Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#501) Esther

Esther
(kvázi-tag)

Hi All!

A kerdesem nagyon nagyon off de nem tudtam mashova feltenni.
Ha en szeretnek sajat tervezesu boot kepernyot kesziteni, loaderrel akkor annak hogyan kell nekifogni?

mar kinomban kerdezem itt mert eddig barmilyen chaten kerdeztem jottek a lecserelessel meg a style xp- vel es kb feloraba telt mire megertettek,h. meg nincs kesz a bootkepernyo hanem en akarom megycsinalni... szonyuek

Elore is koszi!
Pusza mindenkinek!

Probaltam alaáirni de csak csupa tinta es karc lett a monitor :( egyebként is ilyen kis helyre sztem lehetetlen...

(#502) Zso2 válasza Calogero (#497) üzenetére

Zso2
(őstag)

Köszönöm a helpet :R

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#503) sszever válasza Esther (#501) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

A képet egy képszerkesztőben kell megalkotnod. Mondjuk ez lehet PhotoShop, esetleg a megfelelő Corel termék (Corel Draw), ha nem képből, hanem Te akarsz grafikát gyártani...

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#504) gaben

gaben
(fanatikus tag)

Tud Valaki olyan progit,amivel lementhetem egy partíció adatait egy másik vinyóra?
Esetleg az xp-ben van ilyen opció?

(#505) aXXon

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

az mitol lehet sztetek, hogy van egy XP SP2, volt neki egy default rendszergazda jogu usere, ami ugye magatol teremtodott a telepiteskor, ezt nevezzuk jelen esetben primary usernek, szutan letrehoztunk egy rendszergazda jogu secondary1 usert meg egy korlatozott jogu secondary2 usert. ezzel egy idoben egyes egyedul a primary user fiokjat jelszoval levedtuk! na most az a cifra helyzet allt elo, hogy ha barki ujrainditja a gepet, barhonnan, akkor mintha ez lenne a legtermeszetesebb, mindenfele jelszokeres nelkul belep a primary user fiokjaba es engedi hasznalni a felhasznalot :D

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#506) vati

vati
(senior tag)

egy multiboot kérdésem lenne: hogyan lehet két különböző nyelvű XP-t feltelepíteni ugyanarra a gépre, különböző IDE merevlemezekre?

Az egyik XP sikeresen feltelepült az első merevlemezre. A második XP nem megy föl:
elindítottam a telepítőt dos-ból, az felismerte a 2. merevlemez megfelelő partícióját mint C:-t, túljutott a fájlmásolás fázisán, és újra akart indulni. Ekkor BIOS-ban beállítottam, hogy elsődlegesen a 2. hdd-ről próbáljon bootolni, különben ugye az első hdd-n levő másik, már meglevő XP fog töltődni.
Eredmény: ''Error loading OS''.
Utánaolvasva a neten, annyit találtam, hogy ez tipikusan akkor jelentkezhet, ha egy nagy (160 GB) merevlemezre próbálják telepíteni az XP-t, és bizonyos alaplapok BIOS-ában kell állítgatni ezt-azt. (illetve egyéb hardver probléma esetén) BIOSban a merevlemezet átállítottam LBA-ról ''Large''-re de nem javult meg tőle.
Bebootolva a másik, működő XP-be, láthatólag minden rendben van a félbeszakadt telepítést tartalmazó partíción. Próbálkoztam még azzal, hogy a meglevő XP telepítés boot.ini-jébe beírtam a hivatkozást amit a félbeszakadt telepítés boot.ini-jében találtam: C:\$WIN_NT$.~BT\BOOTSECT.DAT = ''Windows XP Installation/Upgrade'', pontosabban a ''C:\'' helyett ''multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\'' -et írva. (ez a bootsect.dat létezik, és úgy tűnik, valóban annak a partíciónak a boot szektora ahová telepíteni kéne)
Eredmény: a (második) windows nem tölthető, mert a ''<Windows root>\SYSTEM32\HAL.DLL'' fájl hiányzik. Ilyenkor vajon mit gondol Windows könyvtárnak? Az első XP meghajtóját? Arról tudok, hogy csak egy rendszerpartíció lehet XP-nél, de akkor hogyan lehet második XP-t rárakni ugyanarra a gépre?

Suse linux-szal már működött ehhez nagyon hasonló konstrukció, ugyanezen a gépen.
Ezért gondolom, hogy csak valami Microsoft-specifikus telepítési nyomorúságról lehet szó.

