Leírom ide mi történt velem, hátha segít valakinek. Nem feltétlenül kapcsolódik szorosan a Windows XP-hez, de talán a hasonló problémával rendelkezöök itt keresnek elööször megoldást.
Minden elööjel nélkül egyszer csak nem indult a Win XP Pro-m. Hibaüzenetként azt írta ki, hogy: missing or corrupt ntfs.sys, azaz hiányzó, vagy sérült az ntfs.sys file.
A windows tudásbázis (és már maga a hibaüzenet is) megoldásként azt ajánlja, hogy az eredeti telepítöö CD-rööl indítsuk újra a rendszert, válasszuk a javítást, majd a régi ntfs.sys-t írjuk felül az eredeti CD-n lévövel.
Sajnos nekem nem volt eredeti CD-m, de volt egy más nyelvüü XP-m, így megpróbálkoztam azzal, hátha. El sem jutottam addig, hogy javítást választhassak, mert hibaüzenettel megállt a telepítöö CD, még az elején. Az üzenet nem volt informatív, mindössze egy hibakódot adott ( 4-es, majd újbóli próbálkozás után 7-es hibakód. Ez talán XCom-nak mond valamit, de nekem nem jelentett segítséget.)
Megpróbálkoztam egy Win 2000-res telepítésevel egy másik partícióra, hogy legalább lássam a file-jaimat.
Na ez is megállt, de legalább elmondta hogy mi a baja. A BIOS-om nem tetszett neki, azt mondta, hogy nem ACPI compliant, frissítsek!
Nem értettem, mert két win XP-t is installáltam ugyanerre a gépre az elmúlt 3 évben, és egyik sem panaszkodott.
Mindegy, frissítettem, és láss csodát, a win XP gond nélkül elindult. Azóta is müüködik.
Ha esetleg valaki tudja, miért történt ami történt, megoszthatná velem, mert érdekel.
[Szerkesztve]
<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?