Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) mkbla válasza chicken (#90) üzenetére

mkbla
(senior tag)

jah :) én is mentem utána aludni ahogy feltettem a kérdést :) csak az a gáz h laközelebb csak 7végén tudok foglalkozni ujra a témával, de még most megnézem.
nincs netbeui nem is volt ott
kézzel állítom be az ip cimeket átjárót nem is állítottam be, átjáró nem is kell mert nem akarom közvetlen kiengedni a netre hanem még próbából is csak proxyn kapja a netet
ennek a hálókártyának 192.168.2.2 az ip je asszem az előző hálókártyának lehetett 12 a vége.... de azt a hálókártyát már kiszedtem.
egyébként a hálókártya láccik az eszközkezelőben és jól van.
1ik ismerősöm azt mondta h vmi hardver ütközés van a dologban. amkor előszö beleraktam még az előző hálókártyár akkor 4-5 alkalommal még télleg ütközést panaszkodott. de azóta nem irja ki, majd hétvégén megpróbálgatom a biosban az irq-kat állítgatni hátha lesz vmi...

''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

(#102) X-COM válasza sentinel (#100) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

legegyszerűbb megoldás, ha a hkey_classes_root-ban megnézed, hogy a firefox mit írkál a .xml kulcsba, aztán azt vagy kiexportálod unattend meg beimportálod, vagy parancssorosan reg.exe-vel írod bele.
vagy használod az assoc/ftype parancssori eszközöket.

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#103) mkbla válasza chicken (#91) üzenetére

mkbla
(senior tag)

Útvonal követése a következőhöz: F5I7T0 [192.168.2.2]
legfeljebb 30 ugrással:
1 <10ms <10ms <10ms F5I7T0 [192.168.2.2]
Útvonalkövetés kész

''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''

(#104) dpetiba válasza X-COM (#102) üzenetére

dpetiba
(fanatikus tag)

Elméletben vágom, hogy mit mondasz, de gyakorlatban nem tudtam megcsinálni.

Megnyitottam firefoxal az .xml file-t, belementem registrybe és ez volt benne:

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml]
''PerceivedType''=''text''
@=''xmlfile''
''Content Type''=''text/xml''

[HKEY_CLASSES_ROOT\.xml\PersistentHandler]
@=''{5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb}''

Ebben nem találok utalást a firefoxra.
Ráadásul néztem az assoc parancsot is, de itt is elakadtam:
ASSOC .xml=??? mit írjak be, hogy a firefox nyissam meg automatikusan?

Köszi

(#105) X-COM válasza dpetiba (#104) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

azért mert még ki kell gubernod az xmlfile bejegyzését is

egyébként assoc ÉS ftype

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#106) dpetiba válasza X-COM (#105) üzenetére

dpetiba
(fanatikus tag)

ftype jaa... nem tudtam, hogy az parancs :B
Mindjárt kipróbálom, ez lenne a legegyszerűbb, mert a batch-emmel csak módosítanám a megnyitást.

(#107) dpetiba válasza X-COM (#105) üzenetére

dpetiba
(fanatikus tag)

Egyébként bocs a user kavarért, de többen használjuk a gépet és nem mindig jeletkeznek ki.

(#108) SSlapec

SSlapec
(tag)

Sziasztok!
Volt egy vírus a gépemen. Egy programot se tudtam elindítani, de ha megnyitottam pl egy txt fájlt akkor elindult a jegyzettömb. Ha parancssorból indítottam egy programot az lefutott de amúgy nem. Na szóval a vírus elment, de azóta ez az ablak fogad minden program indításánál:

[link]

Tudtok segíteni?
előre is köszi!

(#109) sentinel válasza X-COM (#105) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Még annyi, hogy az assoc .xml=? mit adjak neki, hogy firefoxal nyissam meg? HTTfile-t?

Rapido de AMD estas la vivo...

