mér nem jó az ütemezett shutdown?
Sent from my Windows Phone

mér nem jó az ütemezett shutdown?

bios nem lett elállítva?

system restore, norton protected recycle bin, stb. esetleg.

Az újratelepítést értem, a másik konktrétabban? 
''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

nem újratelepítés, hanem rendszer-visszaállítás. a visszaállítási pontok foglalhatnak akár több gigát is.
norton: esetleg norton systemworks vagy valami van fent?

a windows felállása után nálam ezek a processek futnak:![[kép] [kép]](http://www.users.monornet.hu/gudella/taskman.gif)
Ebből van több amiről fogalmam sincs micsoda. Valyon vannak ebben még felesleges, kiírtható dolgok? Pl a devldr32.exe (ezt se tudom mi) korában nem volt ott, és nem találom hogy mi tölti be, nincs az automatikusan induló dolgok között. Más esetleg ami kikapcsolható hülyeség?

creative hangkártya-szoftver része.
teljesen rendben van ez, még kevésnek is mondható.
sok svchost fut, esetleg kinyírhatsz pár fölösleges szolgáltatást.

de én nem tettem fel semmilyen creative drivert, az xp alapból felismeri a LIVE!-ot, és egy ideig nem is volt ott.

''devldr32.exe'' is part of sound card software from Creative Technology.
From the newsgroup: Without devldr32.exe on four-speaker systems the rear speakers will not work.
The devldr32.exe belongs to the soundblaster drivers included with win xp.

öööö tééleg, rájöttem, hülye vagyok..
szóval az van, hogy akkor nem devldr32 az új jövevény, de korábban itt csak 15 volt nem 16
Mod:
jajó, rá is jöttem, nyomató telepítés->spoolsv nem szóltam
[Szerkesztve]

Csak nav 2005
''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

na nem tudom pontosan, hogy az csinálja-e. lomtáron nincs kis ''N'' ikon?
rendszer-visszaállítást ha kikapcsolod, majd bekapcsolod, törli a visszaállítási pontokat - nyerhetsz kis helyet.

Sziasztok!
Először is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Másodszor is:Sógorom kis srácának kellene megoldani,hogy bootoláskor ki tudja választani a win 98 és az xp közül,hogy melyiket akarja éppen használni.Egy vinyóra van felrakva mindkét op.rendszer,de induláskor nincs választási lehetőség.Kapásból az xp töltődik be.Van erre valami külön program?
Na ebben kérném a segitségeteket!
Köszike!

c:\boot.ini-t kell megszerkeszteni, fel kell venni egy plusz sort a másik rendszer elérési útjával.
pl:
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows=''Windows XP''
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\=''Windows 98''
[Szerkesztve]

nemszótam
[Szerkesztve]
mens sana in campari soda

lefuttattam egy registry fix nevű progit eszerint van 72 hibás registrybejegyzésem!
eddig nem volt semmi baja.tegnap kezdődött az egész rohadás! azota újratelepítettem az egész Xp-t.a registrykkel így is ugyan az a helyzet! mit lehet ilyenkor csinálni?egy csomó mindent telepíteni sem tudok!ki kell dobni a vinyót?
Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

mégegyszer lassabban...

tessék?
Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

1. nem biztos, hogy ami 72 bejegyzés nem tetszik neki, az feltétlen ''hibás''
2. ''az egész rohadás'' - ez a jelenség?
3. ''egy csomó mindent telepíteni sem tudok'' - ez miben nyilvánul meg, hibaüzenet, ilyesmi?

tegnap délután elkezdett szépen bególyózni a gépem!eleinte csak a direkt suonddal kapcsolatban írt ki hibajelzéseket,majd szépen eltünt a hang a gépről,újratelepítés ok ujraindítás megint szar ezutáá mar programokat sem tudtam telepíteni azzal a hibaüzenettel,hogy sérült a lemez,vagy vírusos a program/az sp2 telpítésekor is ezt írta ki/ majd ezután már aha a meghajtó tartalmát akartam megnézni/próbáltam a féléve gyűjtögetett fényképeimet megmenteni
/ tehát ha rákattintottam a meghajtó ikonjára akkor is lefagyott!ctrl+alt+del sem működött!ujrainditás után már a nod32 is fagyott!ezután újratelepítettem,de valami érdekes hibaüzenetet feldobott és elirányított a fixed-pc.com oldalra.ahol megvizsgálta a reg állományt,majd felajánlotta hogy 40$-os reg után helyreállítja a registryket!

Köszi moonman!
Bocsi,de ehhez én élég láma vagyok,viszont nem gyengeelméjű.
Ha lennél olyan rendes,és egy kicsit ''szájbarágósabban'' leírnád,nagyon megköszönném.
Hali!

ha az XP-n belenézel a c:\boot.ini fájlba az [operating systems] rész alatt láthatod az XP-hez tartozó sort, ami alapján betölti.
ha tegyük fel az XP sora a következő:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows=''Windows XP''
és ugye a Win98 ugyanazon a vinyón, de másik partíción van, akkor:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\=''Windows 98''
lesz a helyes.
boot.ini-ről előbb vedd le az írásvédett attribútumot, mert nem tudod menteni, sima jegyzettömbbel lehet szerkeszteni.
cikkek:
a boot.ini szerepe Bővebben: link
a boot.ini szerkesztése Bővebben: link
[Szerkesztve]

''majd szépen eltünt a hang a gépről,újratelepítés ok ujraindítás megint szar''
ööö.. a hangot vagy a win xp-t telepítetted újra? A ''megint szar'' az pontosan hogy nézett ki? ebből nem tudni, milyen sorrendben végezted a telepítéseket, miket akartál felrakni, nézted a képeid rögtön win install után és már rögtön nem voltak meg vagy hogy? utána jöttek a programok? Az sp2 telepítése az hogyan történt, windowsupdate?

bekajáltál valami jókis spyware cuccot. restart csökkentett módban és kegyetlen vírus majd spyware-irtás.

