na jó de ha jól értem neked legalább működik így a szkennered, én viszont egyáltalán nem tudom használni a külső vinyót.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Vangelis
(PH! kedvence)
Ez mit takar vajon?
DirectX encouner an unrecoverable error
Check the directx FAQ possible solutions

moonman
(Jómunkásember)
annyi, hogy nem ehhez a Windows-hoz való. vagy nem XP-s program vagy kell neki valami Service Pack vagy egyéb környezet, nem ismerem sajnos.
Sent from my Windows Phone

moonman
(Jómunkásember)
A DirectX helyrehozhatatlan hibába ütközött, csekkold a GYÍK-ot a lehetséges megoldásokhoz.

moonman
(Jómunkásember)
ööö nem olvasom végig a porblémát, de van: [link]
(#456) Gabesz84 válasza loszerafin (#446) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 00:55:35
Hat nezd, sok oka lehet. Pl 2 eve szobatarsamnak volt valami nemtommilyen duronos konfigja, meg benne egy gef2mx, namarmost azzal a videokartyaval abban a gepben a bugaistenert sem ment semmilyen XP telepito, mindjart a legelejen megmurdalt.
Az egeszben az erdekes az volt, h beraktunk masik kartyat, felraktuk XP-t, vissza az ovet es vigan muzsikalt. Na erre varrj gombot 
Ja, es a kartyaval masik gepben lehettet siman XP-t telepiteni.

ToRR3nt3
(őstag)
Heló emberek!
Át kell konvertálnom az egyik +hajtómat FAT32-ről NTFS renszerűre, a 4 GB-os fájlméret korlát miatt. Az a kérdésem, hogy származik e utána valami károm a dologbó?. A konvertálás biztonságos, nem tünnek majd el fájlok? Nem gond ha a 3 meghattómból 2 FAT32 marad az egyik (a legnagyobb méretű) meg NTFS lesz?
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

sszever
(PH! addikt)
Nem szabad, hogy gubanc adódjon belőle.
Annyi, hogy régebbi oprendszer (w98, ME, stb.) nem tudja kezelni alapból az NTFS-t.
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

ragazzo
(őstag)
Tudja valaki, hogy miért irogat kia gép néha valami ilyesmit:hibát történt az mstsc valami közben ezek után a program kilép.Ez általában nyomtatás közben szokott előfordulni.Most nem tudom pontosaban a hibát leírni, mert csak emlékezetből idézek.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com és http://windowshogyanok.blogspot.com

ToRR3nt3
(őstag)
Köszi! Úgy legyen.
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
Sziasztok! Van egy hatalmas problémám, valaki tudna segíteni? A gond a következő: a napokban a ''kedvenc'' oprendszerem nekiállt hangos, két frekvencián váltakozó sziréna kíséretében leállogatni aktívabb használat mellett, mire én módszeresen újra is zsíroztam a procimagot. (Az előzmény annyi, hogy a counterspy nevű tűzfal néha bekattant, és ilyenkor mindig 100% on használta a cpu-t, de miután megcsináltam, mindig 55 fok felett volt a hőmérséklet, szóval jött a zsírozás.) Ez valamit segített is, de ugyan úgy 50C felett volt használat közben (38-40C volt üresjáratban). Tegnap szépen elmentegettem mindent a c: meghajtóról, win cd be, aztán hadd szóljon (közben összeomlott a rendszer:/ ). Az első 3 percig jutottam el. PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA. Na még egyszer. újjabb 3 perc, eljutottam a praticionálásig, ezúttal valami setupdd.sys -szel volt kifogása (általában ezt dobja ki). Iyenkor ''a windows a számítógép károsodásának elkerülése érdekében...stb.stb'' jön elő, és a proci saccra egy jó 60 fok körül jár. Egy alig fél éves rézmagos cooler master gondoskodik a 2800+ -os bartonom hűtéséről, és 2 windows cd-ből mind2 ugyanezt csinálja. Van valami ötletetek? Előre is köszönöm!
Az utolsó 3 win telepítés óta nem került új hardware a gépembe, a ramok pedig 2x512mb GeiL dual channel, szóval szerintem azzal se lehet baj..
[Szerkesztve]
Swarm is coming.

moonman
(Jómunkásember)
hát talán azzal a 100-on bekattanó tűzfallal lesz valami, nem?

