Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) moonman válasza mahatma (#98) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mér nem jó az ütemezett shutdown?

Sent from my Windows Phone

(#102) moonman válasza Oko (#99) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

bios nem lett elállítva?

(#103) moonman válasza pbalu (#100) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

system restore, norton protected recycle bin, stb. esetleg.

(#104) pbalu válasza moonman (#103) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Az újratelepítést értem, a másik konktrétabban? :B

''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

(#105) moonman válasza pbalu (#104) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem újratelepítés, hanem rendszer-visszaállítás. a visszaállítási pontok foglalhatnak akár több gigát is.
norton: esetleg norton systemworks vagy valami van fent?

(#106) _Gudella

_Gudella
(őstag)

a windows felállása után nálam ezek a processek futnak:
[kép]

Ebből van több amiről fogalmam sincs micsoda. Valyon vannak ebben még felesleges, kiírtható dolgok? Pl a devldr32.exe (ezt se tudom mi) korában nem volt ott, és nem találom hogy mi tölti be, nincs az automatikusan induló dolgok között. Más esetleg ami kikapcsolható hülyeség?

(#107) moonman válasza _Gudella (#106) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

creative hangkártya-szoftver része.

teljesen rendben van ez, még kevésnek is mondható.
sok svchost fut, esetleg kinyírhatsz pár fölösleges szolgáltatást.

(#108) _Gudella válasza moonman (#107) üzenetére

_Gudella
(őstag)

de én nem tettem fel semmilyen creative drivert, az xp alapból felismeri a LIVE!-ot, és egy ideig nem is volt ott.

(#109) moonman válasza _Gudella (#108) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

''devldr32.exe'' is part of sound card software from Creative Technology.

From the newsgroup: Without devldr32.exe on four-speaker systems the rear speakers will not work.

The devldr32.exe belongs to the soundblaster drivers included with win xp.

(#110) _Gudella válasza moonman (#109) üzenetére

_Gudella
(őstag)

öööö tééleg, rájöttem, hülye vagyok..

szóval az van, hogy akkor nem devldr32 az új jövevény, de korábban itt csak 15 volt nem 16

Mod:
jajó, rá is jöttem, nyomató telepítés->spoolsv nem szóltam

[Szerkesztve]

(#111) pbalu válasza moonman (#105) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Csak nav 2005

''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''

(#112) moonman válasza pbalu (#111) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

na nem tudom pontosan, hogy az csinálja-e. lomtáron nincs kis ''N'' ikon?

rendszer-visszaállítást ha kikapcsolod, majd bekapcsolod, törli a visszaállítási pontokat - nyerhetsz kis helyet.

(#113) odél

odél
(újonc)

Sziasztok!
Először is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek!
Másodszor is:Sógorom kis srácának kellene megoldani,hogy bootoláskor ki tudja választani a win 98 és az xp közül,hogy melyiket akarja éppen használni.Egy vinyóra van felrakva mindkét op.rendszer,de induláskor nincs választási lehetőség.Kapásból az xp töltődik be.Van erre valami külön program?
Na ebben kérném a segitségeteket!
Köszike!

(#114) moonman válasza odél (#113) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

c:\boot.ini-t kell megszerkeszteni, fel kell venni egy plusz sort a másik rendszer elérési útjával.
pl:

[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows=''Windows XP''
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\=''Windows 98''

[Szerkesztve]

(#115) chicken válasza moonman (#114) üzenetére

chicken
(senior tag)

nemszótam:)

[Szerkesztve]

mens sana in campari soda

(#116) ReDPiTTY

ReDPiTTY
(tag)

lefuttattam egy registry fix nevű progit eszerint van 72 hibás registrybejegyzésem!
eddig nem volt semmi baja.tegnap kezdődött az egész rohadás! azota újratelepítettem az egész Xp-t.a registrykkel így is ugyan az a helyzet! mit lehet ilyenkor csinálni?egy csomó mindent telepíteni sem tudok!ki kell dobni a vinyót?:O

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#117) moonman válasza ReDPiTTY (#116) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mégegyszer lassabban...

(#118) ReDPiTTY válasza moonman (#117) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

tessék?

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#119) chicken válasza ReDPiTTY (#118) üzenetére

chicken
(senior tag)

1. nem biztos, hogy ami 72 bejegyzés nem tetszik neki, az feltétlen ''hibás''
2. ''az egész rohadás'' - ez a jelenség?
3. ''egy csomó mindent telepíteni sem tudok'' - ez miben nyilvánul meg, hibaüzenet, ilyesmi?

