Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#551) Panther válasza moonman (#549) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Távoli használatnál egyik izé sincs bekapcsolva, Felhasználóknál csak én vagyok meg a Vendég (kikapcsolva). A WinTűzfal viszont soha nem volt aktív, csak amíg először be nem bootolt az XP az install után. :)

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#552) X-COM válasza moonman (#549) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

hát azt azért tudjuk, hogy a távolról történő bejelentkezés nem csak a remote desktop-ot takarja.
esetleg lehet próbálkozni a ''deny access to this computer from the network'' állítgatásával, de ennek lehetnek egyéb mellékhatásai.

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#553) moonman válasza X-COM (#552) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát persze, share-ektől kezdve minden, de én sem látom sok értelmét ezzel bűvészkedni.

Sent from my Windows Phone

(#554) Panther válasza moonman (#553) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

...Most akkor ez így biztonságos (attól eltekintve ha valaki tényleg direkt pont engem akar megszivatni és kinyírja a router tűzfalát, etc)?

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#555) gergo84

gergo84
(fanatikus tag)

75 másodperc alatt bootol a gép, az jó?
Asus P4V800-X Via pt800, via vt8237
Intel Celeron 2500MHz
PQI DDR SDRam PC3200 400MHz 512MB 3.0-4-4-8@200MHz
Samsung DDR.....PC3200 400MHz 512MB 2.5-3-3-8@200MHz
Seagate 40GB 2 particio
Samsung sata 40GB
Samsung 160GB

szoval azért kérdezem ám, mert nagyon lomha a gépem, de nem tudok rájönni, hogy miért. szoftveres vagy hardveres e a probléma. egyetlen egy viszonyítási alapom van, a 30km messze lévö haverom. kisebb konfiggal cdt ír, másol, másol, képet néz, video is megy egyszerre. az én gépem az ilyentöl összehuggyozza magát...

(#556) SPDeluxe1.0 válasza moonman (#433) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Feltettem a system adjus internet time sync.exe-t,azt írja,hogy a next rebootnál majd meglássuk! :)

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#557) Muton válasza gergo84 (#555) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

cerka 800@1016 FSB 100@133
512 SDRAM 133
barracuda7 80G 2M
+ LAN, ADSL dinamikus ip-vel
summa: 42sec
:DDD

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#558) Muton válasza gergo84 (#555) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

nézd meg a BIOSodat, h mivel szüttyög. pl, ha nálam a first boot devictán tiltsd le a felesleges szolgáltatásokat a win alatt, és ürítsd ki a startup-ot (kivéve a szükséges cuccok: drvr,cfos, fw,stb)
bootvist nyomtál már?

(#559) Debilon

Debilon
(őstag)

a win32k.sys mihez kell/minek a része?
ugyanis a legutóbbi kékhalálkor ez a fájl volt megjelölve a hiba okának..

a hibakód pedig:
0x1000008e (0xc0000005, 0xbf829c5e, 0xec0ad880, 0x00000000)

rendszer: WinXP Pro SP2

[Szerkesztve]

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#560) Muton válasza Muton (#558) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

hoppá!
kimaradt néhány szó :)) megpróbálom dőltel szedni a hiányzó részt
szal, ...first boot devic cd-re van állítva, akkor odatesz a boothoz vagy 6 sec-et. Bios után jön az xp tiltsd le az ...
sorry
ja, ezt a hibakódot nem ismerem, viszont van erre egy progi, amibe ha beírod a hibakódot, akkor ad rá magyarázatot. most nem tok hirtelen nevet, linket mondani, de ha ráakadok akkor megosztom.

(#561) brd válasza Debilon (#559) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A kernel része. Tettél mostanában új hardware-t a gépbe? Esetleg valaminek frissítetted a driverét? Milyen egyéb sárga, felkiáltójeles, vagy piros keresztes üzi van ezeknek a környékén az eseménynaplóban?

