Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#151) Benmartin válasza 04ahgy (#150) üzenetére

Benmartin
(őstag)

ha már ennyire érdekel a milyen xp-ék vannak itt van az összes hivatalos verzió:
[link]

Windows Portal [http://winportal.net] | http://benmartin.winportal.net

(#152) mrhow válasza Safranek (#36) üzenetére

mrhow
(lelkes újonc)

Sajnos nem jött be az ötleted...kipipáltam azt a kettőt, az engedélyeket is beállitottam az aktuális felhazsnálóra az engedélyeket, de ugyanugy ''nem olvasható''...:(

(#153) kvst

kvst
(újonc)

Sziasztok.

A szgépemen több felhasználó lett létre hozva. 1 rendszerg. jogsival
a többi normál user. A drivereket , progikat, játékokat hogy lehet megosztani hogy 2-3-vagy 4 felhsználó is használni tudja (a driverekről nem is beszélve)
A program files-en belül máshová kell tenni??
vagy a prog files-ba install és utánna megtudom osztani ??
ha vki tud segíteni előre is köszi..

(#154) Bash válasza kvst (#153) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Használni minden user tudja, telepíteni csak a rendszergazda jogokkal rendelkező.

http://bashtravel.com/

(#155) Benmartin válasza kvst (#153) üzenetére

Benmartin
(őstag)

drivereket megosztani. ilyen nincs ha feltelepíted rendszergazdával minden felhasználó tudja használni. nem kell megosztani.

mod: megelőztek.

[Szerkesztve]

(#156) Bordács

Bordács
(tag)

KI tudna segíteni:WINXP SP2
TCP/IP eltávolítása és újratelepítése hogyan oldható meg.?Micr.magyar oldalán sem
találtam semmi segítséget erre vonatkozóan.
Hogy egy kis hátteret adjak a kérdésemnek:Internet csatlakozás létrejön (vagy nem?)
,ikonok alul villognak,de böngészni vagy a levelező szervert elérni nem lehet.
Adtak egy tanácsot az ISP-nél,hogy esetleg szóbanforgó protokoll megsérült/károsodott,próbáljam újra telepíteni.
Kedves windozguruk!!! Segítsetek%%
Köszi
Bordács-proci

(#157) Benmartin válasza Bordács (#156) üzenetére

Benmartin
(őstag)

[link] ez javítja.

(#158) kvst válasza Benmartin (#155) üzenetére

kvst
(újonc)

köszi a választ.

Csak azt nem értem h akkor a rendszergazda oldalon kívül bmelyik user oldalára belépek akkor miért fogad hiba üzenet -néhány eszköz
(device) nem vagy nem megfelelően működik. a hiba listát csak nyomtatni tudnám, de nyomtató nincs telepítve. továbbá a játékok csak a rendszergazda oldalon működnek jól a a user oldalon vagy lefagynak vagy el sem indulnak.
Ha kell újra fel teszem a winxp-t csak mondja meg valaki mi a megoldás.
köszi,
előre is

(#159) Bordács válasza Benmartin (#157) üzenetére

Bordács
(tag)

Köszi,megpróbálom :R
Üdv
Bordács-proci

(#160) Benmartin válasza kvst (#158) üzenetére

Benmartin
(őstag)

korlátozott felhasználónak is ugyanúgy kell futatnia játékot mint rendszergazdának.

(#161) kvst válasza Benmartin (#160) üzenetére

kvst
(újonc)

Én is szeretném hs így lenne, de nem így van . A program files-ba telepítettem fel minden progit (driver, játék) . Amikor belépek egy user szintű felh.hoz akkor hiba üzennet fogad - ez a software nem talál néhány eszközt vagy vmelyik eszköz nem megfelelően működik- a játékok pedig nem indulnak vagy hamar lefagynak .

Arra gondoltam h esetleg nem a Common filles-ba kellene installálni a drivereket és a játékokat??
Vagy vmi teljesen más hiba lehet??
Én már teljesen tanácstalan vagyok..........

(#162) Benmartin válasza kvst (#161) üzenetére

Benmartin
(őstag)

nem teljesen felesleges. ha nem nagy gond telepítsd újra a windowst és minden megoldódik.

[Szerkesztve]

(#163) domedee válasza domedee (#139) üzenetére

domedee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ötlet valakinek? Vagy egy link...

