Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#551) sekli

sekli
(PH! addikt)

Hello moonman!
A MUI packot le lehet tölteni mezei xp-hez is, vagy valami speciális verzió kell?. Azaz lehet, hogy nekem nem is a MUI kéne, hanem egyszerűen le szeretném cserélni az XP nyelvét, de csak egyszer, nem akarom cserélgetni... ezt meg lehet oldani?

[ Szerkesztve ]

(#552) Lord Zero

Lord Zero
(PH! addikt)

mire gondoljak akkor, ha az event viewer pár napja semmi újat nem mutat? :F
mintha nem logolna, pedig az event log service auton van (ezt jó magyarosan megaszontam)
mi lehet az ok és mi rá az ír? segítség

nem, mindegy

(#553) Benmartin válasza sekli (#551) üzenetére

Benmartin
(őstag)

szerintem azt nem lehet csak úgy letölteni. nekem van MUI packom de amikor a neten kerestem sehol nem találtam. már telepítettem sp2-es gépre nem kell hozzá más xp.

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#554) sszever válasza Benmartin (#553) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Elvileg először az angol-t kell feltelepíteni. Amúgy pedig nem letölthető, hanem licencköteles... Így kell venni a licencet.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#555) Csöves válasza moonman (#546) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Szia
Csak az a gond, hogy Sata a Winyó és a telepítő nem látja.
Mit csináljak?

Köszi.

Aquila non captat muscas.

(#556) sekli válasza sszever (#554) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

az nem jo, nekem magyar ---> angol és német ---> magyar=angol kelett volna...

[ Szerkesztve ]

(#557) moonman válasza sekli (#556) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mui-képes angol verzió kell hozzá, (asszem angol verziók közül is csak nem-oem-re megy föl), amit meg kell vásárolni, mert oem-ben nincs nyelvi átjárhatóság - azaz az egyik nyelvű xp kulcsával nem használhatsz másik nyelvűt.

Sent from my Windows Phone

(#558) moonman válasza Csöves (#555) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a sata drivert telepítés elején F6 megnyomásával be kell tölteni a telepítő számára, hogy lássa.
ha nincs floppy-meghajtód: [link]

(#559) moonman válasza Lord Zero (#552) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

lehet, hogy megsérült a naplófájl, próbáld meg üríteni az eseménynaplókat és add ki a következő parancsot:

net stop eventlog && net start eventlog

(#560) ssolitude válasza X-COM (#540) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Telepítettem új Win-t,most sem áll le,kiírja kilogoláskor a szokásos ''Most kikapcsolhatja...''stb...Lehet kellene egy BIOS-frissítés,de nem éri meg az időt.Így marad.Köszi a hozzáállást és a segítséget.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#561) moonman válasza ssolitude (#560) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

amikor azt mondja, nyomj F6-ot, nyomj F5-öt és ki tudod választani az ACPI HAL-t, ha nem ismeri fel rendesen.

(#562) ssolitude válasza moonman (#561) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Lehet holnap megint teszek egy win-t.Ezt az F5-F6 dolgot olvastam máshol is.Lehet ez a megoldás.
Szerk.:vagy még ma...

[Szerkesztve]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#563) ssolitude

ssolitude
(őstag)

''A program nem tudta megállapítani a számítógép típusát,vagy a kézi típusválasztást választotta.''
A mezőben csak az ''egyéb'' van,fel-le nyilak nem működnek.
Szerk.:az egyébnél kéri a floppyt,más lehetőség nincs.

[Szerkesztve]

(#564) ssolitude

ssolitude
(őstag)

És persze ez is figyelemreméltó:[link]

(#565) ssolitude

ssolitude
(őstag)

Téma lezárva,1004-es BIOS-al megoldódott.Köszi a segítséget mindenkinek.

