Köszi!
Parancssorból, ugye? Nincs valami ablakos kis proggi erre a célra? A gépnél ülő kolleganők nem nagyon biztosak sz.gép dolgában... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
VIC20
(senior tag)

moonman
(Jómunkásember)
a parancssor is ablakban van.
[Szerkesztve]
Sent from my Windows Phone

VIC20
(senior tag)

Ez már igaz!
Más ötlet?

moonman
(Jómunkásember)
net send váltotta fel, ennyi.
esetleg másold át a winpopup-ot a 98-as gépről, mennie kell.

zoa
(tag)
Igen 60 gigasra es nem kerdez fat32 lesz alapbol. Eddig nem bantam de most egy 5 gigas fajlt nem tud kezelni mert nem ntfs. Nekem ezt a szar xp homeot adtak a notebookhoz. es kezd kiakasztani
Kedvenc szinem a szivarvany

Krinya
(tag)
Sziasztok!
Ismét segítségre szorulok. 
Adott egy xp-s gép.
Elindítom, bebootol, kéri a felhasználónevet, jelszavat.
Megadom, de innentől semmi sem történik. Ctrl+alt+del-re behozza a feladatkezelőt, ahol az alábbi programok futnak:
taskmgr.exe
userinit.exe
svchost.exe
svchost.exe
lsass.exe
services.exe
winlogon.exe
csrss.exe
smss.exe
System
Van valami megoldás az XP újrahúzásán kívül?
Köszönöm!
Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó

moonman
(Jómunkásember)
hát azt kizártnak tartom, hogy egy alap XP telepítő FAT32-re formázzon, főleg 60GB-os partíciót és főleg kérdés nélkül.
egészen biztos, hogy FAT32? egy lemez-tulajdonságlapot nézz meg az intézőben.

micro
(PH! addikt)
XP pro-val milyen ftp és web szervert érdemes használni?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

sszever
(PH! addikt)
XP Proval akarsz FTP, illetve WEB szervert üzelemeltetni?
Ennek mi értelme?
Csak egy ember hiányzik, és máris üres a világ!

micro
(PH! addikt)
Mert nem csak erre használnám...

moonman
(Jómunkásember)
webszervernek ott a beépített IIS, ftp-ből meg van jónéhány ingyenes és shareware is, amelyik szimpi [link]

X-COM
(PH! nagyúr)
éppenséggel ftp is van iis-ben, de nem biztos, hogy megfelel (a webkiszolgálórészével egyetemben), ill. ugye mindkettőre igaz a 10es limit
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

sszever
(PH! addikt)
Nagy csodákra ne számíts... Ismerősöm ftp-zet egy ideig, de egy bizonyos mennyiségű kapcsolat után az XP már nem bírta...
Mekkora terhelésre számítasz? Hány párhuzamos kapcsolat?

bobsys
(PH! addikt)
nem indult el az explorer.exe
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

lesaux
(PH! kedvence)
Alaplapot cseréltem, fel is ismerte az új integrált hálókártyát, de amikor meg akartam neki adni az IP-címet, azt mondta, hogy ezen a címen már van egy kártya, csak nem aktív vagy el lett távolítva (nagyon jól látja).
Na most én is el szeretném távolítani, de hol bukkanhatok rá? Eszközkezelőben nincs, rejtett eszközök között se. Hálózati helyekben sem találtam. Hol van?
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

X-COM
(PH! nagyúr)
kimész command promptba
set devmgr_show_nonpresent_devices=1
devmgmt.msc
rejtett eszközök megjelenítése
vagy felveszed sajátgép tulajdonságainál környezeti változóba a devmgr_show_nonpresent_devices=1 értéket és később sem kell vele pöcsölni
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

micro
(PH! addikt)
Csak saját illetve családi célra kellene. FTP: 1-2 kapcsolat, WEB: Max 5-6. de szerintem általában 0-1.

lesaux
(PH! kedvence)
Köszi a gyors választ. Istenkirály vagy.
(Hogy erre magamtól miért nem jöttem rá?
)
Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

sszever
(PH! addikt)
Akkor simán viszi az XP + a neten bárhol belebotlasz kis FTP, HTTP szerverekbe, de ennyivel mind meg fog birkózni...

Krinya
(tag)
Próbáltam új feladatként elindítani, de 1 másodperc után eltünik a folyamatkezelőből.

kiskegyed
(fanatikus tag)
A Toshiba szoftverében nem találtam opciót a wlan beállításának elengedésére, a 871122-es cikket pedig úgy értelmeztem, hogy az adott fülön vissza lehet venni a wlan irányítását más programoktól. Nem értem 
Talán toshiba szoftver uninstal?

