Nekem is már 2 éve, kicsit már szemetes és vannak érdekes bejegyzések az add/remove programs-nál, de megy jól
Gyűrűk ura díszdobos rendezői változat | Indiana Jones díszdobozos eladók

Nekem is már 2 éve, kicsit már szemetes és vannak érdekes bejegyzések az add/remove programs-nál, de megy jól
(#852) brd válasza jakobkacsa (#842) üzenetére

Akkor, ahogy feljebb írták, drivercleaner. Ill. ha ez nem segít, akkor akár directx hiba is lehet. Ha még nincs telepítve a 9.0c, akkor telepítsd azt, ha van, akkor egy kicsit bonyibb lesz a hüle microsoft miatt, mert ugye a fent lévőt nem engedi eltávolítani csak úgy. A win-es driverrel pedig azért megy általában jól minden kártya, mert azzal alaposan letesztelték az alapfunkciókat, mielőtt a win része lett.
One trend a day keeps the doctor away

Folyamat indulásnak a tiltása a services/szolgáltatásoknál tudod beállítani.
Szerintem a page file-t jobb a windowsszal kezeltetni. Már találkoztam olyan alkalmazással, játékkal aki nehezményezte, hogy nem auto-n van és nem indult el.
szerk: Az tuti ha a hálózaton több masina van és nem NT alapú oprendszer van rajta akkor kell a netbios. Úgy tudom az XP és a 2000 már DNS rendszert használ, de eh nem vagyok biztos benne. Engem is felhomályosíthatna valaki!
Jah tuti !!!! Netbios WINS szerverhez kellett... ugye? Még NT4 alatt...NT-s szerverek.
[Szerkesztve]

tool: Bővebben: link
szerveren:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\...
..\LanManServer\Parameters ''AutoShareServer'' (dword) = 0
kliensen:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\...
...\LanManServer\Parameters ''AutoShareWks'' (dword) = 0
Sent from my Windows Phone

tűzfalban tiltod, majd engedélyezed. 
szerintem.

Ha nem server, akkor a HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters alá el kell helyezni egy AutoShareWks nevű, DWORD bejegyzést, 0 értékkel (mármint számmal, ne üres legyen
) Kézzel ki kell szedni a $-es megosztásokat (IPC$-n kívül) és újra kell indítani (ha nem akarod a gépet) a Server, ill. emiatt a Computer Browser szolgáltatást is.
Döntsd el, melyik az egyszerűbb.
Mondjuk ez a megoldás egyszerű parancssorból is megoldható.
Bazze, megint megelőzött moonman. 
[Szerkesztve]

1: ha kikapcsolod, pápá win9x, illetve netbiost használó hálózatos programok.
2: ?
3: ha a windows kezeli, akkor is fix, csak akkor nyúl hozzá, ha kevésnek bizonyul.
512MB-1GB ahogy gondolod.
4: gondolom nem komálja a taskváltást.

okec, megprószálom.
köszi srácok!
Tűzfalban tiltom a fájlmegosztást?
A win tűzfalában is van ilyen fukció, mert nem találom...
Vazze megtaláltam! Ez jó! Tényleg! Szuper!
[Szerkesztve]
Fej! Tor! Potroh!

A moonman által írtakhoz kiegészítés: ha valami túl sok memóriát használ, előfordulhat, hogy az éppen nem használt rendszer-összetevők által használt memória területek kikerülnek a swapfile-ba és ez egy taszkváltásnál visszaolvasódik a memóriába, emiatt fordulhat elő, hogy akadozik. Persze mindez csak akkor igaz, ha a winyó erősen darál ilyenkor.

na hát elég slendriánul fogalmaztam, szóval igen, swapelhet, meg az sem biztos, hogy a játék háttérben futva hogyan viselkedik, mennyire erőszakosan veszi el az erőforrásokat, vga mennyire bika, ilyesmik...
[Szerkesztve]

Igen vinyó az darál ilyenkor gondoltam h valami swap file probléma,de voltam biztos benne.Ezt amúgy csak a legutóbbi telepítés óta csinálja, a swap file beállítások ugyanazok és a konfig se változott szal nem értem.

