Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#151) akasp válasza BlacKSouL (#149) üzenetére

akasp
(senior tag)
LOGOUT blog

de felmész asszem a bbotdisk.com-ra, letöltöd, kiirod floppyra, bootolsz arrol, és formázod. (csak win98 alatt csináltam ilyet, xp alatt még nem, de ez a tippem. gondolom ugyanugy kell. biztos vam vmi parancssor vagy vmi és ott.)

mod: www.bootdisk.com

[Szerkesztve]

(#152) BlacKSouL válasza paramparya (#150) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs, mint mondtam üres a kislemez. De akkor ezekszerint simán létrehozok egy indítólemezt(amire még véletlenül se másolja az fdisk-et, vagy a format-ot) rámásolom kézzel a format.com-ot, bebootolok kislemezről, és kiadom a format c: -ot ?
...
Közben megtörtént, de azt írja: This program cannot be run in dos mode. XP meg nem hagyja saját maga alatt formázni a rendszerlemezt.

Következő a szitu: Egy ismerősöm vinyójának cstlakozója hibás, kontakt vagy egyéb, garanciában cserélik, de azt mondták neki, hogy formázza meg mielőtt odaadja, mert nehogy gubanc legyen az adatokkal. Nincs nála XP-telepítő CD, nincs win98-as indító-floppyja, nincs internete, ami indítólemezt meg létrehoz az XP ilyen néven, az nem tartalmazza azokat az alapvető parancsokat, amiket pl a win98-é igen.
Most itt tart, egyelőre nem tudja megsemmisíteni a vinyóján az XP-t :)

mod: nekem van netem, de neki nincs, nem tud letölteni semmit

[Szerkesztve]

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#153) csery

csery
(tag)

Hali!

nemrég elkezdtem vb.netben programozni. arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges-e módosítani a win alap belejentkező képernyőjét, és ha igen, hogyan?
ti. szeretnék egy saját bejelentkeztető modult írni, amit úgy alakítok, ahogy szeretnék.
arra lenne szükség, hogy amikor elindul a win, akkor ne a szokványos bejelentkezés legyen, hanem az én hátterem, saját login ablakkal.

ha ez így nem oldható meg, akkor az lenne a kérdésem, hogy miként lehet .netben megoldani, hogy ne reagáljon semmilyen billentyűkombinációra, amellyel az aktuális ablakból kilépne (gondolok itt elsősorban: alt+tab, ctrl+alt+del, ctrl+shift+esc, alt+f4,win bill. lenyomása.). ha ez megoldható lenne, akkor kb ugyanott lennék, mint a bejelentkező képernyő módosításával.

ha valakinek valami konkrét megoldása van, lécci dobjon meg vele emilben (csery_vic@tvn.hu).

amúgy minden 5letet szívesen várok, és előre is köszönök.
üdv mindenkinek:csery.

(#154) akasp válasza csery (#153) üzenetére

akasp
(senior tag)
LOGOUT blog

simán megváltoztathatod a win bootképernyőjét ill. logonképernyojét.

bootskin programmal (www.stardock.com)
és töltesz pár skint ami neked tetszik (www.wincustomize.com)
saját készítés: bootskin helpjében benne van részletesen.

bejelentkezés:
logonstudio --> www.stardock.com
skinek --> www.wincustomize.com
saját: asszem itt is a helpben levan írva.

mod: a billentyukombinacios problemra nincs tippem :(

[Szerkesztve]

(#155) akasp válasza csery (#153) üzenetére

akasp
(senior tag)
LOGOUT blog

mé nem adsz a haverodnak egy xpbootlemezt, amin rajtavannaka szükséges cuccok?

(#156) Welsing

Welsing
(lelkes újonc)

Hi!
Most jött meg az új gépem föl is nyomtam a winsows, de minden egyes kikapcsolásnál kírja egy hibaüzenetben h nincs flopy meghajtó .Ez tény h csak dvd iró van benne és nincs flopy :B de nem lehetne erről a figyelmeztetősdiről ''leszoktatni'' :F :F ?

A válaszokat előre is köszönöm!!!

(#157) balazs24

balazs24
(lelkes újonc)

Helló!

Remélem nem off a dolog: particionálás.
A másodlagos particiót meg lehet úgy osztani, hogy az elsődlegeset ne kelljen formázni?
Van egy 160Gb-os HDD-m, a boltban 10+150Gb-ra bontották, és mivel telepítettek a 10Gb-ra az operációs rendszert, meg minden jót, jó lenne, ha nem kellene formázni ahhoz, hogy a 150Gb-os particiót fel tudjam osztani.

