Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) p-rolee

p-rolee
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A túlságosan hosszú bootolásnak (kb. 1 perc) mi lehet az oka szerintetek?
Várom válaszotokat.

[Szerkesztve]

(#652) brd válasza p-rolee (#651) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Csak úgy gyorsan: töredezett filerendszer/rendszerfile-ok, prefetch gyökérsége, gagyi driverek, túl sok felesleges induló program/szolgáltatás, hardwarehiba, adsl-re használt hálókártyának ip-t kérni dhcp-től (be kell állítani fixre), ill. egy windows probléma, aminek sem az okára, sem a megoldására nem jöttem még rá: a bootképernyő megjelenése után úgy hallatszik, mintha leparkoltatná a winyót és ez az állapot egy percig így marad, nem csinál a gép semmit, csak a csík futkorászik. A rendszer átmásolása másik winyóra nem oldja meg a problémát, ugyanígy az IDE vezérlő driverének frissítése/visszaállítása az MS alapra sem. A géppel, a winyókkal, és az operációs rendszerrel semmi probléma ettől eltekintve (SP1, meg néhány security fix rajta).

One trend a day keeps the doctor away

(#653) p-rolee válasza brd (#652) üzenetére

p-rolee
(kvázi-tag)

Kb. 2 hónapja van wireless netem. IP cím fix. Töredezettsémentesítést csináltam nemrég, hely is van a partíciókon. A Bootvissal sem lett jobb az indítás. Prefech mappa törlése sem hozott javulást. Driverek általában a legfrissebbek, windows update friss ( bár kétlem, hogy köze lenne a foltozgatásnak ehhew). Hát mondom rákérdezek...

(#654) Jared

Jared
(fanatikus tag)

Hello mindenkinek!
Egy súlyos problémám lenne:
Adatokat titkosítottam az xp-vel ntfs partíción.Később rendszerhiba miatt leformatáltam a gépet,újraraktam az xp-t és már nem tudok hozzájuk férni az új xp-n.(logikai partíción voltak az adatok)Állítólag nem vagyok rá jogosult.
Van rá megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat ,mert igen kellemetlen helyzetbe hozott.:O

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#655) p-rolee válasza Jared (#654) üzenetére

p-rolee
(kvázi-tag)

Teljes formázás volt? Ha nem, akkor GetDataBackforNTFS, de xp újratelepítés után még nem próbáltam, egyébként ez 1 jó progi ;)

(#656) moonman válasza Jared (#654) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Bővebben: link

Sent from my Windows Phone

(#657) p-rolee

p-rolee
(kvázi-tag)

erre nincs ötleted, moonman? : #651 :F

(#658) brd válasza Jared (#654) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha az amerikai kormánynak dolgoznál, talán lenne megoldás, így viszont nincs. (Feltéve, hogy nem exportáltad valahová a személyes kulcsodat, ill. valamikor nem készítettél mondjuk egy ghost-os mentést a windows partícióról).

(#659) moonman válasza p-rolee (#657) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

elsőre eseménynapló megtekintése...

(#660) brd válasza p-rolee (#653) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Köze éppen lehet hozzá. Mondjuk, ha nagyon zavarna az az 1 perc, én ott kezdenék neki a dolognak, hogy elgondolkoznék, mióta csinálja. Ha nem jutna eszembe, akkor csinálnék egy teljes mentést a winről, aztán rendszervisszaállítás, vagy egy régebbi, másképpen készült mentés-t megnéznék. Ha nincs változás, akkor az indításhoz nem szükséges hardware-k eltávolítása következne.

Ja igen és persze mindezek előtt, eseménynapló megtekintése.

[Szerkesztve]

(#661) Jared válasza moonman (#656) üzenetére

Jared
(fanatikus tag)

Thanx!!!!!!!!!!!!!!!
Majd írok ,ha lesz valami!Ember.... csak hápogok...:Y

Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.