1:Win9x nincs hálózatban szal nem gond(win2k van).Kb milyen programok használnak netbiost?
2: hát ennél egyértelműbben nehéz leírni de megpróbálom mégegyszer
Szal egy folyamat indulását szeretném letiltani, van egy ilyen pl h wdfmgr.exe, vagy az gér driveremnek van egy komponense ami kikapcsolt létére folyamatként fut.Azt szeretném h ne induljanak el ezek a folyamatok a windows indulásakor.
3.oks szal tulajdonképpen tök mind1.(úgy gondoltam egy kézi beállítás jót tehet a problémámmal kapcsolatban)
4:Nem komálja az igaz, mert mindenféle hülyeséget szokott csinálni de ilyen drasztikus dolgot még nem csinált eddíg
Mint írtam előző hsz-emben a vinyót tekeri eléggé ezért gondoltam én is a swap file-ra de az az előző windowsnál is így volt beállítva és akkor nem csinált ilyesmit.
5: újabb kérdés: winxp igen lassan nyitja meg a hálózatos csoportokat,gépeket,mappákat.Van egy trükk ami kiiktat valamit,ez egy registry bejegyzés törlés: KEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace/{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}.Ez a távoli számítógépen lévő ütemezett feladatok keresését kapcsolja ki elvileg.Korábban (előző windows installnál) volt már hogy működött(nem biztos h ez volt az oka) és szinte azonnal be tudott lépni a megosztott gépekre,mappákba.Most meg lassú mint a lajhár.
Nem tudod h mi lehet az oka?
Vagy esetleg nem tudsz még ilyen trükköket amik gyorsabbá teszik a hálózati eléréseket és/vagy csökkentik a windows hálózati forgalmát?
Van egy ilyen service pl:SSDP keresőszolgáltatás - UPnP-eszközök keresése az otthoni hálózaton.Miért akar hálózaton UPnP ezközt keresni?
Ez szükséges service?

1: kb fogalmam sincs, olyanok, amik a kommunikációhoz wins-t vagy netbt-t használnak, nem dns-t.
2: letörlöd a fájlt
vagy leveszed a futtatás jogot systemnek/usernek, de ez egyes alkalmazásoknál (pl említett wmp) hibás működéshez is vezethet.
5: mert az a dolga
ha nincs upnp eszközöd, tiltsd le a szolgáltatást.
lassíthatja még a tűzfal is, legalábbis tapasztalat, hogy hiába van engedélyezve a fájl- és nyomtatómegosztás, akkor is rettentő sokáig tart elérni egy-egy hálózati erőforrást.

Nem tudok róla h lenne upnp ezközöm,viszont akkor sem értem azt miért hálózaton akar keresni?
Talán bizonyos hálózati nyomtatók lehetnek ilyenek?Mert olyannal nem rendelkezem szal akkor próbaképp le is tiltom a service-t
Mégvalami: olvasgattam az oldaladon a windows frissítéseket.Le is töltöttem kettőt próbakép és fel is raktam és meglepett hogy nem írta ki h már telepítve van mivel a windows update nem jelez elérhető frissítést ergo az összesnek fennt kell lennie.Vagy nem is kéne kiírnia h már fenntvan?
Nekem úgy rémlik korábban találkoztam ilyennel
mindkettő biztonsági frissítés volt amúgy.

hát erre azt tudom mondani, hogy vagy mégsem volt fent, vagy nem biztonsági frissítés volt. nem emlékszel véletlenül, melyik volt az?
upnp valóban a hálózaton keres, ha nincs ilyen eszközöd, tényleg felesleges futnia, ráadásul biztonsági kockázata is ''lehet''.

4et raktam fel végül:
2005.08.31. Windows XP tűzfal biztonsági frissítés
Bővebben: link
2005.08.04. Frissítés a Windows XP beépített tűzfalának ICMP csomagkezeléséhez
2005.07.03. Összevont biztonsági frissítés a Windows XP Service Pack 2 rendszerhez készült Internet Explorer böngészőhöz
valamint a WindowsXP-KB897663-x86-HUN.exe nevűt,erről már nem tudom meik volt pontosan.
Felment mindegyik gond nélkül ami nagyon fura lévén hogy a winupdate tényleg nem jelez elérhető frissítést.Új installkor(winXP-sp2) mindíg az első az update lefuttatása,ilyenkor kb 18 vagy 22 frissítést talál ha jól emléxem(nem vagyok biztos a pontos számukban).
Szal ezt most nagyon nem értem
[Szerkesztve]

Esetleg még egy ötletem van, a windows-ok többségében a FileCache managelésénél van egy kis bibi: bizonyos körülmények hatására (eszköz, ill. a vezérlője, ill. másolásnál a 2 eszköz bizonyos sebességbeli különbsége, ahogy megfigyeltem), ha olvasol egy nagyobb file-ból (vagy esetleg másolod), képes a win becachelni a file nagyobb darabjait, akár még úgy is, hogy ehhez ki kell tennie a swap-be a futó programokat. Megoldás sajnos nincs, csak problémamegkerülés: ha szerencséd van, akkor az eszköz vezérlőprogramjának cseréjével, frissítésével, esetleg a windows-os alapra való visszatéréssel csökkenthető a hiba, vagy akár meg is szűnhet.

