Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#251) X-COM válasza question man (#250) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

te érteni mit neked beszélni?

olvasni jól menni?

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#252) Bash válasza question man (#250) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

Gyárilag SP2-es XP-ben nincs benne a Prescott-javítás, ezért kell beleintegrálnod!

http://bashtravel.com/

(#253) question man

question man
(tag)

én érteni mit nekem ti mondani de apró rendszer bug a beugró ablak pár sossal lejjebb ált meg eredmény a következő cikket olvasta :DDD sorry :Rde csak nem vágok mindent tisztán az alaplapom simán támogatta a 2.8 ghz-s procit mindenben

a számítógépek füsttel működnek

(#254) Yom

Yom
(senior tag)

Hello.
nem tudtok vmi olyan progit/peccset, amivel tudom irni windows alatt a linuxos particioim?

I came. I saw. I lagged out.

(#255) moonman válasza Yom (#254) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Bővebben: link

Sent from my Windows Phone

(#256) question man

question man
(tag)

Köszönöm a segítséget ó nagy WIN GURU :R :R :R :R :R :Rmeg csináltam a win XP tuningot holnap lessz alkalmam kipróbálni. Furi mert eddig bárkit kérdeztem senki nem tudott segíteni ezzel a problémával kapcsolatban mégegyszer köszi szépen :C ha problémám lessz megint hozzád fordulok és háromszoros hurrá moonman-nek :C :C :C

a számítógépek füsttel működnek

(#257) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hogy tudom megnézni azt, hogy egy adott vinyó adott partíciója mekkora ''lemezfoglalási egység''-gel lett formázva?
Ha pont 4096 bájttal lett, akkor ezt kiírja, ha a Sajátgépben jobbklikket nyomok az adott meghajtóra, és kiválasztom a formázást (ennyit ajánl fel), viszont ha nem annyi (legalábbis úgy emlékszem, hogy az egyik partíciót 16K-s lemezfoglalási egység mérettel formáztam), ott csak az ''alapértelmezett lemezfoglalási egység'' felirat szerepel.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#258) lapa

lapa
(PH! kedvence)

gizike tegnapi beszólása (''te most rámentél a gépemre? mer rezgett előbb az ágacska'') után felszínre törtek diktatórikus törekvéseim, és a következőt szeretném domain környezetben megvalósítani:

1. ''gizike'' csoport minden profilja központi (roaming?) egy standard profilból egyszer, kézileg másolva. exchange profilok (account és aláírás) és pár, Gizike Által Moddolható és nem elfelejtődő reg bejegyzés. az exchange profil aláírása is GÁM.
2. korábbi összevissza lokális profilok törlése.
3. temporary fileok maradnak lokálisan, pl. c:\temp.
4. közös könyvtárban allusers\desktop, allusers\start menu és allusers\favourites.
5. a ui rögzítve van ''gizike'' csoportnál (ntuser.dat helyett gp ''don't save settings at exit'' elég?)
6. reg bejegyzések moddolása startup/login scriptben.
7. lokális gép és user policyk defaultra állítása.
8. bárki bármikor megküzdhet az ágacskáért.

várom a fentiekre a javaslatokat, ötleteket, megjegyzéseket. 100mbit hálózat, 50 gép, scsi raid szerver. elméletileg a profilok pár megásak az internet fileok nélkül. van-e már vkinek tapasztalata network driveon tárolt desktop és ilyenek ügyben?

www.lapanet.hu

(#259) Yom válasza moonman (#255) üzenetére

Yom
(senior tag)

koszi!

(#260) X-COM válasza Egon (#257) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

fsutil fsinfo ntfsinfo c:

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#261) Egon válasza X-COM (#260) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R:R:R Uram, az Ön tudása lenyűgöző, mint mindig...:R:R:R

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#262) Shalala

Shalala
(senior tag)

Sziasztok ide is beirom hatha gyorsabban jon valasz:

Windows alatt eppen drivert frissitettem mikor kifagyott, es igy mikor reseteltem a gepet tobbet nem volt hajlando betoltodni a windows. Ez meg nem is lenne problema, csak a sajat dokumentumaimat ntfs particion sajat hasznalatuva tettem, hogy mas ne tudja megnezni. Eleg fontos iratok vannak benne. Most ujratettem a windowst, de most en se tudok belepni az elozo dokumentum mappaimba.

