Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#451) Hegyirabló

Hegyirabló
(senior tag)

Sziasztok!

Segítsen kérem valaki, mert *moderálva Bash olyan ideges vagyok.

Vettem egy eredeti XP-t, fel is pakoltam.

Előtte csnáltam egy másikk HDD-re egy ''Mentés'' könyvtárat a rendszer HDD-ről. fizikailag is másik meghajtóra pakoltam, nem parícióra. Most viszont nem enged hozzáférni ehhez a ''Mentés'' könyvtárhoz.

Mitől van ez, hogyan lehet megoldani?

Előre is köszönöm a választ.

H.

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#452) derossi

derossi
(senior tag)

Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy melyik kodekpakkot érdemes felpakolni(szűz xp telepítése után) :F

(#453) sszever válasza Hegyirabló (#451) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

jobb klaty, saját tulajdonba vétel.

A hozzászólásod többi részét pedig gyomláld kicsit, kérlek

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#454) Hegyirabló válasza sszever (#453) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Hát ne haragudj, de nekem itt semmi ilyen parancs nincsen.
Ha arra gondolsz, hogy ''Saját használatba vétel'' azt nem engedi beikszelni.

''Szakaszolt plazma-impulzus lézervetőt kérek 40 wattos tűzerővel!'' - Ismeretlen személy, Garett fegyverboltja, Los Angeles, 1984. március 9.

(#455) paramparya válasza Hegyirabló (#454) üzenetére

paramparya
(őstag)

mert még intézőben : eszközök->mappa beállításai...->nézet->egyszerű fájlmegosztás használata elől pipa kivesz...

(#456) derossi válasza derossi (#452) üzenetére

derossi
(senior tag)

UP! :U

(#457) Hegyirabló válasza paramparya (#455) üzenetére

Hegyirabló
(senior tag)

Megoldottam csökkentett módban, valami hozzárendelést kellett beállítani.
Kösz mindenkinek.

(#458) vzzoli

vzzoli
(tag)

Hello,

Segítség kéne, mert már kivagyok a windows-tól.

Gondol egyet és véletlenszerűen amikor el akarok indítani egy programot, a program bekerül a memóriába a futó processek közé, de nem indul el. Utána akármit indítok ugyanez történik vele. Ezeket kilőni sem lehet, tehát csak a restart marad.

Húzva volt a gép, de ugyanezt csinálja normál sebességen, windows újratelepítés után is.

Legál vindózom van, minden frissítés fent van, még gyanakszom a Norton Internet Securityra, abból is minden frissítés fent van.

Memtest32 végigfutott semmi hibát nem mutatott.

Mi lehet a gond?

If you one door how a mace?

(#459) rdi válasza vzzoli (#458) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Biztos, hogy a feladatkezelőben nem lehet kilőni a processzt?
Egyébként pl. nálam rosszul telepített program / driver, okozott ilyet.

Fej! Tor! Potroh!

(#460) vzzoli válasza rdi (#459) üzenetére

vzzoli
(tag)

Tuti, sem a folyamat, sem a folyamatstruktúra leállításával.
És mindegy milyen programot indítok, ez a vége. Most éppen jól működik minden, de nem tudom mitől jön elő, mert teljesen véletlenszerű.
Onnantól viszont semmi nem megy.

If you one door how a mace?

(#461) Travelos

Travelos
(őstag)

a partíconáló progik miért 4k-s default cluster mérettel dolgoznak?

az 512byte a legkisebb és ezzel a legkisebb a veszteség. nem?

vagy ezzel lassul a vinyó?

DS3 / E6400 / X1900XT / 2GB DDR2 / 250 GB HDD / 400W

(#462) regent válasza Travelos (#461) üzenetére

regent
(fanatikus tag)

Az attól függ, hogy mekkora az átlagos file-méret. Ha sok nagyméretüü file-od van, akkor azokat sokkal több clusterbe kell pakolni 512 byte-os méretnél, mint 4k-s nál. Ettööl persze nöö az átlagos elérési idöö is (ha töredezettek a file-ok), azaz gyakorlatilag lassul a vinyó.
Ha pl. van egy olyan vinyód, amire csak filmeket gyüüjtesz, akkor lehet értelme a clusterméretet a legnagyobbra választani, mert ilyenkor kevés cluster lesz félig tele, és gyorsabb lesz a file-elérés, az a néhány elvesztegetett kb-t meg nem oszt, nem szoroz.
De hogy valójában gyorsabbnak fogod érezni a vinyót, azt igazából kétlem.

