Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#751) Benmartin válasza tomcsi23 (#750) üzenetére

Benmartin
(őstag)

ha vírus akkor ajánlom az ultimatebootcd-t [link] bebootolod és vírusírtó is van rajta.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#752) tomcsi23 válasza Benmartin (#751) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

köszi. ez persze, hogy megvan cd-n. :)
de ettől még a windóz elindulhatna, viszont a safe mód is megáll az üdvözlésnél. :B
szal, minden Kedves Guru további ötletét szívesen fogadom. :R

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#753) Keksz válasza moonman (#735) üzenetére

Keksz
(senior tag)

es ezen belul mit nezzek?
csak olyan idopont van benne (barmelyik kategoriaban), amikor bekapcsoltam a gepet:

4:41:44 (4 óra, 41 perc, 44 masodperc)

elotte minden februar 9 datummal szerepel!
es ejjel 2kor mikor felebredtem akkor meg ment...
ki lehet ezt 1altal deriteni?

(#754) Winner_hun

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mit kell parancssorban beírni, hogy floppíról tudjak másolni?

a drwtsn32.exe ha jól emléxek a nevére fájlt kell visszanyomnom, mert letöröltem, mert idegesített:D Mégpedig azzal, hogy ha a winben megnyitottam egy mappát, akkor ez a fájl elindult és letörölt mindent a képernyőről, majd vissza, magyarul nem tudtam a mappa tartalmát megnézni, csak wincommanderrel. Namost nemtom, hgoy mi ez a fájl, de nagyon idegesítő:(((
Mindegy, mit kell beírni és hogy? valami cd..-ra emléxek, de ez kevés:B

Vagyis nagyon remélem, hgoy ez a fájl okozza a galibát, mert letöröltem, ment a win rendesen, aztán hibernáltam, majd amikor visszakapcsoltam volna, nem ndult el a win, csak addig, hgoy a windóz folytatása, majd sötétség.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#755) moonman válasza Samee (#749) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

multilanguage pack, notebookokhoz általában adnak.
vagy nem. külön nem letölthető.

Sent from my Windows Phone

(#756) moonman válasza ALI_G (#742) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

következő újraindításnál ott kell lennie a konzolnak a bootmenüben. ott.

(#757) moonman válasza tomcsi23 (#752) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mégis milyen ötletet? ja megvan! ctrl+alt+shift+tab+numlock-ot tartsd nyomva akkor jólesz.

vagy marad az offline vírusirtás.

(#758) moonman válasza Keksz (#753) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát ha nincs hibanaplózás, akkor egyre gyanúsabb, hogy valami hardver baszakodás miatt dobja el az agyát, nincs ideje naplót se írni.

(#759) moonman válasza Winner_hun (#754) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a drwatson egy debugger, azaz ha valamelyik alkalmazás fagy, ez készít róla hibajelentést. valószínűleg nem a drwatson okozta a hibát, hanem fagyott az explorered.
a bűvös parancs amúgy copy vagy ha cd-ről csomiznád vissza akkor expand.

amúgy sok idegesítő dolog van még ott a system32-ben.

(#760) lesaux válasza moonman (#759) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

moonman, légyszi, [link]

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#761) moonman válasza lesaux (#760) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát ne is particionáld, mert akkor lőttek a tartalomjegyzéknek.
getdataback vagy restoration?
amúgy mitörtént?

(#762) lesaux válasza moonman (#761) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Videokártya-csere volt a gépben, valószínűleg amikor az NVidia-drivereket leszedtem, olyan is lejött, aminek nem kellett volna, mert bár egyszer még elindult az ATI-val a gép, a következő indításnál fekete alapon fehér bütűkkel reklamált, hogy valami nvatabus.sys nincs meg, javítókonzolt futtassam. Javítókonzol már akkor se volt (tényleg, hol van?), másik gépbe átraktam a vinyót, visszamásoltam a helyére a hiányzó fájlt, azóta megy, csak D:-re írja ezt, amit ír.
Eszközkezelőben működik minden, a rejtett eszközöknél is csak a párhuzamos port felkiáltójeles.

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#763) moonman válasza lesaux (#762) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát mindenesetre furcsállanám, ha vga drivertől szállna el egy partíció.
próbáld meg az imént megnevezett programokkal megsasolni, hogy azok mit látnak.

