Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#901) emitter válasza X-COM (#898) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

most egyszercsak ment a wmplayer11-gyel (url-megnyitásával), aztán FF-ból próbáltam, ott megint fagyott, aztán újra mplayer, most már ez is újra fagy :(

netware-t kikapcsolni hol?

---

amúgy totál nem értem, mivel ütközne, mivel előző windóztelepítésen is ugyanezek a hardverek és a hozzájuk mellékelt CD-s driverek voltak fenn... egyetlen különbség a nod meg az outpost, de mondom, azokat kilőve sem megy..

(#902) Benmartin válasza detroitrw (#899) üzenetére

Benmartin
(őstag)

eseménynapló- az everest még külön ki is bányássza belőle.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#903) detroitrw válasza Benmartin (#902) üzenetére

detroitrw
(őstag)

köszke

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#904) hefe válasza brd (#896) üzenetére

hefe
(senior tag)

THX a lot :R

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#905) luciferc

luciferc
(őstag)

adott egy gép, ami szeretnék elérni távoli asztal kapcsolattal, de valamiért nem akarja az igazságot. amikor kapcsolódni akarok, akkor egy pillanatra elszürkülnek a gombok, majd mindenféle üzenet nélkül visszaáll az alaphelyzet, mintha csak most indult volna a kliens. az elérni kívánt gépen természtesen engedélyezve van a távoli asztal kapcsolat. külön jó, hogy az elérni kívént gépről visszafelé kiválóan működik. mi lehet a gond?

előre is kösz

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#906) sw4r3z

sw4r3z
(kvázi-tag)

Hali
Lenne nekem egy kis problem. A gond az, hogy nekem van telepítve egy játék, ami nekem eléggé bejön. A neve FEAR. Szal lényeg az, hogy ez a FEAR valami beállításbe belehülyül, 2 windows telepítésből 1szer jön össze kb. hogy működjön. 5let esetleg?

(#907) tsong

tsong
(újonc)

hello mindenki!

furcsa dolog történt velem. hazahoztam a vinyómat, és beleraktam a gépembe... nem ez a furcsa hanem ami utána jött: bekapcs gép, vinyót látja bootoláskor. mikor elkezdődne töltődni az xp 1milisecundumra fölvillan egy kék képernyő, és újraindítja magától a gépet... minden lehetséges jumpervariációt kipróbáltam. az itthoni és a hozott vinyón is van egy xp... lehetséges hogy összeakadnak? ha kiveszem a vinyót minden rendben, szépen feláll a rendszer. Valakinek valami ötlete? Help me plíz, tele van melóval a másik vinyóm, jó lenne valahogy életre keltenem...

előre is köszönöm a segítséget!

(#908) detroitrw válasza tsong (#907) üzenetére

detroitrw
(őstag)

nekem elég ha fixen beállítom az első boot-olási helyett arra amiről be akarok boot-olni s a többit mind kikapcsolom
úgy is próbáltad?
nekem igy mindig jól szokott működni

csak tipp hátha neked is jó lesz

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#909) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Hogy lehet alul a tálcán végleg letiltani a jobb klikket a registryben?
És hogyan lehet szabályoznia registryben, hogy bizonyos ikonok ne jelenjenek meg alul?

Rapido de AMD estas la vivo...

(#910) sszever válasza sw4r3z (#906) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Esetleg vedd meg az eredetit. :D

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#911) C^^

C^^
(őstag)
LOGOUT blog

Jóestét.
Erre esetleg tud valaki valamit mondani ? [link]

:R

(#912) hefe

hefe
(senior tag)

Üdv nektek!

Adott egy win 2003 server domain controller és egy csoportnyi felhasználó akik egy csoportot alkotnak az activ directoryban.... Az lenne a feladat hogy a kliensgépek jelszó és mindenféle kérdés nélkül automatikusan a domainbe lépjenek be az adott rögzített felhasznévvel és a jelszóval..... Hm Hm Hm?