(#566) gaben válasza moonman (#518) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Lefuttattam a ''Sysprep''-et,ok.
De mikor átrakom a vinyót a másik pc-be(ugyanis pc csere miatt kellett átvinni a rendszert),s beindítom ,mikor indulna a rendszer,akkor újraindul.eGY PII-MMX 233MHz 128Ram gépről van szó)
Ez miért vaN?

(#567) moonman válasza gaben (#566) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát a HAL-nak azért nem árt egyeznie, szal ha vadiúj gépről teszed át egy őrségi PII-esbe, akkor elképzelhető, hogy így sem fog menni.

(#568) gaben válasza moonman (#567) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

A HAL mit jelent?
Egy PII 400MHz-ről raktam át egy másik PII-be,csak ez 233MHz.
Van 5leted?

(#569) moonman válasza gaben (#568) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hardverabsztrakciós réteg így szép magyarul. ez egy olyan réteg a hardver és a szoftverek között, ami valamilyen szinten ''egységesíti'' a platformot, azaz mindenféle klón gépen is futhatnak ugyanazok a programok.
és ez dönti el pl. hogy ACPI vagy standard energiagazdálkodású a gép, ezért nem mindegy egy Windowsnak, hogy egyik rendszeren kikapcsolják, aztán felébred és tök más van alatta.

(#570) gaben válasza moonman (#569) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Most ,hogy így belegondolok,amiről áthoznám a rendszert,az magától kikapcsol,kicsit fejltenbb,mint amire most raknám,mert ez nem kapcsol magától.
Ez lehet a gond?

(#571) X-COM válasza gaben (#570) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

hát leegyszerűsítve igen

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#572) fradi81

fradi81
(őstag)

hali, hol kell beállítani az egér fókuszáljon az ablakra? vagy külön progi kell hozzá?

sportfogadás blog: http://balazstippek.blogspot.com/

(#573) moonman válasza fradi81 (#572) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

TweakUI [link] (Mouse -> X-Mouse)

(#574) ALI_G válasza ALI_G (#460) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

? vki?

(#575) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bemásolom inkább:
adott 1 gép, benne 1 ATA 80as maxtor, meg 1 250-es SATA-s Hitachi vinyó.
A 80ról bootolt, de a 250esen van a WIN. hiába adtam a megfelelő SATA drivert WIN-nek, kellett neki ATA-s vinyó, mert az indítófájlokat csak ATA-sra volt nekem hajlandó felrakni.
80as vinyó meghalt, még minden adatot se tudtam visszamenteni. Boot fájlokat már átraktam halála előtt a 250-esre, és fix-eltem volna WIN server 2003 CD-vel, hogy már a 250esről bootoljon, de nem látta a SATA vinyót.
Mit csináljak, hogy legalább a SATA-s vinyómon lévő XP menjen?
sürgős lenne, kellenek a cuccaim!

[Szerkesztve]

(#576) vati válasza moonman (#517) üzenetére

vati
(senior tag)

''hát CD-ről bootolva kellene.''

CD-ről bootolva, jött az a szcenárió, amit először írtál: azaz a meglevő XP partícióra tette az új telepítés a boot motyóit, felülírva az ott levő régieket régit, és a cél partícióra (a második vinyón) a temporális telepítő könyvtárat, bootpart.dat-ot. Viszont ekkor a másodiknak leírt hibával akadt le a telepítés (első újraindítás után, windows nem tölthető mert hal.dll not found) - szerencse, hogy a boot menüben ott volt a régi XP is. Szóval ettől rosszabb lett:)

Ezen a ponton feladtam a második vinyóra történő telepítést, nem akartam szivatni magam - máshonnan is úgy hallom, nem triviális. (szégyen, a Windowsok 2006-ban még ott tartanak hogy problémás az n>1-edik vinyóra települniük multibootban... linux gond nélkül fölment)
Az első vinyó második partíciójára már gond nélkül föltelepült a második XP.

