Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#251) moonman válasza Agostino (#238) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

működhet más rendszeren egészen addig, amíg lejár az aktiválásra fenntartott idő, szóval nem sokra megy vele.

Sent from my Windows Phone

(#252) moonman válasza V.ki (#233) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Windows XP rendszeren a mappák írásvédett attributumait nem lehet megváltoztatni - by design. müködésben nem korlátoz.

(#253) VladimirR válasza moonman (#252) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

attrib parancs megcsinalja

(#254) moonman válasza VladimirR (#253) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igaz, de csak troubleshootnak ajánlott.

(#255) Nabu

Nabu
(fanatikus tag)

Remélem ''befér'' ide:

Van egy progi CCleaner nagyon hasznos kis takarítógép :) , de van egy nagy gondom vele vagyis inkább a lomtárral vagy nemtudom...
Az a problémám hogy mikor takarítok vele korlátozott fiókban ezt a hibaüzenetet kapom a lomtártól: ''A Lomtár sérült a következőn: D:\. Kiüriti a Lomtárat ezen a meghajtón?'' Miután rákattintok igen/nem (mindeggy melyikre) azután ugyan ez a szöveg mégegyszer csak az E meghajtóval majd ide is katt és kész mintha minden rendbe volna ezeket a hibákat újra csak akkor produkálja ha nyomok megint egy CCleaner futtatása opciót...
Hogyan tudnám ezt javítani, elkerülni?
A rendszer már jó párszór volt ghostolva gondolom ez is közrejátszik mert az 1. ghostolás előtt nem volt ilyen hiba.
Lehet valahogy lomtárat javítani vagy egyáltalán azt kell csinálni?

Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))

(#256) Nabu válasza Nabu (#255) üzenetére

Nabu
(fanatikus tag)

Hu. Hiba megoldva ;) .
Ha valakit érdekel: Tulajdonképpen van nekem a vinyó elején egy 1GB-os partició ''I'' (boot disc) és ezen található néhány rejtett fájl:
-Recycled
-System Volume Information
-boot.ini
-Bootfont.bin
- NTDETECT.COM
-ntldr
-pagefile.sys (ezt már én helyeztem át ide)

A ''Recycled'' nevü (lomtár) könyvtárból 2 db volt, volt egy síma mappa ikonos és a lomtár ikonos biztos ami biztos alapon töröltem mindkettőt és reméltem hogy nagy hülyeséget nem csinálok... ezután restart és a minden OK!!! Megnéztem a Win újragyártotta az ''I''(boot disc) meghajtón a Recycled könyvtárat rendes ''szemétkosár ikonosat''!!!
Valószínüleg minden ghostolás után törölnöm kell majd legalább a mappaikonos Recycled könyvtárat mert ez bezavarja a Windowst...
Végül is ennyit megér hogy mindig ''pöpec'' winem legyen :) !
Lehet, hogy nincs még egy ember a földön akinek ilyen gondja volna (spec. partició miatt), de hátha majd valakinek jól jön ez a pár sór...

Mikor nem fogunk szívni egy Microsoft termékkel??? (Ha pórszívót fog gyártani!) :))

(#257) vcsabesz

vcsabesz
(tag)

Az XP HOME mivel tud kevesebbet mint a PRO?

(#258) sszever válasza vcsabesz (#257) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

[link]
Itt találsz egy összehasonlítást...

Ami téged érinthet, az a hálózati rész. De ez sem biztos, ha otthoni felhasználó vagy.

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#259) bobsys válasza vcsabesz (#257) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

[link]
[link]
[link]
sőt:
[link]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#260) moonman válasza Nabu (#256) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ilyen üzenet általában akkor jön, ha kívülről, fájlrendszerből nyúlnak hozzá a lomtárhoz és nem az exploreren keresztül. de ezek szerint megoldódott.

(#261) Sir Pocok

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:

Adott egy winXp home op. rendszer.

Szeretnék egy olyan felhasználói fiókot létrehozni, ami a következőket tudná:

Semmilyen beállítást nem változtathat meg.
Nem menthet el semmit.
Csak internet expoler és outlook használata engedélyezet.

