de valami oka csak van, előugrik.
Másrészt, ha most tiltod, lehet más eszköz később nem fog működni rendesen...
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

de valami oka csak van, előugrik.
Másrészt, ha most tiltod, lehet más eszköz később nem fog működni rendesen...

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

Ez attól van, mert lecserélted az XP boot file-jait a 2000 boot file-jaival...

De ha nem csak az oka, hanem a megoldás is érdekel, akkor:
WinXP --> helyreállítási konzol --> fixboot

jó lenne tudni h mien eszközökön / hány hub-on/switch-en stb keresztül megy (esetleg közvetlenül van-e összekötve a két gép)
amúgy valószínűnek tartom h semmi beállítási probléma nicns (hacsak valamelyik régi eszköz miatt le nem korlátozta magát 10 / half-duplexre), valszeg ilyen felállásban ennyit bír.

Akkor mi van, ha a fantasztikus jogtisztaságellenőrző most egyszer csak azt mondja, hogy nem jogtiszta a windowsom?
Pedig az, eddig is az volt, még csütörtökön is telepítettem elszállt windowsra újat, még akkor is eredetinek találta, amik leszedtem hozzá az összes frissítést, csak most nem tetszik neki... 

Sziasztok! A kérdésem a következő lesz.
Adva vagyon nálunk egy tartományi hálózat egy DC-vel, amikhez Windows XP-k kapcsolódnak, de van egy olyan gép (konkrétan egy baki utalós gép) ami nem tagja a tartománynak, de meg van osztva rajta egy könyvtár amit egy másik tartománybeli gép láthat. Namármost, a bankos gép folyton ledobálja azt az egy szem gépet amelyik csatlakozik hozzá, ez mitől lehet?
"Gyalog jártam, mint az állatok és vizet ittam mint a palánta!"

Hali!
Nekem olyan kérdésem lenne:
-3 hangkártya van a gépemben 2 SB Live + az alaplapi. Ha hibernálom a Win-t, a visszaállítás után nem szólnak a SB hangkarik. Újraindítás után tökéletes.
Valakinek tipp ? 
Lehet hogy hülye kérdés deeee....
Szerintetek érdemes WinXP-ről Win2000-ra váltani? 
Üdv: Cartman
(#360) paramparya válasza Cartman002 (#359) üzenetére

Ízlés és használati cél kérdése, nekem nem lenne az..
(#361) sszever válasza Cartman002 (#359) üzenetére

Mert miért is lenne érdemes?
Vagy miért is akarnád?

Még mindig elkellne egy kis segítség.
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"
(#363) LeC válasza Cartman002 (#359) üzenetére

sztem nem. Bár attól függ mire használod a gépet.
◄► [AKCIÓS Hardverek: www.LeC23.atw.hu] ◄► [06-20/520-48-93] ◄►
(#364) Cartman002 válasza Cartman002 (#359) üzenetére
Főleg azért gondoltam a váltásra, mert a másik gépen most win2000 van, és sokkal gyorsabbnak tűnik mint az XP. De persze vannak érvek ellene is, ugye kapásból az, hogy nem egy mai darab, frissítés nuku, régebbi felszín. De asszem most maradok az XP-nél, majd ha lesz egy kis időm, akkor majd jobban utánanézek hogy mikben is tér el.
(#365) moonman válasza Cartman002 (#364) üzenetére

sokkal lassabb és butább, ráadásul support sem az igazi már rá. nem éri meg.
Sent from my Windows Phone

Néhány mediaplayer megjegyzi az utolsó beállítását és induláskor eleve úgy állítja be a hangerőt, ahogy legutóbb volt. Ha tökig fel volt nyomva, akkor úgy indul, és úgyhagyja. Elég idegesítő...
Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox
(#367) Cartman002 válasza moonman (#365) üzenetére
Akkor maradok sztem a zikszpénél 

De hát éppen ezaz hogy nem tudom mihez keresi a drivert, mert nincs semmi usb re csatlakoztatva. A notebookhoz adott driverCD -t megnáztem, kifejezetten rá van irva kiemelve hogy ''USB Devices e.g. Bluetooth are not supported by DeskUpdate.'' Dehát ugyáttam hogy maguk az usb portok müködnek ugyhogy lehet hogy letiltom ha nincs más megoldás.
bá

Sajnos itt nem erről van szó.
Elindítgattam mindegyik lejátszót amit használni szoktam, de nem ugrik automatikusan a maxra, hanem csak épp amikor kedve tartja.
Mi okozhatja még?
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"
(#370) paramparya válasza paramparya (#356) üzenetére

Erre valaki? 