Ilyen nünasznyi gondok maradtak, mint pl.: hogy lehet eltüntetni a rendszerpartíciót a meghajtó-betűjelek listájából? Most a másik XP partícióját látja C:\-nek, mert ott van az ntldr - nem túl elegáns módszer, hogy jogok szintjén tiltok le mindenkit arról a meghajtóról.
2/ hogy lehet esetleg mégis megváltoztatni a windows partíció betűjelét... (most W: :) )

[Szerkesztve]

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#577) peterkeT

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

A HP notebook topikban jött elő a probléma pár napja, és most én is szembesültem vele: [link]. A probléma annyi, hogy suspendbe leküldve a gépet szabályosan készenlétbe kerül, visszatérésnél pedig elindul, azonban a képernyő sötét marad, és csak a kikapcsolás segít (kikapcsológomb hosszan nyomva tartása). Amikor megvettem a notit, működött a suspend rendesen, Win reinstall után most nem megy. Valami Windosw beállításra gyanakszom, de mi lehet a gond? Jelen esetben egy nc4200-ről van szó, a linkelt hozzászólásban egy nx8220 csinálja ugyanezt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#578) ALI_G válasza peterkeT (#577) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem sima PC-m is csinált ilyet. Az óta nem is használom.
esetleg az én kérdésemre vki? össz 4 topicban próbálkozom, de senki se válaszol. Már péntek óta! :O

[Szerkesztve]

(#579) peterkeT válasza ALI_G (#578) üzenetére

peterkeT
(VIP)
LOGOUT blog

Nem tudom, ezeket átnézted-e már: [link]. Esetleg ez a téma segíthet, erre emlékszem még magam is még az SP2 előtti időkből: [link].

Moonman #558-ban javasolt megoldását próbáltad már?

Esetleg praktikus lenne a vinyó(ka)t betenni egy másik gépbe, és lementeni róla a dolgaidat, majd ez után újraformázni és úgy telepíteni.

Szerk: most látom, hogy a meglévő Windowst szeretnéd használni újratelepítés nélkül. Hááát, elég veszett fejsze nyele. Egy mentéssel és utána újratelepítéssel jobban jársz, kihagyva az egész folyamatból a 80-as IDE vinyót.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#580) ALI_G válasza peterkeT (#579) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 80-as meghalt, azzal még majd próbálkozom, de a gond, hogy nincs a lakásban SATA-s gép, csak az enyém.
driverrel nincs gond, floppyról mindig megkapta, fel is ismerte utánna, nyomta is rá rendesen. Csak az első restart után nem volt képes tovább folytatni. Volt, h hibaüzit adott, hogy vmi hardver megváltozott (:F), aztán még olyan volt, hogy eccerűen nem folytatta tovább, hanem csak újrakezdhettem.

(#581) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Server 2003 recovery consolba kiadtam a fixboot c: parancsot, megcsinálta, de továbbra se akar bootolni a SATA-s vinyómról. Ez volt az egyetlen 5letem.
másnak 5let?

(#582) sszever válasza ALI_G (#581) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

1, teszel a gépedbe egy ATA vinyót, arról boot-olsz, és lemented adataidt
2, veszel egy SATA vezérlőt egy másik gépbe, beteszed a vinyód, és lemented...

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#583) ALI_G válasza sszever (#582) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt az ötletet elvetem. SATA vezérlő min. 5k, régebben kölcsönöztem kraftxld-től.
200GB adatot senkihez se tudok elvinni.
Vmi softveres mód kéne, tuti meg lehet csinálni recovery consollal, de én nem értek hozzá eléggé.
szerk: most ezt olvasom: [link]

szerk2: ezt pár perce vettem észre a biosban a táp feszeket, közülük is az 5 V-sat nézzétek. Lehet nem egészséges: [link]

[Szerkesztve]

(#584) Integra

Integra
(Jómunkásember)

valamiért elcsúszott az f gombsorom funkciója...
f7 pl f11-en van és így tovább,,,
miért??
hol tudom visszaállítani?

(#585) bozont válasza ALI_G (#583) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Nem lehet h sata2es a vinyó és az a gondja?Nálam is hasonló volt és egy jumper megoldotta a dolgot.

