Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) Elrood

Elrood
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy lehet előhívni a WinXP prof. cdíró progiját? (Ha van ilyen egyáltalán)

Konkrétan: Valaki, ki akar írni audiót cdre, és ki szeretné szedni a trackok közötti 1mp szünetet.

''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''

(#202) zsebi

zsebi
(újonc)

Hali, új beszálló vagyok! olyan segítségre lenne szükségem, hogy: batch fájlból win xp-t vagy win2k-t kellene lekapcsolni, vagy újra indítani!

(#203) zsebi válasza dpe8 (#181) üzenetére

zsebi
(újonc)

letörölte egy lakó az autoexec.ntt és lehet, hogy a config.nt-t is a windows\system32 könyvtárból. ezzel már találkoztam.

(#204) X-COM válasza zsebi (#202) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

xp féle shutdown.exe, vagy a sysinternals féle psshutdown

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#205) X-COM válasza Elrood (#201) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

sehogy nem tod előhívni, elég egyszerű az xp beépített cd írója

Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom

(#206) X-COM válasza amargo (#200) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

elég zavaros nekem, környezet sincs leírva.

de domain környezetben a group policy alkalmazása a jó megoldás.

ha nincs domain, akkor ezt ''alapból'' nem igazán tudod megfelelően megoldani.

(#207) amargo válasza X-COM (#206) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

win xp, domain van.
én arra gondoltam a tálca eltüntetésére, hogy az explolert nem töltjük be, akkor elvileg nem lesz.

viszont a ctrl+alt+del re mi a megoldás?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#208) X-COM válasza amargo (#207) üzenetére

X-COM
(PH! nagyúr)

az explorer betöltése, vagy nem betöltése gépfüggő, s nem felhasználófüggő.

a ctrlaltdel kombináció legjobb tudomásom szerint nem kiiktatható

(#209) loszerafin válasza X-COM (#199) üzenetére

loszerafin
(senior tag)
LOGOUT blog

Elolvastam az m$ weboldalán az erre vonatkozó részt, azt írják, 10 alkalommal lehet ilyen licence-t igényelni. Igényeltem, most lejátssza a fájlokat.

(#210) moonman válasza X-COM (#208) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ctrl+alt+del-nél max a feladatkezelő, kijelentkezés, jelszó megvált., zárolás gombokat lehet letiltogatni.

a tálcát viszont apróra lehet konfigurálni, szinte mindent be lehet állítani.
én egy publikus internet-terminált állítottam be a segítségével, gép automatikusan bejelentkezik, se tálca se semmi, csak nyílik egy internet explorer, bezárni sem lehet, max kijelentkezni. ennyi. kb mint, az aluljárókban a bkv-s terminálok :)

[Szerkesztve]

Sent from my Windows Phone

(#211) amargo válasza moonman (#210) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

no ezt, hogyan? :)
itt is terminál ként üzemelnének..
ezt hogy lehet beállítani? valami leírásod van?
pont ezek kellenek amiket írtál, hogy meglehet.
amargo

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#212) moonman válasza amargo (#211) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

domain controlleren a gép fiókját és a usert amivel belép beteszed egy külön konténerbe, és belinkelsz alá egy új group policy objektumot, majd megeditálod jól.
a desktop-letiltogatás a ''user configuration/administrative templates...'' alatt található kismillió beállítási lehetőséggel szabályozható.

(#213) amargo válasza moonman (#212) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Köszi!
nézegetve van :)

amargo

(#214) L3zl13 válasza beeboy (#49) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#215) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

nah szóval. ne nézzetek le lehet hogy másnak láma kérdés:
bnőm apjának a képén xp home van, aminek ma lejár reg. idő?már megvan a bolti uj xp. mi lesz ha holnap akarom csak telepíteni?--->lejárt a reg. idő? mire számithat?

Soirée...

(#216) Bazsy

Bazsy
(tag)

Ha nem HT-s P4procrol váltok HT-sre, akkor megborulhat az xp, esetleg lehet ellene tenni vmi megelözést?

Bazsy

(#217) TrollBalint válasza Loretto (#215) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

szerintem simán felmegy, ha másnem ments le pár dolgot ami fontos, és format után tuti fel tudod tenni...:)

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#218) Loretto válasza TrollBalint (#217) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

persze forma után felmegy az uj, csak akkor mi lesz ha majd holnap akarom mert a mainak lejár az reg. iső. az azért megy majd vagy mi? :F

Soirée...

(#219) TrollBalint válasza Loretto (#218) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Attól még formázni tudod, de gondolom boot-os cd. Ha bebootols róla akkor meg telepitéskor vagy törlöd a particiót, vagy a meglévő windowst törlöd. Viszont azt tényleg nem tudom én sem, hogy ha lejár a reg. idő, akkor még elindul-e a windows...