Köszi

(#158) sszever válasza Welsing (#156) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

ez szerintem inkább a víruskeresőd lesz.
Kapcsold ki benne, hogy kikapcsolásnál ellenőrizze a floppy-t, és máris nem fog panaszkodni.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#159) sszever válasza balazs24 (#157) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

vezérlőpult / felügyeleti eszközök / számítógép kezelés / lemezkezelés.

De ebben az esetben a 150 gigás partíción lévő adatok elvesznek. Bár szerintem felesleges feldarabolgatni.

(#160) balazs24 válasza sszever (#159) üzenetére

balazs24
(lelkes újonc)

Köszi. Megnyitottam, de igazából nem tudom, merre tovább. Most egy másik gépen nézem, amin van 4 partició. Törlést, formattálást látok, de újrafelosztást vagy hasonlót nem. Merre keressek? Bocs, de itt nem nagyon merek próbálgatni...

Amúgy miért nem javaslod a particionálást?
Köszi

(#161) robekri válasza balazs24 (#160) üzenetére

robekri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Partition Magic a te programod!!!

Ha van a vinyón cucc, akkor is megoldja a progi, újraindulás után átszámolja lépésekben a clustereket! Nem szabad leállítani, mert adatok elvesznek! Ki kell várni! Hawernak fél napig számolta! (Adatmennyiségtől függ)

Üdv.: Robe

-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!

(#162) sszever válasza balazs24 (#160) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Nem az, hogy nem javaslom, hanem feleslegesnek tartom, mert igazából előnyöd nem sok származik belőle...
Amúgy a kívánt partíción jobb klikk - partíció törlése (minden adat elvész a nevezett partícióról), majd létrehozod az új, kívánt méretű partíciókat...

Partition magic-ről annyit, hogy ott tudsz úgy is variálni, hogy közben az adatok nem vesznek el (backup viszont akkor is tanácsolt), de az fizetős progi, ez pedig benne van a WIN-ben, és a jelen gondodat megoldja.

(#163) szesa

szesa
(senior tag)

Üdv!

Adott egy könyvtár szerkezet (NTFS).

Ki lehet valahogy listáztatni az osszes konyvtárat az osszes hozzarendelet szemely es csoport jogosultsagaival?

Egyesevel le tuodm kerdezni az effektiv jogokat, de a teljes szerkezetrol ez igy nagyon lassu es hosszadalmas.

Van valami program vagy lehetoseg erre?

Thx

ˇ7ˇ - out of office -

(#164) paramparya válasza paramparya (#146) üzenetére

paramparya
(őstag)

Erre valaki?
moonman?

(#165) paramparya válasza BlacKSouL (#152) üzenetére

paramparya
(őstag)

Hát, gubanc úgy is lehet az adatokkal, ha csak így simán leformázod... Vannak programok (freeware is), amivel simán vissza lehet nyerni, tehát érdemes valami biztonságosabb formázó megoldást alkalmazni (én most nem tudok ilyet fejből)

(#166) balazs24 válasza sszever (#162) üzenetére

balazs24
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget mindkettőtöknek.

(#167) paramparya válasza Welsing (#156) üzenetére

paramparya
(őstag)

És állítsd be a biosban is, hogy nincs floppy meghajtó..

(#168) paramparya

paramparya
(őstag)

XP-t hogy kell hibernálni?

Be van kapcsolva az energiagazdálkodási lehetőségnél, de kikapcsolási opcióknál csak készenléti állapot, kikapcsolás és újraindítás van...

(#169) Welsing válasza paramparya (#167) üzenetére

Welsing
(lelkes újonc)

A Bioson belül hol????

(#170) sbazsi válasza paramparya (#168) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nyomd le a shift-et

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#171) paramparya válasza Welsing (#169) üzenetére

paramparya
(őstag)

Ahol a vinyók is vannak, ott van valahol a floppy drive a

(#172) paramparya válasza sbazsi (#170) üzenetére

paramparya
(őstag)

Thx!

Még mindig senki a winportálos hardvercserés cikkre?

