Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) dpetiba válasza VladimirR (#49) üzenetére

dpetiba
(fanatikus tag)

:D Hát jaja. Tök igazad van. Mondok évek óta használom az IE-t. És jártám ám pár csúnya oldalon is :B de mindig bírja, no problémó...

(#52) dpetiba válasza moonman (#50) üzenetére

dpetiba
(fanatikus tag)

:B Ok. Amúgy király az oldalad. Elég informatív. Amit hiányolnék belőle az pl amit fentebb ajánlottak, hogy egy összefoglaló update-ekről leírással, letöltéssel. Tudod, akinek egyben kell az egész, ott megtalálná.
No de nem okoskodni akarok, csak egy felvetés volt.

uppsz, ezt is privibe kellett volna írnom?

[Szerkesztve]

(#53) moonman válasza dpetiba (#52) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

összefoglaló? update rovat van. ja, inkább priviben.

[Szerkesztve]

Sent from my Windows Phone

(#54) GD

GD
(őstag)
LOGOUT blog

kérdés: mikor user és jelszavas hálózati meghajtót használok, utána hogy lehet rávenni az xp-t hogy felejtse el és kérje be újra?
ui: nincs becsatolva mint hálózati meghajó, a hálózatokból keresek rá

(#55) moonman válasza GD (#54) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

control userpasswords2 - speciális fül - jelszavak kezelése

(#56) GD válasza moonman (#55) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

itt a tárolt jelszavak között nincs bent semmi.. ergo?
pedig tárolja, mert nem kéri be.. csak miután kilépek vagy leállítom a gépet..

hm, időközben megoldás:
eszközök: hálózati meghajtó leválasztása
szal' amíg fel van ''csatolva'' még ha nincs is állandó hálózati meghajnak behúzva, akkor is megtartja, értem már..

[Szerkesztve]

(#57) moonman válasza GD (#56) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ja, akkor a protected storage-ben kell körülnézni [link]

(#58) GD válasza moonman (#57) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

hm, csak kapisgálom ez mire lehet jó, homályosíts fel, köszi
a ''időközbeni megoldásom'' besült.. így sem működik..

szóval, mi a megoldás, tegyük fel sambát tesztelek és több usert akarok kipróbálni..kicsit ciki mindíg restartolni.. valami értelmes megoldás biztos van hogy kiverjem az xp fejéből a jelszót mikor kilépek a hálózati meghajtóból?? :U

(#59) moonman válasza GD (#58) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az elmentett jelszavakat a védett tárolóba menti, ezzel az utillal lehet nézegetni, meg törölni őket.

(#60) GD válasza moonman (#59) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

összvissz egy oe fő identitást talált meg a cucc..
hm, nem hiszem hogy ilyen baja eddig senkinek nem volt..

(#61) rdi válasza moonman (#32) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na jó de ezt hogy tudom kideríteni ?
pl ez van a logban:
''
machine\software\microsoft\windows nt\currentversion\perflib konfigurálása.
Figyelmeztetés 6: A leíró érvénytelen.
Hiba machine\software\microsoft\windows nt\currentversion\perflib\00E biztonságának beállításakor.

machine\system\currentcontrolset\services\samss\security konfigurálása.
Figyelmeztetés 2: A rendszer nem találja a megadott fájlt.
Hiba machine\system\currentcontrolset\services\scarddrv adatainak számbavételekor.

Fájlok biztonságának konfigurálása...
g:\ konfigurálása.
Figyelmeztetés 32: A folyamat nem fér hozzá a fájlhoz, mert azt egy másik folyamat használja.
Hiba g:\pagefile.sys biztonsági leírójának összeállításakor.

ebből meg több tucat hibajelentés van:
''g:\program files\msn gaming zone\windows\bckg.dll konfigurálása.
Hiba g:\program files\msn gaming zone\windows\bckg.dll biztonságának beállításakor.
g:\program files\msn gaming zone\windows\bckgres.dll konfigurálása.
Hiba g:\program files\msn gaming zone\windows\bckgres.dll biztonságának beállításakor.''
és igy tovább...

Fej! Tor! Potroh!

(#62) moonman válasza rdi (#61) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát nekem úgy tűnik, hogy mindent átirányítottál a g:\-re csak ott meg nem talál semmit, vagy nem fér hozzá semmihez.

(#63) rdi válasza moonman (#62) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de ugy ez nem jelenti azt, hogy most mindent át kell írnom... mert ebből van vagy 50 bejegyzés... hogy a fene egye meg.. :((

ráadásul aaz mssn gaming zone mappámat nem helyeztem át, ráadásul viszont tök üres...

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#64) moonman válasza rdi (#63) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

de ha a programfiles oda mutat, akkor ott fogja keresni, hiába üres.
nemtom, mit csináltál de úgy tűnik nem tetszik neki.