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#507) sszever válasza vati (#506) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Miért kell neked két külön nyelvű XP-hez 2-őt telepítened? Telepíts multilanguage XP-t, és ott be tudod állítani, melyik USER milyen nyelven használja. Egyszerűbb megoldás, nem?

(#508) vati válasza sszever (#507) üzenetére

vati
(senior tag)

Hát igen, de olyanom nincs.
És teljesen különböző alkalmazásspektrumú usereknek kellene. A virtuális gép megoldás túl lassú.

[Szerkesztve]

(#509) sszever válasza vati (#508) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

a telepítőkészlet kb. 14 ezerért megvehető, a licencelés már más kérdés. Ha van mennyiségi licenced (cég esetén) akkor azzal sincs gond...

(#510) zsommi válasza zsommi (#498) üzenetére

zsommi
(senior tag)

UP!!

WiFi antenna, szerelési anyagok - http://hardverapro.hu/apro/2_4_ghz-re_panel_antenna_20-22_dbi_uj_sajat_gyartm/friss.html

(#511) moonman válasza aXXon (#505) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

control userpasswords2
és pipa kivesz az automatikus bejelentkezésből.

Sent from my Windows Phone

(#512) moonman válasza vati (#506) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

itt nem az lesz a gond, hanem inkább arra tippelnék, hogy a második XP is az első vinyóra pakolta a boot információit (ráadásul valószínűleg ide gyártotta a bootmenüt is) ezért nem tud indulni. állíts vissza mindent eredeti állapotra és indulni fog. ha minden igaz bootmenüvel.

(#513) gaben

gaben
(fanatikus tag)

olyat leht csinálni,hogy egyik gépből kiveszem a vinyót(feltelepített XP-vel),s átrakom egy másikba?
Megpróbáltam,de a másik gép Win indításnál lefagy vagy újraindul.Bekéne állítani vmit?
?

(#514) moonman válasza gaben (#513) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]

(#515) gaben válasza moonman (#514) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

A sysprep-et honnan tudom elérni az XP-ből?

(#516) vati válasza moonman (#512) üzenetére

vati
(senior tag)

A régi XP bootmenüje és a loader érintetlen. (a régi XP eddig is indult a régi minden további nélkül)

A második XP a második vinyóra pakolta a saját, második boot.ini-jét, és az ntdetect.com, ntldr, stb. fájlokat is. (tudtommal már ez sem normális, mert ezeknek az egyetlen rendszerpartíción kell lenniük.)

Az általam elvárt viselkedés az lett volna, hogy a XP telepítő felismeri, hogy van másik XP is a gépen (igaz, DOS-ból nehéz lett volna felismerni a másik vinyó ntfs partícióit - erre írtam, nem tudom hogyan kellene) de már el se jutott eddig. Az iniciális fájl másolás utáni első reboot végződött ''Error loading OS''-el.
Eddigre már a A $WIN_NT$.* könyvtárak, a boot.ini, ntdetect.com, ntldr, *.SIF, stb mind megképződtek a második vinyón.

(#517) moonman válasza vati (#516) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát CD-ről bootolva kellene.

(#518) moonman válasza gaben (#515) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

''A sysprep alkalmazás a ''Windows XP SP2 telepítési eszközök'' csomag része, melyet letölthet a kapcsolódó hivatkozásoknál.''

(#519) VladimirR

VladimirR
(PH! nagyúr)

hi

nyugom van

tortent, hogy axeleroek tettek rola, hogy ne lehessen tobb peldanyban feltarcsazni egy vonalrol (ami mondjuk ertheto is annakj fenyeben, hohgy a szerzodes szerint ez nem megengedett), es ennek hatasara meg szeretnem opsztani a netet az XP-men, hogy a masik, W98-as gepnek is jusson belole
sorolom a kinjaimat:
-aszonnya, hogy mar van egy 192.168.0.1 ip-ju (ezt hasznalja a netmegosztashoz) halokartya: nem, nincs ilyen (viszont ha az egyik kartyat letiltom, akkor tovabbmegy)
-aszonnya, hogy cannot enable share access error 1722: the rpc server is unavailable

illetve ha mar itt vagyok, megkerdem, hogy miert akar a fix ip-vel rendelkezo helyi kapcsolat folyotn netwokr adress-t acqquirin-elni?

elore is koszonom

p.s.: XP SP2 angol, NF7 alaplapi halokartya, Axelero ADSL, ISC szolgaltatas fut, RPC szolgaltatas fut (ha akarnam sem tudnam leloni)

(#520) birno

birno
(őstag)

Hi!