(#110) X-COM válasza sentinel (#109) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

az assoc-cal megadod, hogy milyen filetype-ként kezelje, az ftype-pal pedig, hogy az adott filetype-t hogyan nyissa alapértelmezésben

tehát Neked az assoc-cal vagy nem kell csinálnod semmit, vagy az nlite-os baszakodás miatt abszolút nincs ilyen bejegyzésed így létre kell hoznod
assoc .xml=xmlfile
ftype-pal pedig meg kell határoznod az xmlfile alapértelmezett megnyitó programját

valami ilyesmi
ftype xmlfile=''c:\program files\firefox\firefox.exe'' ''%1''

[Szerkesztve]

(#111) bebean

bebean
(fanatikus tag)

üdv!
nemreg beszereztem egy usb-s külső hdd hazat, ami kezdetben jol működött a gepemmel stb. az egyik leallitas alkalmaval (biztonsagos eltavoltias...) lefagyott a gep, legalabbis ez az eltavolitos dolog, nem engedte levalasztani a hdd-t, pedig nem hasznalta mas prog...
azóta nem müködik a hdd, sőt a pendriveom sem (az usb-s egér viszont megy), azt irja ki a gep a csatlakoztatasnal, hogy ''nem lehet felismerni az usb-s eszközt''.
a külső hdd-t kiprobaltam mas gepen, ahol rendesen műödött, tehat nem ott lehet a hiba.
amivel eddig probalkoztam:
- usb-s eszközök eltavolitasa az eszközkezelőből, aztan valtozasok keresese
- leszedtem egy sis usb drivert, de az regebbi mint a jelenlegi, szoval nem akarja felrakni
a notihoz kapott telepito cd-n nincs külön usb driver...
a rendszer xp home sp 1
ha valakinek van ötlete segitsen, köszi
b

...

(#112) rlazol válasza bebean (#111) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyanabban az USB slotban, ahol az egér működik, hogy viselkedik a HDD ház?
És fordítva: ahol a HDD ház nem jó, ott mi a helyzet az egérrel?
elsőként nekem az adott USB port halála a gyanús, ha nem, vfeltennék egy SP2-t, azjobban bánik az USBvel.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#113) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

helló
azt szeretném kérdezni hogy hogyn vagy milyen progival lehet egy mappát jelszóval levédeni? mert nem akarok több felhasználót létrehozni a gépre, windowsban meg nem lehet jelszavas védelmet tudtommal, de remélem csak én nem tudok róla :)
előre is köszi

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#114) bebean válasza rlazol (#112) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

köszi, megneztem amit irtal, kiprobaltam mind a 4 usb bemenetet, az eger mindegyikben jol müködik (nyomtato is) a hdd és a pendrive egyikben sem ment...
sp2-t inkabb hagynam egyelőre, ha esteleg lenne vmi mas megoldas....

...

(#115) rlazol válasza bebean (#114) üzenetére

rlazol
(őstag)
LOGOUT blog

rendszergazdaként vagy belépve?
Eszközkezelő mit mond, ha rádugod őket?
És miért ódzkodsz az SP2-től?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#116) bebean válasza rlazol (#115) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

- igen
- ''ismeretlen eszköz'', de nincs felkialtojel
- mert nem tudom hol van a lemez & most nincs kedvem keresgelni, csak ha nem lesz mas megoldas (siman ment 1-el is kezdetben csak vmit elcsesztem ugye :) )

...