HEMP
(senior tag)
moonmannál lesz a pont: simán lehet, hogy a tűzfalad annyira megizzasztja a procid, hogy leáll mielőtt leégne. (ugyanis akkor van sziréna, ha túlmelegedik) Tipp: tedd fel vmelyik everestet és figyeld a hőmérsékletet. A tűzfaladat azért meg kellene nézned, mert ott valami nem kóser! Esetleg megnézhetnéd BIOSban mennyire van beállítva a hőm.korlát.
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

Ottoka
(őstag)
Na de telepítéskor már nem tud beleszólni a tűzfal. Énszerintem telepítés közbeni mindig más hibaüzenet=memória baj.
Mezőhegyes

HEMP
(senior tag)
Háát a GEILekre nem jellemző, bár előfordulhat. Én a szirénánál leragadtam.. 
Az egymás utáni mindig más problémákat nézve könnyen lehet, hogy a vinyód adta meg magát...
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

Ottoka
(őstag)
Nem sarkaztad le a procit a borda le fel pakoláskor? Próbáld meg egyesével a ramokat, és ha tudsz kérni akkor másikkal is a telepítést. Én egy párszor már jártam úgy hogy telepítéskor csomó különböző hibaüzenettel elszállt, akkor ram gondok voltak. Winyó hibával úgy találkoztam hogy kattogott, esetleg azonnal elfelejtette a partíciót, ilyesmi. Bár ezért nincs kizárva, sőt.
Mezőhegyes

HEMP
(senior tag)
..nem sarkaztad le a procit..Na megadtad neki a fejlövést, itt a vége. Szegény komolyan meg is sajnáltam, ugrálni fog örömében, ha csak win reinstall kell.. 
[Szerkesztve]

Ottoka
(őstag)
Ember miről beszélsz? Nem olvastad végig kérdező kollegánk hozzászólását? Megpróbálta telepíteni a windowst, és mindig más hibaüzivel elszállt a telepítő
'' Az első 3 percig jutottam el. PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA. Na még egyszer. újjabb 3 perc, eljutottam a praticionálásig, ''
[Szerkesztve]
Mezőhegyes

zsoi
(senior tag)
még egy pont a memória hibának.
Bios settings->default load->save,exit
memtest,
+ ha több mem. IC van, próbáld egyesével.
A PC olyan mint a nő: nem lehet kiszámitani hogy reagál 5 perc múlva... :)
(#470) loszerafin válasza Gabesz84 (#456) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:18:53
Sajnos, nem fogadhatom el jó válasznak.
''Az elején kipurcan'' és a ''be se indul a cd autorunja == ki se írja, hogy 'press a key to boot from cd-rom' /vagy valami ilyesmi/'' között túl nagy a különbség....
(#471) loszerafin válasza alien_ (#461) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:23:23
''alig fél éves hűtő'' : azt jelenti ősszel vetted. Azóta tél volt, most meg jönnek a meleg
napok. Lehet, hogy nem hűt eléggé.
HDD, memória hibára gyanakszol, szedd le az ''ultimate boot cd''-t, azon van memtest, meg proci izzasztó meg HDD tesztelő program.
(#472) loszerafin válasza ragazzo (#459) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:24:51
Igen, tudja. Írd be a google-be a hibaüzenet jellemző részeit.
(#473) moonman válasza loszerafin (#471) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:33:31

moonman
(Jómunkásember)
és télen nincs fűtés a lakásban? 
(#474) loszerafin válasza moonman (#455) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:39:02
ööö nem olvasom végig a porblémát,
Kár, pedig szerintem ilyen profiknak való, mint Te.
[link]
( Jó a cikk.)
(#475) loszerafin válasza moonman (#473) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:40:00
Hát igen, ez volt a gyenge pontom.
De pl. az én gépem a falnál van, az pedig sokkal hidegebb, mint a szoba levegője
[Szerkesztve]
(#476) sszever válasza loszerafin (#475) üzenetére
- Privát
- 2006-05-22 15:49:37

