Üdv!
Otthon van 2 pc hálózatba kapcsolva,de az egyik sokkal gyengébb,mint a másik.
Megeleht azt csinálni,hiyg a ''jobb'' gép erőforrásait megosztva a kisebb gép használjon a ''jobb'' gép erőforrásaiból?Hogyan?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
gaben
(fanatikus tag)
(#352) rlazol válasza fifi_addict (#350) üzenetére
- Privát
- 2006-01-29 22:45:49
ott nekem nem volt, de az msconfigban megtaláltam, de ott nemigen tudnám szerkeszteni max az időt változtathatom.boot.ini nevű filet pedig az egész gépen nem talált. hol van, mi a neve?
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

sszever
(PH! addikt)
Kiveszed a jobb gépből a ram felét, és beteszed a gyengébbe 
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

sekli
(PH! addikt)
meg a proci felét, meg a vinyó felét...
[ Szerkesztve ]
(#355) SPDeluxe1.0 válasza rlazol (#352) üzenetére
- Privát
- 2006-01-29 23:23:25

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)
Ha bekapcsolod a rejtett fájlokat,akkor te is láthatod,helyileg alapból a C:\ gyökérben van.
"oh no the devil has a code for god mode!!!"
(#356) rlazol válasza SPDeluxe1.0 (#355) üzenetére
- Privát
- 2006-01-29 23:34:49
be vannak kapcsolva, hogy miért nem találta meg a kereső. bizonyára ott is be kell kapcsolni. manuálisan meg a windows könyvtárban kerestem... belenyúltam, meglássuk.
Szerk.: módosítás megtörtént már vissza is tértem, még a mod idő se telt le.
közben újraindultunk a másik partiról, és láss csodát. Sikerült kilőni a menüt, köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]

sszever
(PH! addikt)
Amúgy még egyszerűbb megtalálni, ha a vezérlőpult / rendszer / speciális / indítás és helyreállítás-nál speciális gombra mész. Ott van egy szerkesztés gomb, és nem kell keresgélni...

ra^ven
(fanatikus tag)
Üdv!
Biztos már ismert a gond. Eredeti XP-m van, feltelpítem, és 1-2 restart után már csak aktiválás után akar beengedni a winfosba.
Ki lehet valahogy kapcsolni ezt, hogy pl ne ejfelkor kelljen betelefonálni a microsoftékhoz, hogy aktiválni tudjam? Azon csodálkozom, hogy régen nem volt ilyen rányomtam az aktiválásra és megtette, most meg telefonhoz kötött..
ZOHLIH

sszever
(PH! addikt)
aktiválnod kell, nincs mese. De működik ez intrneten keresztül is, nem telefonhoz kötött. Csak ha x-edszer telepítettedújra, vagy esetleg fő alkotóelemet cseréltél a gépedben.

moonman
(Jómunkásember)
háromszor lehet online aktiválni, utána marad az sms vagy telefonos ügyfélszolgálat.
telepíts nappal vagy ritkábban.
Sent from my Windows Phone

sszever
(PH! addikt)
Szólni kell Bill-nek, hogy legyen egy időkapcsoló az Install-ban. Ne lehessen csak H-P 8-16 óráig telepíteni 

Jim Tonic
(PH! kedvence)
Szia X-COM, Moonman!
Problémám a következő:
6800GT PCI-E-ről váltottam 7800GT-re. Nincs kép. PCI videokártyával van. Mikor bootol a gép, minden OK, mikor elkezd betöltödni az XP (SP2), akkor elmegy a kép, monitor kikapcsol. PCI kártyát használva levettem a drivereket, majd újra fel. Egyszer ment, utána öbbet megint nem. Egy másik merevlemezre csináltam egy újratelepítést, minden szépen működik.
Hol keressem a hibát?
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Uher
(kvázi-tag)
Hoztak egy gépet ami nem akar beindulni, eljut odáig hogy előtte a Win nem indult be és válasszak csökkentett mód stb. Normál indulásnál újraindul, csökentett módnál fagy.
kivettem a wincsit, beraktam meghajtóként az enyémbe. kell 6perc hogy feláljon a Win,
Totalcmd azt mondja nincs ilyen lemez,
Sajátgép vmi I/O hibára mond
Everest smartbol azt olvassa ki hogy minden rendben, ill. az érték normális,
de ha rámegyek a háttértárra lefagy.
Win lemezkezelője azt irja hogy a kötet kifogástalan.
Eseménynapló: hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk3\D) a lapozási művelet közben.
viszont pár adatot jó lenne lementeni róla.
esetleg próbáljak rátelepíteni, hátha felál a Win?

moonman
(Jómunkásember)
biosban AGP van beállítva elsődleges videokimenetnek vagy PCI?
próbáld F8-VGA mód engedélyezése és úgy telepíteni a drivert, valamint ekkor érdemes lenne az eseménynaplót is megnézegetni.