Oké, megoldódot.. egy beépitett bluetooth-port volt.
Más:
A régi gépünkön egy jó ideje gyakran (mondjuk naponta egyszer) akadozni kezd az egér, aztán egyre jobban, és öt perc mulva teljesen leáll. De ez csak az egérkurzor, minden más teljesen simán megy akadozás nélkül. Én arra tippelek hogy szoftveres hiba lehet, mert a másik gépen teljesen jól megy az egér, több napig teszteltük.
bá

Továbbra sem akar bootolni a windows xp, windows 2000 mellett 
windows xp -> C meghajtó
Windows 2000 -> D meghajtó
windows / system32 / config / system
nem található ,vagy sérült... windows xp -t inditom el ,de a 2000 miatt hőbörög, miközben az tökéletesen megy. Képet is lőttem , csak 2000 alatt nem akar működni a bluetooth..
[Szerkesztve]

hi srácok nem teljesen ideillő kérdés, de a *.pub kiterjesztést mivel tudom megnyitni..?
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

everest ultimate edition:
háttértár/smart
és mindent rendben lát...
szal nem tom mit tegyek...
Ha az alaplapit letiltod azt próbáltad?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

Már tárgytalan ! 

Sziasztok. Most telepítettem windows xp-re hálózatot. Az a gondom, hogy először elgépeltem a munkacsoport nevét, és így most a gép két munkacsoportban is benne van. Az elgépeltnevűt lehet valahogy törölni, mert eléggé zavar. Előre is kösz a válaszoat.
(#380) sszever válasza Joe_Black7 (#379) üzenetére

zérlőpult / rendszer / számítógépnév és ott a módosítás gombocska.
Mind a számítógép nevet, mind a munkacsoport nevét tudod módosítani.

Akkor mi van, ha a fantasztikus jogtisztaságellenőrző most egyszer csak azt mondja, hogy nem jogtiszta a windowsom?
Pedig az, eddig is az volt, még csütörtökön is telepítettem elszállt windowsra újat, még akkor is eredetinek találta, amik leszedtem hozzá az összes frissítést, csak most nem tetszik neki... 
Viszont magától automatikusan lehúzza, de én manuálisan nem tudom az update.microsoft.comról lehúzni pl. a mediaplayer 10-et...
(#382) Ramius válasza paramparya (#381) üzenetére

Én úgy tudom, hogy az egyik KBxxxxxx patch ellenőrzi a jogtisztaságot. Ki kell deríteni, hogy melyik az és leszedni.
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

sziasztok
XP alatt hogyan kell letiltani bizonyos weboldalakat? hogy ne lehessen megtekinteni őket?
Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????
(#384) sszever válasza paramparya (#381) üzenetére

Microsoft Ügyfélszolgálat
Hello!
Gond az, h ket pci/agp eszkoz ugyanazon IRQ-n osztozik? Mert az Audigym meg a 9500am a 16-os IRQ-t kapta. Meg meg a 9esen is ket device osztozik. Lehet ez problema? Startupnal nem loadol be bizonyos programokat, hiaba vannak beteve a startupba... Manualisan ki lehet osztani IRQ-t win xp-ben? koszonom 
[Szerkesztve]
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Hali!
Még mindig újraindul leállítás után a gépem. Az automatikus újraindítás kikapcsolva.
Beáálításokat elment, teljesen leáll, táp leó, aztán elindul.
Köszi

és REDeath köszönöm!
Megtaláltam és ki is kapcsoltam izibe.
Nem, a gép nincs tuningolva. A táp egy 350 wattos FSP. De alig van a gépben valami (90 nm-es Sempron, GF 6600GT, meg a szokásosak), szóval bírnia kéne.
BIOS-t is frissítettem. Remélhetőleg ezzel megszűnt a probléma.
(#388) MrKentsfield válasza MrKentsfield (#304) üzenetére

Na nehezen de meglett a válasz.
5db vírust szedett fel a kolléga.
Ezek eltávolítása után simán futott a telepítő cd, ment a formatálás és az újra telepítés. 
-Asus P5B Delux WiFi ¤ Core 2 Duo E6400 ¤ Saphire Radeon 4830 HDMI ¤ 2GB GEIL ultra DDR2 800
Akkor nem szotverhiba lesz az. Hanem például laza feszültségcsatlakozó valamelyik háttértárhoz.
Memória hiba ilyesmi. Táphiba.
Fej! Tor! Potroh!