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#220) moonman

moonman
(Jómunkásember)

''You have a 30-day grace period in which to activate your Windows product installation. If the grace period expires and you have not completed activation, all features will stop working except the product activation feature.''

(#221) Grey

Grey
(fanatikus tag)

Hali!
Ha volt már erről szó,elnézést kérek de nem akartam többszáz hsz-t végigolvasni.
Tehát csak azt szeretném tudni,hogy hogyan lehet az XP bootolási idejét lerövidíteni.Leginkább az újraindításkor zavar a 30-40 mp-es kényszerpihenő és ezt szeretném a lehető legkissebb időre csökkenteni.Hallottam egy BootVis nevü progiról,ez megoldhatja a dolgot?Van más megoldás is?

[Szerkesztve]

(#222) moonman válasza Grey (#221) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ha nem olvastad végig, akkor Neked leírom, a bootvis egyáltalán nem erre való, egy segédeszköz amivel a programok betöltődési idejét jeleníthetjük meg grafikusan, elsősorban fejlesztőknek.

''About Bootvis.exe
Bootvis.exe is a performance tracing and visualization tool that Microsoft designed to help PC system designers and software developers identify performance issues for boot/resume timing while developing new PC products or supporting software.''

le is vették a honlapról, mert sok home user tette tönkre a gépét vele.

általában az XP egész jól karbantartja magát, rendszeres defrag, nem túl sok automatikusan induló program és esetleg egy \windows\prefetch mappa tartalmának ürítése segíthet. (ez idővel megint tele lesz, ez rendeltetésszerű, de esetlegesen ''beragadt'' információkat ki lehet pucolni vele - bár ez állítólag megintcsak automatikusan megtörténik)

(#223) loszerafin válasza Grey (#221) üzenetére

loszerafin
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem IP címet próbál szerezni magának?

Ha igen, akkor írj be neki állandót.

(#224) moonman

moonman
(Jómunkásember)

jaigen, ha adsl, akkor hálókártyának fix ip. erre nem is figyeltem.

(#225) Bazsy

Bazsy
(tag)

a #216ra válaszolna vki?

Bazsy

(#226) moonman válasza Bazsy (#216) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

talán nem, de én sysprep-el állítanám le. Bővebben: link

(#227) Bazsy válasza moonman (#226) üzenetére

Bazsy
(tag)

Köszi

Ez pontosan hogy müködik?

Bazsy

(#228) moonman válasza Bazsy (#227) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

deploy.cab-ot kibontod és a sysprep utilt elindítod a visszazárás/reseal opcióval (és kattintsd be a minitelepítés használata ill nem-plug&play harverek felismerését biztos ami biztos)

ez nagy vonalakban annyit csinál, hogy leállítja a rendszert (utána cserélhetsz hardverelemeket a gépben) következő indításnál pedig a telepítő felismerő és konfigurációs fázisát futtatja le, bekéri majd megint a kulcsot és hozzáigazítja a rendszert az új hardverhez. tipikusan végfelhasználókhoz ill. oem-ekhez történő kiszállítás előtti ''hibernálásra'' való.

(#229) Loretto válasza moonman (#220) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

eh az angol. azért már tapasztalatból tudom mit jelent.
viszont tegnap felnyomtam a szép vadi uj xp home-ot és nem lehetett a 80-as számon regelni.inkább telon kellene?

Soirée...

(#230) amargo válasza moonman (#212) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Szia!

Átlett nézegetve a group policy, de most vagy nincs még feltelepítve valami, mert semmilyen bejegyzést nem találtunk ami a tálca tiltására és eltüntetésére vonatkozna. (ctrl+alt+del, se lett megtalálva..)

letudnád írni esetleg, hogy van az a registry kulcs? az a bejegyzés.. vagy valamit mutatni, ahol ezt leírják.

Köszönöm
amargo

(#231) erdeya

erdeya
(senior tag)

Üdv!

Rendbe kéne szednem a gépemet. Tegnap megnéztem ezt a sokat emlegetett töredezettség-mentesítőt. Elemeztem, aszonta kéne mentesíteni.
Elindítottam, de miután 20 perc múlva is 1% volt, meg aludni is kellett kiléptem.

Sacc per kábé mennyi ideig tart reálisan egy 40gigás vigyó defragolása? Igazából 3 partíció van 5 10 és 15. Szal mondjuk a 15 giga mennyi idő? Számít hogy mennyire van tele? Mer akkor törlök inkább.

Szombaton megyek bólingozni! /// Utálom, hogy mindig elkapnak amikor a falra firk____ - Graffiti

(#232) moonman válasza erdeya (#231) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

fájlok számától és méretétől, meg persze a gép sebességétől függ. 10 perctől 4-5 óráig.

