Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#3001) kiraly45 válasza moonman (#2995) üzenetére

kiraly45
(lelkes újonc)

Kössz a választ, OK, nem nevezem át a Rendszergazda mappát. Csak azon filóztam, hogy régen a ''Documents and Settings'' mappán belül a ''felhasználónév'' mappa alatt voltak a saját dolgaim, most meg a ''Rendszergazda'' mappában vannak. Csak tudnám, miért így települ a Windows XP SP2 Athlon 64 rendszerre?

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#3002) moonman válasza need (#3000) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

lehet, hogy valami profil-elgányolódás van. nézd meg a
\documents and settings\usernév\recent mappára van-e rendesen jogod, ja és lehet, hogy rendszergazda jog kell a telepítéshez, vagy vírus, vagy eleve szar a program vagy mittudomén.

Sent from my Windows Phone

(#3003) moonman válasza kiraly45 (#3001) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ezen én is csodálkoztam, bevallom még nem telepítettem A64-re.

(#3004) moonman válasza chicken (#2997) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

#2984-en a link alatt Te is nézd át a registry kulcsokat, legyen minden 0.

(#3005) tibike8 válasza moonman (#2991) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Na átnéztem és minden érték 0 azaz nulla. További ötlet? :F

(#3006) ivan23 válasza moonman (#2957) üzenetére

ivan23
(újonc)

Hello!

Csak most tudtam megnézni, ez az érték 1 volt eddig is.

'' HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Cdrom
''AutoRun'' (dword) = 1 ''

(#3007) moonman válasza ivan23 (#3006) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nincs valami más módon letiltva az autorun? akkor szokta ezt játszani.
tweakui vagy valami.

(#3008) _Roy_

_Roy_
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Lenne 1 problémám és sürgős lenne.
Win Xp sp2 van fenn a gépemen, és nem tudok néhány dolgot telepíteni, pl.:amikor quick time-ot szeretnék felrakni, akkor azt írja ki, h 'Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry the installation.'
Ezt írja ki régi, és legújabb verziónál is, és ezt az előkészülés végigfutása után írja ki, utánna csak feladatkezelőből lehet leállítani.
Akkor nem sikerül felrakni a k-lite codec -et sem, nem értem, h mi van a gépemmel, ha valaki tudna segíteni, az nagyon jó lenne. Előrre is köszi
Lágyszi segítsen vki.

(#3009) need válasza moonman (#3002) üzenetére

need
(őstag)

nem kerek a profil elgányolás..én azt nem szoktam csesztetni...!!
a megjelölt mapát megtaláltam..1 rejtett mapa...de ott van ahol kell lennie..ja és üres nincs benne semmi...!
nem értem miért kellene ehez rendszergazda jog...én ezt párszor már teleitettem igaz nem erre a gépre de müködött rendesen...!

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#3010) need

need
(őstag)

még annyi hogy van itt 1 link [link]

ez itt a Error 1606.could not access network location%USERPROFILE%\Recent\.
foglalkozik..!

viszont nem értem hogy mit akar..!

tudna nekem valaki segiteni hogy mit kell csinálnom...???

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#3011) ollie válasza _Roy_ (#3008) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Biosban állíts defaultra mindent. Ha úgy sem megy (ilyet pl memória húzásnál csinálhat), akkor teszteld le a memóriákat, lehet, hogy haldokolnak...

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#3012) kiraly45 válasza moonman (#3003) üzenetére

kiraly45
(lelkes újonc)

Mindenhez van hozzáférési jogom, szerintem a Windows telepítő se rossz, és vírusom sincs. Ami - többek között - lényegesen más, az a lemezkezelés. Csak filózok rajta tovább, a raid telepítéséhez 2 drivert is be kell olvastatni a telepítés elején. Régen particiómentéshez a PoewrQuest Drive Image 7 progit használtam, az most ezzel a 2 driverrel nem is tud bootolni, és a külföldi fórumok szerint nem is fog. Helyette az Acronis True Image programot tudom csak használni, amelyik alapból ismeri az nForce4 S-ATA Raid particiókat.
Egyébként két különböző gépen is próbáltuk két WinXP SP2 telepítővel ugyanolyan eredménnyel (azaz minden ''Rendszergazda''):
1. ASUS nForce4-SLI alaplap (ASUS A8N-SLI Premium), Athlon 64 3500+, nVidia 6800GT PCI-e, S-ATA nVidia hardveres Raid (2x120 GB Samsung HDD), IDE 200 GB HDD Samsung (amelyik nincs raid-be), 2x512 MB RAM, Audigy 2 ZS hangkártya, SkyStar1 DVB (műholdvevő kártya), D-Link ADSL modem az nVidia hardveres LAN csatlakozón
2. Abit nForce4 Ultra alaplap (Abit KN8 Ultra), Athlon 64 3000+, nVidia 6600GT PCI-e, S-ATA nVidia hardveres Raid (2x200 GB Samsung HDD), 2x512 MB RAM, Audigy 2 ZS, D-Link ADSL modem az nVidia hardveres LAN csatlakozón.