RAM
(PH! addikt)
Ha egy programozási nyelv (Delphi) lecserélné a drwtsn32 -t bordbg70.exe-re, akkor mit fogok észrevenni? Mehet?
Csak tisztán

X-COM
(PH! nagyúr)
nem lehet, nagyon egyszerá leállítom a wirelles zero-t akkor nincs fül, elindítom, van
ha a toshiba nem engedi állítani, akkor nincs más hátra, mint uninstall

X-COM
(PH! nagyúr)
dupla
[Szerkesztve]

zoa
(tag)
Tuti az van rajta. Jo mondjuk ez ilyen recovery cd de szinte egy az egyben mint az xp telepites, de akkor se ntfs
Nem tudjátok véletlenül, hogy miért van az, hogy amikor a telómat csatlakoztatom a géphez, akkor először felismeri, majd miután leválasztom, és ismét megpróbálom csatlakoztatni, akkor már nem ismeri fel?
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

moonman
(Jómunkásember)
akkor azért, biztos kompatibilitási okokból vagy ilyesmiből kiindulva van egy válaszfájl benn, ami megmondja mi mennyi merre. elvileg lehet belőle ''normális'' telepítőt csinálni, ki kell hegeszteni az unattend részeket.
[Szerkesztve]

[w]
(őstag)
már nem emlékszem rá, hogyan is kell kikapcsolni ezt az NDIS I/O Miniport szutykot, ha nincs is rá szükség? 

moonman
(Jómunkásember)
kezelés-eszközkezelőn jobbklatty-rejtett eszközök megjelenítése-nem p&p eszközök-NDIS...?

RAM
(PH! addikt)
Megkérdezhetem, hogy mi ez a ''NDIS I/O Miniport'' egyáltalán?
Csak tisztán

moonman
(Jómunkásember)
hálókártya API, monnyuk nemtom minek azt letiltani vagy eltávolítani, debiztos.

gergo186
(újonc)
csákó!Az lenne a problémám, hogy a mai nap folyamán megszünt a netkapcsolatom,de ugyanez a probléma egyik ismerősömnek is.Én is ugy kapom a netet, h lakótársammal routerrel van megosztva, meg az ismerősöm is, és nekik sincs net.Valami vírus okozhatta a problémát, mondjuk volt felrakva több vírusírtó is meg tüzfal, de valami mégis történt.Valakivel nem történt ilyesmi probléma mostanság, vagy régebben, vagy nemtudjátok, h mi történhetett?

KRi2
(tag)
hoj.
Rendszerfrissítésen vagyok túl ,nforce4-es lappal ,winxpsp2 install után rendben felraktam a chipset drivereket. A probléma az hogy a tálcán állandóan ott van aza ''Safely Remove Hardware'' ikon ,amiben a Sata wincsimet csatolhatnám le (amúgy nem engedi), amin maga a windows is van. Szóval csak szépséghiba ,de hogyan lehet ezt eltüntetni?
||| | || ||||| | ||| ||

[w]
(őstag)
csakugyan, az lesz az. köszi!
Csökkentett módban se megy? ott elvileg ki tudnád venni a felhasználó kiválasztást induláskor, s akkor talán elindul. Vagy Ctrl+Alt+Del -el ha engedi vedd ki a jelszót.
De nem biztos hogy ettől még elindul. SP2 fenn van? anélkül fölösleges beállítani a felhasználós izéket mert az SP1 90%-ban el...z valamit a felhasználókkal. (ezt tapasztalatból mondom) Ha ezek nem mennek még megpróbálhatod ujratenni formázás nélkül (javítás vagy mi).
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

Krinya
(tag)
Sajnos nem. Ott is ugyanez a helyzet.
Megkérdezi, hogy akarok-e csökkentett módban maradni, vagy javítanám.
Akármelyikre klattyintok, eltünik a kis ablak, majd a nagy semmi, fekete képernyő, rajta a csökkentettmód, és a verzió.
SP2 fennvan. Már semmi ötletem.
A javításos újrainstall-t hogyan? XP CD berak, boot, telepít, és javítás? Vagy hogy?
Köszönöm a segítséget.

moonman
(Jómunkásember)
mivel a sata egy hotplug szabvány ezért normális, hogy megjelenik az ikon.
el tudod rejteni a tálca tulajdonságainál, meg van rá egy ilyen izé [link] de szerintem sok vizet nem zavar.

zoa
(tag)
Okes megprobalom.
De akkor az XP Home is tudja az NTFS ez tuti ugye?

moonman
(Jómunkásember)
unattend.txt-t nézz a CD-n.
igen, tudja tutira.