moonman
(Jómunkásember)
smart értékektől függetlenül bekrepálhatott a csatlakozója vagy akármi.
ha a kábel is más akkor gondolom döglődik.

sszever
(PH! addikt)
Pedig relatíve úgy tűnik vinyó hiba. ha a te gépedben sem remekel... Gondolom nem a saját kábelével próbáltad, mert ha igen, akkor még lehet kábelhiba is.
Szerintem, ha menteni akarsz még a vinyórol, akkor semmi képpen ne akarj telepíteni rá!
Sőt, lehetőleg kerülni kellene az írási műveleteket.
Ha egyszer sikerül beindítani, akkor lementeni mindent.
Ha nem sikerül beindítani, akkor van a nagyobb baj....
Szerintem adatlemezként betenni egy rendszervinyó mellé, és ott próbálkozni { mint ahogy írtad is }.
Nilyen idős a vinyó? Márka, tipus?
Van egy olyan topik hogy: hdd kereső adatmentéshez, vagy valami ilyesmi, most pontosan nem jut eszembe. Ott érdemes olvasgatni, mert jópár dolog ki lett már vesézve.
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

Uher
(kvázi-tag)
nem az én kábelem, ami másik vinyóval jó.
egy újratelepítést próbáljak? sokat nem ronthat rajta...
ja és ez egy 40g Maxtor
[Szerkesztve]
föccer: az a baj hogy sima meghajtóként az én gépemben sem akar életre kelni.
[Szerkesztve]
Az újratelepítés a vinyó állapotát lehet hogy nem rontja, de az esetleges adatmentést akár meg is gátolhatja.
Minél többet írsz a vinyóra, annál több az esélyed, hogy soha nem látod az adatokat....
Nézz be ide: [link]. Adatmentéssel, és vinyó hibákkal foglalkozó topik.
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
(#371) fifi_addict válasza molngab (#369) üzenetére
- Privát
- 2006-01-30 12:12:40

fifi_addict
(fanatikus tag)
ha szerencséd van, alt-contr-del -el még meg tudod nézni, mi akasztja meg a leállást (processz), azt kell gyilkolászni... szoftveres probléma lesz, valszeg. Ha nem tudod már kezelni a gépet, nézd meg leállítás előtt, úgy, hogy mindent megpróbálsz lelőni, ami nem kell, szoftver... és utána leállítani... ez érvényes a laptopodra is, de tippem szerint azonos lesz a galiba okozója. 
...........................???

sszever
(PH! addikt)
Újratelepítés után (ha netán formatálod is) a régi adatokat vissza lehet hozni, amiket telepítés közben nem írt felül... De arra nincs garancia, hogy melyiket írja felül, melyiket nem.

sszever
(PH! addikt)
Böngézd át a naplót is, hátha ad egy kis támpontot, hogy mi okozza a hibát!

bmarko
(tag)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki már oldott meg ilyen problémát. Az iskolánkban a gépekben általában 128MB memória van, WinXp-vel. Tudtok valami tippet, amivel egy kicsit gyorsabbá lehetne tenni őket?
MIUI fordítások: http://forums.miuiandroid.com/forumdisplay.php?49-Hungarian-Translation
(#375) T. Almeida válasza bmarko (#374) üzenetére
- Privát
- 2006-01-30 15:45:57

T. Almeida
(senior tag)
Memóriabővítés 
Egyébként pedig:
- Felesleges szervizek lelövése
- Automatikusan induló progik listájának megnyirbálása
- Esetleg defragmentálás (bár nem sokat oszt-szoroz), ha töredezett a vinyó tartalma.
Ennél többet szvsz nem nagyon tudsz tenni, az XP-nek kell a RAM.
(#376) Steelheart válasza bmarko (#374) üzenetére
- Privát
- 2006-01-30 16:48:07

Steelheart
(senior tag)
+ nem árt, ha a SWAP külön partíción van, meg hasonlók. De minderről bővebben és pontosabban informálódhatsz moonmam oldalán.
[link]
[Szerkesztve]
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
(#377) SPDeluxe1.0 válasza fifi_addict (#349) üzenetére
- Privát
- 2006-01-30 19:18:14

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)
Kösz a tanácsot,de abban nem tudnál segíteni,hogy hol lehet ezt a figyelmeztető ablakocskát kilőni?Mert igazából semmi változást,főképp galibát nem okoz,csak uncsi,hogy mindig megnyílik login után,és folyton be kell zárnom. 
Jahh,a kényelem tudom
,de ha nem akarom látni,akkor minek jelenjen meg állandóan?
"oh no the devil has a code for god mode!!!"