(#764) lesaux válasza moonman (#763) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Javítókonzolt miért nem látok? Illetve hogy lehetne elővarázsolni? Egy fixmbr-rel csak nekimennék.

(#765) moonman válasza lesaux (#764) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

#724 de a bootrecord-tól szerintem nem jönnek elő az adatok.

(#766) lesaux válasza moonman (#765) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Az oké, de ez nem kérdez ilyet. Percekig szöszöl a kék képernyővel, alul tölt be minden hülyeséget, aztán simán telepíteni akar vagy a C:\windows könyvtárba, vagy máshova. Illetve partíciót tudok létrehozni és törölni.
Most beraktam a CD-t, rákerestem fixboot, fixmbr kifejezésekre, tömörítetteben is, de nem talált semmit, az rendben van? Régebben pedig tutira használtam javítókonzolt.

(#767) moonman válasza lesaux (#766) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

akkor marad a javítókonzol feltelepítése.
cdrom:\i386\winnt.exe /cmdcons
restart

(#768) lesaux válasza moonman (#767) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Nincs ilyen paraméterje nekije.

(#769) tomcsi23 válasza moonman (#757) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

köszi. ;)
marad a reinstall.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#770) djxp01

djxp01
(fanatikus tag)

Egy igen fontos kérdésem lenne:

Szóval, azt szeretném, hogy ne kelljen az üdvözlőképernyőn rákattintani a nevemre, hogy bejelenkezzen az xp, hanem hogy simán bekapcsolom a gépet, s nem nyúlok a géphez és feláll a rendszer magától, az üdvözlőképernyő kikapcsolása sem segített :( Hogy lehetne ezt megoldani? Mert vagy jelszót kér, akkor ugye kattintani kell, vagy a nevemre csak simán kell rákattintani, de én nem akarok sehova sem nyomni, csak annyit, hogy simán felálljon a rendszer, bejelentkezés, kattintgatás nélkül :(

A másik érdekes dolog:

Mikor ugye rákattintok a nevemre, s bejelentkezik, egy másik érdekesség történik (semmi köze e felső dologhoz szerintem)
Mikor ugye kezd felállni az xp, és bejelentkezem, rákattintok a nevemre és várnám hogy jöjjön be az asztal , stb. -> , akkor vár vagy 2 percet az üdvözöljük képernyőnél, vagy akkor megy tovább, ha várok ugye 2 percet és magától továbbtölt, vagy ha nyomok egy space-t , vagy egy entert, persze nincs semmi párbeszéd panel. Gondolom rákattintok egy ok- gombra , mivel akkor továbbmegy. ALT+TaB-bal sikerült kiderítenem, hogy ez a dolog amire rányomok, ez a hálózati kapcsolatok helyreálllítása. Szóval, hogy tudnám ezt megszűntetni, ezt a várakozást, miután bejelentkeztem?

Remélem értitek :) Köszi előre a helpet. :R

(#771) SimS válasza djxp01 (#770) üzenetére

SimS
(senior tag)
LOGOUT blog

Halihó!

Az első problemre ez megoldás lehet:

START -> Verérlőspult -> TweakUI -> LogON fül -> Log on automatically at sys startup

ott beírod a felhasználót (ha nincs ott) + jelszót (ha van) és működ... asszem

Lehet tévedek de a 2. probléma mindenkinél fenn áll, csak nem tudunk róla (legalábbis párbeszédablakos formáját nem mutatja), mivel rendeszerinduláskor mindent kakit betölt és a netet is beállítja (gondolok itt IP re (ha fix akkor is) meg Tűzfalra) és azért nem lehet azonnal kapcsolódni netre... vagyis várni kell hosszú faking perceket (kb 2-3 az átlag - legalábbis nálam)

Ha routered van az más, akkor nemtom... :(

MOD: esetleg winfos le, majd fel :D

[Szerkesztve]

Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can *** SC2: Toph#525 *** Origin: SimS_hun *** BattleTag: hamboo#1540

(#772) SimS

SimS
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi a rák az a MPCSV.EXE :F

Rendszerrel indul, szépen csendbe van, aztán amikor valamit elindítok, ami kicsit komolyabban szívja a memory-t, ő mégjobban szívja (60-120mb körül) és jön a buborék hgy kevés a virtuális memo...