(#120) ReDPiTTY válasza chicken (#119) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

tegnap délután elkezdett szépen bególyózni a gépem!eleinte csak a direkt suonddal kapcsolatban írt ki hibajelzéseket,majd szépen eltünt a hang a gépről,újratelepítés ok ujraindítás megint szar ezutáá mar programokat sem tudtam telepíteni azzal a hibaüzenettel,hogy sérült a lemez,vagy vírusos a program/az sp2 telpítésekor is ezt írta ki/ majd ezután már aha a meghajtó tartalmát akartam megnézni/próbáltam a féléve gyűjtögetett fényképeimet megmenteni:O/ tehát ha rákattintottam a meghajtó ikonjára akkor is lefagyott!ctrl+alt+del sem működött!ujrainditás után már a nod32 is fagyott!ezután újratelepítettem,de valami érdekes hibaüzenetet feldobott és elirányított a fixed-pc.com oldalra.ahol megvizsgálta a reg állományt,majd felajánlotta hogy 40$-os reg után helyreállítja a registryket!

(#121) odél

odél
(újonc)

Köszi moonman!
Bocsi,de ehhez én élég láma vagyok,viszont nem gyengeelméjű.
Ha lennél olyan rendes,és egy kicsit ''szájbarágósabban'' leírnád,nagyon megköszönném.
Hali!

(#122) moonman válasza odél (#121) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha az XP-n belenézel a c:\boot.ini fájlba az [operating systems] rész alatt láthatod az XP-hez tartozó sort, ami alapján betölti.

ha tegyük fel az XP sora a következő:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\windows=''Windows XP''
és ugye a Win98 ugyanazon a vinyón, de másik partíción van, akkor:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\=''Windows 98''
lesz a helyes.

boot.ini-ről előbb vedd le az írásvédett attribútumot, mert nem tudod menteni, sima jegyzettömbbel lehet szerkeszteni.

cikkek:
a boot.ini szerepe Bővebben: link
a boot.ini szerkesztése Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#123) chicken válasza ReDPiTTY (#120) üzenetére

chicken
(senior tag)

''majd szépen eltünt a hang a gépről,újratelepítés ok ujraindítás megint szar''
ööö.. a hangot vagy a win xp-t telepítetted újra? A ''megint szar'' az pontosan hogy nézett ki? ebből nem tudni, milyen sorrendben végezted a telepítéseket, miket akartál felrakni, nézted a képeid rögtön win install után és már rögtön nem voltak meg vagy hogy? utána jöttek a programok? Az sp2 telepítése az hogyan történt, windowsupdate?

(#124) moonman válasza ReDPiTTY (#120) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

bekajáltál valami jókis spyware cuccot. restart csökkentett módban és kegyetlen vírus majd spyware-irtás.

(#125) pbalu válasza moonman (#112) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Lomtáron nincs N ikon...
Kikapcsoltam a rendszer-visszaállítást, kb 1GB-al több hely lett, de még így is hiányzik több mint 1 GB:(

(#126) moonman válasza pbalu (#125) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

\windows\temp
\documents and settings\felhasználónév\local settings\temp
\documents and settings\felhasználónév\local settings\temporary internet files

itt lehet még sok szar.

(#127) ReDPiTTY válasza chicken (#123) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

először a hangot telepítettem,de mindig kiirte a direct sound hibát ezután folyamatosan sz@rt be minden!kb egy éve semmi gond nem volt semmilyen alkalmazással,és most egyik percről a másikra minden befosott?bios frissítés miatt lehet.mert tegnap azt frissitettem!

(#128) ReDPiTTY válasza moonman (#124) üzenetére

ReDPiTTY
(tag)

a nod szerint nincs virus.akkor viszont letöltök valami spyirtót!spysweeper az jó?

(#129) pbalu válasza moonman (#126) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Ezeket az alapdolgokat én is ismerem...
A gond az hogy valami ''láthatatlan'' dolog foglalja a helyet, mert ha mindent kijelölök, a tulajdonságoknál kevesebbet ír ki mint a ténylegesen lefoglalt terület.

(#130) Oko

Oko
(újonc)

Az energiagazdálkodási lehetőségek tulajdonságai ablakból vmi kiirtotta a hibernálás fület. Hogyan lehet visszavarázsolni és mi okozhatta ezt? Remélem tudtok segíteni, mert nagyon nem szeretném újratelepíteni az XP-t. Előre is köszönöm a segítséget. :F

[Szerkesztve]

(#131) moonman válasza Oko (#130) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

#102 amúgy telepítettél valamit mostanában?

(#132) moonman válasza pbalu (#129) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

mennyivel kb?
monnyuk system volume information-t ilyenkor nem számolja bele.

(#133) chicken válasza Oko (#130) üzenetére

chicken
(senior tag)

sztm videókártya-drivert rakd újra vagy másik verziót belőle

(#134) ReDPiTTY

ReDPiTTY
(tag)

mik azok az exploit-ok?