(#65) chicken válasza chicken (#21) üzenetére

chicken
(senior tag)

erre a duálmonitoros témára van vmi megoldás?

mens sana in campari soda

(#66) rdi válasza moonman (#64) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na jó, de nem lehet valahogy ''visszaállítani?'' valami régebbi állapotra?
Érdekes, hogy dll -eket is keres.. mintha nem lett volna tökéletes uninstall, vagy vami ilyesmi.
De hogy ennek mi köze a biztonsági beállításokhoz ??

Fej! Tor! Potroh!

(#67) sszever válasza GD (#58) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

elvileg elég kijelentkezni, nem kell restartolni.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#68) sszever válasza chicken (#65) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

hardverprofilt állítasz be. Odabent a dual monitoros profillal indítasz, otthon meg nem.

(#69) moonman válasza chicken (#65) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

lehet bűvészkedni hardverprofilokkal vagy egyszerűen nem kapcsolod le a második monitort, ekkor viszont vigyázni kell, nehogy kicsússzon valami :)

(#70) chicken válasza moonman (#69) üzenetére

chicken
(senior tag)

nem kapcsolom le, mégse éled föl.
hmm és hozzá tudom kapcsolni a hardverprofilt a mobile netes corporate profilhoz? :)

(#71) chicken válasza sszever (#68) üzenetére

chicken
(senior tag)

jelentem bűvészkedés nem sikerül, nem látok ''device usage''-ot meg ezaz kivan szürkítve

[link]
itten aztmondják, az eszközkezelőben kellene kotorni, de a monitoroknál nem találok semmiféle opciót a hardverprofillal kapcsolatban.

[link]

mostan mit bénázok el?

(#72) chicken

chicken
(senior tag)

ja és messengerügyben is folytatódnak a menetek, felfedeztem ugyanis, hogy bár home profil alatt a vpnelindítás átállítja az InternetOptionst proxyra, és megy is a net, a Windows Messenger pedig sign in marad a .Net seviceben, sőt be is jelentkeztet a céges SIPre, én írok, mint a barom a .NET kontaktjaimnak, és nem válaszolnak, mert.. offlinenak látnak. Signout signin után megy. Felakasztom magam. Webmessengerezni fogok.

(#73) mkbla

mkbla
(senior tag)

nekem is lenne egy kérdésem igaz nem xpvel hanem win 98-al kapcsolatban:
tehát adott 1 p3as 700-as gép amire nete szeretnék varázsolni, már a 2. hálókártya van benne és nem akar működni (már minden slotban próbáltam, windowst is ujraraktam de sehol semmi) a gond az ugyanis h nincs rajta hálózat, mármint a hálókártya fel van ismerv(nem felkiáltójeles)e ip cim beállítva de nem tudok semmit elérni vele a ping nem megy kifelé, viszon másik gépről meg tudom pingelni. ,mi lehet a gond? előre is thx a segítséget

''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

(#74) chicken válasza mkbla (#73) üzenetére

chicken
(senior tag)

tűzfal?
a routert v gatewayt sem lehet pingelni? ha jól értem, nem direktben van rajta a modem.

az ipcím, amit adtál, ugyanazon a subneten kell legyen, mint a gateway, az jó?

[Szerkesztve]

(#75) sszever válasza chicken (#74) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ha a gépet tudják pingelni, akkor ezzel gond nem lehet (mármint a subnettel)

[Szerkesztve]

(#76) mkbla válasza chicken (#74) üzenetére

mkbla
(senior tag)

most jelenleg egy vegyes hálózatra van kötve (net az majd később lesz rajta, most telepítettem fel meg tettem bele hálókártyát), a hálózat műxik , a win98as gépet tudom másik gépről pingelni de a win98as gépről nem tudok semmit pingelni

''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

(#77) sszever válasza mkbla (#73) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

esetleg tényleg lehet tűzfal. Ha a gépet másikról meg tudod pingelni, akkor a kártya jó. Nem kell rakosgatnod sehova.
IP címre, vagy domain névre pingelsz?
Az a gép amelyről ezt meg tudod pingelni, sem pingelhető?

(#78) chicken válasza mkbla (#76) üzenetére

chicken
(senior tag)

hálókártyasebességek?

(#79) mkbla válasza sszever (#77) üzenetére

mkbla
(senior tag)

tuzfal nincs, nem raktam fel, ip cim alapján pingelek
de pingelheto a hálózatban minden gép mindenhova kivéve ez nem tud pingelni másik gépet

10/100 as hálókártyák vannak, a win98as gépben pl realtek 8139D

(#80) chicken válasza mkbla (#79) üzenetére

chicken
(senior tag)

ok akkor most mibe van dugva a kábel másik vége? hub, router, stb? annak az ip-jet se tudja pingelni?