Lomtáron nincs N ikon...
Kikapcsoltam a rendszer-visszaállítást, kb 1GB-al több hely lett, de még így is hiányzik több mint 1 GB

\windows\temp
\documents and settings\felhasználónév\local settings\temp
\documents and settings\felhasználónév\local settings\temporary internet files
itt lehet még sok szar.

először a hangot telepítettem,de mindig kiirte a direct sound hibát ezután folyamatosan sz@rt be minden!kb egy éve semmi gond nem volt semmilyen alkalmazással,és most egyik percről a másikra minden befosott?bios frissítés miatt lehet.mert tegnap azt frissitettem!

a nod szerint nincs virus.akkor viszont letöltök valami spyirtót!spysweeper az jó?

Ezeket az alapdolgokat én is ismerem...
A gond az hogy valami ''láthatatlan'' dolog foglalja a helyet, mert ha mindent kijelölök, a tulajdonságoknál kevesebbet ír ki mint a ténylegesen lefoglalt terület.

Az energiagazdálkodási lehetőségek tulajdonságai ablakból vmi kiirtotta a hibernálás fület. Hogyan lehet visszavarázsolni és mi okozhatta ezt? Remélem tudtok segíteni, mert nagyon nem szeretném újratelepíteni az XP-t. Előre is köszönöm a segítséget. 
[Szerkesztve]

#102 amúgy telepítettél valamit mostanában?

mennyivel kb?
monnyuk system volume information-t ilyenkor nem számolja bele.

sztm videókártya-drivert rakd újra vagy másik verziót belőle

mik azok az exploit-ok?

Teljes méret : 4,87GB
Szabad terület: 1,11GB
Ha mindent kijelölök: 2,5GB-ot lát
Tehát még 1,3GB kellene

hibernálás engedélyezve van?

ez kicsit lol de belinkelem Bővebben: link

Köszönöm a tippeket, de sajnos a driver újratelepítés és a verziócsere sem segített, a hibernálás pedíg nincs bekapcsolva -most szeretném megtenni- de nincs meg az fül ahol bekapcsolhatnám.

Ahha 
Itt nyertem fél gigát. Mán csak 600MB kell

ez egy notebook?

BIOSban APM, ACPI támogatás nem lett kikapcsolva? Bár asszem ez csak telepítéskor érdekes. Tényleg, miket installáltál, nyúltá-e hardverhez, BIOShoz, vagy teljesen normál használat során ''tűnt el'' a fül?

Új XP települt és az általában használt programokat sorra feltelepítettem, de nem tudom melyik miatt sérült a lelkivilága.

chipset drivert esetleg tedd újra.

jjjaaahogy új xp..
akkor chipset driver sztm is

Hi!Szeretnék feltenni pár kérdést.
Az egyik, hogy van-e valami teljesítménybeli különbség a defrag.exe és a dfrg.msc között vagy csak annyi, hogy az egyik grafikus a másik pedig parancssoros?
A másik az, hogy ha csinálok egy automatikus rendszervisszaállítási lemezt+egy biztonsági mentést a rendszerpartícióról és ne talántán le kell formáznom a C-t akkor ezekkel egy az egyben visszatudom állítani a rendszert?
Vagyis elöszőr megcsinálom a rendszervisszaállítást(ez pontosan mit csinál, mert a súgó csak annyit mond, hogy valami alap windowst rak fel, de ez mégis mit tartalmaz) majd felnyomom a biztonsági másolatot registryvel mindennel együtt, akkor tök ugyanaz lesz mint a régi vagy azért vesztek adatokat?
S még arra is kiváncsi lennék, hogy ha felmászik valami vírus vagy spyware a gépemre akkor azokat a partíciókat is fertőzi amikhez nincs címke vagy mivel azokat konkrétan nem látni ezek sem férnek hozzá?
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

defrag: ugyanaz
ha a system restore-ra gondolsz, az csak pár módosulást ment, komplett rendszer-helyreállításra nem alkalmas. ntbackup már inkább, de ez sem az a kifejezett ultimate megoldás. ha tutira akarsz menni, válassz egy megfelelő pillanatot, amikor úgy érzed klappol a rendszer és ghost.
betűjel nélkül elérhetetlen, szal szerintem úgy védve van. viszont Te sem tudod használni.

Köszi moonman a segítséget 
Azt a 600MB még le lehet vadászni?
[Szerkesztve]

Nem a rendszer visszaállításra gondolok(ha jól láttam pár hozzászólással ezelőtt akkor a system restore ezt jelenti).Ntbackup mit jelent és hol található s a ghostolást hol tudom megtenni?
Ha tudod a magyar nevüket légyszi azt ird, mert azért nem értem, én a Biztonsági mentés lehetőségre gondoltam a Kellékek-Rendszereszközökben.Az a ghostolás?
Cimke nélkül nem érném el, de azt bármikor tudok neki adni s azon tárolnám a backupokat igy biztonságban lenne.Ha nem indulna a rendszer akkor meg ott van a Partition magic boot disk ha jól emlékszem ott is megvan a label lehetőség.
Tényleg a Windows Boot Disk-ről betöltött javítókonzolnál nem lehet címkézni?
"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"