(#662) p-rolee válasza brd (#660) üzenetére

p-rolee
(kvázi-tag)

Eseménynaplóból mi derül ki? Egyébként rejtett partción le van mentve az xp. Nyilván teljes szűz xp visszaállítás lesz a vége, ha egyszerűbben nem megy. De a hardvereket megpróbálom. Köszi, jó ötletet adtál!

(#663) brd válasza p-rolee (#662) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha esetleg valamelyik szolgáltatás/driver/program panaszkodik valamire, az többnyire bekerül oda (is).

(#664) Fauszt válasza X-COM (#633) üzenetére

Fauszt
(senior tag)

Az a helyzet, hogy egy CTHELPER.EXE folyamatnak futni kell ahhoz, hogy a reg importtal elérjem a kimenetek 5.1-re konfigurálását. (Ha ugyanis ez nem fut, akkor bár módosul a reg. adatbázis, de ugyanúgy marad a hangzás). Sőt, nem csak ennek kell futni, hanem még más(ok)nak is inicializálódnia kell a háttérben, mert ha az xp-vel induló CTHELPER.EXE betöltése után közvetlenül 1-2 másodperccel futtatom a reg importot, akkor egy pillanatig bár módosul a reg adatbázis (a hangzás nem, annak amúgy is kell vagy 1,5s), de rögtön visszaírásra kerül a régi érték.
Szóval az igazi megoldás az lenne, hogy amikor a gép kikapcsolását, vagy kijelentkezést választok, ELSŐ lépésként fusson le a reg import, aztán mehet a kijelentkezési folyamat...:F

(#665) X-COM válasza Fauszt (#664) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

hát ezt így hirtelenjében csak úgy tom elképzelni, hogy kreálsz egy parancsfájlt, ami elvégzi a beállításokat, majd lelövi a gépet.

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#666) brd válasza Fauszt (#664) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha nem ragaszkodsz a szabvány kijelentkező/leállító gombra kattintáshoz, és megfelel neked egy-egy parancsikon is helyettük, pl. a desktopon, akkor a shutdown parancs használatával megoldható a problémád. Pl. kijelentkezésnél ez kellene lefusson az ikonra kattintással:

reg import E:\sb_live_5.1_speaker_configuration_set.reg
shutdown -l

leállításnál:

reg import E:\sb_live_5.1_speaker_configuration_set.reg
shutdown -s -t 00

Esetleg egy-két másodperc várakozást be lehet iktatni a 2 sor közé.

(#667) SPDeluxe1.0

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Azt hogy lehet megcsinálni,hogy az éppen aktuális ablakot letegyem tálcára,pontosabban van-e bill.kombó erre a műveletre,mert a winkey+M megoldás mindegyik megnyitottat minimalizálja.

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#668) brd válasza SPDeluxe1.0 (#667) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Magyar XP-n: Sima (tehát bal) Alt+Space és utána K. Rövidebbet nem ismerek.

(#669) T. Almeida

T. Almeida
(senior tag)

Van a neten valami doksi arról, hogy miben különbözik a Vista és az XP? Valamilyen táblázatos formára gondoltam...

Szerk.: Ja és köszi :B

[Szerkesztve]

(#670) SPDeluxe1.0 válasza brd (#668) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Kösz szépen ,ezeddig ezt a verziót sem ismertem,és az angol windows-nál műxik az Alt&Space+n kombó. :)

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#671) moonman

moonman
(Jómunkásember)

azt pl tudtátok, hogy alt+kis méret gombra kattintva lehet egyszerre váltani a tálcán fekvő és fent lévő alkalmazások között? ;)

(#672) Major Major

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Hahó!