Jim Tonic
(PH! kedvence)
PCI-E. Az is van beállítva.
F8 VGA módot is próbáltam, úgy is ugyanaz az eredmény. Lekapcsol ilyenkor is a monitor.
Eseménynaplóban sem látni semmit, ugyanis az oprendszer tökéletesen fut, csak képem nincs. Nem tudom, hová kapcsolja a kimenetet.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy xp home-ban hogy kell a rendszergazadai fiókot láthatóvá tenni?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
vezérlőpult-felhasználói fiókok, itt tudod létrehozni illetve bekapcsolni.

x64
(fanatikus tag)
Ezen belül hogyan kell beállítani, hogy látható legyen vagy sem? (mármint elvileg, csak akkor látható, ha nincs másik aktív fiók)
Azt szeretném még kérdezni, hogy tegnap estig ha elindítottam a gépet automatikusan belépett. Ma reggel megállt és a classic típusú bejelentkezőablakot hozta be. Tudomásom szerint nem állítottam át semmit (egy játékot telepítettem fel csak). Hogyan tudom a dolgot visszaállítani? (jelszó nincs)
Thx! 
- Privát
- 2006-01-31 08:45:29

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Azt hogyan lehetne megoldani, hogy WIN98SE ne csak az F8 leütésekor dobja be a boot menü-t, hanem minden indításkor jelenjen meg x másodpercig???

bobsys
(PH! addikt)
futtatás, cmd, beírod, hogy control userpasswords2. Kiszeded a pipát a ''A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni'' + megadod azt a felhasználót akit automatikusan be kell jelentkeztetnie a winnek
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

ratex
(fanatikus tag)
Na, egy kérdés.
Hogyan tudnám a Total Commandert hozzáadni az automatikus indításhoz? A saját menüjében nem találtam ilyen lehetőséget, se az msconfig-ban.

bobsys
(PH! addikt)
azt szeretnéd, hogy amikor bejelentkezel akkor rögtön el is induljon a TC?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

sszever
(PH! addikt)
START / PROGRAMOK / INDITÓPULT-ba másolj be egy TC parancsikont...

moonman
(Jómunkásember)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\...
...\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
''Rendszergazda'' (dword) = 1

amargo
(PH! addikt)
Sziasztok!
Megfertőződött ide bent egy gépecske, egy érdekes vírussal.. vagy tudom is én. A vírus nagy részét kiirtottam, de csinál még egy apróságot.. minden 'Q' val kezdődő file-t könyvrátárt nem jelenít meg! És ahova létre lett hozva nem lehet törölni a könyvtárat pl.. de belelehet lépni..
Eddig semmi nem látta.. jogosultság kezeléssel is full jog lett adva. Semmi haszna. Valakinek van valami tippe?
Azért került az XP topicba, mert XP-re jött a vírus és most nem találtam más totyikot.
Köszönöm a segítséget!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }
De nekem nem egy rendszergazdai fiók kell, hanem a Rendszergazda fiók, ezt pedig a V pult felh fiókjából nem lehet elérni. Márpedig nekem a Rendszergazda nevű fiókot kéne láthatóvá tenni!
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
indítás csökkentett módban+ írtás?
más: a norton antivirusnak nincs boot cd-je? lemez be, win nélküli boot, vírus kapec

bobsys
(PH! addikt)
akkor meg a vezérlőpult, felhasználóknál kikapcsolod az üdvözlő képernyőt, restart, és bejön a login screen és kéri a felhasználó nevet pw-t.
(#392) fifi_addict válasza SPDeluxe1.0 (#377) üzenetére
- Privát
- 2006-01-31 12:53:50

fifi_addict
(fanatikus tag)
megsérült a profilod szerintem ezt nem lehet kilőni... csak meggyógyithatod.
...........................???

jenko
(tag)
Ez egy egyszerűen használható progi, amivel könnyen optimalizálható a rendszer,
innen letölthető: [link]
Tudtátok, hogyha a ''mama'' szó betűi közül egyet elvesztek, hármat meg megváltoztattok, azt kapjátok, hogy ''sör''? Csodálatos, nem?

moonman
(Jómunkásember)
lehet, hogy nem látszik, amit írok?
(#396) Nicky Nygaro válasza moonman (#395) üzenetére
- Privát
- 2006-01-31 13:37:00

Nicky Nygaro
(kvázi-tag)
Moonman, Te profi vagy, mondd már meg légyszi, hogy érdemes-e Windows-Vistával foglalkozni (mármint telepíteni) vagy maradjunk még egyelőre a jól bevált XP SP2-nél??

sekli
(PH! addikt)
lehet... 
[ Szerkesztve ]
(#398) moonman válasza Nicky Nygaro (#396) üzenetére
- Privát
- 2006-01-31 13:55:01

moonman
(Jómunkásember)
hát próbálgatni, meg nézegetni érdemes, de ha használni is akarod a gépet, akkor egyértelműen nem.
áprilisban jön a publikus beta 2, annak már valamivel használhatóbbnak kell lennie.

sekli
(PH! addikt)
nem úgy volt, hogy december közepén?
[ Szerkesztve ]