(#135) pbalu válasza moonman (#132) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Teljes méret : 4,87GB
Szabad terület: 1,11GB

Ha mindent kijelölök: 2,5GB-ot lát
Tehát még 1,3GB kellene

(#136) moonman válasza pbalu (#135) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hibernálás engedélyezve van?

(#137) chicken válasza ReDPiTTY (#134) üzenetére

chicken
(senior tag)

ez kicsit lol de belinkelem Bővebben: link

(#138) Oko

Oko
(újonc)

Köszönöm a tippeket, de sajnos a driver újratelepítés és a verziócsere sem segített, a hibernálás pedíg nincs bekapcsolva -most szeretném megtenni- de nincs meg az fül ahol bekapcsolhatnám.

(#139) pbalu válasza moonman (#136) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Ahha :DDD
Itt nyertem fél gigát. Mán csak 600MB kell

(#140) chicken válasza Oko (#138) üzenetére

chicken
(senior tag)

ez egy notebook?

(#141) Oko

Oko
(újonc)

Asztali gép.

(#142) odél

odél
(újonc)

Kössz moonman!
Nagyon rendes Tőled!

(#143) chicken válasza Oko (#141) üzenetére

chicken
(senior tag)

BIOSban APM, ACPI támogatás nem lett kikapcsolva? Bár asszem ez csak telepítéskor érdekes. Tényleg, miket installáltál, nyúltá-e hardverhez, BIOShoz, vagy teljesen normál használat során ''tűnt el'' a fül?

(#144) Oko válasza chicken (#143) üzenetére

Oko
(újonc)

Új XP települt és az általában használt programokat sorra feltelepítettem, de nem tudom melyik miatt sérült a lelkivilága.

(#145) moonman válasza Oko (#144) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

chipset drivert esetleg tedd újra.

(#146) chicken válasza Oko (#144) üzenetére

chicken
(senior tag)

jjjaaahogy új xp..
akkor chipset driver sztm is

(#147) birno

birno
(őstag)

Hi!Szeretnék feltenni pár kérdést.
Az egyik, hogy van-e valami teljesítménybeli különbség a defrag.exe és a dfrg.msc között vagy csak annyi, hogy az egyik grafikus a másik pedig parancssoros?
A másik az, hogy ha csinálok egy automatikus rendszervisszaállítási lemezt+egy biztonsági mentést a rendszerpartícióról és ne talántán le kell formáznom a C-t akkor ezekkel egy az egyben visszatudom állítani a rendszert?
Vagyis elöszőr megcsinálom a rendszervisszaállítást(ez pontosan mit csinál, mert a súgó csak annyit mond, hogy valami alap windowst rak fel, de ez mégis mit tartalmaz) majd felnyomom a biztonsági másolatot registryvel mindennel együtt, akkor tök ugyanaz lesz mint a régi vagy azért vesztek adatokat?
S még arra is kiváncsi lennék, hogy ha felmászik valami vírus vagy spyware a gépemre akkor azokat a partíciókat is fertőzi amikhez nincs címke vagy mivel azokat konkrétan nem látni ezek sem férnek hozzá?

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#148) moonman válasza birno (#147) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

defrag: ugyanaz

ha a system restore-ra gondolsz, az csak pár módosulást ment, komplett rendszer-helyreállításra nem alkalmas. ntbackup már inkább, de ez sem az a kifejezett ultimate megoldás. ha tutira akarsz menni, válassz egy megfelelő pillanatot, amikor úgy érzed klappol a rendszer és ghost.

betűjel nélkül elérhetetlen, szal szerintem úgy védve van. viszont Te sem tudod használni.

(#149) pbalu válasza pbalu (#139) üzenetére

pbalu
(fanatikus tag)

Köszi moonman a segítséget :))
Azt a 600MB még le lehet vadászni?

[Szerkesztve]

(#150) birno válasza moonman (#148) üzenetére

birno
(őstag)

Nem a rendszer visszaállításra gondolok(ha jól láttam pár hozzászólással ezelőtt akkor a system restore ezt jelenti).Ntbackup mit jelent és hol található s a ghostolást hol tudom megtenni?
Ha tudod a magyar nevüket légyszi azt ird, mert azért nem értem, én a Biztonsági mentés lehetőségre gondoltam a Kellékek-Rendszereszközökben.Az a ghostolás?
Cimke nélkül nem érném el, de azt bármikor tudok neki adni s azon tárolnám a backupokat igy biztonságban lenne.Ha nem indulna a rendszer akkor meg ott van a Partition magic boot disk ha jól emlékszem ott is megvan a label lehetőség.
Tényleg a Windows Boot Disk-ről betöltött javítókonzolnál nem lehet címkézni?

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.