Bekapcsoltad a kernelido mutatasat. Azert piros, hogy ma szinu legyen, es latszodjon 
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Bekapcsoltad a kernelido mutatasat. Azert piros, hogy ma szinu legyen, es latszodjon 
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

Üdv!
A következő problémám van, kérem segítsen aki tud!:
A gépben alapban volt egy IDE vinyó és egy DVD író. (AsusP4p800alaplap, 80GbMaxtor, Asus1608P író).
Be lett téve egy új 250GB-os SATA (samsung) vinyó. Biosban átállítva, stb., minden működött, kivéve:
-Ha a DVD íróról próbálok másolni a kövekező hibaüzenetet kapom: ''Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0xc0000006)'' (WIN2000 van a gépen)
Indítani sem tudok az íróról, viszont mindent lát ami a CD-n van, másolni se mtudok, kivéve a nagyon kicsi, pl.80byte-os file-okat. Eszközelőben, BIos-ban minden rendben van. Mit tegyek? Help PLS!
free your mind / BT: JazZy#2550

hali mindenki!
Kersegéltem, de nem nagy sikerrel, ezért inkább kérdezem:
a windows movie makerrel lehet valahogyan avi, mpg kiterjesztésű videókat készíteni, mert nekem eddig még csak wmv-t sikerült??
kösz
''Embelek! Jeluzsálem népe, Lóma a balátotok!''
Üdv.
Nem értek pár dolgot Windows licenssel kapcsolatban, jobban mondva nem látom át, hogy hogyan müködik.
Előtörténet : adott egy munkacsoport aminek van 3 tagja, valamint dukál a felállás mellé 3 gép is. Egyik gépet megkaptam, hogy telepitsem rá fel ujra a Windows Xp-t, valamint az Officet. A Windowshoz nem kaptam a telepítő cdn kivül semmit sem.
Telepitéskor kérte a kódot, amihez a laptopra ragasztott címkén lévőt használtam fel, el is fogadta, nem volt vele gond egészen addig, amig az aktiválásra nem került sor, akkor azt irta, hogy a kód nem jó. Feltételezem már használatban van. Amit viszont azért nem értek, mert nem tudom, hogy ki tudott hozzáférni. Igazából legelőször a dolgozokat kellene átlátnom, de szerintem lehetetlen megállapítani, hogy mikor lett beregisztrálva a kód. Még akkor is gondom lenne, hogyha tudnám, hogy a kulcs tényleges tulajdonosa csinálta a regisztráciot, mert mára teljesen biztos, hogy elfelejtette, mivel a laptop a kóddal együtt megvan vagy 2 éves ha nem több.
Ami érdekelne.
1.: Jól tudom-e, hogy egy gép, egy ikszpé?
2.: Kód alapján meg lehet állapítani, mikor lett beregisztrálva a cím?
3.: Egyáltalán, regisztráláskor van valami visszaigazolás? Szeretném megtudni ki volt az a munkatárs aki megkérdezés nélkül felhasználta a kódot.
4.: Mit lehetne csinálni? : P
http://www.flickr.com/photos/schbence/

Egy gép egy xp
Igen meg lehet állapítani, hogy mikor lett regisztrálva. Egy kódot többször is lehet regisztrálni, de bizonyos reg. szám után banolják a kódot és akkor kapod a hibaüzit amit kaptál (ilyen nálunk is előfordult)
Anno én felhívtam a supportot és megkértem, hogy adjanak egy másik kódot, mert cég vagyunk és balga módon minden géphez ua. kódot használtuk. Adtak. Megköszöntem és letettem a telefont.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Hali!
Még mindig ugyanaz a problémám. XP alol írt PostCript file-t Win98 alatt nem tudnak levilágítani, mert a fontokat elrontja. Mit kell beállítanom, hogy végre tudjak XP alol Win98 alatt is értelmezhető PS-t írni?
Ha megoldást nem is, de valami ötletet, hogy merre kersegéljek!!!