úgy látom ennek a kártyának külön drivere van win98 alá, az fönnvan-e

[Szerkesztve]

(#81) mkbla válasza chicken (#80) üzenetére

mkbla
(senior tag)

switchek vannak a hálózatba, nem tud semmit pingelni, osszekotom direktbe laptoppal akkor azt se tudja pingelni

(#82) chicken válasza mkbla (#81) üzenetére

chicken
(senior tag)

route print ad valamit?

kábel az gondolom tutijó

[Szerkesztve]

(#83) mkbla válasza chicken (#82) üzenetére

mkbla
(senior tag)

ad
kiir rakás ip cimet

(#84) Dilikutya

Dilikutya
(PH! kedvence)

Érdekes dolgot vettem észre a minap. Windows-ba írom be, jobban ide kapcsolódik. Adva van egy Olympus kis digitális fényképező. Annak a saját szerkesztőjében függőlegesbe állított képek itthon az Intézőben továbbra is elfektetve látszódnak, míg az ACDSee 8 függőlegesen állítva jeleníti meg már bélyegképnézetben is. Most akkor mi is van?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#85) chicken válasza mkbla (#83) üzenetére

chicken
(senior tag)

copy paste ha nem titok h miket

a loopback az mux (sajat magad pingelese?)

[Szerkesztve]

(#86) mkbla válasza chicken (#85) üzenetére

mkbla
(senior tag)

ping localhost ok, pingel
copypasten vagyok rajta de nem tudom hgy kellen csinálni, vágolapranem tudom kitenni, hálózat nincs rajta, aaz msdos paranccsorba meg nemtudom kijelolni a szoveget.
4 oszlopba irkál ki ip cimeket meg netnmaskokat, viszon, a nemlétező hálókártyának is kirja az ipjét...

(#87) chicken válasza mkbla (#86) üzenetére

chicken
(senior tag)

paranccsorba allati bena a kopipeszt. ugy kell, hogy az ablak fejlecen jobbgomb, menubol Edit, utana Select all. Utana megint ablak fejlecen jobbketty, Edit, Copy. na akkor lesz a vagolapon.

(#88) mkbla válasza chicken (#87) üzenetére

mkbla
(senior tag)

Active Routes:

Hálózati cím Hál.maszk Átjáró címe Illesztő Metrika
127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1
192.168.2.0 255.255.255.0 192.168.2. 192.168.2.2 1
192.168.2.0 255.255.255.0 192.168.2.12 192.168.2.12 1
192.168.2.2 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 1
192.168.2.12 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 1
192.168.2.255 255.255.255.255 192.168.2.12 192.168.2.12 1
224.0.0.0 224.0.0.0 192.168.2.2 192.168.2.2 1
224.0.0.0 224.0.0.0 192.168.2.12 192.168.2.12 1
255.255.255.255 255.255.255.255 192.168.2.12 192.168.2.12 1

[Szerkesztve]

(#89) rlazol válasza Dilikutya (#84) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Valósínüleg a következőről van szó:
A jpeg fileok alap információit javarészt a fejléc, az EXIF tartalmazza. Ebben van egy olyan lehetőség, h bele építs egy bélyegképet, amit a nézegetők a gyorsabb miniatűr megjelenítéshez használni tudnak, hiszen csak pár tucat k-t kellet beolvasni a megabyteok helyett. Csakhogy ez a kép csak vízsszintes lehet, én legalábbis még nem láttam függőlegeset. Amikor a gép elfordítja a képet, az EXIF ennek megfelelően a miniatűrt sértetlenül hagyja, de a magasság-szélesség adatokat felcseréli, innen tudja, mi az ábra, és jeleníti meg helyesen. Ugyanezt teszi az ACDSee is. Az intéző ezek szerint nem, és ő a gyorsaság érdekében fogja a minit és kidobja neked úgy ahogy van, vízszintesen.
Szerintem ennyi.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#90) chicken válasza mkbla (#88) üzenetére

chicken
(senior tag)

mostanában a ph esténként bezár :)

szóval az átjáró az a 2.2 te meg a 2.12 és ezt tudja is, de nem tudja megpingelni a 2.2őt... te állítotad be neki az ipt meg a gatewayt vagy dhcp-n kapta? a többi gép is win98?

egyebkent eszkozkezeloben a kartya latszik es jolvan? meg ha a halozati kapcs. nal ott van a netbeui azt vedd ki.

[Szerkesztve]

(#91) chicken válasza mkbla (#88) üzenetére

chicken
(senior tag)

télleg, arra mit mond hogy tracert 192.168.2.2?

(#92) sszever válasza Dilikutya (#84) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Feltehetőleg az ACDSEE felismeri (esetleg kiolvassa az EXIF-ből), hogy a kép milyen helyzetben lett lőve, az intéző meg nem.

