Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#501) Yom válasza Yom (#488) üzenetére

Yom
(senior tag)

senkinek sincs otlete?

I came. I saw. I lagged out.

(#502) moonman válasza krokk (#499) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

rendszer-visszaállítás?
nem olyan macerás.

Sent from my Windows Phone

(#503) moonman válasza Csokika (#500) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

rendszergazdaként szerkeszted?
adott kulcshoz van hozzáférésed?

(#504) moonman válasza Yom (#501) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

chkntfs X:
?

(#505) Agostino

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok.

Következő lenne a problémám: gondolom ismeritek a DC++-t. Ha aktiv akarsz lenni, akkor ki kell kapcsolni a windows tűzfalát. Eddig soha nem volt gondom, mindig ment flottul minden. Pipa kivesz, DC kerion ki, megy az aktiv mód.
Ma is ezt akartam csinálni. Kivettem a pipát, kerion már elötte ki lett engedve a DC, viszont most ezt nyomta a windows az orrom alá : Bővebben: link. Fejemre csapok, persze ezt ismerem, ez az Ms Blaster nevü kicsike, aki ha hálózati tevékenységet érzekel, vissaszámol és gép ki. Ok, nem gond van rá gyógyír. Leszedtem amit kell, lefuttatom, semmi. Ez így nem jó. Leszedtem még pár ilyen removert, semmi, ad watch semmit sem mond. Pipát visszarakom, hogy legyen windows tűzfal, akkor nincsen semmi gond, most is ugy vagyok fent, de mihelyst ki megy a pipa, repül a rendszer.
Nektek van valami tippeket mi lehet a gond?
Tudom hogy nem látni amit a kerio írt ki, de gyorsan kellett cselekedtem, ő az svchostra hivatkozott.

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#506) moonman válasza Agostino (#505) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

tűzfalat nem csak ki-be lehet ám kapcsolni. nyiss a décének portot.

(#507) Agostino válasza moonman (#506) üzenetére

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Szia.

Hát biztos vagyok benne, hogy megvan a módja, csak én nem ismerem. :) Mindenesetre ejuottam odáig, hogy jobb klikk a kapcsolaton, speciális, alul beállítások. Szolgálatásokon belül azt mondtam hozzáadás. Névnek adtam azt, hogy StrongDc, alatta számítogépem nevét nyomtam be. Itt ugye lehet választani mi legyen, tcp vagy udp, hagytam tcp-nek. Kért külső illetve belső számot. Itt nem tudtam mire gondol, hát beírtam ezt: Bővebben: link felülre a felsőt, alulra az alsót. Persze nem megy aktiv modban a dc, szóval tuti nem jó valami, vagy én keresgélek teljesen rossz helyen. : )

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#508) moonman válasza Agostino (#507) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát fogalmam sincs, mely portokon akar figyelni, de dokumentációban biztos benne van.

(#509) Csokika válasza moonman (#503) üzenetére

Csokika
(tag)

Persze hogy rendszergazdaként szerkesztem!
De azmit jelent, hogy van-e akulcshoz hozzáférésem? Nem mindenhez van? No és másik gépen miért tudom, az enyémen pedig miért nem tudom szerkeszteni a regeditet?

(#510) moonman válasza Csokika (#509) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

jobbklatty a kulcsra-engedélyek.
nemtom, talán valami vírus/spyware átállította.

(#511) Csokika válasza moonman (#510) üzenetére

Csokika
(tag)

Danke!

Most már megy :)
Csak tudnám mi piszkált bele (lehet hogy az Ad-Watch :F )

(#512) Csokika

Csokika
(tag)

Vagyis a probléma továbbra is fennáll,csak mostmár tudom hogy mit nem tudok szerkeszteni.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer nevű kulcs alatt nem enged szerkeszteni, nem tudok Dword-öt létrehozni, pedig a felhasználói nyomonkövetés kikapcsolásának vagy a kevés lemezterület kikapcsolásának elengedhetetlen feltétele lenne!

(#513) moonman válasza Csokika (#512) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ömm oda current user csak akkor írhat, ha administrators csoport tagja. biztosan az?

(#514) Csokika válasza moonman (#513) üzenetére

Csokika
(tag)

Én vagyok az egyetlen felhasználó, rendszergazdai jogosultsággal-

(#515) Yom válasza moonman (#504) üzenetére

Yom
(senior tag)

chkntfs D:
A fájlrendszer típusa: NTFS.
A meghajtó (D:) állapota konzisztens.

viszont a hibaellenorzo el sem indul. ezt a hibauzit adja:
''A Windows nem tudta befejezni a lemezellenőrzést''.

I came. I saw. I lagged out.