sszever
(PH! addikt)
a fal lehet hideg, ettől függetlenül a szoba levegőjét keringeted a gépedben. Tehát igazán eltérés nem lesz.
Ugyanakkor annyira még nincs nyár (legalábbis mifelénk). Télen melegebb volt a lakásban, mint az utóbbi napokban (legalábbis nálunk).
Ettől függetlenül a hűtőből a kosz és por kifújása indokolt lehet.
Köszönöm a gyors reagálást! Csökkentett módban még megy a régi win (az is csak hálózat nélkül), és lefuttattam egy chechkdisket, meg a biztonság kedvéért egy töredezettség mentesítést is, ezek szerint a winchesternek nincs baja. A cirmost is lenulláztam, de minden maradt a régiben. Egy hibás modul miatt volt már bajom korábban ezzel a setupdd.sys-szel, de most a ramok cserélése, újra behelyezése, egyesével próbálása se oldotta meg a gondot. Egyszer már volt egy lesarkazott bartonom, azóta nagyon körültekintően cserélek cpu coolert, de 100% -osan ezt sem lehet kizárni.. Bár 66C ra állítottam a vészleállást, lehetséges, hogy a proci annyira felmelegedett, hogy maradandó károsodásokat szenvedett? Lehetséges, hogy szimplán túlmelegszik a cpu telepítés közben, és ezért kapok különböző hibaüzeneteket? Lehetséges, hogy a win-t úgy csinálták direkt, hogy ne lehessen egyértelműen megállapítani, hogy mi a baja?:/ Köszönöm a tanácsokat, megnézem ezt az Ultimate Boot Cd -t, hátha előrébb jutok.
Swarm is coming.
Mi az a fűtés? : ))
Swarm is coming.

Totyi
(őstag)
Még mindíg érdekel,hogy lehet-e duplakattintással a media playerhez a számokat hozzáadni.Ha ezt teszem,akkor kitörli az előzőt és azt teszi a helyére.Total commandert használok,úgyhogy a jobbgomb+add playlist nem jön be,mert hosszadalmas. 
Nekiálltam a teszteknek az Ultimate Boot CD -vel: kb 200.000 hibás bejegyzés a memóriánál, burn-in tesztnél szirénázva kiakad a gép, egyik proci teszt se jutott a végére, mindegyik errort dobott ki. Két napja még beton stabil rendszerem volt, és egy tökéletesen működő gépem, hogy a fenébe lehet ez...? 
Swarm is coming.

Ottoka
(őstag)
Valamelyik ram elszállt, vagy a proci sarka... Inkább a ram
Mezőhegyes

dpetiba
(fanatikus tag)
No, hát beleolvasgattam és itt fileokat kell hack-elgetni. Nincs is rá más megoldás, csak ez??
Mitől lehet az, hogy satás vinyó kinn van a tray-on mint eltávolítható eszköz?
Nem én telepítettem a wint, nem az én gépem, csak furcsállom.
(Új telepítés)
Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal
próbáld ki még a memtest-et