(#117) T_bee

T_bee
(fanatikus tag)

hello!
új xp-t installáltam, felraktam hozzá az összas frissítést, sp2vel egyetemben, és a tűzfalbeállításokkal van némi gondom. ugyanis az alap beállítása blokkolja a programokat, pl dc, starcraft, stb, és mikor be akarom állítani, rámegyek a vezérlőpulton a tűzfal ikonra, és ezt írja: ''Meghatározhatatlan hiba miatt a Windows nem tudja megjeleníteni a Windows tűzfal beállításait'' rendszergazda jogosultsággal próbálom, ugyhogy az nem lehet baj.
van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mit lehet a probléma? :F

''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/

(#118) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv lenne egy kérdésem a megszakítás menetével kapcsolatba:
''Automatikusan privilegizált terület jön létre, és többnyire legalább az adott osztály megszkítása tiltott''
-Mit jelent az h privilegizált?
-Mit ért az adott osztályon?
-Mi az a megszakító rutin? Az ami átveszi a folyamatnak a vezérlését?
-Mi az az utasítási ciklus?
-Mi az a megszakítási vektor?
-Mi az az állapotvekrotr?
-Mi az opreációs rendszer ütemező rutinja mit csinál?
-Mi az a verem?
-Mit jelent az h ugye van a 16 interrupt és azok úgy tudják jelezni megszakítáisi kérelmüket h megváltoztatjákj logikai szintjüket! Tehát ebből az a kérdésem mi az a logikai szint és h érti annak megváltoztatását?
Remélem itt válaszolnak rá!!! Kicsit sok a kérdése de remélem lesz rá válasz! ;)
Előre is köszike mindenkinek! Az írási hibákért elnézést! :D

[Szerkesztve]

(#119) sentinel válasza X-COM (#110) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Köszi. A %1 jel (ahogy olvasgattam) annak a helyére kerül a megnyitandó file neve. Már csak azt nem értem, hogy minek ez. Mi van ha ezt kihagyom?

(#120) X-COM válasza sentinel (#119) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

ha kihagyod, akkor nem fogja tudni, hogy milyen fájlt kéne megnyitnia, ezért elindul egy ''üres'' firefox böngésző

(#121) sentinel válasza X-COM (#120) üzenetére

sentinel
(fanatikus tag)

Világos köszi. Bár azért ezt máshol is leírhatták volna ilyen egyértelműen(pl. mikroszoft helpjébe). Aki most használja először, az egyből nem vágja a témát, de így már érthető. Még1x köszönöm.

(#122) Comanche

Comanche
(fanatikus tag)

Sziasztok!

A multkori kérdésemre kapott választ még nem sikerült realizálni, de meg lesz az is! ;)
Egy másik kérdés!

Ha összeraktam a számítógépet, feltelepítettem mindent, tudnék e olyat csinálni, hogy még esetleg ''kopaszon'' regisztrálok+aktiválok (van egy kicsi winchim, arra szeretnék felrakni a biztonság kedvéért egy xp-t, hogy ha kell legyen, tehát winyó, alaplap, config, programok, minden ugyan az) van e esetleg olyan registry file, vagy könyvtár, amit ha átmásolok, akkor ő úgy veszi, hogy megvan a reg+aktiválás! Vagy valamilyen formában, azt meg lehetne oldani? Tulajdonképpen semmi illegális nincs benne, ugyan azon a gépen használnám, csak mekgönnyítené a dolgom!

Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.

(#123) Norbo03

Norbo03
(őstag)
LOGOUT blog

Itt van ez a kép [link] miért csinálja azt h már a 26%-ot pirossal jelzi?

(#124) _Lacos_

_Lacos_
(tag)

Hi !
Behalt a win a másik gépemen driver-frissítés után, ezért nyomtam egy legutolsó helyes beállítással való indítást. Azóta nincs net azon a gépen. A helyi háló gépeit látja oda-vissza, ugyanazok a hálózati beállítások, mint azelőtt. A ''ping origo.hu'' célállomás nem találhatót dob, ha viszont beírom az ipjét akkor jó.
Mi a bánat állítódhatott el?
szerk: miután feláll a win, nem rakja ki a hálózati ikont jobb-lentre, pedig bevan a tulajdonságoknál pipálva. :F csak akkor rakja ki, ha megnyitom a hálózati kapcsolatokat vezérlőpultból.

