Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#451) kovsol

kovsol
(PH! nagyúr)

mintha régen hallottam volna olyat hogy az XP ben van beépített telnet szolgáltatás.
az lenne a szitú hogy kóterból is el akarom érni az itthoni gépemen az adatokat netán őár töltést berakni.
vagy esetleg valami progit tudtok ajánlani ha mégsincs bent ilyen?
előre is köszi

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#452) Darth_Revan

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Honnan tölthető le a Microsoft Spyware kereső és eltávolító programja? Kerestem a Microsoft weblapján,de nem találtam...1 linket megköszönnék.:)

(#453) lapa válasza Darth_Revan (#452) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

Bővebben: link

www.lapanet.hu

(#454) krokk

krokk
(senior tag)

sziasztok

nálam érdekes dolog jelentkezett... ma reggel ahogy bekapcsoltam a gépem a tálca és az ablak keretek klasszikus stílusban voltak holott én mindig az újat használtam (kék-zöld) és nemtudom visszaállítani:( egyszerüen eltünt a menüből.... mi okozhatja?...

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#455) lapa válasza krokk (#454) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

amíg nálam hozzáértőbbek nem írnak vmit: mit csináltál vele utoljára? telepítettél valamit, aminek köze lehet ehhez? a képernyő tulajdonság menüből tűnt el? víruskereső ilyesmi fut? start --> futtatás --> services.msc --> ''témák'' szolgáltatás fut? (bár attól még nem tűnik el...)

www.lapanet.hu

(#456) lapa válasza kovsol (#451) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

ööö távoli asztal nem jó? miaza kóter?

www.lapanet.hu

(#457) krokk válasza lapa (#455) üzenetére

krokk
(senior tag)

utoljára...hmm szerintem az utóbbi néhány napban semmit nem telepitettem... este kikapcsoltam és kész ma meg be és ez fogadott:( amúgy igen a képernyő megjelenítés füléről tűnt el:( csak a klasszikot tudom választani:( de most néztem még játék se indul... nem is látja a vidkártyám... de az xp meg aztmondja hogy megvan... asszem egy ati catalyst reinstall lesz... egy sima restart nem volt elég neki...

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#458) lapa válasza krokk (#457) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

mielőtt reinstallt csinálsz: hardveres gyorsítás fel van nyomva teljesen? mondjuk ettől még mindig nem tűnik el a menüből szerintem... mire mondja az xp, hogy megvan?

www.lapanet.hu

(#459) krokk válasza lapa (#458) üzenetére

krokk
(senior tag)

driver reinstall megvolt a játék látja a kártyát xp is de ő eddig is látta:) most már csak a tálca és ablak ''hiba'' maradt meg:)

(#460) moonman válasza kovsol (#451) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

telnet kliens van.
remote desktop, vnc, vagy 3rd party ftp szerver lehet megoldás megspékelve egy dyndns-el.

Sent from my Windows Phone

(#461) moonman válasza krokk (#459) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

először is nézd meg, hogy a \windows\resources\themes mappában ott van-e a Luna

ha nincs:
alapértelmezett Windows témák: Bővebben: link
témák szolgáltatás fix: Bővebben: link (restart szükséges)

és nem ártana egy vírus/spyware keresés, nem tűnik csak úgy el magától.

(#462) kovsol válasza lapa (#456) üzenetére

kovsol
(PH! nagyúr)

kóter= kollégium szlengesen :D

Fan of !Hollywood Hírügynökség! Xbox360 gamertag: Lindom |Aki betartatja a törvényt azt ő maga is tartsa be.|

(#463) LvK

LvK
(lelkes újonc)

Helló!

Most telepítettem újra a Windowst, de valamit nagyon elb@sztam a telepítésnél, mert a következő van:

3 partíció van a winchesteren, egy 20-as (eddig C) , és két 50-es (D és E). Úgy volt megcsinálva, hogy a rendszer a 20-as partíción volt, hogy ha vmiért formázni kell, akkor ne gyaluljon le mindent, hanem lehetőleg csak a rendszert. A gond ott kezdődött, hogy a 20-as parttíció eddig FAT32-ben volt, ám most gondoltam egy nagyot, és NTFS-re akartam átnyomni, ezért amikor feljött a partícionálási lehetőség, letöröltem a 20-ast, és létrehoztam egy új 20-ast NTFS rendszerűen. Most így utólag már tudom, hogy ez hülyeség volt, mert feltettem a windowst, és ez az állat úgy látja most a partíciókat, hogy ahova a rendszer ment (azaz a 20-as partíció) azt D-nek kezeli, és ami eddig D volt, azt pedig C-nek (ez ugye az 50-es). Most mit csináljak? Megoldható valahogy, hogy abból a D-ből C legyen anélkül, hogy le kelljen gyalulnom ami a 50-es partíción van?

[Szerkesztve]

A kis munkát kis ívben, a nagy munkát nagy ívben kerüld el!