2*512 fizikaim plussz 1024 mb lapozóm van ami mindenre elég kéne hogy legyen

DE MI A RÁK EZ :O :(( :O ?

[Szerkesztve]

Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can *** SC2: Toph#525 *** Origin: SimS_hun *** BattleTag: hamboo#1540

(#773) Keksz válasza djxp01 (#770) üzenetére

Keksz
(senior tag)

[link]
Miért kell bejelentkezni egyetlen felhasználó esetén?
Hová tűnt az automatikus bejelentkezés?

(#774) hefe

hefe
(senior tag)

A service control manager olyan hibát észlel ami a következő:
a számítógéptallózó leállt a következő hibával:a művelet a határidő túllépése miatt nem lett befejezve
Ehhez társul olyan probléma hogy az itthoni lanban próbálok felmásolni egy dévédényi anyagot erre a gépre és leáll a másolás véletlenszerűen úgy hogy a hálózati cél nem található vagy már nem elérhető. Mi lehet itt a baj? :F
(kérte hogy kapcsoljam be az ssdp keresőszolgáltatást, automazikusra állította és elindítattam de 5 perc múlva megint jött a hibaüzenet)

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#775) hefe válasza hefe (#774) üzenetére

hefe
(senior tag)

Hmm. Megpróbáltm felmásolni megint valami nagyobbat erre kék képernyő , fizikai mem listázása és restart magától. Az eseménynapló csak annyit jelez hogy indul a gép és a save dump hibakeresés miatt ujraindította a számítógépet...
Próbáltam tesztelni a gépet prime , memtest de semmi gondja, csak akkor fagy ki ha másolok rá LANról... :(

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#776) Chieftec

Chieftec
(őstag)

Hello!

Lenne 2 kérdésem.

2 magos procinál registryben az L2 cache méretét hogyan kell beállítani? A 2 mag össz L2 cache e kell vagy csak 1 magé?

Másik, hogy pár napja elkezdte az XP minden indításnál kiirogatni, hogy ellenőrizni kell a konzisztenciát pedig már lefutott kb 10 szer.

(#777) Winner_hun válasza moonman (#759) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kösz, csak van egy kis bibi. Méghozzá az, hgy dos-ból, vagyis parancssorból nem látom c-t, vagyis látom, de hgoy mi van rajta, azt nem, mertr nfts-ben van a win:O Amúgy ezeket, mint pl a drwatson ha letörlöm manuálisan az okozhat galibát? Vagy ami fölösleges, azt csak eltávolíthatom?

(#778) djxp01 válasza SimS (#772) üzenetére

djxp01
(fanatikus tag)

köszi a választ mindenkinek
amúgy nekem régen volt mpcsv.exe, most nincs, nagyon nem tudom mi az :) google-ban sem találtam semmit neked :(

[Szerkesztve]

(#779) SimS válasza djxp01 (#778) üzenetére

SimS
(senior tag)
LOGOUT blog

THX, hogy megnézted...

Most már nekem sincs :C , mivel egy msconfig-gal kivettem az indítósorból aztán megkerestem és lám a sys32ben volt egy 15kb méretű rejtett kis file, aminek adtam egy SHIFT+DEL kombinációt TCben :DD

(#780) moonman válasza djxp01 (#770) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az elsőt már linkelték, a második szerintem: [link]

(#781) moonman válasza Chieftec (#776) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sehogy, automatikusan kezeli.

chkntfs /X C:

(#782) moonman válasza Winner_hun (#777) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát ne dos-ból csináld. expand amúgy is windows-os parancs.
drwatson éppen nem okoz galibát, annyi hogy nem tud hibajelentést készíteni, de azért ne nagyon törölgess kézzel.

(#783) ALI_G válasza moonman (#756) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az király, csak nekem nicns boot menüm.

(#784) moonman válasza ALI_G (#783) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hogy néz ki most a boot.ini ?

(#785) Chieftec válasza moonman (#781) üzenetére

Chieftec
(őstag)

Kösz!