[Szerkesztve]

HyperSuperMegaTechGhettoBlasterGamerKing

(#125) sszever válasza _Lacos_ (#124) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ha az ipcímre pingelve kapsz választ, de domain névre pingelve nem, akkor egyértelműen a névfeloldással van gond. Nézd meg a DNS beálllításokat.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#126) _Lacos_ válasza sszever (#125) üzenetére

_Lacos_
(tag)

A dns kiszolgáló ipje ugyanaz, mint a másik két gépen.

(#127) rdi válasza _Lacos_ (#126) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és mennyibe kerülne ujra lefuttatni a hálózati kapcsolatok varázslót ;) ?

Fej! Tor! Potroh!

(#128) _Lacos_ válasza rdi (#127) üzenetére

_Lacos_
(tag)

:) azon is túlvagyok már
nem lehet h vmelyik szolgáltatás nem fut, ami kellene hozzá?

(#129) REDeath

REDeath
(PH! addikt)
LOGOUT blog

#113 -asra valaki nem tud adni valami linket vagy valamit? pls

Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

(#130) tiroxine

tiroxine
(újonc)

Már megint összekeverte 160-adjára az ikonokat az asztalon ez a hülye xp, nem is változtattam felbontást! :((
Nem lehet ez ellen valamit tenni? Hol menti az ikonrendezés beállításait?

Nézegetem a Yahoo Widgetseket, de ott se találok egy normális ikongyűjtőt. :(

[Szerkesztve]

(#131) rdi válasza _Lacos_ (#128) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

és ha leszeded hálóról és rákötöd közvetlen netre a gépet? És akkor telepítesz neki. Egyébként routerrel nyomulsz, vagy gépen keresztül osztod meg a netet?

tűzfal, vendégfiók stb beállítások ?

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#132) Balus

Balus
(kvázi-tag)

Lenne egy olyan problémám, hogy szakdolgozat írás kellős közepette elkezdte a Word kiírni, hogy: a számítógépen érvényben lévő korlátozások miatt ez a művelet nem hajtható végre. Kérjen segítséget a redszergazdától.
Ezt most miért? Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve otthoni gépen.

Olyan gyorsan aludtam, hogy fel kellett kelnem...

(#133) chicken válasza mkbla (#101) üzenetére

chicken
(senior tag)

hát elsősorban jó lenne, ha megnéznéd, hogy akkor mit is ad a winipcfg, hogy akkor most mi is az ip címe, és hogy a 2.2 ill a 2.12 is pingelhető-e a hálózatról. Nekem ez a route print nemigen tetszik, mert olyan, mintha a 2.2t hinné a gatewaynek. Létezik ez cím a hálózaton?
(Mondjuk én a helyedben kiszedném a hálókártyát, eltávolítanám és újratelepíteném a tcp/ip protokoll drivert, aztán vissza a kártya és kártyadriver felrak.)

mens sana in campari soda

(#134) Balus válasza Balus (#132) üzenetére

Balus
(kvázi-tag)

Megoldódott, átállítottam az explorert alapértelmezett böngésző, és láss csodát! Ha valalaki megmondja mi miért volt, kap egy pirospontot! :C

(#135) Benmartin válasza Balus (#134) üzenetére

Benmartin
(őstag)

semmi köze egymáshoz a két dolognak.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#136) Balus válasza Benmartin (#135) üzenetére

Balus
(kvázi-tag)

Pedig ez most megoldotta a problémámat. És nem én vagyok az egyedüli.[link]

Egyébként ha el tudnád mondani mi történt örülnék.

(#137) chicken válasza chicken (#71) üzenetére

chicken
(senior tag)

továbbra sem bírom a második monitort a hardverprofil részévé tenni : ( hogy kell?