Nekem kimerült a tudományom. :(

''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

(#164) Graphy

Graphy
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Egy kis problémám lenne a karakterkezeléssel.
Windows 2000 alatt létrehozott ékezetes fájlokat (doc, xls) nem akarja beolvasni XP alatt. Azt írja, hogy nem olvasható. Visszatéve ugyanezt a vinyót a 2000-es oprendszer alá, már tökéletes.
Valahogy le kellene mentenem ezeket az adatokat.
Valaki tud segíteni, nagyon fontos lenne. Esetleg egy fájl átnevező progi, mely karaktereket képes cserélni az alkönyvtárakon belül?
Köszi

...már látom a fényt az alagút végén! - csak azt nem értem miért dudál?!

(#165) Sir Fisher

Sir Fisher
(kvázi-tag)

Történt hogy öreg fejemmel gondoltam kipróbálok egy játékot (ügye a CD tápcsati lehúzós, regisztri turkálós dolog kellett hozzá) csak 1x mikor elfelejtettem lehúzni a csatit és úgy akartam játszani jött a baj => win nem indul regiszty hiba.
Azóta meg a Win Xp-t sem tudom feltenni, mert folyton kifagy még a rendszerffelismerés közben (pont az Win, NTFS fájrendszer viszgálata vagy valami ilyesmi).
A winyot leformáztam, megszüntettem a particiókat, sőt most már formázatlanúl is próbáltam, de minding ugyan ott fagy ki. A winyó biztos hogy jó, mivel a 60 GB adatot lementettem formázgattam, particionáltam és semmi probléma nem volt. Kérdés, lehet hogy a winyon van valami olyan particio a winnek melyet sikerült tönkretenni? És többet ezt a winyot nem lehet rendszer lemezként használni csak adattárolásra? Sajnos most nincs másik winyo amivel kipróbálhatnám, de eléggé úgy néz ki.
Na kiderült, hogy a winyoval semmi probléme, mert kipróbáltam egy másik működővel és ugyat ott fagyott ki a a rendszerfelismerés közben, másik Win lemez=>dettó eredmény.
Most már kipróbűltam másik IDE csatit az alaplapban másik IDE kábelt és még mindig ugyan ott fagy ki a rendszerelemés.

Elképzelhető, hogy az alaplap IDE vezérlője a hibás? Akkor vehetek új alaplapot?
Egy EPoX 8RDA 3,5 éves, gondolom most végül is megadta magát.

Öt sört mindenkinek!!!

(#166) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

AZt nem tudja vki, hogy melyik registry kulcsban v merre tárolja, hogy milyen kiterjesztést melyik progi indítsa el.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#167) sonar válasza Sir Fisher (#165) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Én megnézném a kondikat a deszkán. Egyszer úgy jártam, hogy hiába akartam telepíteni semmit se tudtam mindig ugyanott fagyott ki. Aztán mikor láttam, hogy mi a helyzet a lappal :O

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

(#168) CastorTroy

CastorTroy
(újonc)

Az XP cserélhető lemezként jelzi az ikonsoron a vinyómat - ami egyébként ketté van osztva C és D meghajtóra. Szóval magát a merevlemezt cserélhető lemezként jelöli, meg is jelenik a kis zöld nyíl. A vinyó egyébként egy Samsung SP1614C 160 GB SATAII. Mi lehet a gond?

[Szerkesztve]

- Mit csinálsz, ha jön a villanyos?! - Kikerül vazze!!!

(#169) Xantomas válasza Benmartin (#146) üzenetére

Xantomas
(őstag)
LOGOUT blog

Thx

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#170) VladimirR válasza sonar (#166) üzenetére

VladimirR
(PH! nagyúr)

vezerlopult => mappa beallitasai => filetipusok

(#171) Bandee16

Bandee16
(újonc)

Sziasztok.Van egy problemám, mégpedig rendszer reinstall elött átmentettem a szükséges dolgaimat egy másik winyóra, felraktam az Xp-t akarom megnyítani ezt a winyot és azt írja ki hogy a Meghajtóban lévő lemez nincs megformázva.Fromázza meg.Márpedig én nem akarok leformatálni, hiszen tele van olyan dolgokkal ami nekem kell.Ezt mért csinálja, hogyan lehet megkerülni ezt a problémát??Lécci segítsetek.Még annyit hozzáfüznék hogy amelyik wincsin történt a reinstall az elötte fat32-be volt a másik winyó amelyikre elmentettem a dolgaimat pedig NTFS.Most viszont eleve NTFS-be raktam fel az ujj rendszert.Van egy 3. winyóm is ami Fat32-es és annál nincs ilyen jellegü problem.

(#172) föccer válasza Bandee16 (#171) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

hija, az xp-nek rutinól kellene kezelne a ntfs-t {ugyebár.... }

szerintem próbáld be egy másik gépben. ha nem akar ott sem indulni, akkor adatmentés rulez. Ami nagyon fontos, hogy scandisket ne futtass, mert több kárt csinál mint hasznot.

valszeg logikailag megsérült a lemez....