moonman
(Jómunkásember)
eszközkezelőben gyors eltávolításra van konfigurálva, meg azért mert a sata hotplug szabvány.
Kösz a gyors választ, ezt megnézem, ha a gép közelében leszek.
Én is telepítettem már satás rendszert, de ott nem volt kinn.
(Könnyű volt hála a boot-cd-re nyomható sata vezérlőknek, amit tőled töltöttem
)
Bocs, most nem ott ülök, ez nem satás gép, a SCI/raid eszközök alatt kell keresni?
Ramokat áttettem egy másik gépbe, és ott már nem jeleztek hibát, és mivel a proci végzi a számolásokat a ramtesztél is, az maradt, hogy a cpu-val van valami baj... Utolsó reménysugárként kiszedtem a gépből, jó alaposan lesikáltam a cooler alsó réz felületét (picit fekete volt), egy réteg másik fajta zsír, pár miatyánk, és voila, már kapaszkodott is fel a win a vinyóra : )))
A konklúzió végülis a következő: Fekvő házas gépem van, és a táp kb fél mm -re foglal helyet a cpu coolertől, szóval cpu cseréhez mindenképp ki kell szedni a tápot is, ami visszarakáskor picit nekinyomódik a coolernek a ház kialakítása miatt, és valószínű, hogy a zsír elkenődött, ahogy hozzáért a táp a coolerhez, ezért nem hűtött rendesen. A másik variáció pedig az, hogy nem adta át a procimag a hőt rendesen, mivel piszkos volt a cooler réz-felülete. Most fennt van egy win, később még ráeresztem a UBCD -t a biztonság kedvéért. Azért elképesztő, hogy milyen hibákat tud csinálni 1,5 cm2 -nyi maszat...
Köszönöm mindenkinek a segítséget tök rendesek vagytok
, és bocs (mint utólag kidferült) az offtopicért! Minden jó, ha jó a windows 
[Szerkesztve]
Swarm is coming.

_Gudella
(őstag)
Nem sok esélyét látom hogy ezt meg lehessen oldani, de hátha:
Ugye mikor egy soros a taskbar, akkor mutatja az időt, két sornál bejön hogy milyen nap van, és 3 sornál a dátum. Én azt szeretném megoldani, hogy két sorosnál a máodik sorban ne az legyen hogy milyen nap van, hanem a dátum.
Ha kell, nem riadok vissza attól, hogy belenyúljak az explorer.exe-be hex editorral, vagy resource hacker-el 
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
vezérlőpult-regionális beállításoknál megadhatsz egyéni dátumformátumot.

_Gudella
(őstag)
Ezt tudom, viszont nem jelent megoldást. Nekem nem a dátum formátumával van bajom, hanem hogy a dátum kerüljön a második sorba a taskbar-on. A Regional Sttingsben ezt nem lehet beállítani, én is ott néztem mielőtt kérdeztem itt.

sszever
(PH! addikt)
sajna csak ezt találtam 
Most vettem egy satas vinyot, es probalom atkoltoztetni ra a regi rendszeremet ghosstal, de nem megy. Boot szektort megcsinaltam fixmbr-el, de akkorse megy.
Nem tudja valaki hogy hogyan kene?
na, mar bebootol a kicsike, csak utana stroboszkopot jatszik a monitorral
es ugyanarra a ritmusra villogtatja a numlockot is. Kurvajol nez ki, de sztem nem ez egy oprencer funkcioja 
A boot szektoros gondom tanulsaga meg az volt h vindozzal kell particiokat letrehozni nem acronis disk directorral....
Hali!
xp bekapcsoláskor a dumprep.exe dos ablaka ugrik fel, a következő hibaüzenettel:
ntvwdm nem megengedett utasítást talált, bla-bla-bla (by Al Bundy)...
ez mi a szösz, mi okozza, és hogyan kell eltüntetni???

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
dumprep megvan. mostmár csak az érdekelne,hol lehet megtalálni, melyik az a prg, amelyik összeomlik bekapcskor...
tipp???

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ Betonkeverővel a rák ellen. Védd a nyenyeceket, fűts hóddal! ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
hmmm....
tudom nem erre a válaszra vársz, de vlszleg egy új setuppal fox csak jól járni....
én is próbálkoztam már ilyennel, de nem nyert (ghost,pqmagic többek között)
ha áll az új oprendszer, adatokat simán át tudod mozgatni...

hehe, megvan minden es muxik 
Amugya adatok nekem leginkabb mas particion vannak, csak ez egy olyan jol bekonfigolt win2003, es meg stabil is es mar fel evet kibirt nalam, ami azert nagy szam!
ezert ugy gondoltam hogy elhet tovabb 
ja, es a te kerdesedre valaszolva, leginkabb esemenynaplobol lehet megtudni h mi murdál meg.
[Szerkesztve]
jaja, megtippeltem én is, csak nincs meg....
Egyébként gratula 
ghos-tal sikerált?
/gondoltam hogy vmi miatt az oprenc felület nőtt nagyon a szívedhez
/