Voltam már hasonló helyzetben. Egy gép újratelepítésénél nem engedte az aktiválást... Annak az előzménye az volt, hogy bizony azt a gépet nem először telepítettük újra, és az MS nem enged csak x aktiválást. De ez a hiba előfordulhat valamelyik fő hardverkomponens cseréjekor is.
Ilyenklor a telefonos aktiválást választod, és felhívod az MS HelpDesk-et.
Ennyi.
Elvileg a nagyobb LapTop gyártók esetében nincs is szükség kód, illetve aktiválásra, mert a feltelepíthetőség bizony hardverfüggő.
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

UP! #202 PLS
(még annyit hozzátennék, hogy ha mindent az SATA előtti állapotra állítok vissza (only PATA bisoban) akkor minden rendesen megy mint azeltőtt)
[Szerkesztve]
free your mind / BT: JazZy#2550

és ha a PATA HDD megcseréled a DVD-vel?
[ Szerkesztve ]

Talán itt: [link]
hehe... kösz 
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!
Értem. Akkor egyenlőre senki sem repül, telefonálok majd a supportnyúknak aztan bizok benne, hogy tudnak segíteni.
Kösz a helpet, neked is sszever.

Elöszöris az aktiválás nem egyenlö a regisztrációval. A regisztráció egy ingyenes és nem kötelezö müvelet, csak amolyan számbavétel, míg az aktiválás szükséges a rendszer használatához. Csupán azért írom, hogy véletlenül se keverjük össze.
A notebook-ok többsége SLP licencel kerül forgalomba, a rendszer elö van telepítve és egy recovery CD formájában jár hozzájuk a telepítökészlet. Az SLP licenc elönye, hogy a rendszert a géphez adott CD-röl telepítve nem kell aktiválni, söt még a termékkulcsot sem kéri be, ellenben csak azon a gépen alkalmazható - erre használatos az ún. oembios technológia.
Tehát a noti saját lemezéröl telepítve, saját kulccsal (amit ennek okán be sem kér) nem kell aktiválni, másik lemezzel vagy kulccsal mindenképpen kér aktiválást, ezesetben szimpla oem-ként viselkedik.
Tavaly nyáron született egy döntés a Microsoftnál, mely szerint az SLP kulccsal telepített rendszereket nem lehet online aktiválni. Ezért nem fogadta el neked az online aktiválásnál, de ezzel rögtön ki is zárhatjuk, hogy valamelyik kolléga ''hazavitte'' a kulcsot és beaktiválta vele a saját Windows-át.
Amit leginkább elképzelhetönek tartok az az, hogy nem a gép saját telepítölemezét kaptad meg, mivel az nagy valószínüség szerint nem is kért volna kulcsot, aktiválni pedig a fent említett okokból kifolyólag nem szükséges.
Sent from my Windows Phone
Big THX
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

Hali mindenkinek....
Hogy változtathatnék IP-címet??? Chello-s vagyok, de hiába húzom ki a modememet, mindíg ugyanazt a címet kapom vissza. Már a modem regisztráviót is próbáltam a chello oldalán. Volt hogy 24 órán keresztül ki volt húzva mindenem, és megint ua.
Köszi...
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"
(#217) T. Almeida válasza Feree13 (#216) üzenetére

Nerm lehet, hogy a chello egy MAC-címhez mindig ugyanazt az IP-t rendeli?

amíg nem jár le az IP-bérlet a DHCP-szerveren, addig nem oszt ki újat. ez lehet akár két hét is. sőt, ha le is jár, de szabad marad a cím, akkor megintcsak ugyanazt fogja kiosztani.
[Szerkesztve]
(#219) sszever válasza T. Almeida (#217) üzenetére

Elvileg a Chello DHCP-vel dolgozik... Csak gondolom elég hosszú bérleti idővel.