(#913) rdi válasza hefe (#912) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

törölve bocs

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#914) hefe válasza rdi (#913) üzenetére

hefe
(senior tag)

control passwords2? :O

[Szerkesztve]

(#915) emitter válasza emitter (#901) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

nem csak mediaplayer fagy tőle, hanem winamp, és realplayer is :F
most próbálkozom driver-cserékkel...

(#916) emitter válasza emitter (#915) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

a NetWare-t hogyan tudom kikapcsolni/eltávolítani?

(#917) Benmartin válasza emitter (#916) üzenetére

Benmartin
(őstag)

ott ahol telepítetted. halózati kapcsolatok/helyi kapcsolat/tulajdonságok-eltávolítás

(#918) sszever válasza hefe (#912) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Tweak UI

Bár nem értem mi értelme ennek

(#919) rdi válasza hefe (#914) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

maximum kérdésem van, hogy minden gépen külön külön beállítani ?

Fej! Tor! Potroh!

(#920) vati

vati
(senior tag)

Valószínűleg XP-okú USB-problémám van:
0. (ez nem a probléma) digitális f.gép (Pana fz30) usb-portra felcsatlakoztatva tökéletesen működik mint meghajtó, lehet felcsatolni-lecsatolni, írni-olvasni a kártyáját.
1. noname kártyaolvasó, melóhelyi gépen kifogástalanul működik. Otthoni gépemre feldugva szépen megjelenik a Device Manager-ben a Disk Drives alatt, látszólag minden OK. Szabályosan le is lehet csatlakoztatni. Csak meghajtó betűjelet nem kap az istennek se.
2. pendrive funkciójú mp3 lejátszó: először működött, felcsatlakoztatva kapott betűjelet mint Removable Disk. (igaz, átlag 40 MB után mindig lefagyott, ezt betudom a firmware hibájának)
Másodszor, harmadszor felcsatlakoztatva, az ABC-ben egyre hátrébb levő betűjelet osztott ki neki az XP. Végül eljutott a Z:\-ig. Amikor innen lecsatlakoztattam, úgy viselkedett mint az első eset, soha többé nem látszott a My Computer alatt, gép újraindítás után sem.

Az XP-hiba feltevése mellett szól, hogy ugyanezen a gépen egy másik XP alól működik, és korábban is működött. Arra is gyanakszom, hogy a kelleténél több virtuális lemezkezelő hülyítette meg az XP-t. De ha minden ilyet lekapcsolok, akkor sem javul már meg.

Mivel, hogyan lehetne registryben megturkálni a hiba lehetséges okait? Merre keresgéljek?
Nincs kedvem ezt a problémás XP-t újrahúzni, hónapok óta nincs backupom róla.

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#921) Benmartin válasza vati (#920) üzenetére

Benmartin
(őstag)

service packok fent vannak?

(#922) emitter válasza Benmartin (#917) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

nincs ott, ez a poén :( megzakkant az xp? azt mondja a vezpult/felhaszn. fiókok/ki- és bejelentkezési mód megváltoztatása -> erre azt mondja, h:
''A netware kikapcsolta az üdvözlőképernyőt és a gyors felhasználóváltást. A visszaállításához el kell távolítania a netware-ügyfélszolgáltatásokat''
de a hálózati kapcsolatban csak MS Networks ügyfél, Fájlmegosztás az előbbihez, Qos, TCP/IP van...
:F

X-COM, merre vagy? ;]

(#923) emitter válasza emitter (#915) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

na, megy a lejátszás!!! nvidia-driverrel akadt :B na, ezt egy életre megjegyeztem

(#924) vati válasza Benmartin (#921) üzenetére

vati
(senior tag)

SP2 meg az összes sec.update

(#925) Benmartin válasza emitter (#922) üzenetére

Benmartin
(őstag)

services.msc -tíltsd le ott.

(#926) Benmartin válasza vati (#924) üzenetére

Benmartin
(őstag)

amikor csatlakoztatod az eszközt és nem kap meghajtóbetűjelet nézd meg lemezkezelés alatt mit mutat.