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#173) Bandee16 válasza Bandee16 (#171) üzenetére

Bandee16
(újonc)

Visszaolvassva kicsit zürzavarosnak tünhet az elöbbi hozzászólásom.Szóval van egy A merevlemez arról a szükséges dolgokat átmentettem egy B merevlemezre.Az A-t leformatáltam teljesen, felraktam az Xp-t rá és amikor probálom megnyíttani a B wincsesztert az említett Formázza a lemezt felirat jelenik meg.Na igy akartam az elöbb is :DDD

(#174) föccer válasza Bandee16 (#173) üzenetére

föccer
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

kerüljök az a merevlemez megfogalmazást, meg bmeerevlemez megfogalmazást.

Azokat tartsuk fent a flopiknak.....

szal. 1. vinyó
2.vinyó

1. vinyó most ntfs rendszer vinyó
2.: vinyó ntfs, nem látja a win xp.

ez van?

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#175) Bandee16 válasza föccer (#174) üzenetére

Bandee16
(újonc)

Nekem 8.

Felismeri az Xp, meg is jeleníti a meghajtó ikonját.A kettes vinyó FAT32-ből lett átkonvertálva NTFS-é.

(#176) Bandee16

Bandee16
(újonc)

Annyit még áruljon el valaki hogy azt hogyan tudom megcsinálni hogy rendszer telepítéskor egy particióba csak a windows mappát rakja be és semmi mást.Mert nekem berakta a program File-s mappát és a Documents and Settings-et is és onnét már letörölni nem nagyon ajánlott. :F

(#177) sszever válasza Bandee16 (#176) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Ez miért lenne neked jó?
Amúgy telepítésnél hozza létre a két mappát, s nem tudok róla, hogy ezt lehetne állítani...

Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

(#178) Racsi1 válasza Niczo (#30) üzenetére

Racsi1
(lelkes újonc)

Nem kell semmivel megnyitni. mindössze parancssorbol copy parancsal kimásolni a megfelelő printer portra.

(#179) The DJ

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Moonman hogyhogy nincs itt mostanában?

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#180) bobsys válasza Bandee16 (#171) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

lemezkezelés, lemez importálása

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#181) MarKoo

MarKoo
(VIP)

Nem találkoztatok olyan jellegű problémákkal, hogy pár másodpercre megállnak az alkalmazások? Régen sose tapasztaltam ilyet, viszont ezzel a konfiggal már a második Windowst nyúzom, és továbbra is jelen van a probléma. Rendszerint egy prohardver mappám fagy meg (explorer.exe), és ezt eddig más mappával még nem tapasztaltam. Belépek ebbe a mappába, megmutatja hogy mi van benne, majd nyomtalanul eltűnnek. Ha egy benne található word dokumentumot meg akarok nyitni, akkor gondolkozik rajta kb. 10 másodpercet, és vagy megnyitja, vagy megfagy. A mai nap tízszer fagyott meg az explorer.exe ezen mappa böngészése során. Vírus, spyware nincs. A SATA winyó pedig nem badsectoros. Jah és még a messengerrel szokott ilyet, de átállítom a prioritást magasabbra és észheztér.

MOD: Egyébként az említett mappában csak képek, .doc és .txt kiterjesztesű fájlok vannak. :U

(#182) Bandee16 válasza bobsys (#180) üzenetére

Bandee16
(újonc)

ŐŐŐŐŐ az hol is van?Mert ilyet nem találtam a sajátgép/kezelés/lemezekezelés nél. :F

(#183) barnamed

barnamed
(újonc)

Hello!

Tudja valaki, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy az asztalon az ikonok alatti szöveg háttere átlátszó legyen???

(#184) bobsys válasza Bandee16 (#182) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

asztal, sajátgép, kezelés, lemezkezelés (lemez töredezettség mentesítő környékén)
ha nem megy akkor
start, futtatás, mmc, ctrl+m,hozzáadás, lemezkezelés hozzáadása

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#185) morceaux

morceaux
(fanatikus tag)

Helló!