(#233) moonman válasza amargo (#230) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hogy nézted azt át? :)

felhasználó konfigja/felügyeleti sablonok/start menü és tálca
felhasználó konfigja/felügyeleti sablonok/vezérlőpult
felhasználó konfigja/felügyeleti sablonok/rendszer/ctrl+alt+del beállításai

(#234) amargo válasza moonman (#233) üzenetére

amargo
(PH! addikt)

Igaság szerint nem én néztem át, én csak segítséget nyújtok, de mindjárt tovább adom az infót :)

Köszönöm a segítséged!
amargo

(#235) Loretto válasza moonman (#232) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

nekem is tucc vmit mondani?

Soirée...

(#236) moonman válasza Loretto (#235) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

öö most 80-as számon mit értünk? telefonon a tuti amúgy ja.

(#237) Loretto válasza moonman (#236) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

0680 és vmi számot ajánl fel. de az foglalt. akkor látom a telcsizni kell majd. köce.

[Szerkesztve]

Soirée...

(#238) moonman válasza Loretto (#237) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

internetkapcsolaton nem megy...?

(#239) ollie

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Honnan tudok Campus-os windows licence-t szerezni (a párom tanár egy középsuliban és ugye a tanároknak is jár)? Illetve érdekelne még ugyanez Office-ra is (asszem az utóbbira fizetni is kell egy keveset).

[Szerkesztve]

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#240) benyo

benyo
(fanatikus tag)

hi all!
a köv. gondom lenne:
x program setup indításánál hibaüzi:

16 bites windows alrendszer
Az NTVDM CPU meg nem engedett utasítást talált.
CS:0000 IP:000b OP:f0 8b 01 70 00

azt vágom hogy az sp2 ajándéka, h tiltja a 16 bites alk futtatását
találtak ki már erre vmi megoldást vagy amivel elkerülhető ez?
előre is kösz

HAÉRTMIGO

(#241) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van egy Maxtor 40GB FAT32-es vinyóm. 5 és 35GB partíció.
Most vettem még egy ilyet. Szóltam a srácnak 10 és 30GB NTFS particiót csináljon.
BIOS látja, Win azt mondja, új hardvert talált, okés ez is rendben lezajlott, rendszereszközöknél is látja de a sajátgépben sehol semmi, mitha nem is lenne.... :(((((((((((((

Haveromnak pont ugyanilyen vinyója van, azzal másolgatjuk a cuccokat, azt érdekes látja ezt meg nem??

SP2-es Winfos!

(#242) rdi

rdi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

bocs a floodert, de nagyon sűrgős esetről van szó:
''hali,
csinálnám az XP sp2 -ő alatt a hegesztett telepítő lemezt. Leírás szerint megcsinálom az SP2 -ra a parancsikont és kiegészítem a /x paranccsal.
Csakhogy a program nem fut le, nem csomagolja ki magát, azt írja ki, hogy nem win32 program ??? ''

Fej! Tor! Potroh!

(#243) lesaux válasza Thom! (#241) üzenetére

lesaux
(PH! kedvence)

Partícionálva van? Formázva van? Lemezkezelő mit mondM

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#244) moonman válasza benyo (#240) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem sp2, ntvdm az a virtuális gép 16 bites alkalmazások számára. Bővebben: link sajna lehet, hogy nem supportált nt környezetben a program, esetleg nézd meg a \windows\system32-ben az autoexec.nt/config.nt fájlokba kell-e valami spéci beállítás, ezeket hívja meg a vm. Bővebben: link

(#245) moonman válasza Thom! (#241) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sajátgép jobbklatty, kezelés, lemezkezelés. betűjelek legyenek helyesen kiosztva és particiókat is láthatod, hogy vannak felosztva.

(#246) moonman válasza rdi (#242) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

honnan szedted? milyen parancsikon?

(#247) ollie válasza ollie (#239) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

#239, valaki?

(#248) TrollBalint válasza ollie (#239) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Office-ra is van, úgyanis egy haverom anyja tanár, és vehetett, vagy kapott ezt most nem tudom, gépet eredeti windows és office-szal. De hogy milyen úton - módon szerezte azt nem tudom. Ott a suliba kérdezd meg (vagy a párod), mondjuk az igazgatót...:)

(#249) TrollBalint válasza ollie (#247) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

Minden kivánságod ilyen hamar teljesüljön :D

(#250) ollie válasza TrollBalint (#248) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kösz, egyébként van egy ilyen weboldal, ahol lehet regelni ,sőt rögtön le is lehet tölteni a cuccost, de nem találom (egyszer már megnéztem, de nem találom a linket).

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.