(#516) gabranek

gabranek
(fanatikus tag)

sziasztok!

lenne egy kis gondom, talán ti tudtok segiteni :)

win xp-t használok sp2-vel, a tüzfalam pedig sygate persona firewall. a problema pedig, hogy ha szakad a netem, akkor hiába csatlakozik fel ujra, nem lesz semekkora adatmozgás...teljesen ujra kell inditani a gépet, csak ugy javul meg.

a rendszernaploban ilyenkor a dns beállitásokra hivatkozik. az internet hozzáférésnél most automatikusan kapja a dns beállitásokat, de hiába állitok be állando dns cimet, a hiba ugyanugy jelentkezik.

csak tippelek hogy a tüzfal lehet a gyenge láncszem, viszont a sygate-et nem szivesen cserélném le, mivel már nagyon megszoktam. win2000 és ugyanez a sygate verzionál nem jelentkezik a hiba.

valaki esetleg találkozott már ezzel a problémával? én már teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baj :(

田中れいな

(#517) Mista Boller

Mista Boller
(kvázi-tag)

Lenne egy kerdesem a szakerto urakhoz, hatha most is tudnak segiteni:) Magyar XP, Small business Office kombo, magyar, nemet, angol, ukran, orosz nyelvek telepitve. Hogyan tudnam ravenni az Office-t, hogy orosz es ukran helyesirasellenorzest is vegezzen? Irto fontos lenne... Elore is koszi

Tout le monde est une nonne

(#518) Cosmic Gate

Cosmic Gate
(senior tag)

Üdv!

Az lenne a kérdésem hogy hol tudom átírni a windowsben a Boot-screent mert valamelyik Desktop ''menedzser'' berakott vagy öt fajtát és mindíg megáll a windows hogy válasszam ki melyiket akarom! a menedzsert már leszedtem de azt 5 bootscreent benthagyta! köszi a választ!:R

(#519) brd válasza Mista Boller (#517) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Egy Microsoft Office Proofing Tools kell neked. Vagy Microsoft Office 200x ellenőrző eszközök, attól függ, milyen Office-hoz kell.

One trend a day keeps the doctor away

(#520) brd válasza Cosmic Gate (#518) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Az adott programban nem volt véletlenül olyan, hogy backup? :)
Két lehetőség van:
1. Volt olyan kedves a progi, és csinált egy másolatot az eredeti boot.ini-ről (ez az a file, amiből veszi azt a menüt, ahol ki kell választanod, melyik képernyő legyen). Ezt a főkönyvtárban találod, valami olyasmi néven, ami emlékeztet a boot.ini-re, pl. boot.bkp, vagy boot.bxp, stb. Sima szövegfile, ha belenézel, annak kell lenni az első sorban, hogy [boot loader]. Nevezd át a boot.ini-t valami másra és a program által készített boot.ini másolatot (boot.bkp v. boot.bxp) nevezd át boot.ini-re. Ha szerencséd van, ennyi.
2. Ha nincs ilyen másolat, akkor neked kell kézzel szerkeszteni a boot.ini-t: veszel egy sima szövegszerkesztőt, és megnyitod a boot.ini-t megkeresed azt a sort, ami úgy kezdődik, hogy default és valami ilyen is lesz benne: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1). Megkeresed azt a sort, ami ugyan ezzel a multi... stb.-vel kezdődik és kitörlőd belőle a '/KERNEL=valami' opciót (csak ezt!). Ha nem multiboot-os a géped (nem használsz rajta másik operációs rendszert is), akkor ennyi, ha igen, akkor inkább másold be ide a boot.ini-d tartalmát és majd megmondom, mit tegyél vele. :)

(#521) brd válasza brd (#520) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Öööö, izé, kihagytam néhány sort. :)

Tehát a hiány:

...'/KERNEL=valami' opciót (csak ezt!). A többi multi-val kezdődő sort kitörölheted, ha ugyanaz a multi... szöveg van benne és ugyanazok a számok a multi-k, disk-ek stb. után zárójelben. Ha nem multiboot-os a...

(#522) Panther

Panther
(HÁZIGAZDA)

Hi!
Olvastam a korábbi topikokban (meg valami helpben is) hogy XP-ben nem lehet jelszó nélküli felhasználóval feladatot ütemezni. Miért nem? Nincs erre valami hack? Baromi idegesítő hogy csak ezért kell legyen jelszavam... még ha csak egy betűs is (elvégre csak én használom a gépet).

[ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]

(#523) brd válasza Panther (#522) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Hozz létre egy másik rendszergazda jogú (vagy kisebb jogú, ha nem kell rendszergazda) felhasználót és annak a nevében futtasd.
Vagy, hozd létre az 'at' paranccsal (ilyenkor a system nevében lesz futtatva) a feladatot, bár így némely ütemezési gyakoriság nem adható meg.