Mostanában váltottam biztonsági rendszert a gépemen (tűzfal, vírusírtó), Norton Internet Security 2005 helyett NOD32 és Windows tűzfal.
Befelé nem jut semmi a gépre, legalábbis teszteltem a wigwam.sztaki.hu-n, meg a Symantec oldalán, meg a www.grc.com-on is. Ugyan volt egy látható port, de zárva.
Leaktest-et futtattam, ami aszonta, hogy kifelé viszont nem zárt a tűzfal (gondolom mert buta windowsos), tehát ilyen keyloggerek meg egyéb szemétségek tudnának tevékenykedni. Sűrűn futtatom a víruskeresőt, adatbázis mindig friss, ad-aware-t is rendszeresen futtatom.
Ezek fényében első kérdésem, hogy kell-e valami szoftveres tűzfalat felraknom (ha igen, mondjatok valami normálisat, ami nem zabálja annyira a vasat mint a norton, és megbízható, stb.), második pedig, hogy láttam egy olyan folyamatot a feladatkezelőben, hogy DATALA~1.EXE. Na ez mi lehet? Nektek is van ilyen? Nevéről valami adatmahináló progira gyanakszom, remélem nem valami kártékony cucc.

Előre is köszi a válaszokat.

http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

(#186) Sir Fisher válasza sonar (#167) üzenetére

Sir Fisher
(kvázi-tag)

Megmérgeltem magam és vettem 8Kért egy alaplapot és lám mindne műxik.
Nem is kellett volna legyalulni a winyot. Egyébként a diagnózisod valszeg jó, mert eddig már 12 kondi volt cserélve a deszkán, valszeg most is ezekkel van a baj (eddigi albérleteim mind régi földelés nélküli elektromos hálozattal rendelkeztek ahol érehetően nagy volt a feszkó ingadozás), de több pénzt nem áldozok rá.
Tehát akinek win Xp telepítő mindig egy helyen fagy az alaplapra gyanakodon elsőnek.

Öt sört mindenkinek!!!

(#187) Sir Fisher válasza barnamed (#183) üzenetére

Sir Fisher
(kvázi-tag)

jobb egér a sajátgép ikonon => tulajdonságok=> ott ''advance'' fül magyarul gondolom sepciáis => ''performance'' teljesítmény settings => valami olyasminek kéne lenni hogy ikonok árnyéka az asztalon

[Szerkesztve]

Öt sört mindenkinek!!!

(#188) sonar válasza VladimirR (#170) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz ezt a megoldást ismerem, de épp egy progit kéne irnom ami egyedi kiterjesztést használ, és azt szeretném vhogy megoldani programból.

(#189) sonar válasza Sir Fisher (#186) üzenetére

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

A sors fintora, hogy nekem is epox8rda nál csinálta ugyanezt

(#190) Benmartin válasza morceaux (#185) üzenetére

Benmartin
(őstag)

[link]

(#191) sonar

sonar
(őstag)
LOGOUT blog

Valaki nem tudja bat-ből hogy hivatkozok a doc&set be lévő default userre?
A windows könyvtár tudom, hogy %SystemRoot%
de emlékeim vhogy lehet

(#192) 0519 válasza morceaux (#185) üzenetére

0519
(fanatikus tag)

A DATALA~1.EXE egy Nokia program.

''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family

(#193) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

s.o.s

Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: bf80195c, 3. paraméter: b1b2c600, 4. paraméter: 00000000.

(#194) sszever válasza Vangelis (#193) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

Hibakód: 1000008e [link]

1. paraméter: c0000005, [link]
2. paraméter: bf80195c,
3. paraméter: b1b2c600,
4. paraméter: 00000000.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#195) Vangelis válasza sszever (#194) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

köszi, angolt nem vágom,d e ezek szerinte egy virus gazádálkodok?!

sajnálom tudatlanságom, d enem értem...

[Szerkesztve]

(#196) sszever válasza Vangelis (#195) üzenetére

sszever
(PH! addikt)

[link]

(#197) sentinel

sentinel
(fanatikus tag)

Help vki! Daemon Tools-t ahogy felinstalálom sehol nincs a ''programok telepítése és törlése'' listában, továbbá a regcleanerbe se, holott felinstalláltam. Ezt a 4.00 és a 4.03-al is eljátszotta. De miért???

Rapido de AMD estas la vivo...

(#198) Vangelis válasza sszever (#196) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

regedig , és nem találom yzokat a kulcsokat:S.. érdekes...

és nem is fut az említett program.

és a sys ek sincsenek sehol:F... sírjak vagy nevessek:?!

(#199) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nemtudom mi történt, de iylet még nem tapasztaltam a feladatkezelőmben.
Tulajdonképpen a CPU - használat grafikonjáról van szó. Megjelenik mégegy görbe a grafikonban piros szinnel.
Milehet ez? Mit takar? Vkinek produkált hasonlót a gépe?
Valszeg vmi nemstim - a piros színből itélve.

Remélem van ötletetek...

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#200) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja print screen lemaradt:

[link]

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.