THX
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

THX
''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

hali! Lehet, hogy már elhangzott valahol, de sajnos nincs időm mindent részletesen elolvasni, ugyhogy ne anyázzatok plz.
Szóval az érdekelne engem, hogy hogyan lehet a helyi hálózati kapcsolatot kivenni a talonból, hiszen nekem az nincs viszont internetem van. Az xp meg a hálókártya installjánál automatikusan telepít valamit ezzel kapcsolatban, aminek az az eredménye, hogy kb fél perccel tovább bootol a cuccos, mert keresi a nemlétező helyi hálózatot.
Ha valaki tud segíteni megköszönném!
üdv

távolítsd el a pipát a tcpip protokoll elől (ha ott jársz akkor akár a fájl és nyomtatómegosztás és microsoft network klienst el is távolíthatod)
vagy állíts be fix ip címet
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

nem használok képernyővédőt, mer hülyeség, de beállítottam x perces késleltetést az energiagazdálkodásnál. viszont kikapcsolni se szoktam a gépet, csak str-be küldöm.
a baj az, hogy a legközelebbi élesztés után már nem emléxik erre a monitorkikapcsolós beállításra. mit lehet kezdeni vele? 

regedit és nézd meg, hogy a HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\PowerCfg kulcsra megvan-e a megfelelő engedélyed.
Sent from my Windows Phone

ellenőriztem. mint rendszergazda és mint felhasználó is teljeskörű a hozzáférésem.
[Szerkesztve]

hát esetleg megpróbálkoznék legfrissebb vga/monitor meghajtóval
ill. csekkolnám, hogy vga driver-nek nincs é valami ilyen beállítása
Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

az az érdekes, hogy van időszak, amikor elég jól bírja és a beállítás több ki-be kapcsolgatást (str) kibír (kivéve resetet, mert akkor ugye alapból helyreáll), de egyszercsak elfelejti. btw. driverben nincs ilyen lehetőség.

thx, remélem segíteni fog a ''depipálás''
üdv

Sziasztok!
Lassúnak találom a lemezműveleteket az XP-m alatt, annak ellenére, hogy külön vinyón van a rendszer és a swap fájl. Az egész úgy néz ki, hogy az elsődleges lemezmeghajtón van a két vinyó egy 80 eres kábelen. Swap fájl csak a másodikon van, és annak méretét a rendszer kezeli. Mindegyik meghajtó udma 5 módban fut (ata100). Rendszeresen töredezettségmentesítek.
Ennek ellenére lassúak a töltések. Tudnátok tippeket adni, mivel lehetne ezen segíteni?
Előre is thx!

majdnem pont ez a problémám, úgyhogy hajrá!!

milyen csippszett, milyen driver?
okoskodjunk együtt, hátha menni fog.

KT333-as chipset.
A két vinyó: Seagate 80GB ATA133 ill. Hitachi 160 GB ATA133 8MB cache

rencert visszafogja, ha másolgatsz?
mindkét irányban hülyéskedik?
mocskosul idegesít, mert már 3adszorra raktam újra xp-t, de semmi javulás.
[Szerkesztve]

Igen, visszafogja! Mondjuk ezen még nem is nagyon akadok fenn.
Amikor beraktam a Hitachi vinyót a rendszerbe, akkor egy enyhe gyorsulást éreztem, de azóta mintha még lassabb lenne...
Most próbáltam új töredezettség mentesítőket, registry cleanereket. Lehet hogy egy VIA4in1 frissítés kéne, meg esetleg felnézni a gyártók honlapjára?

én is próbáltam norton diskdoktorral, drivespeedel, de semmi. fogtam a drágát, és partíciót töröltem, újra raktam, nem gyors formázással, de ugyanolyan xar. de nekem csak akkor, ha arra másolok. ugyanazt a fájlt visszamásolni már rendesen másolja. foggalmam nincs mi lehet a baja.
én a nforce2es driverek közül felraktam az origit, meg a legújabbat, de mindkettőnél ugyanezt csinálta. tehát valószínűleg azt kitehetem. Gondoltam arra is, hogy nekem a dvdíróval egy ágon van, tehát elvileg az is lassítja, de hogy ennyire...
maxtor a drága, levettem hozzá a powermaxot, de az meg el sem indul. mittoménmilyen hibaüzenettel
lehet az probléma, hogy a jumper cable selectre van állítva mindkét eszköznél? (mármint a vinyó-dvdíró párosnál) én már erre is gondoltam. szerinted?