One trend a day keeps the doctor away

(#562) Debilon válasza brd (#561) üzenetére

Debilon
(őstag)

nem, semmi új hardware nem került a gépbe május óta...és jóformán azóta van ez

A64-em van, és csak akkor van ez, a hiba és win32k.sys-re hivatkozás, ha a Cool and Quiet aktív...és semmilyen más hiba bejegyzés nincs a környékén akkor

amúgy CD-ROM-ra vonatkozó piros keresztes hiba bejegyzés van mindig, ha a DVD olvasóban levő lemezről próbálok bármit olvasni/telepíteni..
ha csak simán felpörgeti a lemezt, semmi hiba...csak abban a pillanatban amikor valamit kezdeni akarok vele (filmet nézni, telepíteni, másolni)

TDU2: Debilon || life is shit || steam: Debilon || http://www.vivalaresistance.hu/

(#563) brd válasza Debilon (#562) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Próbálj meg BIOS-t frissíteni, mert ezek szerint valami nem működik megfelelően a cnq környékén. Esetleg lehet tápegység probléma is, de ez kevéssé valószínű.

(#564) Debilon válasza brd (#563) üzenetére

Debilon
(őstag)

BIOS frissítés megvolt...1.7 official-al is csinálta, meg javaslatra bepróbáltam az 1.5ß6-ot, most ez van fenn...így is ez van...

amúgy van amikor IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, vagy PFN_LIST_CORRUPT van kiírva a kékhalálra, de a win32k.sys ott szerepel alul általában..

van amikor csak pl. PFN_LIST_CORRUPT + hibakód..
van amikor van file név + hibakód
van amikor csak hibakód van...

az a fura, hogy C'n'Q nélkül beton stabil a gép..:F
ha lesz pénzem majd nézek egy új tápot, már úgyis 3,5 éves a jelenlegi 300W-os Chieftec-em

(#565) gyga

gyga
(senior tag)

mit kell beállítani az xpben hogy egy progi ami uk-s és nem indul csak akkor ha azt érzékeli hogy angliában van használva azt hiszem. ilyen hibaüzivel indul: This version of the game cannot be run in your location.

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#566) brd válasza gyga (#565) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Területi és nyelvi beállítások, Földrajzi hely és azt angolra. De szerintem inkább ugyanezen az oldalon a Szabványok és formátumok alatt van egy nyelvi beállítás, azt kellene 'angol (egyesült királyságbeli)re' állítani.

Mindezt persze a Vezérlőpultból indítva.

[Szerkesztve]

(#567) gyga válasza brd (#566) üzenetére

gyga
(senior tag)

ez sajna nem működik.

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#568) brd válasza gyga (#567) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Akkor esetleg ugyanitt a Speciális fülön a nem Unicode-os progikra is van beállítás, azt is próbáld ki, hogy angolra állítod.

(#569) gergo84 válasza Muton (#558) üzenetére

gergo84
(fanatikus tag)

nézd meg a BIOSodat, h mivel szüttyög. pl, ha nálam a first boot devictán tiltsd le a felesleges szolgáltatásokat a win alatt,
egy kicsit érthetöbben, mert amatör vagyok

és ürítsd ki a startup-ot (kivéve a szükséges cuccok: drvr,cfos, fw,stb)
tuneup utilities 2004-gyel meg tudom csinálni?

bootvist nyomtál már?
nyomtam, de semmi eredmény.

biztos vagyok benne, hogy valami olyan dolgokkal foglalkozik a gép, amivel egyáltalán nem kéne...de mi? :O

kösz a fáradozást
A remény hal meg utoljára...

(#570) krokk

krokk
(senior tag)

üdv a téma problémám megoldódott egy ujratelepítéssel. de most az a baj hogy nemtudom rendesen leállítani a gépet.. mindig az aranyos kis fekete képernyő jön be hogy mostmár kikapcsolhatja a gépet:( holott eddig soha nem szokta:( mitől lehet ez? lehet vhol állítani hogy ne hozza be hanem auto power off legyen? amióta az új rendszer van ezt csinálja pedig ugyanarról a cdről telepítettem eredeti szóval nem is tört cucc.. vki vmi ötlet? köszi előre is

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#571) róland

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szia Moonman!