Tudnatok mondani valami modszert amivel ki tudnam szedni belole a dokumentumaim

(#263) Bash válasza Shalala (#262) üzenetére

Bash
(VIP)
LOGOUT blog

http://bashtravel.com/

(#264) moonman válasza lapa (#258) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

1. roaming profilokról, hozzá kapcsolódó gp-beállításokról és folder redirection-ről

2. biztos scriptelhető, de én aztat nem vágom :)

3. nem egészen értem a kérdést. userprofilban beállítod, hogy hol legyen, azt csá, viszi magával a beállítást roamingoláskor.

4. ez sem egészen világos. ez legyen mindenkinek a mappája? szintén registry-ben állítható, bár nem látom sok értelmét, allusers desktop és startmenü amúgyis beépül user alá, szal látja, ami ott van.

5. gondolom elég, de én nálunk bepolicyztem a desktopot, azt állítson amit tud, nem börtön ez.

6. group policy szintén, van neki szép logon/logoff scripts és computer startup scripts része, ott beállíthatsz batchfájlt, amiben a reg.exe-vel mahinálhatsz.

7. Dcgpofix.exe 2003-hoz, 2000-hez Bővebben: link

jahogy lokális? gpedit.msc azt mindent beállítasz nem konfiguráltra. vagymi.
infó X-COM kollégától: lokális grouppolicy mappa törlése is jó lehet.
(system32\grouppolicy)

8. he?

roaming profillal annyi tapasztalatom van, hogy teljesen profin működik. :)

[Szerkesztve]

(#265) Shalala válasza Bash (#263) üzenetére

Shalala
(senior tag)

Koszi a linket!
Kozben sikerult is megoldani.
Szerencsere nem volt titkositva, csak sajat hasznalatba veve.

(#266) Lacza

Lacza
(őstag)

Kellene egy kis help:

Ujraraktam a winfost és korábban volt valami beállítási trükk hogy bootolás után ne kelljen várni 2 percet az internethez való csatlakozásra.
Valami olyasmi volt a lényege hogy ne keressen IP címet vagy ilyesmi.

Előre is kössz

Béláim!!! Gyúrunk vazze?

(#267) moonman válasza Lacza (#266) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#268) Lacza válasza moonman (#267) üzenetére

Lacza
(őstag)

Köszi

Béláim!!! Gyúrunk vazze?

(#269) kisho

kisho
(senior tag)

Ma vettem egy SATA vinyót a gépembe és mikor dolgoztatom akkor lefagy a gép teljesen.
Semmi hibaüzenet az eseménynaplóban és a smartban. Ketté lett partícionálva 40GB + a maradék ~120Gb. Eddig le volt tiltva jumperrel (hiszen csak PATA cuccok voltak) a SATA vezérlő, ma telepítettem fel az ASUS oldaláról a legutolsó (bár nem túl friss) driverrel. A SATA kábel vadiúj, a vinyó szintén (és teljes formázást csináltam a gyors helyett úgyhogy szvsz bad sector sincs)
Amire én gondolok mint hibalehetőség:
1. szar a SATA vezérlő (SI 1312) drivere (nem WHQL) Ehhez tud valaki jól működőt?
2. a SATA vezérlő BIOS-a szar (ezt hogy lehet frissíteni? az alaplap BIOSával együtt frissíti)
Az XP integrált SP2-es.

ui.: közvetlen fagyás után a sata biosa nem ismeri meg a vinyót és a win se indul el

[Szerkesztve]

(#270) kisho válasza kisho (#269) üzenetére

kisho
(senior tag)

Izé, Silicon Image Sil 3112A a SATA vezérlő típusa, elírtam az előbb.

(#271) moonman válasza kisho (#270) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

(#272) kisho válasza moonman (#271) üzenetére

kisho
(senior tag)

Megpróbáltam ezzel a fileal: 3112A_x86_win_idvr-12057.zip, de nem lehet feltelepíteni vele.