Hogyan tudnám ezt megoldani?

Előre is köszönöm

Where I walk, I walk alone... Where I fight, I fight alone.... -SHIN CHI: ZENDO- Kutasd a múltad és megtalálod a jövőd…… -Someday the Dream Will End- -----For the fallen...----- ''Minden egyes ember lehet az én tanítóm.''

(#262) moonman válasza Sir Pocok (#261) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

vendég fiók és group policy, ami nincs benne a Home-ban, de registryből ugyanúgy beállítható minden: [link]
meg a Shared Computer Toolkit is segítségedre lehet: [link]

(#263) Sir Pocok válasza moonman (#262) üzenetére

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

kösz!

A xp pro. változatában hol találhatom meg a group policy-t?

Where I walk, I walk alone... Where I fight, I fight alone.... -SHIN CHI: ZENDO- Kutasd a múltad és megtalálod a jövőd…… -Someday the Dream Will End- -----For the fallen...----- ''Minden egyes ember lehet az én tanítóm.''

(#264) moonman válasza Sir Pocok (#263) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

start futtatás: gpedit.msc

(#265) roonin

roonin
(kvázi-tag)

Azt hogyan lehet elerni hogy a nem bejelentkezett gepen levo megosztott meghajtokat mas geprol lathatova tegyem. Mert csak akkor latjak a megosztast mikor be vagyok jelentkezve. Ezt csak winXP Pro mellett active dir. mellett tudom megtenni vagy megy Home alatt is?

(#266) sszever válasza roonin (#265) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

XP Pro-nak sincs acitve dir.-je. Az csak a Windows Server 2003-nak van

(#267) moonman válasza roonin (#265) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ott valami nem stimmel, a megosztás az megosztás, semmi köze hozzá, hogy a konzolra ki van bejelentkezve. vagynemértem.

(#268) sszever válasza moonman (#267) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Elvileg a megosztások a Win bootolása után a szolgáltatások indulásával indulnak. Ha jól tudom. Ehhez tényleg nem kell bejelentkezve lenni (Legalábbis WinSrv2k3-nál így van tutira)

(#269) moonman válasza sszever (#268) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szép is lenne ha folyton be kéne jelentkezni az összes gépre, hogy elérjem a meghajtókat :) és nem server-ek hanem 2000/XP prof-ok.

(#270) roonin

roonin
(kvázi-tag)

Tehat ha egy rendszergazdai jelszoval rendelkezo gep megosztott meghajtojara akkor is ra kell tudja menni ha az nincs bejelentkezve megha ez esetben xp home-rol van is szo? De akkor mi alapjan loginol be a megahajtora?

(#271) sszever válasza roonin (#270) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ugyanaz alapján, ami alapján helyileg beloginolsz... Ha ez a szolgáltatás nem futna, Te sem tudnál belépni a gépedre...

(#272) roonin válasza sszever (#271) üzenetére

roonin
(kvázi-tag)

Tehat ha belepek a masik gepen a megosztott meghajtos gep rendszergazdai jelszavaval akkor mar latnom kell a meghajtojat fuggetlenul attol hogy megosztott meghajtos gep be van e loginolva mivel mar annak ezen szolgaltatasa fut? Igazabol eddig csak ugy neztem hogy amikor a megosztott meghajtok csatolt meghajtokent voltak felveve es csak akkor valtak ujra lathatova ha beloginoltam a megosztott meghajtos gepen kulonben nem latta azokat. Vagy ez csatolasos dolog masbol adodo problema? Kosz hogy segitesz(tetek).

(#273) sszever válasza roonin (#272) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Látnod kell. Valami más gubanc lehet.

(#274) Troy.

Troy.
(őstag)

hogy a qrva életbe tünhet el a film a vinyóról? :OOOOOOO

''640 kb ought to be enough for anyone''(Bill Gates, Microsoft, 1981)

(#275) avas

avas
(újonc)

Sziasztok!

A munkahelyemen le van tiltva a program telepites, csak admin belepessel lehetseges. Tudtok valami megoldast arra hogyan tudnam ''feltorni'' a gepet az admin tudta nelkul?