Nem hinném, viszont ha jól tudom, akkor egy ide kábelen a lassabbik eszköz sebességén működik mindegyik meghajtó. Tehát sztem néz meg az eszközkezelőben milyen módban fut a kérdéses vinyód.

az ágon a vinyó udma 5, a dvd íro udma2 asszem. de 1000 kb6s alatt?
meg úgy belassul, hogy agy c64es is gyorsabb lenne? (egy feladatváltás kb 15 másodperc ilyenkor
)

egy 700mbos filmet elkezd másolni 30.000 kb6s sebességgel, majd 10%-hoz érve már 2400on van. 

próbáld meg eltávolítani az írót a rendszerből és teszteld úgy...

egy próbát megér. vajon elég ha a windózban tiltom le?

nem hinném. én a helyedben lehúznám a kábelt róla.

macerás. és ha a biosból irtom ki? (egyébként eszközkezelőből tiltva semmi eredmény)
5 perc és bekk.
[Szerkesztve]

próbáld meg a biosból. vsz jó lesz úgy is...
basszus az eszközkezelőben az elsődleges és másodlagos IDE csatornánál az illesztőprogramnál Microsoftos drivert ír! nem a VIA-sat kéne használnia?
[Szerkesztve]

ugyanojan xar.
a vinyóról visszamásolva ugyanazt megy gyorsan. nem lehet kábel-gond?

nekem is a microsoftot írja.
méghozzá az sp2-es
szerintem ez lesz a hunyó, mert mióta sp2-t használok, azóta szarakodik. de akkor vissz miért jó?
még csak vissza sem tudom állítani, mert állítólag nem készült róla biztonsági másolat. akkor mi a tökömet menteget az sp2 feltelepítésekor 10 percig?
[Szerkesztve]

hmm sp2 lenne? felrakom a via driverét újra.
egyébként láttam ilyen másolással kapcsolatos topicokat itt, nézz körül.
brb

Feltettem, de most is microsoftot ír ki a drivernél...

jahh biztos ígykell, hogy legyen.

Van egy olyan aprócska gondom, hogy a gép bekapcsolásakor rá kell kattintanom a felhasználói fiókra. Korábban nem volt az ott, egyetlen fiók volt, rendszergazdai jogosultsággal. Már nem tudom, mit kavartam, de a lényeg, hogy most ha benyomom a gépet, akkor a kiskacsa fogad, nem pedig az asztal. Szeretném ezt visszacsinálni. Felhasználói fiókoknál néztem, semmi ilyenre vonatkozó.
Ötletek?

.net framework-öt telepítettél? felhasználói fiókoknál pipáld ki, hogy ''a számítógép használatához felhasználónév jelszó szükséges''
(#533) Árnymester válasza wildrain (#531) üzenetére

Vezérlőpult/Felhasználói fiókok/A felhasználók ki- és bejelentkezési módjának megváltoztatása itt kell kivenni a pipát az üdvözlőképernyő elől.
Ennek hatására visszaáll a hagyományos bejelentkezés.
Majd:
1. A Registry Editorral nyisd meg a
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon nevű kulcsot.
2. Hozd létre vagy változtasd meg az AutoAdminLogon nevű, string típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.
3. Hozd létre vagy változtasd meg az DefaultUserName nevű, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt felhasználói nevet megadva.
4. Hozd létre vagy változtasd meg az DefaultPassword nevű, string típusú bejegyzést, értékként a kívánt jelszót megadva.(ha nincs jelszó, nem adsz meg semmit.)
Ha minden igaz, akkor TweakUI-is meg lehet ezt tenni.
The Trouth Is Out There... Follow The White Rabbit! Teakwondo, Aikido, Jiujitsu - önálló életet élnek, én csak a hordozó vagyok...

Telepítettem .netet, de szerintem ez nem azután jött elő. Amúgy nincs jelszó se, csak kattintani kell. Na majd ha hazaérek, azért kipróbálom. Hol is van ez pontosabban?

az pedig csinál egy ''asp.net'' felhasználót ezért kezdett el jelszót kérni. ezt a usert le is tilthatod, ha nem használod.
start futtatásba ''control userpasswords2'' és ott a pipa.
(#536) wildrain válasza Árnymester (#533) üzenetére

Tyű, köszi, ezt is majd meglesem. 