Tudom, a Prohardver hardveres oldal, de talán megérné ezzel behatóbban is foglalkozni. El nem tudom képzelni, hogy csak nekem van ezzel problémám.
Kössz az eddigi segítséget
Üdv.

Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.

(#3013) X-COM válasza tibike8 (#3005) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

nézd meg hklm alatt is a kérdéses kulcsokat, habár a te esedben lehet, hogy az a legegyszerűbb, ha a policies kulcsokat a mentésük után egyszerűen törlöd

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#3014) X-COM válasza need (#3010) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

azt mondja, hogy a regben a user shell folders\recent értéknek REG_EXPAND_SZ típusúnak kell lennie

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#3015) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valaki elmagyarázná, hogy ez a Nero 7 -es rendszermentése hogy működik? Elmentek DVD-re, majd ha gond van akkor először xp install, utána helyreállítás (miért nincs önálló dodos - floppys indítója?) és hogyan ment le rendszerpartíciót, ha az egyébként használatban van ?

Fej! Tor! Potroh!

(#3016) need válasza X-COM (#3014) üzenetére

need
(őstag)

ez olyan mint a latin...:((

kikeresem ha haza megyek...!

és hogy tudom én ezt REG_EXPAND_SZ tipusnak tenni...???

(#3017) X-COM válasza need (#3016) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

törlöd és létrehozod

(#3018) moonman válasza rdi (#3015) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]
[link]

(#3019) need válasza X-COM (#3017) üzenetére

need
(őstag)

tehát ami van ott bejegyzés azt törlöm...igy van és létrehozok 1 úgyan olyat vagy milyet...??

(#3020) need válasza X-COM (#3017) üzenetére

need
(őstag)

a gond megoldott...)))

kösz mindent:))
:R :R :R

(#3021) ivan23 válasza moonman (#3007) üzenetére

ivan23
(újonc)

Elvileg nincs letiltva az autorun, nincs is semmilyen tweak stb. progi felrakva.

Viszont közben lett egy hasonló gond.

Ha valamit letöltök vagy bemásolok egy mappába, eddig mindig név szerint volt rendezve, ha megnyitottam az adott mappát, most viszont az újonnan bekerült fájlok a többi után kerülnek. Eddig csak akkor volt ilyen, ha letöltés köben az adott mappa nyitva volt. Ilyenkor F5-re névszerint rendezte, most viszont csak jobbklikk a mappában és ikonrendezés szempontja - név szerint.

(#3022) tibike8 válasza X-COM (#3013) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Köszönet neked és moonmannak a tanácsokért. A kettőtök tanácsait összefésülve meglett a megoldés némi próba után a [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop]
''NoChangingWallpaper''=''0'' kulcsot kellett törölni egy az egyben - nem volt elég, hogy az értéke=0.

Viszont akkor kérdeznék még egyet. A fertőzés eredménye lett többek között, hogy jó néhány féjl megfertőződött. Ezeket rendbe is raktam, de az ibm00002.exe - amit szintén kiszűrt a védelmem - karanténba rakása után, ha bebootolok akkor mindig hiányolja a rendszer. Különben problémát nem tapasztalok így, hogy ez a fájl nincs a helyén, csak bosszantó. Lehet ez ellen tenni valamit? Ezt a bizonyos ibm00002.exe fájlt valamilyen tiszta formában be lehet szerezni, vagy valami...?

(#3023) moonman válasza tibike8 (#3022) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

bent maradhatott valamelyik startup bejegyzésnél, ezzel [link] ki tudod szedni.

(#3024) moonman válasza ivan23 (#3021) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

és miután berendezted név szerint nyomsz egy mappabeállítások-érvényes minden mappára gombot...?