Avas

Mind majmok vagyunk!

(#276) föccer válasza avas (#275) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hát, erre a kérdésedre szerintem az alapelvekben fogsz választ{indokot} találni, miszerint itt a ph-n nem nagyon szeretjük a verez, illegáll dolgokat..... :B

byz

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#277) föccer válasza Troy. (#274) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

DELETE!

Ennyi. Vagy sérült a lemez.

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#278) sszever válasza avas (#275) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Pajszerrel próbáltad már? :))

Bizonyára okkal van ez letiltva. Én is ezt tettem a legelején, mindent letiltottam. Nem csak a telepítést, hanem a teljes vezérlőpultot, és a parancssort is, no meg sorolhatnám... :))

[Szerkesztve]

(#279) avas válasza föccer (#276) üzenetére

avas
(újonc)

akkor eltevedtem... :O

Mind majmok vagyunk!

(#280) avas válasza sszever (#278) üzenetére

avas
(újonc)

ezek szerint nem egy oldalon allunk. ;]

Mind majmok vagyunk!

(#281) moonman válasza avas (#279) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

arra számíts, hogy ezért a legtöbb helyen statáriális főbelövés jár, de legalábbis fegyelmi.
a munkahelyre dolgozni jár az ember.

(#282) bobsys válasza avas (#275) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

munkahelyet váltasz

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#283) sszever válasza avas (#280) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ezek szerint :))

Örülj, hogy van géped! A közép és nagy vállalatoknál vagy egy egyre jobban érvényesülő tender: Terminal Server / Thin Client.

Van egy dobozod, abben egy proc, mondjuk 600 MHz VIA, 64 MB VGA, oszt csók! Az alkalmazások a szerveren futnak. Abból is csak azt éred el, ami publikálva van (mondjuk csak a Word, Excel, Outlook, és a raktárkezelő progi). Itt már kénytelen vagy dolgozni, mert máskép nem tudod elütni az időd...

Tehát még a szerencsések közé tartozol... :))

Amúgy egy ilyen vékonykliens rendszer minden admin álma! :))

(#284) JM

JM
(újonc)

sziasztok!

azt szeretném kérdezni,h a win xp 64ről mi a véleményetek?tényleg vannak vele inkomp.i probémák?megéri átállni??
köszi

(#285) moonman válasza JM (#284) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szia

vannak. szerintem nem. bővebben: [link]

(#286) sszever válasza avas (#280) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

De moist gondolj bele.
A rendszergazda dolga, hogy biztosítsa számodra, hogy hatékonyan tudj dolgozni a gépeddel. Ez nem megy, ha mindenféle ki tudja mennyire megbízhatóan működő szoftver van telepítve. Ugyancsak dolgfa, hogy garantálja a munkáltatónak, hogy a dolgozók hatékonyan dolgozzanak, és ne mással töltsék a munkaidőt, illetve, hogy garantálja a céges szoftvertisztaságot.
Ezt csak így lehet megoldani. S akkor még nem is említettük a vírusvédelmet, és az adatok védelmét külső behatásoktól, adatlopásoktól. Ő csak végzi a munkáját...

(#287) hefe

hefe
(senior tag)

Sziasztok! Turkáltam az eseménynaplóban és találtam egy kis furcsa dolgot. Naponta többször is előfordul hogy egy kb 20 sorban ua a figyelmeztetés van disk néven. Belenézek és annyi hogy hiba történt az eszközön \device\harddisk\0\D a lapozási művelet közben. Ami már csak azért is fura mert már a virtuális memcsit visszaraktam a rendszer c meghajtóra...
Ez mi lehet ez? :U

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#288) sszever válasza hefe (#287) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Nincs hozzá hibakódod?

(#289) hefe válasza sszever (#288) üzenetére

hefe
(senior tag)

egy eseményazonosító: 51en kívül semmi

(#290) moonman válasza hefe (#287) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a lapozási művelet nem feltétlenül függ össze a lapozófájllal, lemezről memóriába, vagy memóriából lemezre lapozás van. ha sokszor fordul elő, ajánlott egy chkdsk vagy megnézegetni, nem szakadt-e a kábel, nem törött-e egy csatlakozó, ilyesmi.