A mappa beállítások között levő tallózás ''ugyanabban a mappában'' beállításon kívül van máshol is lehetőség ezt beállítani? Mert ez nem hajlandó eleget tenni a kérésemnek :(
A problémát én okoztam, átállítottam a fájlmappa fájltipus ikonját, majd később vissza, és meglepődve vettem észre, hogy dupla klattyra keresés indul. Megnéztem, és Fáljlmappa\speciális ablakban csak két foobar meg egy find volt. Hamar írtam egy explore-t és egy opent, de így nem hajlandó azonos mappában tallózni. Ezeket viszont már se szerkeszteni, se törölni nem tudom, ezek az opciók inaktívak. A ''tallózás ugyanabban az ablakban'' jelölőnégyzet is inaktív. :F Van lehetőség ezeket regedittel buherálni? Nincs kedvem ezért újrainstallni :)

Előre is köszi!

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#673) moonman válasza Major Major (#672) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

töröld a fájlmappa típust, majd új és a speciális alatt keresd ki a listából a fájlmappát vagy file folder-t, vissza fog állni alapértelmezésre.

(#674) Major Major válasza moonman (#673) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Nem engedi törölni, még csökkentett módban sem.

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#675) moonman válasza Major Major (#674) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

zárjuk rövidre: Bővebben: link

(#676) Major Major válasza moonman (#675) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Sajna most már nem tudom megnézni, csak vasárnap megyek vissza. De megelőlegezem: :R

Köszi!

(#677) pisti

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Helló!

Az volna a problémám, hogy nem lehet feltelepíteni se a Daemon tools-t se az Alcohol120%-t. Mindkettőnél végigmegy a telepítés, majd miután még az ikont is kitette az asztalra a kedves windows installer közli velem, hogy error van. Mind2 esetben visszatérő hibaszám a 25009. Az alcoholhoz amit írnak a faqban ehhez a hibához nálam nem segít, plusz soksok keresgélés után sem találtam semmi értelmes megoldást erre, azért írok ide. Szerintem az installer a ludas.
Szóval azt láttam, hogy találkoztak mások is hasonlóval, de megoldást még nemláttam 1et se. Esetleg tud valaki valami használható információval szolgálni? Nagyon megköszönném, mert nincs kedvem most nekiállni telepítgetni.

(#678) moonman válasza pisti (#677) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

próbáld meg csökkentett módban telepíteni, illetve Bővebben: link

(#679) pisti válasza moonman (#678) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz a tanácsot, kipróbálom.
Fennvan a 3.1es installer.

[Szerkesztve]

(#680) [pod]Diablo

[pod]Diablo
(őstag)

Azt szeretném kérdezni hogy most töltöm az sp2-őt és ha letöltöttem akkkor simán elkell indítani és fel is lehet rakni vagy kell még vele valamit csinálni mielőtt elekzdem telepíteni?Mert az egyik siemrősöm azt mondta hogy mikor letöltötttem akkor ki kell cserélni valamilejik .dll fájlt.tényleg ki kell cserélni?És ha igen akkor mejiket és mejikre?

"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...

(#681) Agostino válasza [pod]Diablo (#680) üzenetére

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

''mejiket és mejikre'' -> melyiket és melyikre. Sorry de ezt nem tűrhettem szó nélkül. :)

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#682) [pod]Diablo válasza Agostino (#681) üzenetére

[pod]Diablo
(őstag)

nincs semmi baj.Tudom nagyon töröm a magyart:DDD

"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!" // ...when i get sad.i stop being sad and be awesome instead...

(#683) moonman válasza [pod]Diablo (#680) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem tudok ilyen bűvészmutatványról, egyszerűen indítsd el.
daemon-tools vagy alcohol bekavarhat, javasolt előtte uninstallni őket.

(#684) [pod]Diablo válasza moonman (#683) üzenetére

[pod]Diablo
(őstag)

oké,köszi

(#685) [pod]Diablo

[pod]Diablo
(őstag)

amikor feltelepítettem az sp2-őt akkor ez a hibaüzenet jöt ki:Bővebben: link
Ilyenkor mit csináljak,mi lehet a hiba?

