igen. fix ip-m nincs sajnos.
és nekem az kellene hogy a melóhelyemről be tudjak mászni az itthonis gépembe.
azt hogyan lehetne megoldani egyszerűen?
de a másik gondom meg az, hogy az itthoni amibe jönni akarok az egy adsl. és tudtommal 24óra után bont egyet. és akkor szereintetek nem kapok egy másik ip-t?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
szijartg
(senior tag)

sszever
(PH! addikt)
a változó IP címet nevezik dinamikus ip címnek. S ahhoz, hogy ehhez rendelhess egy tartomány nevet, adtam egy linket.olvasgasd, nem furfangos, és ott meg is tudod csinálni egyből!
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

Feeling
(kvázi-tag)
Gondom a következő: totálisan felcserélődtek a gépemen a billentyűk...egy notiról van szó (IBM T43) ''u'' helyén 4-es,''o'' helyén hatos...de érdekes módon csak a saját billentyűzete...most USB-ről írok és műxik. mindent amit tudtam végigfuttattam rajta (spybot, adaware, 3 virusírtót) és ötletem sincs h miért van..., ja es mar a billentyuzetet is telepitettem ujra
tippek?
kösz előre
-; Life is a game in sudden death mode ;-

sszever
(PH! addikt)
kapcsold ki a NUMLOCK-ot!
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

_Lacos_
(tag)
a tcp/ip újrarakása alatt pontosan mit értesz? (közbe ezt találtam rá : netsh int ip reset ,erre gondoltál?)
megy a ping a szolgáltató dns-ére, ip-jére is.
[Szerkesztve]
HyperSuperMegaTechGhettoBlasterGamerKing

szijartg
(senior tag)
okéj tenk yú... a kérdésem lessz akkor még jövök

sentinel
(fanatikus tag)
nlite-os butítás óta ezt dobja ki: ''Windows File protection: Files that are require to Windows to run properly have been replaced by unrecognized version. To maintain system stability Windows must restore the orogonal versions of these files'' És be kellene raknod a win cd-t. Na most nem fogom berakni és ha nyomok 1 cancelt, akkor mi van, számít ez valamit is? Esetleg ezt a hibaüzit nem lehet kilőni?
Rapido de AMD estas la vivo...

HEMP
(senior tag)
Nyomj egy kövér Yes-t és felülírja az eredeti windows-fileket... (Lehet, hogy a gomb Keep vagy hasonló, már nem emlékszem.) Egyébként ki is lehet kapcsolni a fájlvédelmet..
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''

Comanche
(fanatikus tag)
#122-re nem tud valaki valami ötletet?
Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

moonman
(Jómunkásember)
illegális éppen van benne, mert egy licenccel egy gépen egy példányban használhatod a Windows-t.
amúgy a wpa.dbl-t ha átmásolod elvileg ugyanazt a hardware hash-t fogja érzékelni.
Sent from my Windows Phone

bebean
(fanatikus tag)
usb-s problemamra valami ötlet esetleg?
--> [link]
thx
b
...

HEMP
(senior tag)
Nem látom milyen a konfigod, de én megpróbálkoznék az sp2 felpakolásával... aztán meglátjuk! Szerintem megoldja.
''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
Erre vlki?

sentinel
(fanatikus tag)
De ahhoz kell a cd-s, amit nem fogok berakni, mivel a kliens butított(no floppy, no cdrom). Hol lehet kikapcsolni a filevédelem üzenetet?
Rapido de AMD estas la vivo...

moonman
(Jómunkásember)
a piros rész a kernel-időket mutatja, azaz a rendszerfolyamatok és a kernel módban futó driverek, egyéb programok processzorhasználatát. a zöld a user módú alkalmazásokét.
nézet menü kernelidők mutatása.
Thx!
Azt tud h a kernel az az oprendszer magja de mi az akerenel-idő? MIk azok a kernel módban futó driverek?

_Lacos_
(tag)
moonman, nem tudsz valami megoldást a problémámra?

moonman
(Jómunkásember)
az a processzoridő, amit a kernel-módú komponensek fogyasztanak el. pl kernel szinten futkosik a chipset driver, a fájlrendszer-driver, a hálózati rendszer egy része, stb.
pl ha a piros túl magasra rajzolódik, akkor lehet tudni, hogy valamelyik driverrel van gond.

moonman
(Jómunkásember)
debiztos, mi a problémád? 