(#291) hefe válasza moonman (#290) üzenetére

hefe
(senior tag)

Csak az a fura hogy az egy tök üres használatlan ntfs partíció! A sata kábel meg kb 2 hónapos és nincs rajta törés vagy látható nyom... Ráeresztek egy checkdisket!

(#292) sszever válasza hefe (#289) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Egyenlőre csak Win2K-ra találtam, de azért érdemes ezt is átfutni:
[link]

De itt lehet jobban mazsolázni: [link]

(#293) Lord Zero

Lord Zero
(PH! addikt)

öööhm
likvidáltam egy user accountot, jelesül a ASP.NET..stb nevűt
moonman oldalán olvastam, h egyáltalán ez miért/hogyan jöhetett létre (bár a programot, ami létrehozta, nem tudom beazonosítani)
kurva lassú lett a leállás, lehet köze ehhez az asp.net-hez? egyáltalán, gond-e, h deleteltem az accountot (csak szép magyarosan :D) ?
közben meg nis-t lecseréltem nod32-re, de nem figyeltem, h a jelenség ekkor lépett-e fel :B

szerk: meg ilyen hibaüzeneteket kapogatok (a windowstól) rendszerleálláskor, h a device is not ready, blabla, csekkoljam a floppy meghajtót (ami nincs). ha az eszközkezelőben letiltom, akkor nincs ugya hibaüzenet, de a leállás továbbra is lassú
(registryben átállítottam ezt: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop autoendtasks 0-ról 1-re)

jó sokat kérdeztem, szeretek beszélgetni, ehheh

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#294) moonman válasza Lord Zero (#293) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szerintem a NOD32 csekkolná leálláskor a floppy bootszektorát. kapcsold ki a beállításai közt.

(#295) Lord Zero válasza moonman (#294) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

igen, ezt elfelejtettem megemlíteni: az első dolgom ez volt, a nod-ban kiszedtem a diskette, majd a többi dolog csekkolását is, mi több, leállítottam a teljes amon-t (rendszermonitorozás)
utána jött a registry, a device manager, ésatöbbi

(a másik dologról, az asp.net-ről mi a véleményed?)

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#296) MarKoo válasza Lord Zero (#295) üzenetére

MarKoo
(VIP)

MOD: Bocsi, nem szóltam. Mással kevertem össze.

(#297) moonman válasza Lord Zero (#295) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az nemszámít. bootoláskor volt floppy a gépben?

(#298) Lord Zero válasza moonman (#297) üzenetére

Lord Zero
(PH! addikt)

#293 hsz, tizedik sor: ''...blabla, csekkoljam a floppy meghajtót (ami nincs).''
fdd hiányában nem tudtam floppyt gyömöszölni a gépbe

közben fejlemény: uninstall nod32, floppy controller engedélyezve az eszközkezelőben, hibaüzenet nincs, leállás oké
csak azért lettem szomorú, mert így egyértelműnek tűnik, h a nod32 miatt volt a gebasz..pedig most szántam rá magam a navról nodra történő váltásra

[Szerkesztve]

nem, mindegy

(#299) moonman válasza Lord Zero (#298) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

notimban sincs floppy, mégis jó a NOD. telepítsd letiltott floppy controllerrel.

(#300) -FreaK- válasza moonman (#250) üzenetére

-FreaK-
(őstag)

Eredetileg ki volt kapcsolva a tűzfal,de bekapcsoltam,engedélyeztem mind2 gépen és úgyse.
\\masikgepnev\c$ - semmi
\\ip.ip.ip.ip\ - semmi
start menü keresés->név,ip - semmi
Igaz nem volt megosztva a másik gépen semmi,de megosztottam egy könyvtárat és végignéztem mindent,a helyzet változatlan.Attól még hogy nincs megosztva rá tudnék lépni a gépére csak nem látnék benne semmi megosztást.
Mit lehet még tenni?:(

A két gép egy switchbe van dugva,és a modem is a switchbe és mind2 gépen megy a net tehát nem valószínű hogy hardware-es a probléma.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.