(#686) moonman válasza [pod]Diablo (#685) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem jogtiszta a Windows termékkulcs.

képet legközelebb jpg-be lécci

(#687) [pod]Diablo válasza moonman (#686) üzenetére

[pod]Diablo
(őstag)

oké,köszi

(#688) Hushpush

Hushpush
(tag)

Hali meg tudná mondani valai, hogy lehet levédeni a windowst jelszóval h csak én használhassm a gépet?

(#689) moonman válasza Hushpush (#688) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

vezérlőpult-felhasználói fiókok-kijelölöd a fiókod és jelszó megadása.

(#690) Hushpush válasza moonman (#689) üzenetére

Hushpush
(tag)

köszi

(#691) [pod]Diablo válasza moonman (#689) üzenetére

[pod]Diablo
(őstag)

mondtad hogy rosz a termék kulcs,valahogy mégse tudnám felrakni az sp2-t?

(#692) gabranek válasza gabranek (#516) üzenetére

gabranek
(fanatikus tag)

naszoval pontosan bekalibráltam az eseménynaploban a hiba idejét és miután reconnectolt (az ujracsatlakozásnál semmi hiba, rendesen fel tud lépni a netre), az alábbi ''figyelmeztetést'' logolja:

forrás: dnscache
eseményazonosito: 11050

leirás:
A DNS ügyfélszolgáltatása több próbálkozás után sem tudta felvenni a kapcsolatot egyetlen DNS-kiszolgálóval sem. Az elkövetkező 30 másodpercben, a hálózat további teljesítményproblémáinak elkerülése érdekében a DNS ügyfélszolgáltatása nem fogja használni a hálózatot. Ezt követően folytatja a szabályos működését. Ha a probléma továbbra is fennáll, ellenőrizze a TCP/IP konfigurációját, különös tekintettel nézze meg az elsődleges (esetleg az alternatív) DNS-kiszolgáló konfigurációját. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor ellenőrizze a DNS-kiszolgálók hálózati kapcsolatait, vagy keresse meg a hálózati rendszergazdát.

ha bármi ötlet lenne pls ne tartsátok magatokban
:R

田中れいな

(#693) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kedves xp guruk, valaki aki esetleg tudja, plz mondja el hogy hogyan csináljam meg azt, hogy ha egy linkre kattintok, az explorer teljes méretű ablakot nyisson az új explorernek?

explorer ikonon jobbklikk tulajdonságok megnyitás teljes méret be van állítva, de nem megy...

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#694) LámaZ válasza NoLF (#693) üzenetére

LámaZ
(kvázi-tag)

Erre én is kíváncsi vagyok!

Átmeneti megoldás:
A gyerekablak méretét minél nagyobbra állítod, kézileg.
Utána bezárod.
A köv. gyerekablak örökli az előző gyerekablak tulajdonságait.

[Szerkesztve]

Üdvözlettel: LámaZ

(#695) pisti válasza pisti (#679) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Csökkentett módban nem működik az windows installer. Esetleg vmi más tipp?

(#696) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Üdv!

Meg szeretném venni eredetiben a Win XP-t, csak nem tudom, hogy home-ot vagy Prof-ot vegyek...

Itthoni gépre kellene. Wlanos netelés folyik. Hálózat 3 gép között.
kell nekem prof ezekre a dolgokra?

(#697) NoLF válasza Gordiann (#696) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem a prof mindenképp jobb mint a home, de majd az okosok megmondják.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#698) NoLF válasza LámaZ (#694) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát már így is maximális közepes méretben nyílik meg, a teljes méret kb 1%al nagyobb mint amikort megnyílik, de akkor is idegesít...

(#699) moonman válasza Gordiann (#696) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

általános feladatokra a home is megfelelő, árban 10-12 ezerrel olcsóbb.
ami számíthat és nincs a homeban: remote desktop, group policy, efs, domaint nem tud, offline files.

(#700) moonman válasza gabranek (#692) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

próbaki:
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.