(#586) ALI_G válasza bozont (#585) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SATA 1-es, Hitachi, még nicns benne a NCQ, ezért tuti, hogy 1es, meg everest is írja.
milyen jumper egyébként?

(#587) bozont válasza ALI_G (#586) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Én nemrég vettem egy 160as WDt és mint kierült sata2es,NCQ az enyémben sincsen,de jumperrel le lehet korlátozni satara.Az everstről meg annyit h nekem a Maxtor 80as patás vinyómat keveri ezzel a 160assal :(

(#588) ALI_G válasza bozont (#587) üzenetére

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bízz bennem, SATA 1-es a hitachi-m. A 250 vinyók tesztjében is szerepel.

(#589) bozont válasza ALI_G (#588) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Okés,csak gondoltam hátha :))

(#590) moma

moma
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok,
Gondom a következő: adott egy friss XP. A bootmenütől a windows-logos betöltő képernyőig 40 sec fekete képernyő van(onnantól 24 sec az üdvölőig). Ez egy Seagate ST3120022A 120 gigás winya. Van egy másik xp-m egy 20as maxtoron, ott szinte azonnal jön a win logo a bootmenü után. Bekötés: mindkét HD a primary ATA100 vezérőn van. A 120as van a kábel végén és masternek van jumperlve.
Van ötletetek mi lehet az oka ennek a várakozásnak? Jó lenne megszabadulni tőle ha lehet :U

we all deserve a bit of luck.

(#591) deadguy

deadguy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hali! lenne egy olyan problémám, hogy minden indításnál eltűnik a hangerőszabályzóm ikonja a tálcáról, pedig beállítottam a vezérlőpultban, hogy látszódjon, és a tálca tulajdonságoknál a ''nem aktív ikonok'' kezelése résznél is ''mindig látható''-ra raktam. Amúgy ugyanez a helyzet a NOD32 tray ikonjával is. Fut a háttérben rendesen, csak épp az ikon nincs kint. Előre is köszi az ötleteket.

(#592) moonman válasza deadguy (#591) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem indulgat újra az explorer?

(#593) moonman válasza moma (#590) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

bios, driverek frissek?

(#594) deadguy válasza moonman (#592) üzenetére

deadguy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem. Minden teljesen rendben működik, és akárhányszor indítom is újra, nincs kint az ikon :(

(#595) moonman válasza deadguy (#594) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
''NoSaveSettings'' nincs beállítva 1-re?

(#596) deadguy válasza moonman (#595) üzenetére

deadguy
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát nekem ez van ott, ahol irtad:[link]. Ennek kellene lennie?

(#597) X Sügi X

X Sügi X
(kvázi-tag)

Hali moonman!

téged ajánlotak a kérdésemre, ami a köv: hogyan ágyazzam be a frissitéseket az xp telepitőjébe? mert sp2-t be tuttam de a frissitéseket nem.. Nlite progit ajánlották, azt még nem próbáltam, majd délután fogom, de addig is gondoltam megkérdezlek..

szval, ha tudod ird már le privibe! THX!

Kisvártatva..

(#598) ALI_G

ALI_G
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

#575??? :F :O :(((

(#599) X Sügi X

X Sügi X
(kvázi-tag)

Oh!

Sorry! Már meg is van! :DD :DD Windows portalon nem vettem észre az sp2 beágyazásánál leirják azt is, bár én hasonlóképpen csináltam, ugy nem ment, de hátha... bróba cseresznye.. Azért ha gondolod, leirhatod a te verziódat is, szivesen elolvasom, és ha teccik inkább azt alkalmazom! :))

Kisvártatva..

(#600) moonman válasza X Sügi X (#599) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mivel a winportal az enyém, az az én verzióm :)

amúgy fogod bemásolod a CD-t, letöltöd a frissítéseket és /integrate kapcsolóval belezúzod, majd visszaírod CD-re.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.