Ha meg sok kicsi file-od van akkor érdemes kisebbre vennia méretet. A 4kb-os default méret ilyen se kicsi, se nagy. Mindenre jó, de semmire sem igazán. Ez van.
De szerintem a mindennapi használat során, te nem nagyon látod a különbséget a 512 byte-os clusterek, és a legnagyobb méret között (nem tudom az mennyi)

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#463) regent

regent
(fanatikus tag)

Leírom ide mi történt velem, hátha segít valakinek. Nem feltétlenül kapcsolódik szorosan a Windows XP-hez, de talán a hasonló problémával rendelkezöök itt keresnek elööször megoldást.

Minden elööjel nélkül egyszer csak nem indult a Win XP Pro-m. Hibaüzenetként azt írta ki, hogy: missing or corrupt ntfs.sys, azaz hiányzó, vagy sérült az ntfs.sys file.

A windows tudásbázis (és már maga a hibaüzenet is) megoldásként azt ajánlja, hogy az eredeti telepítöö CD-rööl indítsuk újra a rendszert, válasszuk a javítást, majd a régi ntfs.sys-t írjuk felül az eredeti CD-n lévövel.
Sajnos nekem nem volt eredeti CD-m, de volt egy más nyelvüü XP-m, így megpróbálkoztam azzal, hátha. El sem jutottam addig, hogy javítást választhassak, mert hibaüzenettel megállt a telepítöö CD, még az elején. Az üzenet nem volt informatív, mindössze egy hibakódot adott ( 4-es, majd újbóli próbálkozás után 7-es hibakód. Ez talán XCom-nak mond valamit, de nekem nem jelentett segítséget.)
Megpróbálkoztam egy Win 2000-res telepítésevel egy másik partícióra, hogy legalább lássam a file-jaimat.
Na ez is megállt, de legalább elmondta hogy mi a baja. A BIOS-om nem tetszett neki, azt mondta, hogy nem ACPI compliant, frissítsek!
Nem értettem, mert két win XP-t is installáltam ugyanerre a gépre az elmúlt 3 évben, és egyik sem panaszkodott.
Mindegy, frissítettem, és láss csodát, a win XP gond nélkül elindult. Azóta is müüködik.

Ha esetleg valaki tudja, miért történt ami történt, megoszthatná velem, mert érdekel.

[Szerkesztve]

<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?

(#464) paramparya válasza derossi (#456) üzenetére

paramparya
(őstag)

én k-lite-ot szoktam...

(#465) LucifeI2 válasza LucifeI2 (#449) üzenetére

LucifeI2
(őstag)

(#449) Valaki? :U

Noob is not a level, it's a state of mind.

(#466) Lacika25

Lacika25
(tag)

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A gépemben 512 MB mem van, ami kazd kevés lenni, viszont jelenleg nem állok úgy anyagilag, hogy belerakjak 1GB-os memet(2 db 256-os van benn, és csak 2 foglalata van a lapomnak). Az alábbi belinkelt képen látszik, hogy milyen alkalmazások futnak. Légyszi mondjátok meg, melyek azok a dolgok amiket biztonsággal ki lehet kapcsolni és még nem veszélyezteti a rendszer stabilitását.[link] Köszi

Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

(#467) monstre válasza derossi (#452) üzenetére

monstre
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyiket sem, mert szetcseszi a gepet... xvid, divx, ac3 esetleg real es quick alternative aztan kesz is

"odabasztad a kis fejecskéjét...a szemüveg nem tört el?" :DDD

(#468) rlazol válasza Lacika25 (#466) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

messenger, CloneCDtray, Amolqbeta, Boinc, Opera, RaUI, utorrent, daemon - ezeket tuti. De ezzel nem sokra mész, mert a következő újraindításnál megint egy csomó szart be fog tölteni.
Start menü/Futtatás/msconfig/automatikus indítás. Erről adj képet. Innen kell kiszedned a sok felesleges szart.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#469) Ramius válasza derossi (#452) üzenetére

Ramius
(őstag)

ffdshow+ac3
(én ezeket rakom)

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#470) regent válasza LucifeI2 (#449) üzenetére

regent
(fanatikus tag)