És azt meg lehet valahol nézni mennyi van még vissza belőle????
Lehet buta kérdés ebben nem vagyok otthon...
"Nem veszélyes, inkább csak kellemetlen, mint amikor egy ötéves gyerek fojtogat"

nem lehet, mert a kliensnek fogalma sincs, mikor jár le, ezt minden felcsatlakozáskor megbeszélik a szerverrel, illetve ha folyamatosan csatlakozva van, a szerver ''szól le'' hogy lejárt és ad újat. vagy nem.
teszemazt 14 nap a lease time, akkor arra az időre tulajdonképpen fix ip-ként működik a dolog, azaz akárhányszor csatlakozol fel, vagy kérsz ip-t ugyanazt fogod kapni.
[Szerkesztve]

Huh, köszi. Nem vágtam. Meg azóta időm sem volt, hogy az otthoni gépemmel foglalkozzak.
Benmartin: köszi a linket, tanulságos volt.
http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

Hali!
Problem: nem tudom az XP-ben bekapcsolni, hogy lehessen hibernálni; bejelölöm a kisablakban, és mikor leokéznám, akkor azt mondja, hogy nem fér hozzá, mert egy másik alkalmazás használja. Tipp? Ja, egy ASUS notiról van szó.

Nincs valami ASUS energiagazdálkodós progi telepítve?

alcohol120%, daemon tools és egyéb hasonló virtuális meghajtó programok uninstall (kikapcs nem elég), valamint rezidens antivírus is okozhatja.
ha létezik C:\hiberfil.sys, goto csökkentett mód és töröld, majd próbáld újra engedélyezni.

Van valami tipped, hogy miért nem válaszol az explorer.exe mindent kikapcsolás során? Az eseménynaplóban semmi hibát nem találtam, csupán EventSystem hibát:
A COM+ eseményrendszer rossz visszatérő kódot észlelt a belső feldolgozás során. HRESULT: C0000005 a(z) 44 / d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp sorból. Forduljon a Microsoft technikai tanácsadásához, és jelezze a hibát.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Winxp Gpedit.msc -re ezt írja ki:
Nem lehetett inicializálni a beépülő modult.
Név: Csoportházirend objektum szerkesztő.
CLSID: ....(számok és betűk)....
Orvosság? Muszáj szerkesztenem a helyi házirendet. Köszi!
Holtig tanulok. Remélem sokáig tanulok.

Talán a számok és betűk is leírhatnád.
Amúgy egyedül álló gép, vagy tartományi tag?

Tartományi tag. Új telepítés.
A CLSID: 8FC0B734-A0E1-11D1-A7D3-0000F87571E3

Tartományi tagnál alapból érdemes tudni, hogy a házirendek érvényességeit.
Legfelső prioritása a Domain Policy-nek van
Utánna jönnek a különböző csoport policy-k (ha több egymásba ágyazott csoport tagja, és minden csoportra van policy, akkor a legbelsőnek lesz a legkisebb prioritása). S a számítógép helyi házirendjét figyelembe sem veszi. Így felesleges próbálkozni, nincs értelme.

Közben megoldódott: az egyik ''magasan fejlett'' program amit feltelepítettem átírta a path-t, de igencsak elcs... módon. Szóval nem talált valami dll-t, ezért nem tudott inicializálódni.
Köszönöm a segítséget!

Hogy a bánatba tudom módosítani egy mappa attríbutumait?Jó,tulajdonságok panel,jelölés be/ki,ez OK.De meg akarom szüntetni az írásvédettséget,jelölés ki,következőre amikor nézem a tulajdonságait a mappának,akkor még mindig írásvédett..

Ez egy hálózati, vagy megosztott mappa?
Ki kell kapcsolni, hogy örökölhessen a szülő könyvtár(ak)tól

Semmi nincs a gépen megosztva.
''Ki kell kapcsolni, hogy örökölhessen a szülő könyvtár(ak)tól''
Hogyan?
[Szerkesztve]

Most megnéztem én is otthon. Nem hálózati megosztásoknál nincs ez a lehetőség.
Kikapcsoltam én is egy könyvtáron az írásvédettséget, de visszakapcsolódott. Ettől függetlenül gond nélkül tudom törölni, stb.
Amennyiben nem korlátoz, ne törődj vele