(#464) moonman válasza LvK (#463) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#465) The DJ válasza LvK (#463) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Start/Beállítások/Vezérlőpult/Felügyeleti Eszközök
Onnan a számítógépkezelést válaszd.
Onnan pedig a lemezkezelést.
Meghajtókra jobb klikk és onnan pedig a ''Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása...''
;)

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#466) LvK válasza moonman (#464) üzenetére

LvK
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget, még egy kicsit kellett vele bűvészkedni, de most már megy! :)

(#467) LvK válasza The DJ (#465) üzenetére

LvK
(lelkes újonc)

Öööö, kipróbáltam, azt írja ki, hogy ''A Windows nem tudja módosítani a rendszer- vagy rendszerkötet meghajtó betűjelét''

(#468) mobal válasza moonman (#464) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

moonman léci találj ki valamit a problémámra! :O te vagy az utolsó reményem. :R

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#469) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

Ez mitöl van nézegetem a netet és hitrelen megjelenik ez az ablak és utána bármit nyomok az öszes internet explorer ablak bezár:F Bővebben: link
sp2 van fen és minden javitocsomag is felvan rajta és napont legalább 1x csinálja, lehet ezel csinálni vagy csak winfos hiba és hagyam.?

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#470) rdi válasza nRu3 (#469) üzenetére

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Más böngészőkkel nem próbálkozol?
Ujratelepítés?

Fej! Tor! Potroh!

(#471) nRu3 válasza rdi (#470) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Lehet hogy kiprobálom valamelyiket, nem vagyok benne bisztos de régeben is előfordult ez a hiba és azota már vinyokat cseréltem és töbször újra telepitetem mindent.Csak most jutotam el hogy mi lehet ez.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#472) Cyberslider

Cyberslider
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy tudom integrálni a sp2 után megjelent frissítéseket egy új cd-hez? Minden javítócsomagban benne van az ''integrate'' feature?
És a lényeg: hol tudom megnézni,hogy hány ilyen jött ki sp2 óta? Van valami összesítő lista,és 1enként le tudom szedni?

Magyarul egy teljesen friss sp2-es XP teleítőcd-t szeretnék csinálni,hogy ne kelljen annyi security patch-et feltenni a netről install után.

Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html

(#473) mobal válasza moonman (#464) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

moonman. a net send sem megy. itt valami egész bibi lehet. találjunk vmi megoldást.

mobLz ~ mobal-o-matic ~ blog(*) http://href.hu/x/h40l ~ ingyen 2 gb tárhely: http://db.tt/mEb5SDW ~ Intel ("Ivy Bridge") + NVidia

(#474) moonman válasza nRu3 (#469) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

küldj hibajelentést, ha sokszor fagy, lehet, hogy ismert a hiba, akkor azt megkapod a válaszban.

(#475) moonman válasza Cyberslider (#472) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igen, minden sp2 utáni patch-nek van /integrate kapcsolója.

(#476) Cyberslider válasza moonman (#475) üzenetére

Cyberslider
(őstag)
LOGOUT blog

Kösz :)

Parfüm bazár: http://hardverapro.hu/apro/parfum_bazar/friss.html

(#477) moonman válasza mobal (#473) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#478) csatarij

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

Hali!

Van egy problémám. XPSP2 van fenn, és ha játszok pl. a Republic Commandoval akármennyit, amikor kilépek, akkor újraindul valami IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL címen. De akkor is előfordul, ha elindítom a SWAT 4-et, a nyitóképernyőnél. Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm!

(#479) mobal válasza moonman (#477) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyikse :(

(#480) moonman válasza csatarij (#478) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

driverfrissítés, biosfrissítés, hardver húzás visszavétele, bios defaults, ilyesmi...

(#481) moonman válasza mobal (#479) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

másik hálókártya?

(#482) csatarij válasza moonman (#480) üzenetére

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

''driverfrissítés'' Minden a legfrissebb, kivéve a vid.kari drv, csak 66.93.
''biosfrissítés'' Új az alaplap, még nem igazán akarom, amugy eddig nagyon jól ment.
''hardver húzás visszavétele'' Nem értem mire gondolsz.
''bios defaults'' defaulton van minden csak pár dolgot állítottam (ventiszabályozás, hálókártya, sata letiltása stb.)
Amúgy milyen hardvertől lehet?

[Szerkesztve]

(#483) mobal válasza moonman (#481) üzenetére

mobal
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hmm. gondoltam rá de sp1 tökéletesen ment. tehát azt nem akarom nagyon eröltetni.

(#484) moonman válasza mobal (#483) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hátakkor passz, használj sp1-et azt jóvan.

(#485) moonman válasza csatarij (#482) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

szinte bármelyiktől.
amúgy helyesen IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, de szükség lenne a stop hibakódra is, hogy pontosítani lehessen a hiba okát.

(#486) csatarij válasza moonman (#485) üzenetére

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

Mindjárt mondok hibakódot.