(#173) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Most hívott egy srác, hogy távoli asztallal hogy lehet nyomtatót megosztani.
Van egy Win XP Prof, rajta egy HP 3055-ös nyomtató.
Valahol a távolban van egy W2003 Server, azt érik el távolról. Na onnan kéne nyomtatni a közeli nyomtatóra.
Amit az MS support mondott, az az volt, hogy első lépésben a távoli gépre is fel kell rakni a nyomtató driverét. Itt már elakadt a folyamat, mert a telepítő kiírja, hogy nincs nyomtató csatlakoztatva, és leáll a telepítés.
Tehát az első kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit lehet tenni, a második meg az, hogy ha esetleg felerőszakolták a nyomtató driverét a távoli gépre, itt pedig meg van osztva, onnantól mi a teendő. Sajnos se távoli asztalban, de nyomtatómegosztásban nem vagyok otthon.
Köszi.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#174) Welsing

Welsing
(lelkes újonc)

Ja, van még egy problémám.Az óra mellett egy kis ikon mindig kiírja h a Hardverbiztonságos eltávolítása és ha rányomok h mit akar eltávolítani kiírja h a winyót.Ez mi????? :F Én nem akarom a vinyót eltávolítani...... :F :F

(#175) derossi

derossi
(senior tag)

sziasztok! ma feltelepítettem egy Svéd XP home SP2 öt :DDD .Honnan lehetne letölteni hozzá magyarítást,mert így nagyon nagy lol :)

(#176) paramparya válasza Welsing (#174) üzenetére

paramparya
(őstag)

Nincs véletlenül egy USB vinyó rádugva a gépre? :U

(#177) Benmartin válasza derossi (#175) üzenetére

Benmartin
(őstag)

magyarosítást MUI packnak hívják amit letölteni nem lehet.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#178) derossi válasza Benmartin (#177) üzenetére

derossi
(senior tag)

egyéb megoldás nincs?

(#179) Benmartin válasza paramparya (#146) üzenetére

Benmartin
(őstag)

többnyire működik de semmi sem biztos.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#180) X-COM válasza derossi (#178) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

dehogynem fogsz egy resource hacker-t és átírod a dll-eket.

azt azért tegyük már hozzá, hogy mui csak angolra tolható fel szal ez nálad sehogysenem megoldható.

[Szerkesztve]

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#181) csery válasza akasp (#155) üzenetére

csery
(tag)

hi!

köszi szépen, de én nem egészen erre gondoltam.

nekem kell, mégpedig azért, mert szeretnék egy szerver-kliens alapú progit csinálni, amely bejelentkeztet, méri a bent töltött időt, nyilvántart még pár (pl. jelszó, felhasználónév), de mindezt egy felhasználóbarát környezetben. ha a winből akarnám kiszedni az infókat, akkor elég körülményes lenne.
továbbra is várom az 5leteket.

ps:
már bocs, de egy szóval sem írtam, hogy havernak kell.

(#182) csery válasza Welsing (#174) üzenetére

csery
(tag)

gondolom sata winyód van, nem? a sata eszközök hot swappable eszközök, vagyis menet közben cserélhetők, pont úgy, mint az usb cucc, nem kell hozzá kikapcsolnod a gépet. azt viszont nem hiszem, hogy ha a rendszerwinyót húzod le, jót tesz bárminek is. bár még nem próbáltam...

[Szerkesztve]

(#183) paramparya válasza csery (#181) üzenetére

paramparya
(őstag)

Szerintem azt az előzőre akarta postolni, nem a tiédre :DDD

(#184) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Tud segíteni valaki?
A pár hsz-szel előbbi kérdésem tárgytalan, már csak ezt kéne lefordítani, de sajnos nem számítógép előtt vagyok, és nagyon nem XP fut rajta. Tehát ezek hogy vannak magyar XP-n?
1. Click Start, point to All Programs, point to Accessories, point to Communications, and then click Remote Desktop Connection.
2. Click Options in the Remote Desktop Connection dialog box.
3. Click the Local Resources tab.
4. Click Printers in the Local Devices box.
5. Click Connect.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#185) L3zl13 válasza csery (#181) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A login screen háttere és beállításai a registryben a default usernél találhatóak.

A bejelentkezést pedig biztosan le lehet cserélni, mert a novell kliens is pontosan ezt csinálja.

Ha csak a kinézetét akarod megváltoztatni, akkor a skinezés környékén kellene körülnézni, amilyeneket a komolyabb windows skinekben is használnak, mint pl a FlyakiteOSX és hasonlók.

Aki hülye, haljon meg!

(#186) csery válasza lesaux (#184) üzenetére

csery
(tag)

1. klikk START menü, minden program, kellékek, kommunikáció, távoli asztal kapcsolat
2. klikk beállítások a távoli asztal kapcsolat párbeszédablakban.
3. klikk a helyi erőforrások fülre
4. pipáld ki a nyomtatók jelölőnégyzetet a helyi eszközöknél
5. klik csatlakozás

így már megy?