Ha ki van kapcsolva az ASUS power4gear, akkor se engedi.
Üdv.
Így már lényegesebben tisztábban látom a dolgokat, valószínüleg az lehet a helyzet amit mondtál. Megnézem milyen lezemek állnak rendelkezésre, rémlik valamilyen Compaq CD Windowssal, megnézem merre található mostanában, és azzal is meglesem mire megyek.
Ha jól értem, akkor a laptop alján lévő kulcs viszont müködhet más rendszeren nem? Vagy annak akkor mi értelme ottan alul? : )

Minden licencnek van kulcsa, legfeljebb nem kéri telepítésnél tőled...
Cégesen megérheti mennyiségi licenckulcsot venni, nem kell aktiválni, stb. Minden gépre egy lic kulcs érvényes...

Hi!
Megoldható vhogy hogy két automatikus ip-t használó gép lássa egymást helyi hálón?
Én azt hittem h ez nem lehet akadály,de mégis..
A protokolljaim:
-MS networks ügyfél
-Cfosspeed
-Fájl és ny. megosztás
-Tcp/IP
A másik gépen nincs cfosspeed,s többi ugyanez de ez nemhiszem h bekavar.
A két gép egy switchen keresztül csatlakozik egymáshoz,a switchbe pedíg egy kábelmodem van dugva és mindkét gépen megy a net.A szolgáltatóm NAT-ot használ és csak automatikus ip-vel megy a dolog.
Ezenkívül örök probléma hogy mikor belépek a ''teljes hálózatba'' majd a munkacsoportba elég sokat tököl,nem tudom miért.. Mind2 gép ugyanabban a munkacsoportban van.
Help pls.

Mindkét gép kell, hogy rendelkezzen DNS névvel. Próbáltad már ezzel elérni?
Elvileg broadcast-al meg kellene találniuk egymást.
IP cím helyet ping gépnév. ha kapsz választ, akkor fog működni.

Hát ezt nem egészen értem sajna
DNS név = a gép neve amivel a hálózaton van?
Mert ha igen úgy nem megy,de kereső se találja úgy és pingel se megy.
Mieza broadcast dolog?
Megnéztem a másik gép ip-jét amit éppen használ és tudok rá pingelni.
Viszont továbbra sem látják egymást a hálózaton
[Szerkesztve]

Van megosztot könyvtárad a másik gépen? Ha igen írd be a start/run-ba: \\123.123.123.123\
Majd enter.
A számsor a másik gép IP címe.
Ezzel nem is lenne gond, csak ahányszor új IP címet kapnak gépeid, megint meg kell nézned először a gépeid ip címét, tehát nem igazán van értelme hálózati meghajtó létrehozásának.
A másik ok, amiért nem láthajtják egymást, az lehet egy tűzfal is!

Hivatalosan mikor is jelenik meg az SP3? mertmár láttam ilyen gány unofficial releaseket ,és már ideje lenne nálam egy win reinstalnak.
És a Vista jelen állás szerint mikor jön?
||| | || ||||| | ||| ||

Ezek olyan kérdések amire nem lehet biztos válasz adni. Azt hallottam hogy sp3 a vista-val fog kijönni egy időben de azt hogy a vista mikor jön ki hivatalosan nem tudom talán a microsoft.hu-n van róla valami infó.
Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net
Az elmúlt pár napban a következő idegesítő sárga hibaüzi ugrik elő a system tray-ről:
''Windows Rendszerhiba
IP cím ütközés van a hálózaton működő másik rendszerrel''
Néha eltűnik, aztán több óráig elő se jön, aztán hirtelen újra előugrik... 
Ez meg mi?
1 hálókarim van fix ip címmel és ennyi.
Eddig semmi ilyesmit nem írt ki.
"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

másik gépet érzékel a hálózaton azonos IP-vel. ha közvetlenül kapcsolódsz a netre, beszélj a szolgáltatóval.

Vista egyelőre november 15., XP SP3 ezután nem tudni mennyivel, de valószínűleg csak 2007-ben. egy rakás ötlet belemegy a Vista fejlesztéséből is.
[Szerkesztve]
Szuper...akkor így teszek. 
Köszi!
"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."