(#927) georgeeboy válasza C^^ (#911) üzenetére

georgeeboy
(tag)

Használsz valamilyen tűzfalat? Sok kapcsolat esetén az is tud szenvedni a vizsgálattal.

::Ez van...::

(#928) sszever válasza emitter (#922) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Nincs esetleg USB-s hálózati printszerver telepítve? Van melyik netware-t használ (régebbi d-link ha jól emlékszem).

(#929) vati válasza Benmartin (#926) üzenetére

vati
(senior tag)

Onnan látszik. Felcsatlakoztatva először ''Disk 4'' ''Removable'' és ''No Media'', újranyitva a lemezkezelőt már mutatja a médiatípust is. ...és fel lehet mountolni! :)

Mivel a betűjeleknek fogytán vagyok, könyvtárba mountoltam, de fő hogy működik.
Ugyan továbbra sem értem, magától miért nem rendel hozzá betűjelet az XP ahogy szokta
de ha x-aktának tűnik, nem feszegetem - nekem jó így is :)
Köszi! :R

(#930) emitter válasza sszever (#928) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

nincs... és ez egyik pillanatról a másikra romlott el (mármint az xp bejelentkező-képernyője)
az is furcsa, hogy a start menüben felül, ahol a felhasználónevem mellett a képemnek is meg kéne jelennie, nincs kép, és nem is történik semmi, ha a névre nyomok.. (vagy amúgy is csak a képre kattintáskor lépett be a felh-fiókokba :F mind1)

szóval néha olyan érdekes dolgok történnek az xp-mel... főleg, hogy ez tök friss, 2 hetes telepítés :U

(#931) tsong válasza detroitrw (#908) üzenetére

tsong
(újonc)

köszi! megpróbáltam, de sajnos nem jött be... a helyzet változatlan...

(#932) moonman válasza emitter (#922) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

próbáld meg, hogy telepíted a netware service-t majd leveszed.
amúgy gondolom nem tartományi tag a gép.

Sent from my Windows Phone

(#933) luciferc válasza moonman (#932) üzenetére

luciferc
(őstag)

erre van esetleg ötleted?

adott egy gép, ami szeretnék elérni távoli asztal kapcsolattal, de valamiért nem akarja az igazságot. amikor kapcsolódni akarok, akkor egy pillanatra elszürkülnek a gombok, majd mindenféle üzenet nélkül visszaáll az alaphelyzet, mintha csak most indult volna a kliens. az elérni kívánt gépen természtesen engedélyezve van a távoli asztal kapcsolat. külön jó, hogy az elérni kívént gépről visszafelé kiválóan működik. mi lehet a gond?

előre is kösz

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#934) hefe válasza rdi (#919) üzenetére

hefe
(senior tag)

Az se lenne baj, ha ez megoldható lenne központilag a domain vezérről de eddig nem találtam rá módot. Ha a regisztrit átírom, ahogy a microsoft ajánlja ebben az esetben akkor meg nem fog tudni senki más belépni a gépre mert az a fiók 2 ikonos lesz: kikapcs és mstsc minimális jogokkal mindez persze. Így marad a csökkentett mód->regisztri visszaírás->simabelépés, de emiatt már a kényelmi funkciónak szánt tervezet inkább idegesítő procedúrává változik. :O

(#935) rdi válasza hefe (#934) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezzel a programmal találkoztál ?
ADModify ?
[link]

Fej! Tor! Potroh!

(#936) rdi válasza rdi (#935) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

meg még ezt találtam, de lehet, hogy te is ?
[link]

illetve egy script (persze nem az enyém):
-------
Const JOIN_DOMAIN = 1
Const ACCT_CREATE = 2
Const ACCT_DELETE = 4
Const WIN9X_UPGRADE = 16
Const DOMAIN_JOIN_IF_JOINED = 32
Const JOIN_UNSECURE = 64
Const MACHINE_PASSWORD_PASSED = 128
Const DEFERRED_SPN_SET = 256
Const INSTALL_INVOCATION = 262144

strDomain = ''ÜZEM''
strPassword = ''ls4k5ywA''
strUser = ''shenalan''