(#187) lesaux válasza csery (#186) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Köszönöm, azt nem tudom, hogy megy-e, mert majd telefonon kell beolvasnom a gyereknek.

(#188) L3zl13 válasza lesaux (#184) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

1. Klikkelj a Start gombra, menj a Minden Program-ra, menj a Kellékekre, Menj a Kommunikációra, Klikkelj a Távoli Asztal kapcsolatra

De szerintem egyszerűbb, ha azt mondod Win+R, mstsc :DDD

2, Kattints a Beállításokra
3, Kattints a Helyi erőforrások fülre
4, Kattints a Nyomtatókra a Helyi eszközöknél
5, Kattints a Csatlakozásra

Aki hülye, haljon meg!

(#189) csery válasza L3zl13 (#185) üzenetére

csery
(tag)

hi!

valami olyasmi kell nekem, mint a novellnél. nem csak a skint akarom lecserélni, mert azt meg tudom oldani, van rá progim. a bejelentkezést is, valahogyan hozzá kellene férnem a felhasználókhoz, létrehozás, törlés, módosítás a szerveren, bejelentkezés a klienseken.

tudnál esetleg valami konkrét registry kulcsot mondani, h pontosan merre keresgéljek?

gyorsabb voltam a válasszal...

:DDD :DDD

csak angolból gyönge vok, szóval nem a legtökéletesebb fordítás, de remélem érthető.

[Szerkesztve]

(#190) Welsing válasza paramparya (#176) üzenetére

Welsing
(lelkes újonc)

Nincs!

(#191) lesaux válasza L3zl13 (#188) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

neked is köszi :)

(#192) L3zl13 válasza csery (#189) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Passz... :(

Aki hülye, haljon meg!

(#193) csery válasza L3zl13 (#192) üzenetére

csery
(tag)

ok. köszi.

másvalaki esetleg tudna nekem segíteni?
ugyanis nem vágom annyira a win registry-t, ha van itt vki, aki viszon igen, akkor írjon lécci.
előre is köszi: csery

(#194) X-COM válasza csery (#153) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

a bejelentkezőmodulhoz a gina a kulcsszó, de ez elég felejtős szerintem, ha most kezdtél programozni.
a ctrl-alt-del-re történő ráülés nemistenbizony, de szerintem közel lehetetlen (max. gina-val).

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#195) BlacKSouL válasza akasp (#155) üzenetére

BlacKSouL
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem irigységből, hanem mert ő Pesten van én meg Salgótarjánban :D
De mostanra már lényegtelenné vált a dolog, mert hazamegy Győrbe, és megformáztatja a boltban ahol csinálják a garis cserét. Meg amúgy sem volt rajta semmilyen államtitok, csak mondták, hogy csinálja meg, nehogy félreértés legyen belőle esetleg.

11111 | 1F | -... .-.. .- -.-. -.- ... --- ..- .-.. | Azok lettünk akiktől anyám féltett... [Kovi] | suttyomzutty

(#196) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azt szeretném kérdezni hogy ugye a win teelpítésekor meg kell adni egy felhasználónevet, mert edig ne mvolt... vezérlőpult-->felhasználóknál jó is, vagyok én a redszergazda, meg egy vendég fiók. de a sajátgép-->kezelés-->felhasználók az mutat még 1 rendszergazdát az én profilomon kívűl, aminek a neve is rendszergazda (az enyémnek a neve bálint).
Abba hoyg tudok belépni? illetve mire való?
(tudom sokan mondják ne rendszergazdaként netezzünk stb... de idegesítő néha hoyg ezt azt nem lehet és olyankor nem még váltok felhasználót)

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#197) Norbi.Sz

Norbi.Sz
(fanatikus tag)

Hello!

Tudnátok olyan linket mondani, ahol WinXP tippek-trükkök vannak? PL gyorsabb boot, automatikus DVD indítás/tiltás, registry trükkök, stb...

Előre is köszi :R

Lenovo ThinkPad R61i (Core2Duo T5450 1.66MHz /667MHz FSB/2MB L2 - 2X1GB DDR2 RAM - 160GB S-ATA HDD - nVidia Quadro NVS 140M 128/128 VRAM)

(#198) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Koliban a net beálltásához meg kell adni a gép fizikai IP cmét...hogy tudom megnézni a notim fizikai IP-jét?

(#199) REDeath válasza Darth_Revan (#198) üzenetére

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mi az a fizikai IP? a hálókártya MAC címe?

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#200) Tippcsi10 válasza Norbi.Sz (#197) üzenetére

Tippcsi10
(kvázi-tag)

hali

itt van sok érdekesség

[link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.