(#273) ivan23

ivan23
(újonc)

Magyar Windóz Utáló Egyesület

:D

[Szerkesztve]

(#274) X-COM válasza ivan23 (#273) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

jajdetökjó, ojannagyonjófevagy

(#275) kisho válasza kisho (#272) üzenetére

kisho
(senior tag)

Pardon, ezzel próbáltam: 3112A_x86_win_idvr-12057.zip
(Use this driver with the latest IDE BIOS to access non-RAID hard disk drives, CD-ROMs, CDRWs, DVD-ROMs, and DVD-RWs. Latest SiI3112 BIOS:4.2.50; Latest SiI3152 BIOS:4.3.47; )

(#276) kurcz

kurcz
(újonc)

Üdv. Mindenki!

A gépemen Win XP pro. op.rendsz., egy áramszünet hatására az újbóli nehézkes belépésem után egy új asztal beállítás fogadott (más háttér, kevesebb ikon stb.). Van e lehetőség visszatérnem az előző, már megszokott beállításomhoz?

Köszönettel!:B

(#277) chicken válasza kurcz (#276) üzenetére

chicken
(senior tag)

Indítsd újra és írd le, hogy mi történik (csökkentett mód felajánlása, stb).

mens sana in campari soda

(#278) kurcz válasza chicken (#277) üzenetére

kurcz
(újonc)

Áramszünet után csak csökkentett módban tudtam belépni, majd mivel szinte tele lett a c:/ meghajtóm ( pár mega) egy-két nagyobb állományt letöröltem, majd újra indulva a régi bejelentkezésen keresztül jutottam el az új asztal beállításhoz...
Köszi az érdeklődést!

(#279) moonman válasza kurcz (#278) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

rendszer-visszaállítás egy korábbi időpontra?

(#280) kurcz válasza moonman (#279) üzenetére

kurcz
(újonc)

Sajnos nem tudom, mert nincs egy visszaállítási pontom, csak a mai napot ajánlja fel...

(#281) lapa válasza moonman (#264) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

köszi a sokmindent, megnézam majd. a 8 a postás c. filmből gyütt csak nem raktam oda szmájlit. énisaszittem nem börtön, amíg csak sajtmajszoló egér meg ágacska volt, legalább sejtettem hol lehet a kurzor vége (hova kattintok vajon kérdés). aztán egyik gizikénél vmi olyan elborult kurzor van, hogy egy percig küzdöttem vele mire jó helyre kattintottam. ő meg gondolom röhögött milyen béna vagyok...

egyébként az ágacska és az egér már önmagában jól jellemzi gizikék számítógéphez való viszonyát: az egér vizuális megjelenítése segít az első pár hónapban a fura mozgást a képernyőn összekötni az igazi egér mozgatásával, az ágacska esetén (ez advanced már, level 2-es kurzor) pedig egyszerűen a ''bottal piszkálom a izét'' technika.

www.lapanet.hu

(#282) chicken válasza kurcz (#280) üzenetére

chicken
(senior tag)

Rendszervisszaállítás ki van kapcsolva direkt?

(#283) moonman válasza lapa (#281) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Te valami állatkertben dolgozol amúgy?

(#284) lapa válasza moonman (#283) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

olyasmi csak itt a veszélyesebb elemek nincsenek elkerítve meg nincs etetés. inkább olyan szafari jellegű.

www.lapanet.hu

(#285) Yom válasza moonman (#255) üzenetére

Yom
(senior tag)

most probaltam ki a progit, amit linkeltel. (eddig linux alatt voltam). a ''progi'' jo, de csak ext2 fs-t et latja. reiserfs-t nem. nincs ehhez vmi kiegeszito? esetleg olyan progi, ami reiserfs-t is tud irni/olvasni?

(#286) kisho

kisho
(senior tag)

Közben kiderült, hogy nem fagy le, csak megáll pár percre teljesen és ezt a hibaüzenet adja: ''Nem sikerült a késleltetett írás.''

(#287) moonman válasza kisho (#286) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát akkor kábelek megigazít, biosfrissítés, végső esetben write cache letiltása.
de lehet, hogy hibás a hdd.

(#288) kisho válasza moonman (#287) üzenetére

kisho
(senior tag)

Köszi a gyors reagálást, valószínűleg tényleg hibás, mert bios frissítést már próbáltam, a kábel meg vadiúj, próbáltam már újra rádugni is. A vinyó is új úgyhogy -> gar :((

(#289) flacika

flacika
(tag)

Hi!