Kontakthiba? Kizárólag leállításkor?
IRQ kerdes meg mindig adott kedves tobb mint felebarataim 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

Sziasztok!!
Csökkentett mód-ba hogy tudok belépni USB-s billel?
Nikon D90 - MacBook Pro 15" 2011 - iPhone 4 16GB - Sennheiser PX 100-II
USB-PS2 átalakítóval a legegyszerűbb.
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

Sziasztok!
A kérdésem rövid, hogy lehet Xp Home-ban tartományi hálózathoz csatlakozni, ha egyáltalán lehet?

sehogy, az xp home nem lehet tartományi tag, persze ha a lokális felhasználód neve/jelszava megegyezik egy tartományban lévővel akkor éppenségekkel erőforrásokat elérhet, de ennyi, se grouppolicy,sesemmi
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

Azt hogy lehet megoldani, hogy windows beindulásakor ne erőltesse a live messenger, icq, stb., hogy csatlakozzon adsl-re? Már az is idegesít, amikor egy csatlakozási ablak jön fel, egyet sem szeretném, de most ahány program, annyi ablak, ráadásul valamelyik még magától csatlakozik is, valamelyik meg csak feldobja az ablakot...
(#397) Winner_hun válasza paramparya (#396) üzenetére
start futtatsá --> msconfig / automatikus indítás-nál szedd ki, amelyik nem tetszik, amúgy a programok beállításánál is lődd le, hogy automatikus indulás meg azt, hogy automatikus csatlakozás
[Szerkesztve]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
(#398) paramparya válasza Winner_hun (#397) üzenetére

Automatikus indulással nincs baj, azt tudom kezelni, viszont automatikus csatlakozás dolgot nem találtam...

aha, én is így tudtam, csak gondoltam hátha van valami trükk, köszi szépen.

Az volna a problémám hogy mikor próbálok nero7-tel írni egy dvd-t ami daemon toolsból van bemountolva akkor rögtön az elején azt írja hogy hiba van. Ha elmentem akkor ezt írja:
18:16:07 #15 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1725
Burn process started at 4x (5 540 KB/s)
18:16:07 #16 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2685
Verifying disc position of item 0 (not relocatable, no disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0
18:16:07 #17 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 8411
---- DVD Structure: Physical Format Information (00h) ----
Layer: 0, Address: 0 (0 h), AGID: 0; Length: 2050
Book Type: DVD+R (10), Part Version: 1.0x (1)
Disc Size: 120 mm, Maximum Rate: <not specified> (F h)
Number of Layers: 1, Track Path: Parallel Track Path (PTP), Layer Type: recordable
Linear Density: 0,267 um/bit, Track Density: 0,74 um/track
Starting Physical Sector Number of Data Area: 30000 h (DVD-ROM, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW)
End Physical Sector Number of Data Area: 26053F h
End Sector Number in Layer 0: 0 h (LBN: FFFD0000 h, 4193920 MB)
Data in Burst Cutting Area (BCA) does not exist
Disc Application Code: 0 / 0 h
Extended Information indicators: 7 h
Disc Manufacturer ID: SONY....
Media type ID: D21
Product revision number: 0
Number of Physical format information bytes in use in ADIP up to byte 63: 56
Media Specific [16..63]:
00 00 07 53 4F 4E 59 00 - 00 00 00 44 32 31 00 38 ...SONY....D21.8
23 54 37 14 00 28 6E 00 - 80 69 17 19 0C 0C 0A 0B #T7..(n..i......
01 19 1B 0B 0B 0E 0F 01 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
18:16:07 #18 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 666
Start write address at LBA 0
DVD high compatibility mode: Yes
18:16:09 #19 CDR -1 File Writer.cpp, Line 302
Unspecified Recorder Error
E: ASUS DRW-1604P
18:16:09 #20 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 228
all writers idle, stopping conversion
18:16:09 #21 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 222
conversion idle, stopping reader
18:16:26 #22 Phase 127 File dlgbrnst.cpp, Line 1725
Generating DVD high compatibility borders
18:16:26 #23 CDR -1 File WriterStatus.cpp, Line 167
Unspecified Recorder Error
E: ASUS DRW-1604P
18:16:26 #24 TRANSFER -24 File WriterStatus.cpp, Line 167
Could not perform end of Disc-at-once
18:16:26 #25 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1725
Burn process failed at 4x (5 540 KB/s)
Már újrainstalláltam a windows-t, frissítettem az író firmware-jét, újratelepítettem a daemon tools-t és a Nero-t is, más verziójukat is vissza raktam és hardware-es hiba sem lehet mert a másik gépen is ugyanezt csinálja.
Már több dvd-t is elrontottamm így. Könyörgöm valaki segítsen.