Máshol is feltettem a kérdést, mert nem találtam elsőre a témát, hogy hogyan lehet Vista-s külsőt adni az XP-nek. Van valami leírásod rá? Meg milyen programok kellenek hozzá?

Nincs időm végigolvasni többszáz hozzászólást mire kimazsolázom a lényeget.

Előre is kösz a segítséget:

Róland

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#572) gfarkas

gfarkas
(kvázi-tag)

Üdv!

Egy gépre többféle oprendszert tettem fel. Ami most lényeges, hogy van rajta egy suse linux 9.2-es meg windows xp, meg dos is. Mindegyik szépen boot-ol. Ami gond, hogy amikor linux alól indítom újra a gépet, akkor valami olyan szinten lelövi a hálózati kártyámat, hogy még a kis ledek is kialszanak (gigabites) az utp dugasz körül. Ez nem zavarna de utána se az XP se a dos nem ér el hálózatot. Az XP úgy érzékeli, mintha nem lenne bedugva semmi. Ha kínzom egy kicsit (kihúz, bedug, újraindít stb) akkor egy idő után ''feléled''. Hálókártya jó, kábel jó, switch jó!

Olyan is történt már velem, hogy csak XP volt egy másik gépen és 4-5 órát magára hagytam a gépet és ugyanez történt. Elalszik a hálókártya vagy mi.:F
Ezt mondjuk megoldotta az, hogy a hálókártya tulajdonságainál az eszközkezelőben kiszedtem a pipát a ''kikapcsolható az eszköz energiamegtakarításhoz'' sornál.

Valami ötlet?

Holtig tanulok. Remélem sokáig tanulok.

(#573) moonman válasza róland (#571) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hogyhogy vistás külsőt? van millió skin ebben a témában, pl a kinek milyen a desktopja topic.

(#574) moonman válasza gfarkas (#572) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

értelemszerűen linux alatt is hasonló beállítást keresnék.

(#575) gfarkas válasza moonman (#574) üzenetére

gfarkas
(kvázi-tag)

Kerestem, egyelőre nem találtam.
De azért az durva, hogy egy winxp nem tud feléleszteni egy eszközt... :(

(#576) moonman válasza gfarkas (#575) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha linuxot restartolsz az feléleszti?

(#577) gfarkas válasza moonman (#576) üzenetére

gfarkas
(kvázi-tag)

Igen. Suse és debian van fent. Mind a kettő lelövi de mind a kettő fel tudja éleszteni... És ''egymáséit'' is...

(#578) gabranek

gabranek
(fanatikus tag)

az 516-osra semmi ötlet? tényleg csak nálam lép fel ez a problem? :(

田中れいな

(#579) Newl

Newl
(fanatikus tag)

Sziasztok,

volt itt a fórumon egy jó link ami olyan helyre mutatott ahonnan le lehet tölteni WinXP-hez is rendszerhelyreállítási lemezt.

kerestem de nem találtam meg újra sehol

Nem tudná megadni valaki a linket megint?

Üdvözlettel:

Newl

Mondom, Meseországban élünk.

(#580) krokk válasza krokk (#570) üzenetére

krokk
(senior tag)

vki ezt az auto power offot nem tudja?:) eddig ilyen bajom nem volt xpvel de most vagy kiirja hogy kapcsold ki a gépet vagy újraindul... mit lehet tenni?:(

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#581) iwu válasza krokk (#580) üzenetére

iwu
(PH! addikt)

asszem az acpi-t kell engedélyezni a biosban...de már nem emléxem pontosan, inkább csak upp a kérdésednek:)

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#582) krokk válasza iwu (#581) üzenetére

krokk
(senior tag)

még mielött írtad volna megnéztem és engedélyezve van:( és bioson nem módosítottam már elég régóta:( csak egy xp telepités volt most néhány napja és ez mindig csak ujraindul... vagy manuális kikapcs de restart 80%ban

(#583) technoboy_

technoboy_
(fanatikus tag)

na nekem az a szitu ujra van rakva win net beállitva, tárcsázik fentvan ok, a lap meg nem jelenithetö meg.
régen irta valaki a winshockfix nevü progit /asszem ez a neve/ tudna valaki segiteni?

www.ideabuda.hu

(#584) Grunya válasza róland (#571) üzenetére

Grunya
(fanatikus tag)

(#585) X-COM válasza krokk (#582) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

Bővebben: link

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#586) al_age

al_age
(senior tag)

Sziasztok!