(#3025) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudjatok hogy hogyan lehetne felcserélni a hangkártya jobb és bal stereo kimenetét?
Természetesen szoftveresen :)

(#3026) Mikádó

Mikádó
(senior tag)

Hali

Lenne egy olyan problémám hogy ugye amikor felrakjuk az xp-t kérdez egy csomó hülyeséget na és amikor azt kérdezte tőlem hogy kívánja e bekapcsolni az Autómatikus kiegészítés funkciót véletlenul igenre kattoltam . Kerestem már mindenhol de nem találtam hol lehetne kilőni. Már idegesít egy pár online játéknál hogy elkezdek egy számsort irni és kidob vagy 5 lehetséges számsort amit eddig már beirtam. :(

előre is köszönöm a segítséget :R

Tel számom : 06 20 4141486 Csaba_20_ Created by: ''Engem az effektív teljesítmény érdekelt mindig is. Felőlem világíthat szépen egy 286-os gép, attól az még 286-os gép marad.''

(#3027) moonman válasza Mikádó (#3026) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

kicsit kevered a dolgokat, a telepítésnél az automatikus frissítéseket kérdezi.

az automatikus kiegészítést Internet Explorerben ki tudod kapcsolni - eszközök-internetbeállítások-tartalom fül-automatikus kiegészítés.

(#3028) moonman válasza Gabesz84 (#3025) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha ac97, akkor annak a konfig paneljén van azt hiszem olyan, hogy swap stereo, de a hangkártya utiljai között biztos akad ilyen beállítás.

(#3029) tibike8 válasza moonman (#3023) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Köszi, ez összejött, de hozott magával egy következő problémát. A bootolási folyamatban egy lépcső törlődhetett, mert nem töltődnek be az asztal elemei. Jön, hogy a személyes beállítások betöltése és úgy is marad az egész. A feladatkezelőn keresztül egyébként elérhető és futtatható minden, most is erről a gépről írok. Szóval gondolom egy lépcsőfok hiányzik... Ha van még türelmed hozzám akkor köszi...

[Szerkesztve]

(#3030) -conrad-

-conrad-
(őstag)

Sziasztok,
egy olyan gondom lenne, hogy mikor elindult az xp, akkor az asztalon lévő ikonok közül véletlenszerűen jelentek meg ikonok a quick launch bar-ban. Ezeket kitöröltem és visszaraktam a régieket, kivéve azt, amivel az összes futó ablakot minimalizálni lehet. Ezt honnan tudnám elővarázsolni?
Köszi
Conrad

(#3031) Tomendo

Tomendo
(újonc)

Sziasztok !

Az Xp kb. 20 másodperc alatt betölt. Ezután viszont a gép még elszöszöl vagy másfél percig, addig nem lehet semmit indítani. Mi a sz*rt csinál ilyenkor? Mit kelllene beállítanom? :(( (új gép AMD 64 3000+) :(((

(#3032) n-tek

n-tek
(tag)

hol tudok aktiválási kódhoz jutni? Win Xp Home Edition-om van. felraktm az eddig működő xp-t és az aktiválási kódot nem fogadja el. honnan tok szerezni új aktiválási kódot? kérlek segítsetek. köszi

Escape is Just the Begining

(#3033) moonman válasza tibike8 (#3029) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

úgy érted, se tálca, se start menü, vagy csak az ikonok hiányoznak?

(#3034) moonman válasza -conrad- (#3030) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link] - Az ''Asztal megjelenítése'' ikon helyreállítása

(#3035) moonman válasza Tomendo (#3031) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

DSL internetkapcsolat esetén: [link]

(#3036) moonman válasza moonman (#3033) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

[link]

(#3037) tibike8 válasza moonman (#3033) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Úgy értem, hogy semmi azaz semmi nem töltődik be. Nem csak az ikonok, hanem a start menü se, csak a tök üres háttérkép. Füére hallatszik ahogy a gép dolgozik és mintha minden rendben lenne csak olyan mintha azt a lépcsőfokot amikor az asztal töltődne be átlépi és utána még a szokásos winyó hangok mintha az előbb már betöltötte volna az asztal elemeit és semmi... ALT-CTRL dellel elő tudom hozni a feladatkezelőt és onnan tudok mindent navigálni - sajátgép, netre való felmenetelt vagy bármit. Még a háttérképet is tudom változtatni. Minden program elindul. Szóval megy minden csak éppen üres az asztal...