Ugy tüünik, hogy valami baj van a merevlemezzel. Ezért akarja a win mindig ellenöörizni. Nem biztos, hogy fizikailag van baja, lehet, hogy csak a vezérlöö driver szállt el.
Nézd meg (ha van), mit mont a SMART. Ha jól emlékszem így hívják az automatikus merevlemez ellenöörzöö cuccot. Bármelyik hardver ellenöörzöö progi kiírja az értékeket. (Pl. az everest, ha jól tudom a sisoft sandra is, meg van egy rakat még). Ha itt van valami hiba, vagy gyanús dolog, akkor esélyes, hogy a merevlemez a halálán van, érdemes egy nagymentést beütemezni, és esetleg szerezni egy újat.

Ha semmi gond, akkor tedd fel újra a a merevlemez vezérlöö drivert. Ez VIA-s alaplapoknál ''Via 4in1'' driver néven fut, erre emlékszem. Persze legjobb, ha letöltöd az alaplapodhoz tartozó legfrissebb drivert. (ez nem a BIOS frissítés!!).

Ha ez sem segít, akkor esetleg egy BIOS frissítést is megejthetsz. Lásd a kicsit korábbi hozzászólásom.

Sok sikert!

(#471) regent válasza Lacika25 (#466) üzenetére

regent
(fanatikus tag)

Amit ''baba és édi'' indított azt mind bezárhatod, kivétel az explorer.exe (mert ha ezt bezárod, marad a háttér, ikonok nélkül), és az ati2evxx.exe (mert ez meg a videokártya szoftveres állítgatására szolgál, én jobb szeretem nem buzerálni, hátha aztán meg nem lesz kép, persze bezárhatod, valszeg nem okoz problémát, csak én nem szoktam), nagyon nagy bajt nem csinálhatsz vele. Meg amint látom, egyszerre fut nálad az Opera, és az Internet Explorer, ez nem éppen logikus.
De való igaz, hogy amit most itt bezársz, az a következöö indításnál újra megjelenik majd, a megoldást rlazol megadta.

[Szerkesztve]

(#472) Lacika25 válasza regent (#471) üzenetére

Lacika25
(tag)

Köszi mindenkinek az érdemi segítséget, már van rendszerindulás után 380 MB szabad memóriám, eddig volt 200 MB. Internet Explorer pedig azért fut, mert a szolgáltató automatikusan bontja a kapcsolatot és beállítottam, hogy automatikusan kapcsolódjon újra, ha megszakad, ezt viszont csak akkor csinálja, ha fut az IE. Mégegyszer köszi a segítséget

Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

(#473) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nah van enkem egy dual boot rendszerem, gnu grubbal, ubuntu+windows xp sp2-vel.
Nincs többet szükségem a linuxra ezért dzeretném eltávolitani grubostól együtt mindezt úgy, hogy a windowsom ne sérüljön és a korábbi linux particiót visszadjam a nagyobbik adat particiómhoz.
Az ubuntu topicból ide irányitottak.

(#474) Hujikolp

Hujikolp
(őstag)
LOGOUT blog

hali, csak remélem h nemvolt: valahogy kilehet szedni azt a buborék szöveget ami mindig felugrik h kevés a szabad hely? gondolom a redisztríbe kell. :U :R

(#475) Lacika25 válasza (Kolombusz) (#473) üzenetére

Lacika25
(tag)

A linux az ext3 típusú partícióra telepszik(esetleg ext2-re). Ezt a windows nem kezeli. Esetleg partíció menedzselő programmal össze tudod fűzni, de nem biztos, hogy működni fog, mivel ez a funkciójuk eléggé megbízhatatlan, tapasztalatból mondom(nem akart a windows utánna elindulni). Ments le minden adatot a kiszemelt partícióról és azután fűzd(merge) össze azokat.

(#476) Lacika25

Lacika25
(tag)

Partition magic 8-at használok az ilyen dolgokhoz, de mint fentebb is említettem, nem biztos, hogy utánna talpra fog állni az Xp, főleg, ha azt a Linux-os partíciót a Windows boot partíciójához akarod fűzni, szinte tuti reinstall. Ha másik partícióhoz akarod fűzni, akkor lehet csak sima adat vesztéssel megúszod, igaz eddig én még csak boot partícióhoz akartam fűzni, így az utóbbiban nem vagyok 100%-ig biztos

(#477) (Kolombusz) válasza Lacika25 (#475) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A articiók összefűzése menne csak a bootolás beállitása nem. Mivel a grub elkúródna ezért a windows sem bootolna.