(#138) _Lacos_ válasza rdi (#131) üzenetére

_Lacos_
(tag)

egy linuxos gép osztja a netet, tűzfal kilőve, nem vendégfiók
ezekkel a háló beállításokkal megy évek óta, a winnel lesz vmi gubanc (dns?)

(#139) rdi válasza _Lacos_ (#138) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja és dhcp-vel és automata dns kiosztással megy?

csak a winnel lesz problémád DNS nek a linuxos géped van megadva ?
nagyon érdekes..
ping van kifele, vagy az sincs?

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#140) chicken válasza _Lacos_ (#138) üzenetére

chicken
(senior tag)

hálókártya-drivert frissítettél? dns szerver be van írva kézzel, pingelhető, és mégse oldja fel a neveket? :F

(#141) _Lacos_

_Lacos_
(tag)

rdi: nem dhcp, fixen vannak beállítva az ip-k
és igen a linuxos gép ip-je mindegyik gépen a dns, és a töbin minden oké is.
ping csak ip-vel van, ha domaint írok, akkor célállomás nem található.

chicken: driver friss, de a régivel se ment.
dns-nek a router ipje van megadva és megy a ping is.

(#142) chicken válasza _Lacos_ (#141) üzenetére

chicken
(senior tag)

próbáld ki h megadod a szolgáltató dns-ét direktbe, nem a routert

(#143) _Lacos_ válasza chicken (#142) üzenetére

_Lacos_
(tag)

erre én is gondoltam már, de nem jött be sajna
azért is írtam ide, mert amit tudtam már kibróbáltam, wint meg csak végső esetben raknék újjat

(#144) chicken válasza _Lacos_ (#143) üzenetére

chicken
(senior tag)

akkor neked is egy tcp/ip protokoll driver eltávolítás-újrarakás-jokerrecept:) nekem már többször bevált

(#145) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sziasztok! Adva vagyon egy eredeti, bótban vett win xp home edition...
Ugyebár kérte, hogy 30 napon belül aktiválják, meg lett téve... most újra lett húzva a rendszer, megint kérte, hogy ugyan már aktiválódni szeretne, de amikor ez megtörténne azt mondja, hogy ilyen win már regelve van, adjunk meg újat... ilyenkor mi van? :F
És a 30 napos countdown ketyeg szépen...
Pls ha valakinek van ötlete segítsen!

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#146) sszever válasza chicken (#137) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

A cégnél dokkolót használok. Ott a Windows speciel automatikusan felismeri melyik HW profilt töltse be. A dokkolt HW profilban beállítva a két monitort (laptop képernyő + monitor) majd újra indítva a gépet dokkolás nélkül, és ismét dokkolva: minden működik ahogy kell.

Hardver pőrofil létrehozása: vezérlőpult / rendszer / hardver / hardverprofilok.
Ha nem áll a kívánt profilra automatikusan (pl. dokkolásnál), akkor pipáld be, hogy a win indításakor mutassa a profilokat, és ott ki tudod választami a megfelelőt.

(#147) sszever válasza Szten Márs (#145) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

felhívod az MS-t, és aktiválókódott kapsz telefonon. (telefonszámot megtalálod a telefonos aktiválás opciónál, illetve azt is, hogy mit kell pontosan tenned)

(#148) Szten Márs válasza sszever (#147) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Thx, megpróbálom! :R

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#149) szijartg

szijartg
(senior tag)

sziasztok.
olyan kérdésem lenne, hogy a nem fix ip-vel meglehet oldani a távoli asztal kapcsolatot? mind a 2gépen xpvan. egyik melóhelyen másik itthon.
de itthon még van közte egy router is

(#150) sszever válasza szijartg (#149) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

MEg lehet oldani, ha DNS nevet írsz be az IP helyére.

Gondolom a kérdés lényege viszont az lenne, hogy a szolgáltatódtól nem kaptál fix IP-t. Ebben az esetben vannak megoldások, hogy dinamikus IP-hez is tudsz rendelni domain nevet. [link]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.