Ha esetleg frissebb telepítőről telepítettél, akkor teljesen normális, hogy nem talál annyi frissítést. A másik ok pedig az lehet, hogy léteznek olyan frissítések, amelyek csak egy másik telepítése után jelennek meg.

Hi!
Akármilyen weblapkészítővel kaparászok, a prewiev-nál, mindíg kiírja, hogy ''parancsfálj hiba, akarom e a program futását folytatni... bla, bla IGEN/NEM''
Ez egy IE-s üzenet, mert mindíg előugrik (és a fejlécen is ott van.
). Hogyan lehetne ezt letiltani, hogy ne ugorjon elő? Már nagyon idegesítő. Tudomásul vettem, hogy hiba van, dolgozom rajta, és kész. Pls, segítsetek.
Az igazság nem más, mint a képzelőerő hiánya.

Nah ez jól hangzik!
Pont most próbáltam: a rendszervinyóról másolok két 332mb-os file-t a másik vinyóra és irdatlanul kiakad/belassul a gép,ráadásul a másolási sebesség is a béka segge alatt van
Szal cseréljem ki az alaplapi driver?Ebben van az ide vezérlő is,nforce2es lapom van amúgy és az nForce 5.10es drivert használom hozzá.De eddíg nem csinált ilyet.. de kiakasztó.. két 120as vinyóm van amúgy,a rendszervinyó az egy seagate a másik meg maxtor.Mindkettő 7200rpm,2mb cache.De érdekes most nézem h a 2. vinyóról a rendszerre simán másol,igaz nem gyorsan(~6200kb/s,nyilván a lemez belső részén van az adott file) de nem akad a rendszer és tartja a sebességet.

Sima sp2es win a telepítő.Lefutattam többször is az update-et,és nem talál újat tehát az olyan frissítésnek is fennt kéne lennie ami egy másik megléte esetén jelenik csak meg.Az explorerem verziószáma pl:6.2.0.2900.2180,lennt a frissítéseknél pedíg csak annyit ír h sp2 pedíg msot raktam fel hozzá az előbb linkelt frissítéseket is és újra is indítottam azóta a gépet.
Eztet én mostan még mindíg nemérteni

A winyók milyen átviteli módban mennek? Ha PIO-ban, az baj. Az eszközkezelőben tudod megnézni az IDE/ATAPI vezérlők alatt.
(#875) rdi válasza Dr_Hengelhof (#871) üzenetére
szerintem nézz körül a beépülő modulok között, és lődd le sorjában őket. Majd csak megtalálod a hiba okát.
Fej! Tor! Potroh!

olyan kérdésem lenne hogy a rendszer particiójának a jelét hogy tudom megváltoztatni?
elkövettem azt a hibát hogy bennvolt egy particionált vinyó és mellé pakoltam be a particionálatlant amire a rendszert raktam és xp telepitővel particionáltam és formáztam és most E: a betűjele a másik partciót meg berakta C: nek és ugye nem lehet csak úgy állítgatni a rendszer particiójának a jelét...
telepíthetem újra? vagy van más megoldás?
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
(#877) Dr_Hengelhof válasza rdi (#875) üzenetére

Igazából én a hibaüzenetet akarom kiiktatni, mert minden tesztelésnél előjön, és az IE küldi... azt hiszem

Aztamindenit! Azt nem tudom hogyan de ez eddíg elkerülte a figyelmemet!
Udma beállítást én mindíg közvetlen a vinyó vezérlőjénél akartam nézni.Meg lefutattok mindíg egy reg filet reinstallkor ami dma-ra rakja a vezérlőket(elvileg).De akkro valszeg ez itt a hibák oka meg is nézem bővebben a dolgot
Köszi!!!
U.I.:Nem volt beikszelve a ''Let BIOS select transfer mode'' a második vinyón csak az elsőn
Mod2: Az első vinyó udma5-100on működik azaz ata100as a vinyó.A második viszont ha beikszelem az előbb elmített opciót akkor udma6-133-ra vált át mivel ugye ata133as a vinyó.Na most legyen inkább az is manuálisan ata100ra állítva vagy hagyjam h a bios állítsa be de így akkor külömböző lesz a sebességük?
[Szerkesztve]

(#880) moonman válasza Dr_Hengelhof (#877) üzenetére

internetbeállítások-speckó fül-hibakeresés tiltása a parancsfájlokban
(#881) brd válasza Dr_Hengelhof (#877) üzenetére

Na, ha azt valaki megmondja neked, továbbítsd lécci nekem is! 