(#478) Lacika25 válasza (Kolombusz) (#477) üzenetére

Lacika25
(tag)

Én sem azt mondtam, hogy nem lehet a partíciókat összefűzni, hanem, hogy utánna nem fog működni. Az okot pedig Te mondtad meg.

(#479) VÁMpír

VÁMpír
(fanatikus tag)

hogy lehetne beállítani, hogy az XP bizonyos inaktivitás után NE váltson át a user select/login képernyőre? (jól gondolom, hogy ez csak akkor van ha passwordos user van belépve? tehát 1 megoldás, ha nincs password?)

(#480) INNU_&_O

INNU_&_O
(újonc)

Hiall
Volna valaki olyan szives és összefoglalná nekem a win xp HOME és PRO közötti különbségeket ?

(#481) Egon válasza INNU_&_O (#480) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pl.:
[link]

Amúgy google a te barátod.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#482) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Azt hogy lehet beállítani,hogy Vendég fiók alatt ne lehessen telepíteni+egyébb olyan dologba belenyulni amely rendszer összeomlást okozhat? Meg esetleg olyat,hogy reset után mindne modosítás törlődjön?

[Szerkesztve]

(#483) azbest válasza (Kolombusz) (#473) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

először is: boot win telepítő cd-ről... javító konzolt választani ...
fixboot
fixmbr

ezután már nem a bootmanager jön be hanem xp indul...
valami particionáló progival( pl partition quies magic 8) törölni a linuxosakat... és a szabad helyet hozzávenni a windowshoz...

ha nem akarja törölni a linux particiót mert nem ''támogatja'' a pqm8 akkor valami más progival törölni... (pl master booter-hez van egy jó kis efdisk progi, ezzel bármi törölhető.. de csak ésszel!!! http://www.masterbooter.com/download/sharewareversion_hu.html)

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#484) (Kolombusz) válasza azbest (#483) üzenetére

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt a kettőt kell beirni?

(#485) Ramius válasza azbest (#483) üzenetére

Ramius
(őstag)

''ha nem akarja törölni a linux particiót mert nem ''támogatja'' a pqm8 akkor valami más progival törölni...''

de akarja, mert jó hozzá :)

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#486) derossi

derossi
(senior tag)

tud valaki olyan progit mondani amivel be lehet illeszteni xvideoba felirastot?

(#487) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

hi srácok melyik az a program, ami részletesen,h milyen alkalmazások futnak a windowsban, mert van egy visszatérő spywarem, és valami alkalmazással indul újra...

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#488) sszever válasza Boyfish (#487) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ha a feladatkezelőre gondolsz akkor CTRL + SHIFT + ESC.

Ennél részletesebb: [link] vagy esetleg segíthet még: [link]

(#489) Boyfish válasza sszever (#488) üzenetére

Boyfish
(senior tag)

:DDD
A feladatkezelő azé megy:)
segítség köszi

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#490) kalin

kalin
(újonc)

valaki?

http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=384973&start=420#msg448

(#491) moooki

moooki
(újonc)

helo!

kérdésem a következő lenne:

több oldalon észrevettem már hogy vmiért nem jeleníti meg a képeket..se mozillával se IE-el (pl. www.mistral.hu). nemtudom mi lehet a baj, miylen bővítményeknek kell fent lenniük? (flash player stb?:S)

ha vki tud segíteni az pls help!!
lehet nem jó helyen kérdezem de máshol nem segítettek :(

(#492) REDeath válasza kalin (#490) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a linken amit adtál nincs is ott a te írásod, lehet te 100-asával nézed vagy máshogy, inkább linkeld be a hozzászólásodat, kattints a melette lévő számra és annak a linkjét írd be, (és azt is a link gombra kattintva)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#493) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]
Választ nem tudok rá de itt a helyes link :D