De ha beállítom annyira mint amennyi a prociban van akkor elvileg valmennyi +teljesítményhez lehet jutni, vagy nem?

(#786) moonman válasza Chieftec (#785) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mondom, hogy automatikusan kezeli, nem kell beállítani.

(#787) ALI_G válasza moonman (#784) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most nem tudom megmutatni, mert nem otthon vagyok, de elviszem a vinyót másik haverhoz, akinek van SATA csatija, és bemásolom majd egy privibe. Asszem 3 paraméter van benne amit át kell alakítani (másik szerint).
Most elküldöm egyik haverom boot.ini fájlját, akinek 1 SATA-s vinyója van a gépben (nincs mellette ATA sem), és ezen van neki a win. Ha ez jó, akkor csak simán rá kell másoljam a SATA-s vinyómra?

mod.: bibi van, nincs boot.ini-je. :F ez most akkor hogy van? C-n van neki a win, és csak config.sys és autoexec.bat -ja van neki. Mindkettő 0 byte-os. Ez most akkor hogy is van? :F
(msot indulok másik haverhoz, 10 perc múlva vagyok ismét, akkor már be lesz dugva a SATA-s vinyó)

[Szerkesztve]

(#788) Keksz

Keksz
(senior tag)

na, ujraraktam az egesz windowst, uj driverek meg minden
kivancsi vagyok, hogy most is eljon a 8 napos uptime korlat v sem :)

(#789) Winner_hun válasza moonman (#782) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

akkor honnan, ha nem megy a win?És asszem hogy nem ez fogja a galibát okozni, szl asszem win reinstall lesz

mod: ezt írja ki:

A windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található:
\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

A Windows eredeti telepítő CD-jéről a telepítőt elindítva megkísérelheti a fájl kijavítását.
A javításhoz a nyitó képen válassza a 'j' parancsot

Na ezt írja ki. Szal nem is a drwatson, szal :B Viszont ezt a 'j'-t nem találom sehol, hol kéne pontosan?:F

[Szerkesztve]

(#790) rdi válasza Winner_hun (#789) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

telepítő lemez be >>> butulás cd-ről >>>javítás opció kiválaszt ....

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#791) Viktor0610 válasza Winner_hun (#789) üzenetére

Viktor0610
(VIP)
LOGOUT blog

''Viszont ezt a 'j'-t nem találom sehol, hol kéne pontosan?''
Segítek:
[link]

Bocs.... :U Magas labda...

[Szerkesztve]

...

(#792) moonman válasza Winner_hun (#789) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]

(#793) Winner_hun válasza rdi (#790) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ehhh, azért ekkora lámának nem tartom magam, ha végképp nem megy semmi, akkor kérdezek. Ez a javítás hol található? Beraktam cd-t, bebootol, közben végig nyomkodtam a j betűt, de nem mentem vele semmire, semilyen javítást nem ajánlott fel.

(#794) Winner_hun válasza Viktor0610 (#791) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:DD

(#795) Winner_hun válasza moonman (#792) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R átrágom magam rajta :R

(#796) RAM válasza Winner_hun (#794) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

Csak tisztán

(#797) SimS válasza Viktor0610 (#791) üzenetére

SimS
(senior tag)
LOGOUT blog

(#798) RAM válasza Winner_hun (#795) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

van mit :)

Csak tisztán

(#799) Winner_hun válasza RAM (#798) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hát jah, de nembaj, jó legyen

(#800) Winner_hun válasza moonman (#792) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos ezzel sem megyek semmire, mert sehol sem tok j-t nyomni, nincs olyan opció, ahol azt kéne püfölni:(

Egy ilyet kiír, hogy az Az automatikus rendszer-helyreállításhoz nyomja meg az F2-t Namost megnyomom, aztán ezt kapom a képembe:

Helyezze be a hajlékony-lemez meghajtóba az alábbi címkéjű lemezt:
Windows automatikus rendszerhelyreállítási lemez
Ha kész van, nyomjon meg egy gombot.

Namost nekem ilyenem nemvan. Megnyomok vmit, alulk kiírja, hgoy Windows automatikus rendszerhelyreállítás megkezdése aztán visszakapom megint a 3 soros szöveget, szal ezzel sem megyek semmire. Mit csináljak?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.