SSlapec
(tag)
#108-ra valaki? Kezd egyre idegesítőbb lenni 

moonman
(Jómunkásember)
[link]
Programok indításánál a ''Futtatás mint...'' párbeszédpanel bukkan fel'' probléma helyreállítása
Heló Moonman, már 1x segítettél - megkerestem akkori írásod, de nem jutottam vele sajna sokra...
A probélma a kapcsolat megosztása volt - mondtad h tűzfal és internetkapcs. megosztása! na most az hol van részletesebben (Ált. Kivételek, Spec. fülek vannak - nézelődtem, de tuti nem elég jól mert nem találtam) 

SimS
Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can *** SC2: Toph#525 *** Origin: SimS_hun *** BattleTag: hamboo#1540

_Lacos_
(tag)
moonman #124-től írtam, lécci nézd már meg
[Szerkesztve]

moonman
(Jómunkásember)
internetkapcsolat-megosztás vagy fájlmegosztás?
internetkapcsolathoz egyszerűen a hálózati kapcsolatoknál az internetes kapcsolat tulajdonságlapján van egy pipa, hogy engedélyezem másoknak is, hogy blabla, ez megnyitja a tűzfalat is.
fájlmegosztáshoz: [link]

moonman
(Jómunkásember)
hát nemtom, mit próbáltatok eddig, nem olvastam vissza, de itt valami dns lesz, szolgáltatás fut? winsock reset volt? esetleg tcp/ip reset
netsh int ip reset c:\valami.log

_Lacos_
(tag)
igen dns-el lesz vmi, csak nem tudom mi
tcp/ip reset megvolt

SSlapec
(tag)
megint én vok
sajnos nem működik, restartoltam, de utána is előjön a futtatás másként.
Más megoldás esetleg?
Előre is köszi!

chicken
(senior tag)
nemtom mit loggol a linuxod, de nem lehetne megnézni, megkapja-e a requesteket?
amúgy sp2 van?
mens sana in campari soda

chicken
(senior tag)
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{00021401-0000-0000-C000-000000000046}\shellex
\MayChangeDefaultMenu
eztet
ehh nem fert el
[Szerkesztve]

SSlapec
(tag)
belenéztem én is a fájlba, meg is kerestem a registryben. Létre van hozva, de akkor is előjön az ablak. Ha kitörlöm MayChangeDefaultMenu kulcsot akkor ugyan nincs Futtatás másként, de egy program se indul el 

chicken
(senior tag)
ez gáz.. hogy történt ez a vírusirtás (mmint miből gondolod, hogy leszedted)?

SSlapec
(tag)
Hát bevallom őszintén, a gépen nem volt vírusírtó, csak spyware irtó.
Bejött a vírus, láttam, hogy ZA jelez, hogy egy fájl (svchsot.exe) fel akar menni a netre. Nem engedtem, nem is történt semmi. De amikor el akartam indítani a winampot, akkor megint jelzett a ZA, nem engedtem hogy felmenjen a program a netre, és nem indult el a winamp! Ezután szaladtam NOD-ért, felraktam, kiírta, hogy W32.RAHack-ból talált egy jópárat. -minden HTML fájlom exe kiterjesztésű lett- végülis kijavította őket.
Azóta kísért a Futtatás másként... ablak.
(Radmint azóta leszedtem, vírusírtó mindig figyel, többször nem szívom meg.. remélem 
Windows reinstall? Esetleg egy frissítés a telepítőlemezről?
- Privát
- 2006-05-16 21:13:43

diablo1984
(PH! addikt)
Remélem tudtok segíteni!
A következő problémám lenne:
a gépem ha bitcomettel letöltök akkor újraindúl kékhalál kíséretében! De csak ekkor soha máskor! Nem tom mi lehet a baj, elősör a kékhalálban az nvidiás tűzfal progija szerepelt, azt kikapcsolva is ugyanezt csinálta! Leteszteltem mindenét a gépnek és minden tökéletes és zsír új!
Ha valaki találkozott ezzel a gonddal és/vagy tudja a megoldást, esetleg hallott róla ossza meg velem tudását!
Köszönöm!
A konfigomat az adataimnál megtaláljátok!
SonyEricsson Xperia X8 - I'm lovin' it!
na jó, ha az svchostot nem engeded ki, akkor nem lesz netes kapcsolatod, nem ?
vagy tényleg az a neve a vírusnak hogy svchsot.exe????
Fej! Tor! Potroh!
(#185) rdi válasza diablo1984 (#183) üzenetére
- Privát
- 2006-05-16 21:19:48
1) tiltsd le a kékhalálos ujraindulást;
2) naplózd ki a hibajelzést;
3) ird be a gugliba a hibakódot;
4) ha nincs találat, keresd
X-comékat 
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!

chicken
(senior tag)
az a baj h a spyware meg a vírus az nem ugyanaz. a reinstall, az biztos, hogy jót tesz, de lehet, hogy megúszhatod azzal, ha frissíted a nod-ot, kitéped a hálókábelt, kikapcsolod a rendszervisszaállítást, és újraindítás után csökkentett módban lefuttatod a teljes scant a noddal. azért előtte egy mentést érdemes arról, ami fontos, mert még simán megmekkenhet így is. találkoztam olyan vírussal, ami a hp nyomtató összes utilját meg folderét betámadta, és egyszerűen képtelen voltam leszedni. 
rdi: ezen én is fennakadtam először
, de tényleg így hívják a ''rahack' processzét
[Szerkesztve]