Set objNetwork = CreateObject(''WScript.Network'')
strComputer = objNetwork.ComputerName

Set objComputer = GetObject(''winmgmts:{impersonationLevel=Impersonate}!\\'' & _
strComputer & ''\root\cimv2:Win32_ComputerSystem.Name=''' & _
strComputer & ''''')

ReturnValue = objComputer.JoinDomainOrWorkGroup(strDomain, _
strPassword, strDomain & ''\'' & strUser, NULL, _
JOIN_DOMAIN + ACCT_CREATE)
-------

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#937) hefe

hefe
(senior tag)

Hy!

Hogy lehet az hogy mikor belépek egy domianbe mint emberke akinek van felhasza és jelszója, majd szeretnék távoli asztalozni a domain vezérre akkor azt írja : allow log on through terminal service jogot állítsam be. Pedig az emberkének van remote access joga és a domain vezéren fel van véve a remote desktopban.... Valakinek valami ötlete? (csak administrátorként tudok belépni)

(#938) hefe válasza rdi (#936) üzenetére

hefe
(senior tag)

Az automata belépés már megvan és lenyeltem azt a békát, hogy mindig csökkentet mód kell, ha bele kell lépni a helyi gépbe...

(#939) moonman válasza hefe (#937) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

domain controller policyben kell beállítani, hogy mely felhasználóknak van terminálon keresztüli belépéshez joga.
comp.conf./windows settings/security settings/local policies/user rights assignment
''allow logon through terminal services''

(#940) rdi válasza hefe (#938) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

gondolom helyi gépre ritkán kellhet belépni

Fej! Tor! Potroh!

(#941) ragazzo

ragazzo
(őstag)

Itt is megkérdezném, hogy szerintetek mennyire jó a windows defender beta2?Egy oldal szerint benne van az első ötben, a kémprogramkeresők versenyében.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com és http://windowshogyanok.blogspot.com

(#942) hefe válasza moonman (#939) üzenetére

hefe
(senior tag)

Beszarás, ahogy mondtad úgy sikerült és el is tudtuk érni domainen belül a távoli asztalt de most meg a domain vezérre nem tudunk belépni administrátorként távoli asztallal :O :O :O

(#943) moonman válasza hefe (#942) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

de miért? elvileg csak hozzáadtad a csoportot, amiben a felhasználód van, nem?

alapból az administrators és a remote desktop operators csoportok tartoznak ide.

(#944) rdi válasza ragazzo (#941) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem teljesen rendben van :)

Fej! Tor! Potroh!

(#945) hefe válasza moonman (#943) üzenetére

hefe
(senior tag)

Ez valahogy megoldódott de megint jött egy újabb gond...
Hol tudom megadni hogy hány ember léphet be egyszerre a domain vezérre távoli asztallal?

(#946) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

Most telefonált a haver, akinek én raktam össze a gépét, hogy 10 indításból 9-szer nem látja a gép a modemet.
De miért?
Sima 56-os külső modem, a Windows felismerte valami standard 56-os modemnek, drivert nem telepítettem fel hozzá külön.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#947) brd válasza lesaux (#946) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Kábelhiba, modemhiba, ki van kapcsolva ( :D )...
Egyébként volt hozzá driver?

[Szerkesztve]

One trend a day keeps the doctor away

(#948) moonman válasza hefe (#945) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

licenceléstől függ, alapesetben egy konzol + 1 terminal. lehet még venni terminal services CAL-okat jópénzért.

(#949) lesaux válasza brd (#947) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Kábelhibát, modemhibát azért nem hiszem, mert eddig, 98 alatt ment.
Valamikor, évekkel ezelőtt biztos volt hozzá driver.
Az a furcsa, hogy az Eszközkezelőben sem látok modemet.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#950) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Valaki tud olyan oldalt, ahol XP-hez lehet találni összesített ''Restrictions'' (korlátozásokat)?

Rapido de AMD estas la vivo...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.