(#3038) moonman válasza tibike8 (#3037) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

próbáld ki a következőt: nyiss egy parancssort (cmd.exe) és add ki az alábbi parancsokat:

cd %systemroot%
ren shdocvw.dll shdocvw.old

aztán indítsd újra a gépet.

(#3039) tibike8 válasza moonman (#3038) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Azt írta, hogy a rendszer nem találja a megadott fájlt.

(#3040) moonman válasza tibike8 (#3039) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az jó. nézd meg, hogy az alábbi fájlok valamelyike létezik-e a %systemroot% (ált. \windows) mappában:

Browseui.dll
Comctl32.dll
Comdlg32.dll
Mlang.dll
Ole32.dll
Oleaut32.dll
Shdocvw.dll
Shell32.dll
Shlwapi.dll
Urlmon.dll
Wininet.dll
Setupapi.dll

(#3041) asysoft

asysoft
(fanatikus tag)

Mennyire normális, hogy egy friss (egynapos) Windows XP SP2-n elszáll az explorer ''adatvégrehajtás megakadályozása'' címszóval? Általában akkor csinálja, mikor filmekkel és képekkel tömött mappákban mászkálok, csak a legújabb Divx6 codec van fent. Filmek lejátszásánál nincs probléma... Most kivételekbe raktam az intézőt, immár normálisan tudom használni, csak idegesít, hogy mi lehetett az oka... VirtualDub 1.5 is szállt már el ezzel a címszóval.
A gép fele új, lehet alaplap- vagy processzor hiba?

(#3042) tibike8 válasza moonman (#3040) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Mindegyik létezik több példányban is. Megtalálható mindegyik még a windows mappán belüli almappákban is

(#3043) K6000

K6000
(tag)

Sziasztok!
A problémám a következő suse 9.3 és win xp prof van fent a vason külön külön winchesteren a win 2 részre van particionálva egy fat 32 %systemroot% és egy ntfs particióra. A suse eddig gond nélkül írt és olvasott a fat32 partícióról /ntfs-t csak némi küzdelem árán/. A héten váltottam suse 10 re és tönkretette a wines partícióimat...
A fájlok és mappák nagy részét helyrerakta a win de úgy tűnik a fájl jogosultságok is nagymértékben sérültek a kérdés hogy vissza lehet -e állítani valahogy az eredeti állapotot.

ASUS PSCH-L 3.2GHz HT Intel. 4db Corsair 1GB ECC DDR ram 400MHz dual channel, SCSI U320 Seagate 73GB 16mb 15000rpm 2db (raid 0) + 2x WD160 RE (sata raid 0) + HP SCSI Dat72

(#3044) Pete.P

Pete.P
(újonc)

Szeva mindenki!

Olyan gondom lenne, hogy amikor törlök valamit a winyómról, nem jelenike meg utána a szabad hely.
Eddig, amíg volt Nortonom, akkor lehetett empty norton protection file, és akkor eltűnt..

most kb. törlök 2 GB-ot, és 100 MB szabad helyem lesz. Jó lenne, aha valaki orvosolná a problémámat.
kösz előre is.
üdv.

(#3045) -conrad- válasza moonman (#3034) üzenetére

-conrad-
(őstag)

:R

(#3046) tibike8 válasza moonman (#3040) üzenetére

tibike8
(fanatikus tag)

Pontosítanék. Magában a \windows mappában egyik sincs, de például a system32- ben és más egyéb mappákban megtalálható mindegyik, a legtöbbször több példányban is.

(#3047) chicken válasza moonman (#3004) üzenetére

chicken
(senior tag)

váá meglett a kis tapló. ottvolt 3 kulcs is jól ellálítódva. köszönöm szépen. minden szép és jó.

:)

mens sana in campari soda

(#3048) Fauszt

Fauszt
(senior tag)

xp cd-ről bootolva, s javítókonzolt választva próbáltam egy partíciót aktívra állítani, de nem ment, nem találtam megfelelő parancsot. Megoldható ez így egyáltalán?

(#3049) moonman válasza asysoft (#3041) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a dep ugyebár féligmeddig hardveres megoldás, szóval nem kizárt, hogy a proci nyűglődik, de fertőzött explorer.exe sem kizárt.

(#3050) moonman válasza tibike8 (#3046) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

akkor lenne gond, ha a \windows-ban lennének, a többi helyen normális.
még törpölök rajta...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.