SSlapec
(tag)
igen. nem svchost hanem svcHSot.exe.
Google azt mondja hogy w32.RAHack, radmin útján terjed. Én sokat használom a radmint, de csak gyors felraktam, és egyszerű jelszavat állítottam be -12345678
- és kitalálta...
Szerk:
Persze, tudom hogy nem ugyan az, csak spywareből több jön, azért mindig tartottam magamnál egy irtót..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

chicken
(senior tag)
na ennek van manual removalja is, kabe az amit leirtam meg ezek a kulcsok, a symantec oldalon ottvan hogy meg utana milyen registrymodositasokat kell csinalni [link]
azok a lepesek, amik a symantec virusirtora vonatkoznak, azokat ertsd a nodra 
[Szerkesztve]

SSlapec
(tag)
Az oldalt én is néztem, csak első olvasatra túl angol volt... akkor most kicsit több időt fordítok rá 
Majd jelentkezem mire jutottam

SSlapec
(tag)
SIKERÜLT!!
Ez hiányzott:
HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command
létrehoztam, megadtam az alapértelmezett értékét, a runas kulcsot kitöröltem és megy.
Királyság!!
Köszi szépen 

chicken
(senior tag)
nahurra
mindig erdemes a manual removalt vegigcsinalni!
es a helyedben meg most is nekiesnek a teljes folyamatnak esetleg.

chicken
(senior tag)
hahó sszever, még mindig nem tudtam begyűrni a második monitort a hardverprofil alá...

ajuhasz
(tag)
Hi all
Ojan problémával találkoztam a windowsomban hogy felteszek egy zone alarm -ot ujraindítom a gépet elindol a windows tudok kb 2-3 percet dolgozni zenáthalgatni és aztán kékhalál
DRIVER_IRQL_NOT_LESS..... oké eddig 3-4 ujraindulás után kezdett unalmassá válni leszedtemm a zone alarm -ot feltettem egy kerio firewall -t ujraindultam aztán ugyan ez a szitu ennél is
ugyan úgy ujraindulok 2-3 percenként ugyanazzal a hibával. Most leszedtem a tűzfalat és most megy de szeretném a zonealarmot használni és akkor nemtudom erre valami orvosság van?
Mi ez a DRIVER_IRQL_NOT_LESS... 
ennek lehet valamit tenni 
Válaszotok előre is köszönöm _ajuhasz_
(#194) Steelheart válasza ajuhasz (#193) üzenetére
- Privát
- 2006-05-17 01:08:38

Steelheart
(senior tag)
Vmelyik drivered vacakol értelemszerűen. Nekem akkor volt ilyen, mikor az integrált hangkártyámhoz csak egy beta drivert tudtam föltenni, mert nem volt más... Ha esetleg az alsó sorban kapcsolódó fájlt is kiír, akkor könnyebb lehet rájönni, mi okozhatja, ha meg nem, hát akkor frissítsd az összes driveredet, kezdve a vid- és hangdriverekkel. Nem tudom, a BIOS-frissítés ilyen szituban mennyit segít, nálam elég volt felrakni a final drivert.
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi

Grass
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Tudjátok amikor valami fájra rákattintotok és beugrik egy kis szürke ablaka képernyő közepére Megnyit, Lement stb gombokkal. És eddig ez meg is jelent minden ilyen alkalommal. Azonban most véletlenül kivettem a pipát hogy mindig feltegye e ezt a kérdést, és így mindig megakarja nyitni Hol tudom beállítani hogy mindig bedibja azt a kisablakot?
Remélem érthetően írtam le 
Előre is köszönöm a segítséget.
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

chicken
(senior tag)
ez most a böngészés közbeni (internet explorer, mozilla stb) történet?

Grass
(fanatikus tag)
Igen. Explorerem van.

chicken
(senior tag)
Sajátgép kinyit, Eszközök menü, mappabeállítások (asszem magyarul, az utolsó). Ott van egy Filetípusok fül, ott arra állj rá arra a típusra, amit éppen próbáltál letölteni, akkor van egy Advanced gomb lent ami talán ''Speciális'' lehet magyarul. na abban az ablakban a három jelölőnégyzetből a legfölsőt pippants be.
Ellenőrizheted a többi filetípust is.
Ha exéről van szó, akkor a regisztriben kell kotorni, az is kell? (ha az is elállítódott, az gáz, mert minden szirszart megnyit magától)

Grass
(fanatikus tag)
Sikerült. Pont úgy volt ahogy mondtad. Word formátumnál nyomtam véletlenül el a pipát úgyhogy remélhetőleg másnál nincs gond.
Köszi a segítséget. 

Lalaboy
(őstag)
Nagy gondban vagyok! Van egy X2-es procim, Win XP Prof. A win a rendszer kenyszeru ujratelepiteseig tokeletesen mukodott a ketmagos procival. Ujratelepitettem a win-t (eddig 4-szer) es csak egymagosnak latja. Megprobaltam az AMD drivert, a microsoft dualcore hotfix-et, bioszban minden alapra, megis csak egymagosnak latja! Az XP SP2-s es valami 2600-as. Az elso telepitese ota, amikor ketmagosnak latta, csak a videokartya es a biosz lett cserelve! A neten valahol olvastam, hogy bizonyos dll fajlokat lecserelve beuzemelheto, de a cim az ujratelepitessel elveszett. Tud valaki segiteni?