Az miért lehet, hogy elindítom a gépet s kb 5 perc után újraindult(csak zenét kezdtem el hallgatni), majd kiirta, hogy disk boot failure, rakjam be a system disk-et.
Egy fixboot után, ment rendesen órákon keresztül folyamatos terhelés mellett is minden gond nélkül.
Ezt már 3-szor eljátszotta, ebből egyszer csak simán újraindult nem kellett fixboot-olni.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#521) gaben válasza moonman (#518) üzenetére

gaben
(fanatikus tag)

Közben megtaláltam,köszi!

(#522) ssolitude

ssolitude
(őstag)

Tehát itt folytatom,miután kiderült,kb. idetartozik.A probléma kb ez: [link]
Annyi kiderült,hogy ezzel a hal.dll-el van dolgunk.Xp telepítés nélkül megoldható,hogy leálljon a gép,vagy mindenképp a telepítéskor kell közölni vele,hogy milyen szgép lesz az energiagazdálkodás szempontrjából?(Hozzáteszem,a telepítés egy NEM ATX-es házban történt,ezek után lett átszerelve az egész egy ATX-es házba.)

[Szerkesztve]

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#523) Tyrael válasza birno (#520) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

nem lehet kontakthibas a vinyo tapcsatlakozoja?
nekem volt mar hasonlo problemam, mikor a tap es vagy az ide kabel rosszul illeszkedett, es neha kifagyott/ujraindult a gep, illetve nem ismerte fel a vinyot.
fogtam, lehuztam a csatikat, ujra radugtam es azota nem csinalt ilyet

Tyrael

(#524) Tyrael válasza VladimirR (#519) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

de van ilyen
az adsl modemnek is van ip cime, es ugy emlexem alapbol pont a 192.168.0.1 es cimet hasznalja, valasz masikat.

Tyrael

(#525) birno válasza Tyrael (#523) üzenetére

birno
(őstag)

Ez is egy lehetőség, de akkor miért oldja meg a problémát egy fixboot? :D
Megpróbálom majd, köszi, de az előbbi miatt nem hinném, hogy ez a gond.

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#526) moonman válasza ssolitude (#522) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]

(#527) moonman válasza birno (#525) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szerintem nem a fixboot oldja meg a problémát, hanem hol beindul, hol nem, csak épp nyomtál egy fixboot-ot amikor beindult.
szerintem is kontakthiba.

(#528) Tyrael válasza birno (#525) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

hát a mechanikus hibákat könyebb kizárni, 1 próbát megér. :)

Tyrael

(#529) VladimirR válasza Tyrael (#524) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

.1.1-et hasznal, nincs ilyen, pingre sem reagal (de mondom, nem az a problemam a legegetobb, hanem az rpc-s hibauzenet)

(#530) ssolitude válasza moonman (#526) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Ez szép moonman,de ott nekem csak Szabványos PC van,más lehetőség nincs.

''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash

(#531) moonman válasza ssolitude (#530) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

és a pipát kivetted a kompatibilis hardvereszközök megjelenítése boxból?

(#532) benoke

benoke
(újonc)

Hello!

A következő problémában szeretnék segítséget kérni: adsl-em van, és ugye 24 óra után automatikusan megszakad...namost, ha megszakadt, utána rögtön vissza is tudok tárcsázni, látszólag minden ok, bejelentkezik meg minden, még se jön be semmi.
nod32 vírusírtót, sygate tűzfalat használok, és cfosspped is megy a gépemen.
próbáltam őket kikapcsolni, és különböző kombinációkban is, de az eredmény ugyanaz..
szóval vajon mi lehet a gond, miért nem megy rendesen a netem, ha a szakadás után visszajelentkezek?...ugyanezt nem csinálja, ha megszakítom kézzel a kapcsolatot, majd visszatárcsázok..szóval én arra gyanakszom, hogy nem záródik le rendesen a szakadáskor a kapcsolat, és ezért nem megy utána, de nemtudom mi lehet a megoldás, légyszi segítsetek!

ui:. ja és így csak akkor megy újra a net, ha újraindítom a gépet ami nem jó..

köszi

(#533) moonman válasza benoke (#532) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

parancssorba: netsh winsock reset
így műk?

(#534) ssolitude válasza moonman (#531) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Mindegy,hogy kiveszem,vagy nem,akkor is csak az jelenik meg.

(#535) moonman válasza ssolitude (#534) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

próbáld ki, hogy saját lemez és acpi.sys-t tallózd ki a CD-ről vagy a system32-ből.