(#93) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Hello.

Az unattend fileomba megadtam egyesével a drivereket. Csak sok van belőle és nem tudom hogy így jó-e, mennyi a megengedett karakter.

Jó lesz ez így?:
''OemPnPDriversPath = ''Drivers\1chips\1;Drivers\1chips\2;Drivers\1chips\3;Drivers\1chips\4;Drivers\1chips\5;Drivers\2netwk\1;Drivers\2netwk\2;Drivers\2netwk\3;Drivers\2netwk\4;Drivers\2netwk\5;Drivers\2netwk\6;Drivers\2netwk\6\1;Drivers\2netwk\6\2;Drivers\2netwk\7;Drivers\2netwk\8;Drivers\3graph\1;Drivers\3graph\2;Drivers\3graph\3\1;Drivers\3graph\3\2;Drivers\3graph\4\1;Drivers\3graph\4\2;Drivers\3graph\5;Drivers\3graph\6;Drivers\3graph\7;Drivers\3graph\8;Drivers\3graph\9;Drivers\3graph\10;Drivers\3graph\11;Drivers\3graph\12\1;Drivers\3graph\12\2;Drivers\3graph\13\1;Drivers\3graph\13\2;Drivers\3graph\14\1;Drivers\3graph\14\2;Drivers\3graph\15;Drivers\4print\'' ''

Rapido de AMD estas la vivo...

(#94) X-COM válasza sentinel (#93) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

4096 karakter, de miért ilyen bonyolúlt? nem lehet többet egy mappába beledobálni?

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#95) sentinel válasza X-COM (#94) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Azt olvasta egyik angol oldalon, hogy mindegyiket külön mappába kell tenni. Na most elég sok fajta gép van itt és sok a driver...
Még az volna a kérdésem, hogy az $OEM$ mappában a $1\drivers-ben vannak a cuccok. Na most volt egy előző próbálkozásom, ahol az $OEM$\$$-ban volt egy DRIVERS mappám.

Aztán olvastam a neten hogy az előzővel kellene megcsinálni. Mi a különbség a két módszer között??

(#96) X-COM válasza sentinel (#95) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

$$ - c:\windows
$1 - c:\

amúgy nekem egy rakat hálózati meghajtó van egy mappában, egy rakat vga egy másikban, ha nem írják egymás fájljait felül, akkor nincs gond vele

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#97) sentinel válasza X-COM (#96) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Értem. Amikor $$-t használtam bemásolta a Windows mappába a drivereket és úgy használtam. Viszont volt egy pc-m ami nem találta a vga drivert holott benne volt ebben a mappában. Ekkor kezdtem keresgélni és találtam ezt [link] Na most ez elvileg Pnp drivereket ad a teleípítéshez, hogy innen szedje.

Na, ha simán a $$-ba nyomom, akkor nem fogja megtalálni telepítés közben, vagy ott is meg kellene? vagy a $1 az direkt erre lett kitalálva, hogy telepítés közbe ebből olvassa ki a drivereket?

Na szóval, akkor hogy minden egyes drivert megtaláljon a telepítés alatt és ne kelljen kézzel utána még updatelgetnem, most akkor melyikbe nyomassam?

Köszi a segítséget!

(#98) GD válasza sszever (#67) üzenetére

GD
(őstag)
LOGOUT blog

köszi, nem lenne nagy feature egy ''felejcsedelahálózatosjelszavakatmost'' gombot bedobni az expókerba vagy akárhová... :U

(#99) X-COM válasza sentinel (#97) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

azért mert a telepítő nem tudja, hogy Te a windows mappa alá tetted a meghajtókat,
ő az oempnpdriverspath értékekhez hozzácsapja a systemroot-ot és ennyi.

Hogyha a Windows mappa alá teszed, akkor az oempnpdriverspath-ban is meg kell mondani, hogy ott vannak a meghajtók, pölö Windows\Drivers\Network

Amúgy mindegy hova pakolod, de a deploy guide a $1\Drivers -t javasolja, mindenesetre mennie kell a Windows ($$\Drivers) alól is, csak meg kell mondani az oempnp-ben, hogy ott keresse.

(#100) sentinel válasza X-COM (#99) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Jaja, értem. A Windowst nem adtam meg neki, akkor ez volt a gond. Most a $1\drivers-t használom akkor.

Más: olyat szted lehet módosítani parancssorból, hogy egy file type-ot mihez társítsam? Történetesen Zonelabs policy-t szeretném (ami egy xml file), csak hát ugye mivel butított windowst csináltam nincs benne IE és ehhez kellene társítanom a firefox-ot, hogy megnyissa ezt a file-t.

Szerinted megoldható?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.