Sziasztok!
Légyszi segítsetek, hogy mitől van az - és ami fontosabb - hogyan lehet megszabadulni attól, hogy IE-ben állandóan (egy oldal betöltésekor akár többször) felugorjon egy ilyen error ablak:
A runtime error has occured.
Do you wish to Debug?
Line:...
Error: ...
Köszi!!!

Egy (lehet, hogy láma) kérdés:
Honnan lehet megtudni, hogy a betöltött driverek mekkora erőforrást foglalnak le?
Meg egyáltalán, hogy mi ül még a memóriában a futó folyamatokon kívül?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
érdekes problémám van már egy jó ideje. a gond, hogy windows indulásnál a windows betöltőképernyő (a fekete alapú, ahol mozog a kis csík) megjelenése előtt kb. 1 percig láthatóan semmit nem csinál a számítógép, teljesen fekete képernyő, várni kell. a legjob az egészben, hogy kizárólag újraindításnál jelentkezik ez a probléma, közvetlenül bekapcsolás után nem. a probléma már nagyon rég fennáll, de mivel ezt leszámítva minden jól működik, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, most viszont szeretném végre rendberakni.
teljesen tanácstalan vagyok azt illetően, hogy merre induljak el a hibakereséssel, szóval bármilyen okosságot szívesen veszek.
Megszabadulni? Firefoxxal és Operával
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
Tudtommal minden ott van feladatkezelőben. (esetleg egy részletesebb taskmanager: process explorer)
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

Sajnos eddig minden egyéb kipróbált böngészővel volt valami gond v. kényelmetlenség, így jó lenne az IE-ből kihozni a legtöbbet.
Úgyhogy továbbra is várom a válaszokat.
Köszi.

Üdv!
Van egy Aus M2N alaplapom, korábban működtek az USB portok, RAID0-ba tettem két HDD-t, újratelepítettem az xp-t és azóta az USB-s pendrivokat, mobil racket nem ismeri fel a gép. Nyomtató, égér működik USB-n. Mi lehet a gond?
Köszi a válaszokat.

eszközök-internetbeállítások-speciális fül-szkripthibák jelzése kikapcs

nem lehet, hogy csak nem tud betűjelet kiosztani nekik, mert foglalt?
mindenesetre lemezkezelőben nézd meg, hogy magát az eszközt beilleszti-e. ha igen, próbálj neki saját betűjelet adni.

Hálózatra (workgroup) dugott WinXP SP2 szerintem korrekten beállítva miért nem látszik mások számára..? Azaz kereshető és látszanak a megosztások, csak az alap workgroup browser fából hiányzik... 
Ja, a miért kevéssé érdekel: látszon és kész..! 
[Szerkesztve]

ha ugyanaz a workgroup akkor csak idő kérdése és fel kell tűnnie.
mennyi időt vártál?

3 hónap. Csak most már nagyon zavar... 

Én mostanában kétszer találkoztam ilyennel, az egyik esetben a tűzfal volt rosszul beállítva, a másik esetben két valami (már nem emléxem, hogy mi) le volt tiltva a szolgáltatások között. Azé nem emléxem, mert nem sokat küzdöttem vele, felhíttam egy ismerősöm, elmondtam a tüneteket és ő fejből vágta, hogy mi van elszúrva 
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

Jaja, alapesetben tűzfal ki, tcpip netbios helper és client browser service elindít... De itt máshol van a döglött ló... 
(Meg a pár alapvető finomság. Pl. Printer és fájl sharing is van...
)
[Szerkesztve]

Köszi szépen, sikerült (ha minden igaz) 

Kiemelt felhasználóként használom a gépet, és a Nero 6.x szól, hogy valami nero burn rights nevű programot kéne letölteni, hogy beállíthassam (mármint rendszergazdaként), hogy mit lehet és mit nem..., enélkül egy csomó dolgot nem lehet (pl cd írás...
), ha rendszergazdaként indítom el az én fiókomból, akkor meghülyül..., hogy lehet ezt máshogy megoldani?
[ Szerkesztve ]

ismerős probléma. Ha kiemelt felhasználóként újrateszed (előszőr leszeded a Cleaning Tool-lal), talán megoldja
[ Szerkesztve ]

bár a dolog nem elsődleges prioritás, azért az ötleteket sz@íesen veszem
szóval a nagy probléma az, h ilyen-olyan okok miatt nem használom a windows beépített könyvtárait (dokumentumok, képek, zene stb). amikor megnyitok, elmentek, stb valamit egy alkalmazásba, akkro viszont mindig a dokumentumok mappába rak bele alapból, és a bal oldalon az ikonok a képekre, zenére stb mutatnak. meg lehet-e azt oldani, h egyrészt az iylen párbeszédablakokban ne a dokumentumok legyen az alapmappa és estleg a kis ikonok is máshova mutassanak?
igen, tudom, elvileg megjegyzik az alkalmazások, hogy honnan nyitottál meg filet utoljára. meg, némelyik, néha. ezért szeretném a rendszerszintű változókat átírni
köszi