(#536) ssolitude válasza moonman (#535) üzenetére

ssolitude
(őstag)

Sys-t nem tudok kitallózni,csak inf-t,az meg nem tartalmaz semmit.Betettem az Xp lemezt,belevettem a keresésbe a system32-t is.''Nem lehet folytatni a hardver frissítése varázslót'' :F

(#537) X-COM válasza VladimirR (#529) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

dhcp client nincs letiltva?

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#538) VladimirR válasza X-COM (#537) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

nem volt letiltva, manualra volt teve - kozben moonman-nek hala mar sikerult megoldani

csak azt nem ertem, hogy en ugy tudtam, hogy ha automatan van egy szolgaltatas, mindenkeppen elindul, ha pedig manualra, akkor csak olyan esetben, ha szukseg van ra - most lett volna, megsem indult el
miert? en tudtam rosszul, vagy ez vmi bug?

(#539) X-COM válasza VladimirR (#538) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

gondolom az ics nem indítja

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#540) X-COM válasza ssolitude (#536) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

nincs rá igazából supportált megoldás, esetleg megpróbálhatod csökkentett módból is, vagy a drivers.cab-ból átmásolod a halacpi.dll-t a system32-be hal.dll néven.
persze készülj fel arra, hogy esetlegesen nem fogsz tudni boot-olni, a legtutibb egy rátelepítés

(#541) Esther válasza sszever (#503) üzenetére

Esther
(kvázi-tag)

Szia!

Koszi! Tehat megcsinalom a kepet. Eddig ok! Milyen kepformatumba mentsem? Van egy bootskin nevu progim ami olyan kepeket hasznal aminek a kiterjesztese: ''bootskin'' es semmivel nem tudtam megturkalni mit tartalmaz.
A masik kerdesem: hogyan kerul bele egy loader?

Elore is koszi!
Eszti

Probaltam alaáirni de csak csupa tinta es karc lett a monitor :( egyebként is ilyen kis helyre sztem lehetetlen...

(#542) sekli válasza Esther (#541) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

asszem a bootskin kiterjesztés winzippel nyitható, de nagyon rég foglalkoztam vele, StyleXP sokkal jobb...

[ Szerkesztve ]

(#543) Csöves

Csöves
(senior tag)

Nem röhög! :D

Van egy gép Linuxal.
Hogy kell legyalulni, mert Xp lenne rajta.
Köszi

Aquila non captat muscas.

(#544) sszever válasza Esther (#541) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Az, hogy a loader hogy kerül bele engem is érdekelne :))

(#545) moonman válasza Esther (#541) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

elvileg három fájlt kell összezipelni, és a .zip kiterjesztést átírni .bootskin-re.

BootKepernyofajl.bmp
Folyamatjelzo_csik.bmp
Bootskin.ini, aminek a tartalma valami hasonló:

[BootSkin]
Type=0
Name = ''Bootskin neve''
Author = ''Szerző neve''
Description = ''Valami leírás a bootskinről''

Screen=BootKepernyoKepfajl.bmp
ProgressBar=Folyamatjelzo_csik.bmp
ProgressBarX = 424
ProgressBarY =69
ProgressBarWidth = 159

(#546) moonman válasza Csöves (#543) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

XP telepítő CD-ről kell bootolni és a partícionálásnál le kell törölni a meglévő partíciókat és létrehozni egy újat. ha nem látja valamiért a meglévőt (valószínűleg ismeretlen típusúnak fogja jelölni) akkor win98 bootlemezről fdisk utillal ugyanez.

(#547) Csöves válasza moonman (#546) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Köszi!
:R

Aquila non captat muscas.

(#548) Esther válasza moonman (#545) üzenetére

Esther
(kvázi-tag)

Koszonom!
:R :R :R

Na akkor ennek neki is ugrok!
Eszti

(#549) Esther válasza sekli (#542) üzenetére

Esther
(kvázi-tag)

Ari Vagy!

Azt hittem ez nem jon elo ebben a topikban. te hoztal mar letre boot kepernyot Style XP vel? vagy csak lecserelted a regit olyanra amit letoltottel valahonnan? Nem mindegy...

Eszti

(#550) sekli válasza Esther (#549) üzenetére

sekli
(PH! addikt)

a fenének sincs kedve rajzolgatni, meg valami mittudoménmienkevés bites kép jo csak, szoval nekem bonyolult volt, letölteni meg lehet egy csomót...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.