(#524) DukeFX

DukeFX
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy ezt most a WinXP v. valamelyik Linuxos topicba kellene írnom, de a lényeg, hogy WinXP alá kellene ReiserFS driver. Valami non-commandline cucc, mer' XP alatt frászt kapok a bepötyögős agyonparametrizálós progiktól. Valakinek valami ötlete?

"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."

(#525) Panther válasza brd (#523) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

De ha meg csinálok másik felhasználót, akkor meg amiatt fog előjönni bekapcsoláskor a felhasználó-választó képernyő. :( Ez az ''at'' parancs micsoda pontosan, hogyan kéne használni?
Egyelőre nyomom a Google-t is nagyban, hátha találok valami egyszerű, kerülőutak nélküli megoldást.

(#526) brd válasza DukeFX (#524) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Találtam neked egy ilyet: Bővebben: link Bár ez lassabb, mint a command line-os. Olyat nem ismerek, ami írni is tudná a ReiserFS-t.

(#527) moonman válasza Panther (#525) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

futtatásba: control userpasswords2
itt megadhatod, hogy egy adott felhasználóval automatikusan jelentkezzen be, ne kérjen belépést.

at: parancssorba: at /?

(#528) DukeFX válasza brd (#526) üzenetére

DukeFX
(fanatikus tag)

Köszi

"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."

(#529) brd válasza Panther (#525) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Lehet olyat csinálni, hogy bejelentkezik egy felhasználóval magától a WinXP: paranccsorba: control userpasswords2, és a számítógép használatához... stb. elől a pipát kivenni, ill. megadni a felhasználó nevét, akivel lépjen be.

(#530) Fauszt válasza Panther (#522) üzenetére

Fauszt
(senior tag)

Miért ne lehetne? Próbáltad már? Mert nekem megy üres jelszó esetén is...

(#531) moonman válasza Fauszt (#530) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sp2 esetén nemlehet.

(#532) Panther válasza moonman (#527) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Na az automata bejelentkezéssel már tényleg meg lenne oldva a gond, szóval az nem rossz! (Az ''at'' viszont nem az igazi, mivel csak néha szoktam a Winampot beállítani ébresztésre, ahhoz meg szívás lenne mindig ilyen izéket gépelgetni.)

Viszont idő közben megleltem az ultimate megoldást! A Felügyeleti eszközökben kellett valami Local Policyt letiltani, és most már üres jelszóval is lehet ütemezni. :DD
(Ha érdekel valakit, szívesen leírom hogy pontosan mit is kellett csinálni.)

[Szerkesztve]

(#533) Fauszt válasza moonman (#531) üzenetére

Fauszt
(senior tag)

azzal próbáltam, rendszergazda jogosultságu userrel

''Fiókok: Az üres jelszó használatának konzolbejelentezésekre korlátozása a helyi fiókoknál'' gondolom ennek a letiltásával...

[Szerkesztve]

(#534) X-COM válasza Panther (#532) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

security options-limit local account use of blank password to console logon only...

gondolom én, viszont ezt nem nagyon ajánlom senkinek, mert sechole, dehát hálisten nem az én gépem

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#535) NeRoB

NeRoB
(újonc)

Sziasztok,

Egy kérdésem lenne, dos-os programhoz szeretném felinstallálni a hangkártyámat, az irq cím megvan a másik kettő ami kell hozzá, i/o és a dma hol található?
Hol lehet megnézni xpben?

(#536) ikszpé

ikszpé
(újonc)

Sziasztok!
Mint mindenki másnak, nekem is egy kérdésem lenne!
Ha az XP alatt használunk bizonyos dolgokat -weboldal, program,kép, stb-
akkor az néhány helyen ''elraktározódik''.Ezeket a helyeket szeretném kideríteni,
hogy mappailag hol találhatrók!
Például:
-Az Internet Explorer legördíthető Cím sorában levő webcímek
-START menü Dokumentumok utólsó 5 megnyitott dolog.
Ha valaki tudja ezeknek a pontos címét,nagyon megköszönném, ha megosztaná velem, mert fontos lenne!

Előre is köszi!!

(#537) X-COM válasza NeRoB (#535) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

autoexec.nt:
SET BLASTER=A220 I5 D1 P330 T3

aztán, hogy működik e az megint más kérdés

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#538) moonman válasza ikszpé (#536) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

címsor:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs

legutóbbi dokumentumok:
\documents and settings\usernév\recent

internet-cache:
\documents and settings\usernév\local settings\temporary internet files

(#539) Panther válasza X-COM (#534) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Az az, pontosan azzal sikerült elérni amit akartam. Egyébként milyen sechole? Úgy értem mi lehet attól hogy ezt kikapcsoltam? :F Elvégre ha valamit futtatni akar nálam egy program, azt megteheti akkor is ha ez be van kapcsolva, maximum nem tudja ütemezni. (De akkor még mindig megtehetné azzal az ''at'' parancssal.) Meg amúgy sem volt még soha vírusom mert mindent leellenőrzök ami a gépemre kerül, ráadásul router(tűzfal) mögött ülök.