Sziasztok!
Mit lehet tenni, ha nem megy az automatikus update? A Biztonsági Központban azt írja, hogy ''beállítások ellenőrzése''. Ha rányomok a bekapcsolás gombra akkor előad egy ablakot, hogy ''A Biztonsági központ nem tudta módosítani az automatikus frissítések beállításait...'' A vezérlőpult/rendszer/automatikus frissítések lapon nem lehet semmit se állítani. A szolgáltatást próbáltam újraindítani, de nem változott a helyzet.
[Szerkesztve]

tweakui [link] common places - itt tudod a bal oldali sávot szabadon konfigurálni. kézzel is beírhatsz útvonalat.
szintén tweakui-ban a special folders résznél át tudod irányítani az összes személyes mappát. vagy hkcu/software/microsoft/windows/currentversion/explorer/user shell folders

a legvalószínűbb, hogy beszívtál valami kártevőt, ami a csoportházirendben letiltotta az au konfigurálását.
ha sikerült leirtani, vagy nem volt fertőzés futtatásba: gpedit.msc majd:
számítógép konfig./felügyeleti sablonok/windows összetevők/windows update
itt minden legyen nem konfigurált.
aki egy kicsit jártas az office 2003-ban, akor az kukkantson már át atopikjába. kössz

Én olyanról hallottam, hogy a win azért nem frissít mert nem jogtiszta. egy KB...kezdetű patchet kell uninstallálni és meg van oldva(nemtom pontosan melyiket, utána kell járni). Már persze ha ez a gond...
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

thx, gyors voltál és pontos 

A gpedit.msc-t nem találja. Ez egy (jogtiszta) home edition, ha számít valamit.
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Xp professional van a gépen (sp2-vel), több felhasználóval működtetve(3 rendszergazda+2mezei user). A kérdésem a köv lenne: hol tudom azt beállítani, hogy egyes felhasználók milyen jogokat kapjanak a fájlokhoz?
.

home-ba nincs group policy.
Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

Akkor nem is lehet helyrerakni az updatet?

Azt hiszem sikerült. A registrybe megtaláltam, és most talán helyrejött.
Itt volt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU
Egyébként tényleg kártevők voltak a gépen (már csak múlt időben). Köszi a segítséget!

tweakui [link] common places - itt tudod a bal oldali sávot szabadon konfigurálni. kézzel is beírhatsz útvonalat.
a kézzel konfigurált útvonalra tudsz esetleg valamit mondani? mert pont azt nem találtam benne. jó egy regkey is. megnéztem ott ahol a másik beállításra írtad a regkeyt, de erre nem találtam (nem magukat a beépített foldereket akarom átirányítani, csak kifejezetten az ilyen megnyitás párbeszédablakokban lévő ikonok hivatkozását)
köszi

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

a HOme verzióban is ugyan úgy lehet belállítani a hálót mint a prof-ba?

Kösz, de nem.
Holnap küzdök kútfőből.
#62-re valami ötlet? az is sokat segítene, ha legalább valami ötlet jönne, hogy merre keressem a probléma okát?

Bootvis ( [link] ) logja mit mond, hol álldogál..?
sajnos semmi hasznosat, ugyanis a várakozás után kezd csak logolni. valószínű, hogy a a boot loader (grub) lefutása és a windows indulása között vár valamiért, de fogalmam sincs, hogy a kettő között milyen folyamatok zajlanak. (grub-ot mint hibalehetőséget ki lehet szűrni, amikor csak win volt a gépemen, akkor is fellépett a hibajelenség).

Megnéztem a lemezkezelőben, ott sem látszik az USB-s meghajtó.
Egyéb 5let?

Lenne nekem egy ilyen kérdésem: [link]
Megoldható egyszerűen ez a dolog?