De mondom, nem kér jelszót. Van egy fiók, amire rákattintok, és annyi, megy tovább.

jó hát nem jelszót, de kiiktatta az automatikus bejelentkezést mivel több felhasználó lett, na 
(#539) Árnymester válasza wildrain (#537) üzenetére

Bocs az okoskodásért, de alapból több fiók is van: Rendszergazda, Segítségnyújtó, Vendég. Ha telepítésnél megadsz felhasználót, és nem adsz hozzá jelszót, akkor ez a fiók automatikusan jelentkezik be. Ha üdvözlőképernyőt kérsz, akkor is csak a saját fiókod jön be. Vannak olyan alkalmazások, amelyek alapból feltételezik a felhazsnáló megadásának szükségességét, így meg is változtatják az automatikus bejelentkezést. Oder was...
The Trouth Is Out There... Follow The White Rabbit! Teakwondo, Aikido, Jiujitsu - önálló életet élnek, én csak a hordozó vagyok...

De na, nincs több felhasználó, csak egy, ami eddig volt, na.
De mindegy, majd ha hazaértem, meglesem azért ezt is.

Hát ennyire lökött lennék??
Nekem nagyon úgy rémlik, hogy csak egy ikon van, amire rákattinthatnék. Arra rányomok, és jelszót se kér, csak egyszerre asztal.
Tény, hogy a felhasználói fiókokban több fiók is van, de a bejelentkezéskor csak egy jelenik meg, úgy emlékszem.

.net felhasználó, rendszergazda és vendég alapértelmezésben nem jelennek meg az üdvözlőképernyőn.

Hi!
Volna egy apró, ámde annál bosszantóbb gondom. Az XP SP2-nél DOS ablakban nem minden billentyűm működik, például megszoktam, hogy a < és > az Alt+Í, Y-nal érhető el, de ott nem működik az Alt+Í, csak az Alt+M; meg a * sem az Alt+kötőjel-re műxik, csak a numerikus padon tudom behozni (ami nem egyszerű, ti. ez egy laptop
) Meg még néhány megszokott kombinációt nem hajlandó bevenni. A furi, hogy a cmd promptban okés minden, de ha behívom pl. az edit-et, vagy az rhide-ot, vagy a tpascal IDE-t, akkor egyből kampec.
És plz ne gyertek azzal, h. szokjam meg az új kiosztást DOS alatt, vagy ne használjam a DOS-t... 
Nos, vki vmit tud erre? 

1. XP alatt nincs olyan, hogy DOS
2. ez van, billentyűkombinációnak veszi (legalábbis nálam) ahogy megnyomom az alt-ot menüt ad.

1. Tudom, de így nevezem 
2.
Báár, lehet, hogy az IDE-ben be lehet vhol állítani, mint anno a NC, DN, VC és tsai-ban, hogy Alt ne válassza ki a menüt... 
Köcce azért, és ha vki mégis tud vmit, szívesen várom 
Riszpekt

Otthoni gépemen utólag hogyan tudom lecsekkolni utólag hogy aznap milyen progi volt elindítva és meddig ment és mikor volt bekepcsolva a gép stb?
A kisebbség is számíít, teszkó.

hát hogy milyen progi meddig azt sehogy. a rendszerfutást pedig Bővebben: link -ból a psuptime progival nézheted meg. eseménynaplóból veszi az infókat.
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Réges régen Windows 3.1 alatt létezett egy program ami figyelte az internet kapcsolatot és valamennyi letöltésre került file-t - beleértve a Temp-be lementett htm-eket is naplózta és miután lekapcsolódtál a netről, meg tudtad nézni, hogy mi minden töltődött le az adott netkapcsolat alatt. Azok a file-ok is feljegyzésre kerültek amiket készakarva töltöttél le és azok is amik egy oldal letöltése kapcsán autómatikusan jöttek le.
Sajnos a program nevére nem emlékszem. Nem tud valaki hasonló alkalmazást Xp alá? 

A Windows2003 Server-hez a Mikulás meghozta az SP1-et.
Az ''$NtServicePackUninstall$'' vagy valami ilyesmi nevű könyvtárban tárolja a windows a régi file-okat. Ezt le szabad törölni? kb.: 450 MB 
''A szíved szabad! Légy bátor és kövess!''