Ettől még megjelenik nálam. 

micsoda?

tudtam hogy számíthatok rád
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

Én csinálnék egy írási sebességtesztet ATA-100 módban és ATA-133 módban, és amelyikkel gyorsabb, abban működtetném.
(#886) Dr_Hengelhof válasza moonman (#883) üzenetére

Sajnos igaza van. Hiába álítjuk be ezt az opciót, az IE fittyet hány rá.

Az összes olyan oldalon, ahol hiba van, előugrik ez az idegesítő ablak. Valami másnak lehet ehhez köze (security beállítás, telepített fejlesztőkörnyezet, ilyesmi)?
Sziasztok!
Létszives segítsetek,mert haldoklik az Internet Explorerem! (Most Firefoxról írok,de néha ez is meghal) Pontosabban annyi,hogy beírok 1 netcímet,majd nem csinál semmit,és később meg már nem válaszol....miért van ez? Meg tudom ''menteni'' valahogy a Win-t? (Most se időm,se kedvem újrarakni a Win-t)

Moonman: ezzel az updatekkel kapcsolatban tudnál mondani valamit? h most akkor ez hogy is van mert akárhogy törtem rajta a fejem nem sikerült rájönnöm
Előre is köszi!

Hali!
Olyan problémám van, h az irodában egy régebbi gép nem kapcsol ki automatikusan. Pedig ATX-es házban van. Kírja, h most már kikapcsolhatja a számítógépet. Arra gondoltam, h ez a Win és alaplap hibája, de gondoltam megkérdem, hátha van rá megoldás, h ne kelljen manuálisan kikapcsolgatni... 

Próbáld meg az Energiagazdálkodás alatt az APM-et bekapcsolni. Persze, csak ha van ott ilyen, mert ha bekapcsolt ACPI mellett telepítették, akkor más a hiba.

Hello!
lécci segítsetek
van egy hiba, amit nem tudok megoldani, winxp reinstall sem oldotta meg
plug and play bios extension-t nem lehet telepíteni és ezért kékhalállal kidob a win indulásakor
csökkentett módban letiltottam az eszközkezelőben, de most az alcohol 120% nem működik
ugyanígy nem működik a daemon sem
az a347sub.sys betöltésekor van hibaés ezért a kékhalál
az egész egyik pillanatról a másikra történt, amikor az nvidia honlapjáról letöltöttem a 78.01-es forcewaret és telepítettem, utána lett ilyen a gép
és mint mondtam a formázás és reinstall sem segít
mi ez?
(nem tudok emulálni semmivel)
báránybőr = juhhéj
(#893) jakobkacsa válasza brd (#852) üzenetére

hmpf, megvolt a drivercleaneres próbálkozás, nem nyert
olyannyira, hogy tényleg nem ismeri fel a VGA-t Win catalyst nélkül, ''az eszköz telepítése közben probléma lépett fel, ezért blabla'' szöveggel jön
na valami hasonlóért nem bízom sem a drivergyártókban, sem a 3rd party toolokban - hogy melyik a konkrét ludas, passz, és persze Win is kezelhetné értelmesebben a drivereket
na mindegy, most megint catalyst van fenn, minden szép és jó, de videókat nem játszik le semmilyen lejátszó
Dx9.0c van fenn, Dx tesztek lefutnak gond nélkül - és nem is a 3D-s gyorsítással van a gond, UT most is fut rendesen
telepítsem újra Dx9-et? hogyan? van értelme egyáltalán?
mi mást próbáljak?
Dyslexia for cure found!

Üdv!
Windows/minidump/ könyvtárban keress crash dump fájlt.
Ha van, linkeld be, vetek rá egy pillantást.
Ha nincs, akkor más nyomon kell elindulni. 
''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''
(#895) moonman válasza Darth_Revan (#888) üzenetére

netsh winsock reset
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
majd restart

tényleg úgy van, hogy egyes patch-ek magukkal hoznak másokat is, az, hogy nálad miért nem jelentek meg biztonsági javítások, miközben kézzel fel lehetett őket tenni, most hirtelen nem tudom.
automatic updates be van kapcsolva?
(#897) Darth_Revan válasza moonman (#895) üzenetére
Ezek pontosan mit is csinálnak?
hali mindenki
plíz segítsetek gyorsan
Melóhelyen ülök gép elött, egyszer csak se szó se beszéb. gép újraindul, bios memtest ok, meghajtók megtalálva, alaplapi perifériák megtalálva, windózer indítása: hiányzó ntldr. újraindítás: ctrl+alt+del.
persze töbszöri újraindítással sem megy a dolog
dolgozni szeretnék a gépen, és nincs semijen eszközöm { renszergazda szobája bezárva, én meg nem hordok maganmál semmit, szal csak az van ami a netől elérhető.... :
előre is 
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

valószínűleg kinyiffant. elég gányt ezt helyrerakni, mindenképpen XP install CD kell hozzá 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!