A problémám a következő:
Kameráról akartam videót áttenni a gépre FireWire kábelen, a Windows Movie Maker-el át is nyomtam, csak annyi a baj, hogy hang nem megy át, csak kép.
Gondoltam feldobom a Premiere Pro-t, hát az meg el sem indul, indításkor ezt írja:
''Adobe Premiere Pro could not load any audio drivers. Please reinstall Adobe Premiere Pro and start again.''
Újraraktam 3-szor, de semmi, alaplap audio driver-t is újraraktam de semmi...
(eddig gond nélkül működött a dolog)

Mi lehet a gond? Mi sérülhetett meg az XP-ben?

(#290) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hello!
Bár nem teljesen ideillő talán a kérdés, de új topicot nem akartam nyitni:
Szóval van 3 partícióm a vinyómon, a 2.-nak a méretét meg akarom növelni a 3. rovására... Particion Magicet használnék. Szerintetek kell-e féltenem a 3.-on lévő adataimat, vagy teljes nyugalommal vágjak bele?

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#291) chicken válasza Szten Márs (#290) üzenetére

chicken
(senior tag)

én a helyedben backup nélkül nem vágnék bele ilyenbe.
nekem eddig háromból csak kétszer sikerült eddig, egyszer elbuktam.

jah, Bővebben: link :)

[Szerkesztve]

(#292) SPDeluxe1.0

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Azt vettem észre,hogy a WinKey+D nem mindig kompatibilis azzal,ha rányomok az Asztal megjelenítése ikonra,az ikonra kattintás végrehajtódika billentyűkombóval ellentétben. :U
Y?

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#293) brd válasza SPDeluxe1.0 (#292) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Az összes windowsnak van egy olyan hibája, hogy valamelyik módosítóbillentyű (CTRL, ALT, SHIFT) valamitől (nem jöttem még rá, hogy mitől) néha ''beragad'' (olyan, mintha le lenne nyomva), lehet, hogy ebbe futottál bele. Feltételezem, ilyenkor pl. a Wingomb+D helyett egy Wingomb+CTRL+D hajtódik végre.

One trend a day keeps the doctor away

(#294) moonman válasza brd (#293) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igen, ez a beragadó ctrl létező jelenség, bár én xpsp2 óta nem találkoztam vele.

(#295) Gregorius válasza brd (#293) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Vannak ilyen furcsaságok. A minap egy olyanba szaladtam bele, hogy az asztal megjelenítése ikon annyira eltűntette az asztalt, hogy végül se taskbar, se ikonok, se semmi, csak a tapéta látszott. Aztán CTRL-Esc-re visszajött, aminek ott kellett lennie.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#296) brd válasza moonman (#294) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha már itt vagy, lenne egy kérdésem: a winportálon található, Startgomb átnevező program Bővebben: link helyett ismersz olyan programot, ami az automatikusan elrejtődő tálcánál is működik?

One trend a day keeps the doctor away

(#297) SPDeluxe1.0 válasza brd (#293) üzenetére

SPDeluxe1.0
(fanatikus tag)

Akkor jelentkezik,ha pölö winamp alól az open file(s) ablak ki van nyitva.Ez csak egy példa,az összes open fájlz ablaknál működésképtelen a bill.komb,az ikon műxik. :)

"oh no the devil has a code for god mode!!!"

(#298) Jumbo

Jumbo
(kvázi-tag)

Hello!

Egy rajzprogram telepítése, és gép újraindítása után sorozatos kékhalál + újraindulás következett.. Csökkentett módban elindult, gondoltam a progi kavart be valamit le is installáltam. Ezután jött az igazi gond: Viking ktgvetés készítő progit nem tudom elindítani mert a következő üzenetet kapom:

C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz. Az alkalmazásból való kilépéshez kattintson a ''BEZÁRÁS'' gombra.

Mi a teendő ilyenkor?

Előre is köszi!

(#299) X-COM válasza Jumbo (#298) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

a windows\repair mappából másold át a system32-be az autoexec.nt/config.nt fájlokat

(#300) moonman válasza SPDeluxe1.0 (#297) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

na nekem pl tojik rá, mi van nyitva, mindig működik.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.