Egy kisebb problémához kérek ismét segítséget Tőletek.
A Windows automatikus indításánál összesen nyolc progim van. Ezek nagy része ha elindult, az óra mellett foglal majd helyet kis ikon formájában.
- Néha az MSN Messengernek kettő ikonja van. Ha az egyiket bezárom, a másik is eltűnik, mihelyt fölé viszem a pointert. Ha csatlakozok netre, akkor az egyik ikon változik, ahogy kell, a másik marad alapállapotban (mintha nem lenne kapcsolódva), de bármelyikre kattintok duplán, bejön a Messenger ablaka úgy, ahogy kell.
- Néha viszont valamelyik programnak nem jelenik meg az ikonja a tálcán. Ez főleg a CPUIdle szokott lenni. A progiban nincs letiltva a tálcaikon mutatása és attól, hogy nincs ott, még fut a háttérben és teszi a dolgát.
Tudom nem nagy probléma, csak egy kicsit zavaró, ezért ha van erre valami gyógymód kérlek segítsetek.

Köszi előre is!

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#587) The DJ válasza al_age (#586) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Csatlakozom én is....nekem is ugyanezek a problémák vannak! :F

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#588) lapa válasza al_age (#586) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ööö a messenger bent van az indítópultban? mert nálam pl. csak a messengeren belül van megadva az automatikus indítás és úgy műxik szépen.

www.lapanet.hu

(#589) moonman válasza al_age (#586) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sp1 vagy sp2 fent van?

dupla indítás valóban gond lehet.

(#590) The DJ válasza moonman (#589) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam SP2 van fenn, meg az összes XP és egyéb frissítés + MSN 7.5
És néha előjön ez a dupla indítás probléma.

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#591) SPDeluxe1.0 válasza moonman (#433) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Semmi változás nem történt reboot után sem,tehát szvsz nem lehet rávenni,hogy szinkronizáljon a windows.time.com-mal! :O

(#592) al_age válasza lapa (#588) üzenetére

al_age
(senior tag)

Indítópulton külön nincs.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#593) al_age válasza moonman (#589) üzenetére

al_age
(senior tag)

SP1-es Win van fent.
A Messenger pedig csak innen indul:
''HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run''

(#594) moonman válasza SPDeluxe1.0 (#591) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

de olyant is kérdeztem vala, hogy ''router/tűzfal nem kavarhat be?''

(#595) Elrood válasza Grunya (#584) üzenetére

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt a csomó ikont, hogy lehet használni?
StyleXPvel nem tudom alkalmazni, mivel csak .ico fájlok, és nem iconsettek.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#596) moonman válasza Elrood (#595) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mappabeállítások-fájltípusok-kiválasztod a típust-speciális-ikoncsere

(#597) SPDeluxe1.0 válasza moonman (#594) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Nem kizárt :),ugyanis erős a védvonal,de ha bekavarnak neki,vajh' mér?Hát miféle veszélyforrást rejthet bármire is ez a kis semmiség??
Az elcomsoft:awpr simán felcsúszott,na ezt találom túlzásnak,nem ezt a time tiltást

(#598) al_age

al_age
(senior tag)

Ha már itt vagyok lenne még egy kérdésem:
Automatikus indításnál a nyolc progiból kettőnek nem tudom a pontos dolgát.
Az egyik a NeroCheck.exe, a másik pedig: CTHELPER.EXE.
A másodikról semmit nem tudok, a System32 könyvtárban van.
Kérdésem tehát, hogy mi ez a kettő és muszáj a géppel együtt ezeknek is indulni?

[Szerkesztve]

(#599) moonman válasza al_age (#598) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

cthelper.exe Bővebben: link
nerocheck.exe Bővebben: link

(#600) al_age válasza moonman (#599) üzenetére

al_age
(senior tag)

Wow, köszönöm szépen!:R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.