(#487) csatarij válasza csatarij (#486) üzenetére

csatarij
(tag)
LOGOUT blog

Hallottam olyat, hogy nem jó az Nforce beépített hálókártya, ezért azt letiltottam, beraktam egy Realteket, és azóta kifogástalanul megy! Csak a Swat 4 nem indul, de biztos szoftverhiba.

Nem birtam előidézni a hibát, de ha mégegyszer előferdül, akkor leírom a hibakódot.

[Szerkesztve]

(#488) Yom

Yom
(senior tag)

Hi.
lenne 1 problemam. a windows nem latja az 1ik particiom. ez a particio kb 2 eves, es eddig tokeletesen mukodott. nem a vinyoval van a gond, mert linux latja jol!
most rabirtam a windowst, hogy mukodjon, de a hibat nem sikerult megoldanom.
hiba:
lemezkezelo ugy latja a particiot, hogy NTFS, kifogastalan (ismeretlen particio). csak particio torlese van. betut nem tudok adni neki. linux pluginnal Bővebben: link is megneztem a vinyot. a linux ugy latta, hogy unkown fs, de betujelet tudtam adni vele. ezutan megneztem a sajatgepet es ott volt. D:\.megneztem a tulajdonsagokat: NTFS, es minden tokeletes, ir, olvas. de a lemezkezeloben meg mindig rosszul szerepel.
mi lehet a gond?

I came. I saw. I lagged out.

(#489) lambda5 válasza moonman (#374) üzenetére

lambda5
(lelkes újonc)

Kernel mód = az Op. rendszer védett módú futtatása csak erre a célra lefoglalt memória területen. (A windows 2000-ben ez alapban működik)

Ha valakinek megvan a ~ Win. XP tippek és trükkök, abban megtalálja...:)) ergo: nekem nincs meg...:O

...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!

(#490) moonman válasza lambda5 (#489) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem egészen értem még mindig.
az oprendszer abszolúte védett módban futik, minden esetben.

(#491) robb3

robb3
(újonc)

Sziasztok!
a problémám az hogy a tesóm kicsit beszopatta magát, mert titkosította a mappáját a windows segítségével, aztán kinyírta a windowst, ezért újra kellett telepítenem a gépet,
de a mappa fájljait nem tudja megnyitni.
ahogy nézem a windows a hozzáférést egy felhasználónévvel-és a hozzá tartozó kóddal
párosítja össze, a kódszám viszont teljesen véletlenszerűnek tűnik, úgyhogy letilt a fájlokkal bármilyen műveletet.
ötlet?
hogy zajlik ez a titkosítási eljárás? minden fájt egyénileg párosít hozzá a felhasználói kódhoz, és a fájlba is beleírja, vagy a mappán keresztül?
kiváncsian várom a választ, és előre is köszi a segítséget.

(#492) ollie válasza robb3 (#491) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

talán a régi felhasználónevével és jelszavával működik, de ha nem is, akkor vegye saját tulajdonba a mappát, és minden ok

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#493) Szólista

Szólista
(senior tag)

Sziasztok!

Újra telepitettem az XP-t és azóta újból elöjön a WinMessenger ablaka.Állandoan felugrik,hogy akarom-e frissiteni.Nem is használom,nem lehetne eltüntetni végleg,hogy ne jelenjen meg?

Elöre is köszi!

Nem vagyok normális! Na és?

(#494) moonman válasza Szólista (#493) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#495) Cerebellum válasza Szólista (#493) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

kézzel:

C:\Program Files\Messenger könyvtárat habozás nélkül leszedni

regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run alatt a messenger indítását kiszedni.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#496) Szólista

Szólista
(senior tag)

Köszi a segitséget!:R:R

Nem vagyok normális! Na és?

(#497) krokk válasza moonman (#461) üzenetére

krokk
(senior tag)

a luna ott van megnéztem:( +találtam 1-2trójait le lettek szedve de ettől nem javult meg... winxp reinsall?:( hogy is van ez a win repair?:)

(#498) Dufresne válasza krokk (#497) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Sztem inkább reinstall, mint repair...
Repair, márha erre gondolsz, akkor telepítő cd-ről boot. Utána rányomsz, hogy telepítés, F8, meg ilyesmi és utána lesz az a javítás opció, ami neked kell, de az nem biztos, hogy megoldja a problémádat, max próba-cseresznye.

Back to the field!? www.utv.hu

(#499) krokk válasza Dufresne (#498) üzenetére

krokk
(senior tag)

igen énis renistallra gondoltam mindenképp:) vmelyik trójai belepiszkált picit a rendszerbe a repairt nem gondoltam komolyan:)

(#500) Csokika

Csokika
(tag)

Lenne egy kis problémám, méghozzá az, hogy nem tudom szerkeszteni a regedit-et! Nem enged Dword típusú bejegyzést véghezvinni, pedig a sallangok kiírtásához és a windows optimális működéséhez elengedhetetlen lenne!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.