(#540) X-COM válasza Panther (#539) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

hát itt nem csak az ütemezésről van szó, hanem pölö távelérésről is, üres jelszavas felhasználóval nem lehet bejelentkezni távolról

de mint mondtam, hálisten nem az én gépemről van szó

(#541) NeRoB válasza X-COM (#537) üzenetére

NeRoB
(újonc)

Ja így volt benne.... Nem segít....
De azért köszönöm szépen!
Egyéb tipp? Ha lehet elkerülném a virtuális gépeket, ha van más lehetőség....:Y

(#542) X-COM válasza NeRoB (#541) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

ne nagyon reménykedj, xp alól nem nagyon fog egy dos-os program közvetlenül a hangkártyához nyúlni...
esetleg dosbox, de fogalmam sincs milyen a hangkártya támogatása.

(#543) Panther válasza X-COM (#540) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Elvileg távolról semmivel nem kéne hogy be lehessen jelentkezni, mivel nem aktiváltam semmi ilyen dolgot (defaultban csak nincs engedélyezve ilyesmi... ugye?) plusz ott a router is.
Komolyan érdekel hogy mi történhet ha ezt így átállítom. Röviden össze tudod foglalni?

(#544) ikszpé

ikszpé
(újonc)

Nagyom köszi Moonman!!!

Jó éjt!!

(#545) X-COM válasza Panther (#543) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

a router elviekben biztonságot nyújthat, persze kérdéses, hogy a routeren milyen engedélyezett bejövő forgalmak vannak, ezeken keresztül támadhatóvá vállhat é a gép.
de adott esetben routert is megkerülhetik, vagy ha valamér dmz-be rakod a géped, vagy ideiglenesen eltávolítod a routert, stb...

ha nem lenne router, akkor egy zotob variánst simán beszívhatnál (gondolom routeron nincsenek engedélyezve az SMB portok), de én spec. router mögött sem érezném így magam hullára biztonságban, adott esetben egy apró figyelmetlenség is elég lehet.

(#546) Panther válasza X-COM (#545) üzenetére

Panther
(HÁZIGAZDA)

Nem, routeren gyakorlatilag minden le van tiltva, csak pár port van hozzám irányítva: DC++, Skype, ShoutCast.
Battle.net illetve még az UPnP működik.
DMZ nincs. SMB portok nemtom melyikek, de ilyesmit nem látok a routeren.

Olyat nem lehet beállítani az XPben hogy felejtse el nagyongyorsan ezt a távolról bejelentkezést/segítségnyújtást/stb, szóval ne lehessen semmit távolról, csak innen erről a billentyűzetről meg egérről? :F

(#547) Muton

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!
a gépem kb 7/24 ben megy két vinyóval. az érdekelne, h az xp leállítja-e a rendszervinyót, ha az nincs használva. sajnos mind a kettő fullon van, nem tudom kipróbálni :(
úgy képzelem el a dolgot, h beállítom pl 3 percre a vinyókikapcsolást inaktív állapot esetén, amikor a swap fájl nem a rendszervinyón van, semmilyen alkalmazás sem fut, kivéve pl egy nem installos dc, de nem a rendszervinyóról fut és nem is oda tölt. tehát elvileg a rednszervinyó kikapcsolható, ugye? vagy használ az xp egyéb dolgokat a háttérben?

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#548) moonman válasza Muton (#547) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

tapasztalataim szerint gyakorlatilag teljesen mindegy, mi van beállítva, sose áll le, mindig talál kaparásznivalót. indexelő, prefetch, swap miegyéb...

(#549) moonman válasza Panther (#546) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sajágép-tulajdonságok-távoli használat fül, meg tűzfalban is ki lehet venni kivételekből, user accountsnál is le lehet tiltani a remote usert.

[Szerkesztve]

(#550) Muton válasza moonman (#548) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

:((( ettől félek én is
most tiltottam le még egy nagy adag szolgálttást, de nem állította le :(
mondjuk nekem a c-n van a swapájl, amit h kell, ha nem újraír vagy módosít, mittudomén
áhh... szar az egész. már előre örültem h éjszka csak 1 vinyó fog menni.én szerencsére jól alszok, nem velem van a gond:DD
mindegy
azért köszi!

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.