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#494) Hujikolp

Hujikolp
(őstag)
LOGOUT blog

Ha valakinek ilyen problémája van: valamiért a meghajóm ikonja inaktívvá, vált, vagyis nincsen rá semmmi ikon, olyan mintha ey ismeretlen file tipus lenne, olyan az ikonja. a többi meghajtónak normális az ikonja. hogyan tudnám visszacsalni az ikonját? kezd idegesítő lenni h már rossz az ikonja [link] akkor a következőt kell tennie:
ha nincsen semmi a gyökérkönyvtárban ami arra tutal h az módósította volna az ikont akkor:
1. létrekell hozni egy parancsikont a hibás meghajtóról, ekkor elkezd pampogni h nemtalálja az ikont ami hozzá lett rendelve. másoljuk ki ezt a címet.
2. regeditbe keressünk rá ennek az ikonak a nevére amit a gépünk nemlát.
3. irjuk át a kulcsot valami ilyenné: X:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll,8 a 8-as a végén jelzi h hanyadik ikon a filében. és lám frissítés után szépen helyreáll a meghajtó ikonja!
sok sikert hozzá! ;)

(#495) Hujikolp válasza moooki (#491) üzenetére

Hujikolp
(őstag)
LOGOUT blog

jobb gomb a képen majd kép megjelenítése funkcióval sem jön elő?

akkor még kérdezek is valamit:

ha megnyitunk egy mappát akkor ott baloldalt vannak olyan ki hülyeségek. oda hogyan lehet belepiszkálni? szeretnék oda mappa parancsikont elhelyezni :D nekelje mindig megkeresgetni, h van olyan is h pl. mentés másként, akkor bejön egy olyan kis ablak és ott is van bal oldalt olyan gyorstallózó, esetleg oda is tudnék parancsikont elhelyezni? :D
:R

[Szerkesztve]

(#496) Mackósajt

Mackósajt
(senior tag)

Üdv!
Nem találtam rá jobb fórumot, úgyhogy itt:

Van valami egyéb technika a Windows XP-ben régi játékprogramok futtatásához, mint a Program Kompatibilitása Varázsló, ami soha nem működik? (Ami nem megy nélküle, az nem megy vele sem, hiába állítom akármilyen módba.)

Most szeretnék játszani egy elég régi játékkal (ami olyan régi, hogy már nincs is topicja a játékok közt), a Planescape Torment-el. A win95 és az NT 4.0 a legújabb változat, amit ismer a readme szerint. Ha elindítom, a céges logós rész után, mikor az intrót indítaná, azonnal fagy, a zene első néhény hangja ismétlődni kezd, majd:
''Runtime error... abnormal program termination'' A win95 móddal persze hiába próbálkozom, nem történik semmi. Szó szerint semmi, ellentétben régebbi próbálkozásokkal, mikor legalább elindította a kívánt programot, még ha nem is tudta futtatni, a Torment esetén nem is látszik próbálkozni. Figyelmeztettek, hogy ez a játék nem nagyon fut ''újabb gépeken'', de én azért reménykedem, hogy van megoldás.

Úgy általában is kérdezem: előfordult már valakinél, hogy a kompatibilátis módok működtek? Nekem több esetben is azt kellett tapasztalnom, ez a funkció csak dísz.

(#497) sszever válasza Mackósajt (#496) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Működnek, de csodára nem képesek, pl. DOS-os progiknál.

Legegyszerűbb:

1, telepítesz egy Virtual PC-t
2, Virtual PC-ben telepítesz egy Win95-öt, NT4-et, DOS-t, Linuxot, amit akarsz
3, arra pedig telepíted a játékot, régi alkalmazásokat, stb...

(#498) WOW27 válasza derossi (#486) üzenetére

WOW27
(tag)

Itt nézd meg!>>[link]

(#499) Dr. Justice válasza moooki (#491) üzenetére

Dr. Justice
(kvázi-tag)

tuti a flash playered hiányzik vagy régi
menj el a macromedia.com ra, ott találsz majd olyat változatot amit feltelepíthetsz
Ha admin vagy ugye a gépen :) , mert különben nem fog menni.

Üdv.:

Dr. Justice

Sváby András a második kormányszóvivő

(#500) Krinya

Krinya
(tag)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Hogy lehet távolról egy gépre betűtípust telepíteni? Úgy, hogy ne kelljen bejelentkezni, csak a meghajtókat lehet elérni.
Természetesen felhasználói segítség nélkül.

Amiket már próbáltam:
-Windows\Fonts mappájába másolni a fontot, de nem ismerte fel.
- .reg fájlt írni, de ugye azt is a felhasználónak kellene elindítania...

Mostmár nincs több ötletem... ha Nektek van, kérlek segítsetek! :U
Köszönöm előre is!

Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.