VIC20
(senior tag)
Köszi, megnéztem a lapot. Igazából olvastam én ezt már, ennek segítségével kötöttem össze a két gépet. Sajnos azonban ezen a problémán nem segített. Lehet, hogy azért, mert Home-os lévén, nem tudom előhozni azt a bizonyos bizotnsági házirendet.
Megpróbálkoztam a WinRAR-ral is (szigorúan NEM eltárolva az NTFS jogosultságokat), de ez sem segítet.
Végül maradt az egyedüli járható út: egyenként kell beállítanom a könyvtárszerkezet minden egyes alkönyvtárára a jogosultságokat. Egyszer már jártam így egy Win2000-es géppel, egész délután és este ezzel kellett szórakoznom, mert egyszerűen hiába ikszeltem ki az ''alkalmazza a lejjebb lévő objektumokra is, vagy mifene'' négyzetet, a drága Winfos cseszett megcsinálni... Úgy néz ki, most megint ez vár rám... 

moonman
(Jómunkásember)
parancssorból próbálj egy sfc /scannow parancsot kiadni (CD kell hozzá) valószínűleg megsérült az explorer.exe vagy maga a profil. próbálj új felhasználói fiókot létrehozni és azzal belépni.

VIC20
(senior tag)
Más.
Nem tudom, találkozott-e már valaki ezzel: Win98-as géppel dolgozom, Office XP van rajta. Megpróbálom futtani kedvenc kis VBA-projektemet, erre csak egy hibaüzenet küld: Compile error in hidden module: bla-bla-bla. Megnyitom a DOT-fájlt, ekkor már értelmesebben reagál: Can't find project or library, és egy egyerű Date függvénynél akadt meg. Úgy tűnik, mintha alapvető VBA-s függvényeket nem tudna értelmezni.
Teljesen újratelepítettem az Office-t, eredmény semmi. Lehet, hogy a Windows-al van a hiba? Hiányzik valami DLL? Hol tárolhatja a VBA-értelmezőt a Windows?
Kösz a segítséget?

VIC20
(senior tag)
Pardon: kösz a segítséget!

moonman
(Jómunkásember)
hát azt nehezen tudom elképzelni, hogy cseszik rá, azt inkább, hogy Home alatt nem tudod részletekbe menően beállítani a mappajogosultságokat.
ezt próbáltad már? [link]
egyébként vendégként próbálod elérni a másik gépet, vagy felhasználó/jelszó párossal?
Tisztelt Win guruk lenne egy nagy kérdésem!
Parancssorból ugye a pirnt.exe progvial tudok nyomtatni. De usb-s nyomtatót
hogyan kell megcímezni?
LPT-s nyomtatókkal semmi gondom sincsen.
Csak beirom,hogy
print.exe /d:lpt1 x:\teszt.txt
aztán nyomtat. De usb-snél mit irjak be az lpt1 helyére? Próbáltam úgy,hogy
usb001-et irok, mert ezt a portot irja ki a win,hogy nyomtató port.
Próbáltam egy olyan mókát,hogy megosztom és akkor hálózati címet adok meg neki.
Ez eddig félsiker. Mert csak prn-kiterjesztést tudok kinyomtatni
(ez akkor keletkezik ha a nyomtatást fájlba irányítom át)
A nyomtató egy hp1020-as.
üdv sonar
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!

VIC20
(senior tag)
Igen, feltettem. Most részletekbe menően állítgatom. 
(A 2000-es alatt is ugyez volt annak ifűdején, ott is részletesen állítgathattam.
)
Ez a vendég kérdés érdekes: annak idején a 2000-esnél rendesem be lehetett loginolni, itt meg nem (mindkét gépen ugyanaz a két felhasználó van beállítva ugyanolyan jelszavakkal). Ezt is a biztonsági házirenddel lehet állítgatni? Home alatt elő,lehet hozni valahogy (esetleg valami trükkel, mint a részletes jogosultság-állítást)?
Hellóka!
Keresnék egy progit, amit régen használtam, csak nem jut eszembe a neve.
Azt tudná, hogy képes automatikus, személyre szabott telepítőket készíteni progikhoz. Azaz készít egy felmérést a gépen levő fájlokról, majd megcsinálja ugyanezt az után, hogy feltelepítettem az adott progit. Az így keletkező cucc már tartalmazza pl azt, hogy mi a serial, az beállításokat,...etc. Szóval mi is lenne ennek a neve?
Előre is köszi
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

moonman
(Jómunkásember)
net use lpt1 ''\\gépnév\usb nyomtató neve''
print dokumentum lpt1
(ha állandóra akarod akkor első parancs után: /persistent)
net use lpt1 \\Internet\1020
print.exe d:\Miklos\print\teszt1.txt lpt1
85. számú rendszerhiba történt.
Amugy meg beindul a nyomtató majd leáll, a listában megjelenik, hogy 1helyi alsó szintü dokumentum /állapot: nyomtatás
De nem történik semmi.
[Szerkesztve]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember….Your life – Your choices!